A zamisli tek atmosvere na tim stadionima što si nabrojao da nema atletske??cipiripi je napisao/la:Svi mi želimo kvalitetne stadione i za klubove i za repku,ali nije mi jasno što većina vas povraća kada vide stadion sa atletskom stazom.Pa ljudi moji to nije nikakav minus.Poljud ima stazu,ima je Maksimir,Marakana,Jna,Filip Makedonski,Koševo itd a na svim navedenim atmosfera je na vrhuncu.Plus kad imaš krov,to je grotlo.
Znate svi kako dobro navijaju npr Delije,Torcida,Horde da ne nabrajam više,a svi imaju stadion sa atletskom i atmosfera je odlična.Pa i stadion Olimpico u Rimu ima atletsku a igralo se finale LP na njemu.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
OFK Gradina Srebrenik
pricas o grotlu,ja ovdje ne nagadjam sta bi bilo kad bi bilo,i kad bila odlucujuca utakmica,koja se nekom klubu dogodi svakih 5 godina,a reprezentaciji jednom godisnje,poredis se sa stadionima u regionu koji se zanju napunit i u domacem prvenstvu i u evropi,i na reprezentaciji,dakle to nije vezano za stadion nego kult zvezde i hajduka,kojima ne treba odlucujuca utakmica da bi napunili stadion,imaju ono sto nasi klubovi nemajucipiripi je napisao/la:Izvini molim te ali kada je utakmica bitna tipa onih euro utakmica,repke ili neki derbi,ne bi bilo problem popuniti stadionciza je napisao/la:grotlo zavisi od ljudi koji pune stadion,a to je cest slucaj na poljudu i marakani,a na kosevu ne bi bas rekaocipiripi je napisao/la:Jao kad bi Koševo ovako izgledalo.Sa kapacitetom 40 000-50 000 plus ovaj krov to bi bilo grotlo kao npr na Poljudu i Marakani
nama treba veliki stadion jednom godisnje za reprezentaciju a za klubove je dovoljno kosevo bez zapada,koje se tesko puni i u evropi u na derbiju
bilino polje ima mal kapacitet al je po uredjenosti wembly i za poljud i marakanu koje su kao i kosevo prepusteni sami sebi,bez ikakvog odrzavanja
Koliko puta cete proci temu o parama sa SP? Sto puta sam do sad pisao, al uvijek se izgleda nakace neki novi ljudi. Pogledajte malo Hrvatsku. U koji to stadion je HNS ulozio novac? Ulozili su par kuna u jedno deset kamenova temeljaca za tening kamp i nista vise. Cak u HNS-u na racunu imaju od UEFA-e neke pare za kamp koje ce po svemu sudeci morat vratiti, jer ih nisu iskoristili. Mozda N/FSBiH i ulozi nesto, al sigurno da nece sve i sigurno nece puno, jer ce Savez ulozit taj novac u nesto drugo il jednostavno ostavit, trebat ce, nekad ce sponzori razocarati, nece uvijek biti bajno.
Moje misljenje je da BP treba odraditi kvalitetno i cijelo novo. Svi ce napasti da sad nema para i da se ne moze. Da, nema ih i ne moze se, ali se moze raditi postepeno, dio po dio. Svi bi sad da reprezentacija igra pred 30 000 ljudi i da je to u Zenici. Ne treba bit proklet i trazit bilo kakav stadion, samo nek se poveca, treba odradit kvalitetno, pa makar to trajalo 10 godina, al za tih 10 godina ce Zenica imati kvalitetan stadion koji nece trebati vece zahvate jedno 40-50 godina umjesto da se odradi za godinu i dobije polovican stadion koji ce redovno trebate puno skuplje zahvate.
Pogledajte kako ce Levski raditi postepeno:

Tako moze i BP, cak da budu 4 faze, a ne tri kao ovdje.
Moze se cak srediti i Kosevo za ne toliko puno novaca i reprezentacija moze igrati gore, i to je BiH, zar ne? I sto se tice Koseva, rekao bi da je jako glupo pricati o ukopavanju tribina. Ja OI nisam dozivio, al znam da je to najveca sportska priredba i najstarija koja je prezivjela, to je nesto velicanstveno i vi bi unistili Olimpijski stadion? Moze se on povecat, moze sve, ali, atletska staza i onaj sadasnji prsten mora ostati, ljudi ga pamte kao takvog i kao takav ljude podsjeca na te OI. Danas grade stadione, nazivaju ih Olimpijskim, a BiH ima pravi Olimpijski stadion i bilo bi lijepo da se to blago sacuva.
Inace, imal sta novo u Gradaccu, nije vec neko vrijeme izvjestaja bilo, kako idu podtribinski prostori?
Moje misljenje je da BP treba odraditi kvalitetno i cijelo novo. Svi ce napasti da sad nema para i da se ne moze. Da, nema ih i ne moze se, ali se moze raditi postepeno, dio po dio. Svi bi sad da reprezentacija igra pred 30 000 ljudi i da je to u Zenici. Ne treba bit proklet i trazit bilo kakav stadion, samo nek se poveca, treba odradit kvalitetno, pa makar to trajalo 10 godina, al za tih 10 godina ce Zenica imati kvalitetan stadion koji nece trebati vece zahvate jedno 40-50 godina umjesto da se odradi za godinu i dobije polovican stadion koji ce redovno trebate puno skuplje zahvate.
Pogledajte kako ce Levski raditi postepeno:

Tako moze i BP, cak da budu 4 faze, a ne tri kao ovdje.
Moze se cak srediti i Kosevo za ne toliko puno novaca i reprezentacija moze igrati gore, i to je BiH, zar ne? I sto se tice Koseva, rekao bi da je jako glupo pricati o ukopavanju tribina. Ja OI nisam dozivio, al znam da je to najveca sportska priredba i najstarija koja je prezivjela, to je nesto velicanstveno i vi bi unistili Olimpijski stadion? Moze se on povecat, moze sve, ali, atletska staza i onaj sadasnji prsten mora ostati, ljudi ga pamte kao takvog i kao takav ljude podsjeca na te OI. Danas grade stadione, nazivaju ih Olimpijskim, a BiH ima pravi Olimpijski stadion i bilo bi lijepo da se to blago sacuva.
Inace, imal sta novo u Gradaccu, nije vec neko vrijeme izvjestaja bilo, kako idu podtribinski prostori?
Ovo je greska, tesko da nece 40-50 godina trebati vece zahvate. Vjeruj vec nakon 5 godina nakon izgradnje neke arene ce trebati uraditi se jedan osrednji zahvat na stadionu skoro sigurno, a nakon deset mozda cak i malo veci i sve tako u krug. U Njemackoj takve arene kakvu mi planiramo za BP grade redovno i cesto stave kao neki "rok trajanja" koji iznosi upravo oko 40 godina nakon cega planiraju potpunu rekonstrukciju ili cak rusenje stadiona.Signore je napisao/la:Ne treba bit proklet i trazit bilo kakav stadion, samo nek se poveca, treba odradit kvalitetno, pa makar to trajalo 10 godina, al za tih 10 godina ce Zenica imati kvalitetan stadion koji nece trebati vece zahvate jedno 40-50 godina umjesto da se odradi za godinu i dobije polovican stadion koji ce redovno trebate puno skuplje zahvate.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 24 mar 2013, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Gerena ce bas biti dobar stadion prema tom projektu izgleda 
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
U GRADACU SE PRIVODI KRAJU PODNO GRIJANJE I OSTALO JE URADJENO GDJE CE BIT TERETANA ZAVRSENI SU PROSTORI GDJE CE BIT KAFIC I KLADIONICA,TRENUTNO SE RADI I RESTORAN...KAKO SAM CUO REFLEKTORI I SEMAFORI SU VEC KAPARISANI I DO NOVE GOD CE VEC BIT U GRADACCU...RADNO NEMA STA
DOMINACIJA BAYERNA
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
treba u toj kladionici namjestit da se moze kladiti na poluvremenu utakmice,mozda bi vi i milioneri postali

Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.
@AgresivnoDjubre
Je l' ti to Fudo Backović na avataru?
Je l' ti to Fudo Backović na avataru?
'Veci zahvat' se i odnosio na rekonstrukciju cijelog stadiona. Svi gradjevinski objekti zahtjevju odrzavanje, pa tako i stadioni, al mislim da bi novi stadion bio puno isplativiji od nadogradjivanja. Lagano, s puno strpljenja i volje i sve se moze. U Tuzli ce graditi tko zna koliko jos, al ce na kraju imati lijep i kompletan stadion.AnelZ je napisao/la:
Ovo je greska, tesko da nece 40-50 godina trebati vece zahvate. Vjeruj vec nakon 5 godina nakon izgradnje neke arene ce trebati uraditi se jedan osrednji zahvat na stadionu skoro sigurno, a nakon deset mozda cak i malo veci i sve tako u krug. U Njemackoj takve arene kakvu mi planiramo za BP grade redovno i cesto stave kao neki "rok trajanja" koji iznosi upravo oko 40 godina nakon cega planiraju potpunu rekonstrukciju ili cak rusenje stadiona.
Mene interesuje šta bi se prvo počelo raditi na Koševu u slučaju ulaganja određenog novca?
''Neka me mrze samo da me se boje''
-
NkBratstvoGracanica
- Kontakt:
Ti to imas pare, pa pitas?cipiripi je napisao/la:Mene interesuje šta bi se prvo počelo raditi na Koševu u slučaju ulaganja određenog novca?
Mokri cvorovi, untrasnjost i onda krov... mozda i travnjakcipiripi je napisao/la:Mene interesuje šta bi se prvo počelo raditi na Koševu u slučaju ulaganja određenog novca?

To bi trebao biti stadion u Vitezu. Trenutno postoje tribine A i B, s tim da nisu ovolike, trebalo bi ih malo nadograditi i renovirati. Tribina C ne postoji, kao ni poslovni prostor iza nje. Sve radove bi trebalo financirati likalni poduzetnici koji imaju dugove prema opcini Vitez. Za uzvrat brisat ce im se dugovi. Tribina A bi trebala imati 1656 mjesta, tribina B 1580, dok bi tribina C imala 1116 sjedecih mjesta. Da bi ispunili sve uvjete bit ce im potrebne samo tribine A i B (3236 sjedecih mjesta), al za nadat je se da ce uraditi sve tri tribine. Nek do ljeta odrade dvije, da imaju gdje igrat PL ako udju, a nakon toga i trecu. Kad bi sve zavrsili bio bi to zaista jedan od boljih stadiona u PL.
Chuckie je napisao/la:Ma kakav veliki stadion, dignuti jug i sjever na BP po još jednu etažu, eventualno istok i ko mačija guza.
bravo. sahbaz.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Signore, ima li kakva slika trenutnog stanja? I zavisi li rekonstrukcija stadiona od ulaska u Premijer ligu?
Ovo bi bila tribina B

Vise slika ne mogu naci, ali ima ovaj klip
[youtube][/youtube]
Na pocetku klipa prikaze ulaze, tu bi trebala biti tribina C. Sljedece sto se prikazuje je ona tribina iza koje ima neka kao kuca. To je tribina A i u toj kuci se nalaze svlacionice i vjerojatno prostorije uprave. Svlacionice i ta kuca opcenito izgledaju uzasno, sto mozes pogledati negdje oko sredine videa, a kako izgleda s vana mozes pogledati kad poslije prikazuje poligon koji se nalazi na ulazu u tu kucu. Stanje je gore nego iznutra. Stadion treba kompletnu rekonstrukciju. Pamtim i da je na tribini B rasla trava, a zadnji put sam bio gore prije 3 godine, ako nista nisu popravljali sad je jos gore. Definitivno jedan od gorih stadiona u BiH na kojim sam bio, a mogu reci da sam bio na zaista mnogim.
Da li ovisi od ulaska u PL ne znam. Nebi smjelo, jer ako sacekaju ljeto stadion sigurno zavrsiti nece. Moraju pocet dok bude lijepo vrijeme, pogotovo ovu glavnu tribinu, sredit svlacionice i nju prosiriti. Mislim cak da ce to trebat sve sravnit sa zemljom i nanovo, dok bi ona druga mozda mogla da se dogradjuje, iako na njoj nisam bio, pa ne znam kolika su gazista i kolika je visina redova, pa nebi sa sigurnoscu tvrdio da i to valja.

Vise slika ne mogu naci, ali ima ovaj klip
[youtube][/youtube]
Na pocetku klipa prikaze ulaze, tu bi trebala biti tribina C. Sljedece sto se prikazuje je ona tribina iza koje ima neka kao kuca. To je tribina A i u toj kuci se nalaze svlacionice i vjerojatno prostorije uprave. Svlacionice i ta kuca opcenito izgledaju uzasno, sto mozes pogledati negdje oko sredine videa, a kako izgleda s vana mozes pogledati kad poslije prikazuje poligon koji se nalazi na ulazu u tu kucu. Stanje je gore nego iznutra. Stadion treba kompletnu rekonstrukciju. Pamtim i da je na tribini B rasla trava, a zadnji put sam bio gore prije 3 godine, ako nista nisu popravljali sad je jos gore. Definitivno jedan od gorih stadiona u BiH na kojim sam bio, a mogu reci da sam bio na zaista mnogim.
Da li ovisi od ulaska u PL ne znam. Nebi smjelo, jer ako sacekaju ljeto stadion sigurno zavrsiti nece. Moraju pocet dok bude lijepo vrijeme, pogotovo ovu glavnu tribinu, sredit svlacionice i nju prosiriti. Mislim cak da ce to trebat sve sravnit sa zemljom i nanovo, dok bi ona druga mozda mogla da se dogradjuje, iako na njoj nisam bio, pa ne znam kolika su gazista i kolika je visina redova, pa nebi sa sigurnoscu tvrdio da i to valja.
u svakom slucaju moraju renovirati sve, zele li igrati PL
a cini mi se da zele, s toga bi morali krenuti brzo to graditi da ne bude slucaj kao sa Gradinom
a gradnju pozdravljam u bilo kom gradu 
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Ako bi NSBiH gradila stadion od premije sto bi repka trebala dobiti za kvalifikaciju na SP ili ulazak u 1/8 i 1/4. Onda bi trebala graditi stadion za Veleza u Mostaru. To bi bilo najpostenije. Kao prvo ukraden im je stadion, kao drugo oni su jedini veci klub u vecem gradu koji nece imati novca da izgrade ni za 100 godina jedan pristojan stadion a te pare za te iste godine netrabaju ni ocekivati od opcine. Kao drugo ja mislim da bi se svi sa tim slozili da idemo svi podreti zmajeve u Hercegovini. 
Ovo bi bilo najpostanije i bas niko nebi trebao imati nista protiv ovoga. Ja sam Zenicani volim Zenicu i Bilino Polje bezkrajno i ponosim se sa tim sto zmajevi igraju u Zenici na Bilinom Polju, ali ovo bi bilo jedinu posten nacin kako bi NSBiH mogla uloziti novac u jedan stadion a da se Zenicani, Tuzlaci i Sarajlije nemogu ljutit ne jedno drugo, a Mostarcima nemogu zamjeriti, jer onih nemogu bez pomoci kao ovih drugu gradovi napraviti stadion.
Ovo bi bilo najpostanije i bas niko nebi trebao imati nista protiv ovoga. Ja sam Zenicani volim Zenicu i Bilino Polje bezkrajno i ponosim se sa tim sto zmajevi igraju u Zenici na Bilinom Polju, ali ovo bi bilo jedinu posten nacin kako bi NSBiH mogla uloziti novac u jedan stadion a da se Zenicani, Tuzlaci i Sarajlije nemogu ljutit ne jedno drugo, a Mostarcima nemogu zamjeriti, jer onih nemogu bez pomoci kao ovih drugu gradovi napraviti stadion.
Zadnja izmjena: AlenHalilovic, dana/u 02 apr 2013, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.
Čiji je stadion u Vrapčićima?AlenHalilovic je napisao/la:Ako bi NSBiH gradila stadion od premije sto bi repka trebala dobiti za kvalifikaciju na SP ili ulazak u 1/8 i 1/4. Onda bi trebala graditi stadion za Veleza u Mostaru. To bi bilo najpostenije. Kao prvo ukraden im je stadion, kao drugo oni su jedini veci klub u vecem gradu koji nece imati novca da izgrade ni za 100 godina jedan pristojan stadion a te pare za te iste godine netrabaju ni ocekivati od opcine. Kao drugo ja mislim da bi se svi sa tim slozili da idemo svi podreti zmajeve u Hercegovini.
Ovo bi bilo najpostanije i bas niko nebi trebao imati nista protiv ovoga. Ja sam Zenicani volim Zenicu i Bilino Polje bezkrajno i ponosim se sa tim sto zmajevi igraju u Zenici na Bilinom Polju, ali ovo bi bilo jedinu posten nacin kako bi NSBiH mogla uloziti novac u jedan stadion.
Čelik Zenica 1945
Da se njima (Velezu) gradi stadion zato sto im je "ukraden", da se gradi u gradu gdje je sve podjeljeno po nacionalnoj osnovi ? Reci mi da se salis kad kazes da bi to bilo posteno ?
Pa ako vec gledamo po pitanju kluba ako iko u BiH zasluzuje moderan stadion onda su to Zeljo i Sarajevo kao najbolji klubovi BiH, i kao redovni ucesnici utakmica u europi (bez obzira na rezultate).
Na stranu sve to za klubove, reprezetancija treba jedan moderni stadion. Najrealnije je da ce se po pitanju stadiona ako bude para, gradit stadion u glavnom gradu ili bolje reci renovirati Grbavica, jer cisto sumnjam da se traziti zemljiste i graditi potpuno novo iz temelja. A mozda je najbolja opcija da se Bilino Polje dogradi, usminka, bas ono napuca.
Pa ako vec gledamo po pitanju kluba ako iko u BiH zasluzuje moderan stadion onda su to Zeljo i Sarajevo kao najbolji klubovi BiH, i kao redovni ucesnici utakmica u europi (bez obzira na rezultate).
Na stranu sve to za klubove, reprezetancija treba jedan moderni stadion. Najrealnije je da ce se po pitanju stadiona ako bude para, gradit stadion u glavnom gradu ili bolje reci renovirati Grbavica, jer cisto sumnjam da se traziti zemljiste i graditi potpuno novo iz temelja. A mozda je najbolja opcija da se Bilino Polje dogradi, usminka, bas ono napuca.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.