Osim: Kad je Portugal i u Lisabonu osjetio strah, kako će im tek biti u Zenici
LEGENDARNI nogometni stručnjak Ivica Osim prognozirao je sutrašnju uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija u Zenici, gdje će mačeve ukrstiti izabrane nogometne vrste BiH te Portugala.
"Sve je realno dok je moguće. Na terenu su vidjeli da Portugal nije ono što su mislili, da nemaju razloga da se plaše. S druge strane, protivnik je već na svom terenu osjetio strah, a tek kako će im biti u Zenici. Naravno, ne smijemo ih podcijeniti, ali ne trebamo ih ni precijeniti, dobra su ekipa, ali daleko od toga da su nepobjedivi. O sreći ne treba razmišljati. Istina je da smo tamo doživjeli zaista rijetko viđene pehove, ali glupo bi bilo sada očekivati da se to vrati u Zenici. Vratit će se, ali tko zna kad", rekao je u razgovoru za Dnevni Avaz Ivica Osim.
Kako je BiH nedavno protiv Španjolske stvorila nekoliko izvrsnih prilika, Osim smatra da se slično može napraviti i protiv Portugala, pogotovo zato jer je momčad Luisa Aragonesa puno kvalitetnija.
"Pa, Španjolci su puno, puno bolja ekipa od Portugala, a mi smo im u Zenici napravili četiri-pet 100-postotnih prilika. Neće im baš biti lako da se obrane, pokazali su u Lisabonu koliko su ranjivi. U Lisabonu je stoper Pepe izašao na Misimovića i potpuno ga uštopao, a mi nismo imali adekvatno rješenje. I njihov Deko je bio slab, ali ipak ne ovise toliko o njemu koliko mi o Misimoviću, a takav tip igrača lako se uštopa, posebno kada ga markira stoper.
"S Pjanićem u ekipi, Portugalci će morati malo više mozgati. Bit će teško bez Muratovića, Rahimića i posebno Spahića koji, isto kao i Pepe, može odigrati više uloga, ovisno o rezultatu. Ali, nećemo se sada predati zbog toga. Bit će to izuzetno zahtjevna utakmica, fizički moraju izdržati jer Portugalci su prebrzi, svaki njihov napad značit će i izuzetan umor za naše. To su utakmice u kojima se ne smije stati, lako se može desiti da upravo fizička sprema bude presudna", za kraj će proslavljeni strateg.
izvor
http://www.--- SPAM ---