Latvija-Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

U Latviji ćemo:

1. Pobijediti
270
90%
2. Remizirati
10
3%
3. Izgubiti
19
6%

Ukupno glasova: 299

Rockefeller
Kontakt:

Re: Latvija-Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Rockefeller » 25 mar 2013, 22:04

Ova utakmica neće biti ni sekunde lahka. Mi smo mnogo kvalitetniji, al' i Portugalci su u dva navrata bili od Grka. Ja ovde ne upisujem bodove dok ih ne vidim.

Mnogo smo kvalitetniji od njih, u to ni sekunde ne sumnjam. Al' rezultat će odlučiti naš pristup, ne naš kvalitet. Mi još nemamo obezbjedjen put Brazila. I ne želim da pravimo račun bez krčmara.

Koliko god naših navijača bilo, ovo je gostovanje; druga klima, drugi ljudi. Ne bih želio da ih podcijenimo, tim više jer imaju par igrača koji nas mogu zayebat i iz razloga jer mi želimo pobjedu, njima je dosta bilo koji od preostala dva znaka.

Što se tiče novih poziva, kad, kako i šta... Ja sam za to da u dogledno vrijeme mjesto u A reprezentaciji nadju Kolašinac i Bičakčić. Što se Hadžića tiče, Pape neka procijeni, ja ga nisam dugo gled'o.

Ovo ostalo je sve taraba i nedozrelo za reprezentaciju. Dok ne nadjemo trećeg napadača, bolje ne zvati ni jednog. Improvizirati sa Atajićem, Djurićem i njima sličnim je besmisleno, bar meni. Oni nisu kvalitet za reprezentaciju. Bolje za to vremena priliku ili dvije dati Adiloviću, naravno ukoliko bi se desilo da ostanemo na samo jednom napadaču.

U reprezentaciju ne smije ulaziti bilo ko. Ima i onaj Kasumović iz Hannovera, može i on. Meni je zbog pojma nemam čega draži od Atajića. No, opet... to je neozbiljno. Treći napadač se mora pojaviti, a mi moramo imati strpljenja.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 25 mar 2013, 22:08

samson je napisao/la:S kim ce igrati ako su kvalifikacije po svijetu? Pitanje ko je jos bio slobodan i gdje bi se to igralo ..
Ima dosta slobodnih repki, evo pogledaj ovdje koliko je i koje su sve reprezentacije igrale 22.3. a koliko ih manje igra sutra u utorak. http://int.soccerway.com/international/ ... 1st-round/

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 mar 2013, 22:10

Hoće Slovenci Fajića, zato što ga mi ne zovemo u " A " reprezentaciju :D ( ne šalim se )

A sada ozbiljno, velika je stvar vidjeti da igrač, koji je do nedavno igrao za Travnik došao do Maribora, i tamo se pokazao kao ogromno pojačanje.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 mar 2013, 22:12

Dobro, buraz, trebaju ljudi malo i odmoriti. Posjetiti najmilije, ovo - ono .. Cilj je ispunjen - pobjeda, i do ljeta smo rahat. Sada neka Grci kontaju kako na prvenstvo kao prvi ...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 mar 2013, 22:16

Mogao bi Fajko i za BL ali je teska haubica poput Vede i Dzeke,nama treba nesto poput Zeca ali ovaj iako igra bas se plaho zayebaje.Vise su defanzivci nasi zabili od njega.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 mar 2013, 22:19

zizu1991 je napisao/la:Hoće Slovenci Fajića, zato što ga mi ne zovemo u " A " reprezentaciju :D ( ne šalim se )

A sada ozbiljno, velika je stvar vidjeti da igrač, koji je do nedavno igrao za Travnik došao do Maribora, i tamo se pokazao kao ogromno pojačanje.
Od poznavaoca lika i djela Fajica sam cuo da voli aparate i kladu prilicno. Da nesto posebno i nije ambiciozan uprkos talentu. Jeste da mu je Mribor najveci uspjeh do sada, a i prvi stabilan klub u koji je dosao. Mura mu je prilicno duzna ostala. Sve to ima utjecaja ali nadam se da moze biti od koristi.

Odemo li u Brazil, poveo bih Zlatana ako bude u formi. Momku, kao i Rahimicu, treba zahvaliti za veliko srce u nacionalnom dresu.

Alen81
Kontakt:

Post Postao/la Alen81 » 25 mar 2013, 22:21

sedra je napisao/la:Na onom index hr se prepucava neki nas protiv kockastih cija je repka bolja,vako nako itd... :D
Nas malo pretjerava a oni poludili kazu da bi nas mogli dobiti ko od sale i da su u stanju nakantati Portugal. :roll:
mogli bi samo dobit tri komada od nas u sred maksimira šta su se digli nismo mi srbija i makedonija bas bi volio da odigramo s njima pa da ih spustimo na zemlju.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 mar 2013, 22:23

Omerbavarac je napisao/la:Ma ovo ce biti identicno gostovanje kao i Estoncima u proslim kvalifikacija, uz Marijanov komentar a nece me uopste iznenaditi ako se i istim rezultatom zavrsi kao u toj utakmici.

Nama ce najveci problem biti gostovanje Slovacima, koliko god oni bili losi u ovom trenutku, no ako nas sreca pogleda i ako Grci nekim slucajem kiksaju u Litvaniji tad mogu reci da smo 95% u Brazilu.
5 Litvanaca ima parne kartone protiv Grka.Nema sanse da naprave podvig.
inace Bratislava je prepisaj hoda do Beca,a znamo koliko samo nasih tamo ima, a i Njemacka je blizu.Opet domaci teren.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 mar 2013, 22:23

harishp je napisao/la:Mogao bi Fajko i za BL ali je teska haubica poput Vede i Dzeke,nama treba nesto poput Zeca ali ovaj iako igra bas se plaho zayebaje.Vise su defanzivci nasi zabili od njega.
Dobro kažeš za te brze napadače, u ovom trenutku mi ne pada na pamet niti jedan napadač takvih karakteristika.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 25 mar 2013, 22:33

Godisnji upisan 6/7. 07. 2013 8-) 8-) Pa kud puklo da puklo :lol: :lol:

PS. Godisnji nije bio problem, trebalo je prvo zenu ubijediti :mrgreen: :mrgreen: ali posto je to odlucujuca tekma nema problema :lol: :lol:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 mar 2013, 22:37

harishp je napisao/la: 5 Litvanaca ima parne kartone protiv Grka.Nema sanse da naprave podvig.
inace Bratislava je prepisaj hoda do Beca,a znamo koliko samo nasih tamo ima, a i Njemacka je blizu.Opet domaci teren.
Ovo nisam znao, no ja se jos uvijek nadam da ce nesto pozitivno izroditi iz svega ovoga. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 26 mar 2013, 02:14

vrebac86 je napisao/la:Godisnji upisan 6/7. 07. 2013 8-) 8-) Pa kud puklo da puklo :lol: :lol:

PS. Godisnji nije bio problem, trebalo je prvo zenu ubijediti :mrgreen: :mrgreen: ali posto je to odlucujuca tekma nema problema :lol: :lol:
Nekontam bas smisao,da si stavio pocetkom juna pa bi reko radi utakmice. Ovako u julu hm.. to neki privatni razlog :roll:

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 26 mar 2013, 07:28

Rockefeller je napisao/la:Ova utakmica neće biti ni sekunde lahka. Mi smo mnogo kvalitetniji, al' i Portugalci su u dva navrata bili od Grka. Ja ovde ne upisujem bodove dok ih ne vidim.

Mnogo smo kvalitetniji od njih, u to ni sekunde ne sumnjam. Al' rezultat će odlučiti naš pristup, ne naš kvalitet. Mi još nemamo obezbjedjen put Brazila. I ne želim da pravimo račun bez krčmara.

Koliko god naših navijača bilo, ovo je gostovanje; druga klima, drugi ljudi. Ne bih želio da ih podcijenimo, tim više jer imaju par igrača koji nas mogu zayebat i iz razloga jer mi želimo pobjedu, njima je dosta bilo koji od preostala dva znaka.

Što se tiče novih poziva, kad, kako i šta... Ja sam za to da u dogledno vrijeme mjesto u A reprezentaciji nadju Kolašinac i Bičakčić. Što se Hadžića tiče, Pape neka procijeni, ja ga nisam dugo gled'o.

Ovo ostalo je sve taraba i nedozrelo za reprezentaciju. Dok ne nadjemo trećeg napadača, bolje ne zvati ni jednog. Improvizirati sa Atajićem, Djurićem i njima sličnim je besmisleno, bar meni. Oni nisu kvalitet za reprezentaciju. Bolje za to vremena priliku ili dvije dati Adiloviću, naravno ukoliko bi se desilo da ostanemo na samo jednom napadaču.

U reprezentaciju ne smije ulaziti bilo ko. Ima i onaj Kasumović iz Hannovera, može i on. Meni je zbog pojma nemam čega draži od Atajića. No, opet... to je neozbiljno. Treći napadač se mora pojaviti, a mi moramo imati strpljenja.

ko je ovaj boldirani,,,do sada nismo čuli za njega???? imaš li koju informaciju više

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 26 mar 2013, 14:02

hroni je napisao/la: ko je ovaj boldirani,,,do sada nismo čuli za njega???? imaš li koju informaciju više
Prije dvije ili tri godine engleski i uopće strani portali su se raspisali o njemu kao nasljedniku Edina Džeke, čak su i objavljivali neke tekstove kako se za njega zanimaju veliki europski timovi, u prvom redu Chelsea i Arsenal. To je bilo sa njegovih 15 ili 16 godina (priča Alena Halilovića). Kasnije je ta hajka splasnula, al' momak je i dalje član Hannovera. Igra za njihovu U19 ekipu.

Koliko vidim na transfermarkt.de igra i zabija golove, a visok je 182 cm., nisam ga nikad gled'o al' po konstituciji i po tome da nekad igra i lijevo krilo bih zaključio da je mnogo brži od Džeke i Ibiševića. Sada ima 18 godina i vrlo vjerovatno kuca na vrata prvog tima Hannovera. Koliko primijećujem u tom uzrastu, što se napada tiče nema niko bolju statistiku od njega. Prošlosezonsku statistiku je već prebacio.

Koliko vidim član je naše reprezentacije do U19.

PS. Za Hannover U18 brani i Amir Tvrtković, takodje naš čovjek.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 26 mar 2013, 16:29

ima li neko u Latvije ko je suspendovan za utakmicu sa BIH? ne kazem da je to nesto vazno,ali eto ne bi bilo lose da im neki od "uzdanica" ne igra protiv nas:)

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 26 mar 2013, 18:17

Rockeffeler@ svaka cast za ovaj izvjestaj,,stvarno perspektivan igrac,a ne spominju ga cesto,,hvala

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 26 mar 2013, 19:15

predstojeca utakmica protiv latvije je imperativ imperativa da se mora pobijediti, svjestan je toga i pape i igraci, ja mislim da ce tu dati sve od sebe kao da se igra na bilinom polju, ova generacija je prosla nekoliko razocarenja kad smo bili blizu prvenstvu, ovakvu priliku nece propustiti sigurno, protiv latvije ce odigrati kao da je s druge strane brazil, u to ne sumnjam, u redu je biti oprezan sa izjavama, al ja mislim da cemo ih tamo samljeti, bice dosta nasih navijaca, samo da vecina bitnih igraca bude spremna i da teren bude ok, ja ne sumnjam ne u pobjedu, nego u neku poderočinu

znaju igraci da je pobjeda nad latvijom presudna sad, s tom pobjedom dolazimo u situaciju da smo pred vratima prvenstva, dolazi nam slovacka na bilino polje i nasi tu imaju mec loptu vrlo vjerovatno, vidimo kako igramo na bilinom polju i ta slovacka ce fasovati kao i svi dosadasnji protivnici, problematicna je jedino revans utakmica u bratislavi i tu jedno mozemo ostati bez bodova, ali ako se dobije latvija, i slovacka kuci, sto je i vise nego realno, dovoljna nam je jedna pobjeda sa dva gostovanja u slovackoj i litvaniji, lihtestajn ne racunam, a racunam dakle da grci sve dobiju do kraja,najgori scenario za nas, dakle ovu prednost od tri boda ako sacuvamo do gostovanja slovackoj, prvi smo po meni milion posto, onda vrlo vjerovatno mozemo dobiti i slovake u gostima, ako ne, ovjera je protiv litvanije

ne smije se izgubiti iz vida ni to da grcka moze kiksati, ja mislim da ce kiksati jer takvi su oni, dal vec na gostovanju litvaniji, ili kod kuce sa slovacima, negdje hoce sigurno, al nasi se tim ne smiju zamarati, mora se igrati kao da grcka vec sad ima upisane sve pobjede, tri boda dakle prednosti pred ono gostovanje u slovackoj je presudno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 26 mar 2013, 19:41

Rockefeller je napisao/la:
hroni je napisao/la: ko je ovaj boldirani,,,do sada nismo čuli za njega???? imaš li koju informaciju više
Prije dvije ili tri godine engleski i uopće strani portali su se raspisali o njemu kao nasljedniku Edina Džeke, čak su i objavljivali neke tekstove kako se za njega zanimaju veliki europski timovi, u prvom redu Chelsea i Arsenal. To je bilo sa njegovih 15 ili 16 godina (priča Alena Halilovića). Kasnije je ta hajka splasnula, al' momak je i dalje član Hannovera. Igra za njihovu U19 ekipu.

Koliko vidim na transfermarkt.de igra i zabija golove, a visok je 182 cm., nisam ga nikad gled'o al' po konstituciji i po tome da nekad igra i lijevo krilo bih zaključio da je mnogo brži od Džeke i Ibiševića. Sada ima 18 godina i vrlo vjerovatno kuca na vrata prvog tima Hannovera. Koliko primijećujem u tom uzrastu, što se napada tiče nema niko bolju statistiku od njega. Prošlosezonsku statistiku je već prebacio.

Koliko vidim član je naše reprezentacije do U19.

PS. Za Hannover U18 brani i Amir Tvrtković, takodje naš čovjek.
Talenat jeste sjecam se kako su ga hvalili ranije ali mislim da je daleko od reprezentacije

ma i brata koji je igra U17 i kako sam cuo mozda i veci talentat i igra na sredini terena

neko od roditelja im je iz Crne Gore

[youtube][/youtube]

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 26 mar 2013, 19:53

Nekako mi zao sto ne igramo u vecerasnjem terminu da se rijesimo ove neizvjesnosti,ali ko ceka taj i doceka.... ;)

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 26 mar 2013, 20:09

Romariooo je napisao/la:predstojeca utakmica protiv latvije je imperativ imperativa da se mora pobijediti, svjestan je toga i pape i igraci, ja mislim da ce tu dati sve od sebe kao da se igra na bilinom polju, ova generacija je prosla nekoliko razocarenja kad smo bili blizu prvenstvu, ovakvu priliku nece propustiti sigurno, protiv latvije ce odigrati kao da je s druge strane brazil, u to ne sumnjam, u redu je biti oprezan sa izjavama, al ja mislim da cemo ih tamo samljeti, bice dosta nasih navijaca, samo da vecina bitnih igraca bude spremna i da teren bude ok, ja ne sumnjam ne u pobjedu, nego u neku poderočinu
Prijatelju i Latviji gostujemo u junu :) tako da nam je tu pobjeda neophodna da bi u miru docekali dvomec sa Slovacima u septembru. Do kraja kvalifikacija cekamo Lihtenstajn i Slovacku a idemo u goste Latviji, Litvaniji i Slovacima. U ovim utakmicama smijemo kiksat jednu, pod uslovom da Grci do kraja ostvare sve pobjede.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.