OKK Spars
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
- champions1921
Re: OKK Spars
Juniorska A1 liga??
Imaju i ovdje neki KK Sparsi..http://www.sportsport.ba/tabela/A2-liga-Jug/52.. Jeli to ista ekipa ili???
Imaju i ovdje neki KK Sparsi..http://www.sportsport.ba/tabela/A2-liga-Jug/52.. Jeli to ista ekipa ili???
BUDI ŽELJO !!!
koja su dvojica sa strane, ako mislis na salica njega su sparsi doveli prije 3-4 godine i stvorilisemafor je napisao/la:Koliku galamu dižete oko toga Sparsa kao da su NBA prvaci, već ove klince vidite kao A reprezentativce "nekih" zemalja, a poznata je činjenica da vrlo malo igrača, jedan ili dva iz generacije juniora postanu značajni igrači u seniorskom uzrastu. Gledam statistiku, u finalnoj utakmici kod Sparsa je igralo samo 6 igrača od toga trojica po 40 min, dvojica preko 30 ,35 min. što govori da imaju petoku i onda trči trči pa ništa. U toj petorci su dvojica glavnih sa strane koji nisu niti ponikli u Sparsu i BH košarka od njih neće imati nikakve koristi u budućnosti. Stoji da je ovo veliki uspjeh kluba na međunarodnom planu ali ovakve i bolje rezultate su postizale i ekipe iz okruženja (KK Split, KK Zagreb,
KK FMP itd.) pa ništa, nema ih nigdje kao seniorskih ekipa u Evropi.
dok je nikolic dosao skoro prije 2 godine
a znasli koliko je to vremena u juniorskoj kosarci
evo da pokusas priblizno shvatiti to je veca razlika nego izmedzu 1 i 3 razreda u srednjoj skoli
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
champions1921 je napisao/la:Juniorska A1 liga??
Ne,to je tim iz Mostara.
A1 liga. Druga liga u kojoj nastupaju klubovi iz Federacije. Pobjednik idu u Ligu 12, tj. Prvu ligu.champions1921 je napisao/la:Juniorska A1 liga??
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
[youtube][/youtube]
Samo bi idiot ušao u fuziju sa banditima iz KK Bosna, razjebali bi za sekundu ovo što su u Sparsu napravili.champions1921 je napisao/la:Postoji li kakva sansa da Sparsi i KK Bosna udju u kakvu fuziju tipa one FMP-a i Zvezde?? To je mozda jedina sansa da se KK Bosna izvuce iz ponora i da u Sarajevu u skorije vrijeme gledamo normalnu kosarku.. I u kojoj ligi nastupaju Sparsi u BiH posto nisam upucen??
SPARS selekcije

- L' Imperator
- Kontakt:
nema potrebe da se Bosna i Spars spajaju kad sva djecai svi dobri igraci odlaze iz Bosne u Spars, evo od juniora doveli su Buzu, Ferhatbegovic,Jahic,gegic,Zahiragic onda Nikolica doveli ,Salica,Duraka,Pirica,basica ,Smajlovic i Petkovic jedina djeca Spars ,smijesno , onda u kadeta od 12 igraca 7-8 ih je Bosnino.Pola trenera je iz Bosne dosla u Spars mozemo reci da je ovaj Spars Stara Bosna sa novim financijama
- nesvrstani
- Kontakt:
u srijedu prva utakmica finala plej of-a spars - sloboda
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...
Vidim niko nista ne pise vezano za vecerasnje finale. Sparsi dobise, utakmica je bila puno bolja nego npr. finale prosle godine sa Kaknjem. Sloboda bolja u tri cetvrtine, a onda Halilebegovic rijesio, koji je u prvom poluvremenu masio jedno 4-5 trica iako tri metra oko njega nikoga nije bilo. Nikolic je po meni igrac sa najboljom glavom ovdje, decko igra na velikom nivou. Peljto mu se pridruzio, ali su zato podbacili Buza i Salic. Buza igra vrlo lose cijelu sezonu, mada mislim da ce to sve doci na svoje. Salic nista ni veceras. Vrabac se poslije probudio, a licno ga nikada nisam mirisao. Bulic vec jedno izvjesno vrijeme stagnira, od Glogovca nista nisam ni ocekivao na ovom nivou. Marko Trbic mora da leti i to je to, npr. Ljubo Vidacic bi bio sjajno rjesenje. Fakat bi mi bilo drago kad bi Sparsi usli u Premier ligu, jer rade najbolje. Volio bi vidjeti opet Skenderiju punu i da se kosarka vrati u Sarajevo.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Slatinash_7
- Kontakt:
@neno
Ja bas ocekujem neki malo opsirniji izvjestaj od tebe kad ono nista
de malo i o "nasim" napisi..Rekoh ti ja da smo se poboljsali sa ovim pojacanjima al haman da nije dovoljno..Ovo je najbolje moguce finale A1 lige,jedva cekam subotu i utakmicu u Tuzli,punu dvoranu(makar ona bila i mala) i nadam se pobjedu..Bilo koja ekipa da udje u 1.ligu to je dobitak za BiH kosarku sto je izuzetno vazno..
Nek u subotu pobjedi bolji..
Ja bas ocekujem neki malo opsirniji izvjestaj od tebe kad ono nista

Nek u subotu pobjedi bolji..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Gledao sam jucer utakmicu,cak sam iz Mostara dosao.Odlicna utakmica mad ai da je Sloboda dobila ne bi bilo nezasluzeno.Da pocnem ispocetka.Sto se tice Slobde,play Glavinic strasna utakmica,strasna prva cetvrtina 13p kasnije u drugom poluvremenu neke vanserijske asistencije je imao i svaka cast za tog momka.Avdibegovic,niej lsoe odigro vukao ej Sloboodu drugo poluvrijeme ali previse pimpla lotu mora vise timski igrat.Tnasilovic nista podbacio skroz sinoc.Promasio par suteva koje bi prije zatvorenih ociju pogadjao.Hujdurovic napadiacki los,isto fulio je suteva kje je u prijasnjim utakmciama lagano stavljao,ali odbrambeno dobar dosta skokova dosta skokova cak i u napadu, prosjecno.Onaj celo novi ne znam mu tacno ime , jak pravo ko zemlja ,u napadu ogodio prvu tricu ostalu utakmicu dao je nesto iz reketa opet kazem prosjecno.Latuifagic , najvise podbacio fula 3 trice u zadnje 4 minute svaki otvoren sut,promasuje polaganje pri 2 minute sa 4 razlike na 2 razlike ,Glavinic mu **** sve tad.Grosic slabo,Dzombi salabo.
Sto se tcie Sparsa ,Nikolic masinerija.Ako Bog da za 2-3 godine mozda i anjbolji mladi igrac evrope vjerujte mi iako je 95 godiste odigrao je citavu utakmicu na istom nivou i u odbrani i u napadu.Da on hoce da uigra za nasu reprezentaciju ja mislim komotno pored Wrighta da je ljetos mogao imati 15-20 minuta sto posto ,kad je Avidbegovic imao mjesto moze i on.Vrabac jest da je dao 15 poena al on mi stagnria najvise nekako ,u 3 cetvrtini pri kraju fula 2 bacanja prvo bacanje air ball ,nakon toga puca tricu promasuje cijeli kos ustvari prebacuje,mal ose porpavio u nastavku ali nije to to.Glogovac je igrac koji samo azuzima mjesto u ekipi,mislim da im nije potreban vise.Bzulic skakacki dobar , napad slabo ba vcrs,Jocovic odlican u odbrani u skokovima , par korisnih poteza u napadu ,dobra njegova utakmica. Halilbegoivc lose je poceo ,imao je na pocetku maestralan ulaz ostavio iza sebe covjeka u koraku i polozio kasnije pormasuje 1 tricu ostavljaju mu da pcua ui promasuje 3 trice,dobiva u trecoj cetvrtini faul koji ne postoji i tehnicku,I KASNIEJ POKAZUJE KAKAV JE IGRAC. Zabija 3 trice i sut sa poludistance,bacanja ne promasuje za razliku od Vrapca koji je fulio 5-6.Ono sto menajvise fasciniralo jeste kako Halilbegovic kuca na zagriajvanju.Djoko an zagrijavanju ne moze obicno polaganje zabit.Sta ga briga pdoena ljeto u Partizan njemu svejedno da Spars udje i da ne udje u 1 ligu.Peljto sut ocajan ali ubacuje, prvi put ga gledam nije me odusevio al trpa sto jest jest.Buza lose lose i lose.Moze za juniore ali bojim se da ce zavrsit isto ako i njegov brat.Jest on dobar sve to stoji ali prosle sezone igrao je protiv Kaknja nista fulio 4-5 suteva ,nikolic je usao 10 mnuta 5p i par asistencija,toga se ojim ,kad dodju jake utakmice Buze nigdje .
Sto se tcie Sparsa ,Nikolic masinerija.Ako Bog da za 2-3 godine mozda i anjbolji mladi igrac evrope vjerujte mi iako je 95 godiste odigrao je citavu utakmicu na istom nivou i u odbrani i u napadu.Da on hoce da uigra za nasu reprezentaciju ja mislim komotno pored Wrighta da je ljetos mogao imati 15-20 minuta sto posto ,kad je Avidbegovic imao mjesto moze i on.Vrabac jest da je dao 15 poena al on mi stagnria najvise nekako ,u 3 cetvrtini pri kraju fula 2 bacanja prvo bacanje air ball ,nakon toga puca tricu promasuje cijeli kos ustvari prebacuje,mal ose porpavio u nastavku ali nije to to.Glogovac je igrac koji samo azuzima mjesto u ekipi,mislim da im nije potreban vise.Bzulic skakacki dobar , napad slabo ba vcrs,Jocovic odlican u odbrani u skokovima , par korisnih poteza u napadu ,dobra njegova utakmica. Halilbegoivc lose je poceo ,imao je na pocetku maestralan ulaz ostavio iza sebe covjeka u koraku i polozio kasnije pormasuje 1 tricu ostavljaju mu da pcua ui promasuje 3 trice,dobiva u trecoj cetvrtini faul koji ne postoji i tehnicku,I KASNIEJ POKAZUJE KAKAV JE IGRAC. Zabija 3 trice i sut sa poludistance,bacanja ne promasuje za razliku od Vrapca koji je fulio 5-6.Ono sto menajvise fasciniralo jeste kako Halilbegovic kuca na zagriajvanju.Djoko an zagrijavanju ne moze obicno polaganje zabit.Sta ga briga pdoena ljeto u Partizan njemu svejedno da Spars udje i da ne udje u 1 ligu.Peljto sut ocajan ali ubacuje, prvi put ga gledam nije me odusevio al trpa sto jest jest.Buza lose lose i lose.Moze za juniore ali bojim se da ce zavrsit isto ako i njegov brat.Jest on dobar sve to stoji ali prosle sezone igrao je protiv Kaknja nista fulio 4-5 suteva ,nikolic je usao 10 mnuta 5p i par asistencija,toga se ojim ,kad dodju jake utakmice Buze nigdje .
- nesvrstani
- Kontakt:
Bio na utakmici pa da napisem koju...
utakmica koja zasluzuje da bude dio lige 12, i po kvalitetu i po svemu, osim trenera
ocigledno da se taktika slobode zasnivala na pustanju halilbegovica da sutira jer su procijenili da nema sut jer ne mogu da vjerujem da kad god primi loptu nigdje nikog u krugu 3 metra oko njega nema, gligora bez potrebe doveden, bolje da su ostavili andeliju jer je taj tip igraca bolji i potrebniji protiv sparsa. Ostala dvojica su opravdali ulogu pojacanja ali vidi se da su ostali igraci izgubili samopouzdanje pa nece ili ne smiju da sutaju. sparsi su takva ekipa da uvijek neko drugi iskoci u prvi plan jer imaju 10 ravnopravnih igraca i to morate da shvatite, ne mogu svi zabijati po 20 svaku utakmicu. nikolic je maestralan i obozavam da gledam tog klinca, svidja mi se nacin njegove igre razmisljanja i za par godina cemo ga gledati u euroligi uvjeren sam.
utakmica koja zasluzuje da bude dio lige 12, i po kvalitetu i po svemu, osim trenera

ocigledno da se taktika slobode zasnivala na pustanju halilbegovica da sutira jer su procijenili da nema sut jer ne mogu da vjerujem da kad god primi loptu nigdje nikog u krugu 3 metra oko njega nema, gligora bez potrebe doveden, bolje da su ostavili andeliju jer je taj tip igraca bolji i potrebniji protiv sparsa. Ostala dvojica su opravdali ulogu pojacanja ali vidi se da su ostali igraci izgubili samopouzdanje pa nece ili ne smiju da sutaju. sparsi su takva ekipa da uvijek neko drugi iskoci u prvi plan jer imaju 10 ravnopravnih igraca i to morate da shvatite, ne mogu svi zabijati po 20 svaku utakmicu. nikolic je maestralan i obozavam da gledam tog klinca, svidja mi se nacin njegove igre razmisljanja i za par godina cemo ga gledati u euroligi uvjeren sam.
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...
Spars na korak od Lige 12. Sada je veliki pritisak na Slobodi koja mora dobiti sljedeci mec. Cisto sumnjam da ce se moci nositi s njim. Vrabac i Buza izdominirali. Nikolic je standardno tu, ubila ih djeca.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
Mislio sam kako se priča da je SLoboda nešto jaka, ali realno oni za jedan nivo ispod Sparsa. Ne znam ko im preporučuje igrače ali ono je katastrofa (kad gledam ove što su duže igrali). MOžda malo pretjerujem ali nema niko ko može igrati vrhunsku košarku. Kad su već dovodili za lige 12 mogli su devesti nekog maconju pod koš i još jednog dobrog beka da može u rotaciju. Ne znam ko im je reako da sa ovim mogu igrati protiv Sparsa.neno#4 je napisao/la:Spars na korak od Lige 12. Sada je veliki pritisak na Slobodi koja mora dobiti sljedeci mec. Cisto sumnjam da ce se moci nositi s njim. Vrabac i Buza izdominirali. Nikolic je standardno tu, ubila ih djeca.
zaboljisportuBiH je napisao/la:Mislio sam kako se priča da je SLoboda nešto jaka, ali realno oni za jedan nivo ispod Sparsa. Ne znam ko im preporučuje igrače ali ono je katastrofa (kad gledam ove što su duže igrali). MOžda malo pretjerujem ali nema niko ko može igrati vrhunsku košarku. Kad su već dovodili za lige 12 mogli su devesti nekog maconju pod koš i još jednog dobrog beka da može u rotaciju. Ne znam ko im je reako da sa ovim mogu igrati protiv Sparsa.neno#4 je napisao/la:Spars na korak od Lige 12. Sada je veliki pritisak na Slobodi koja mora dobiti sljedeci mec. Cisto sumnjam da ce se moci nositi s njim. Vrabac i Buza izdominirali. Nikolic je standardno tu, ubila ih djeca.
Sramotno ponasanje "publike" Sparsa pogotovo onih kriminalaca iza kosa. Utakmica u korist Sparsa, ali ono pljuvanje laseri i slicno stvarno nigdje ne vodi. Hodza se pokazalo najveca prednost Sparsa i toga sto je Gligoru stavio a Murisa Andeliju poslao na tribine,
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
@Target, iskreno Sloboda nema sta da trazi sa ovom super spremnom djecom. Od pet odigranih utakmica, cetiri puta su dobili. I da se dobije cetvrta, ne mogu to izdrzati Slobodini. To su ti cinjenice, a sve ostalo je prica rekla-kazala. Nema tu neke posebne price, Sloboda je dovela Glavinica, Gligoru, Arcija i opet ne mogu nista. Sparsi su doveli Peljtu koji je realno 6-7 igrac ovog tima i nije kljucan faktor. Zamisli sad Slobodu bez Glavinica, pa bilo bi 20 razlike.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:@Target, iskreno Sloboda nema sta da trazi sa ovom super spremnom djecom. Od pet odigranih utakmica, cetiri puta su dobili. I da se dobije cetvrta, ne mogu to izdrzati Slobodini. To su ti cinjenice, a sve ostalo je prica rekla-kazala. Nema tu neke posebne price, Sloboda je dovela Glavinica, Gligoru, Arcija i opet ne mogu nista. Sparsi su doveli Peljtu koji je realno 6-7 igrac ovog tima i nije kljucan faktor. Zamisli sad Slobodu bez Glavinica, pa bilo bi 20 razlike.
Ja pricam o ponasanju neno ne pricam o utakmici koja je zasluzeno otisla u korist Sparsa. Kada god bi se Sloboda priblizila ovi krimosi iza kosa pocinjali bi svoj show. OD pretnji da ne nabrajam dalje. Sloboda je pogrijesila u slekeciji igraca i dovodzenju pred play off, Hodza je najslabiji faktor ekipe, ali kazem ponsanje i one pretnje navijacima pljuvanje i slicno, ja o tome pricam.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.