FK Radnički Lukavac

skauttuzla
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la skauttuzla » 31 mar 2013, 19:30

VolimRadnicki je napisao/la:Na svim pozicijama imamo po 2 kvalitetna igrača, pa čak i ovi na klupi nisu ništa lošiji od ovih što igraju, eto primjer Borogovac. Na njima je da se dokažu a nijanse će odlučiti ko će u prvih 11.

Bekrić zbog kojeg Borgi grije klupu je odličan igrač, nevjerovatno jak i ima strašan šut, za njeg se raspitivao Borac iz Banja Luke kada smo igrali prijateljsku utakmicu na pomoćnom stadionu Koševa protiv Bosne iz Visokog (krajem prvog dijela sezone).

Kako sam upratio, Borogovac je dosta bolji u ofanzivnim zadacima od Bekrića, dok je ovaj u odbranbenim.
Rezultati i jesu dobri, jer je konkurencija jaka, nadam se da će tako i biti.
...svaki komentar prihvatam i dobro je da u Radnickom postoji jaka konkurencija,sto je svakako veliki plus u borbi za prvo mjesto i ulazak u PL. Treba uzeti u obzir da dolaze teski protivnici i da prednost moraju imati iskusniji igraci a mladje polako kaliti i pruzati im sanse. Borogovac sa svojih 25 godina,svakako ima sve potrebne kvalitete i atribute i sigurno takav sportista ne zasluzuje da sjedi na klupi u najboljim godinama. Taj momak je kao junior ulazio sa klupe u vrijeme kada je Vojvodic igrao za Slobodu i ,te ga je licno Vojvodic doveo u Radnicki. Momak ima samo jednu manu, a to je da radi bespostedno i trpi nepravde. Psiholoski gledano,to nije dobro da se koplja lome na onima koji cute i trpe. Utakmica na Josiku naspram Bosne iz Visokog i rezultata 0:0 poluvrijeme, Borgija salje na zagrijavanje, da bi uveo tri nova mladja igraca, a njega vraca na klupu. Naravno,reci cete da su brzo pali golovi i Borogovac nije trebao debitovati na Josiku. Vidio sam na njegovom izrazu lica grc i razocaranost,ali je pognute glave sjeo i cutao. Takve stvari se ne smiju dogadjati treneru,sto mi daje za pravo da konstatujem da on sastavlja tim uz saglasnost "sponzora", sto je naravno prisutna stvar u BH nogometu.Jahic je odlican nogometas,nema sumnje...ali nije prosao pripreme sa ekipom!!!! Ipak je standardan medju 11. Ne grije klupu,razumije se. Nadam se da me necete pogresno shvatiti ,vec zelim Radnickom sve najbolje i da nas kanton ima novoga ili staroga premijerligasa.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 31 mar 2013, 19:33

@skauttuzla,

Jedina stvar s kojom se ne slažem u tvom postu je ono da "sponzori kreiraju sastav". Vojvodiću se niko, ali baš niko ne petlja u sastavljanje ekipe. Odlično ga poznajem i mislim da bi on, čim bi neko i pokušao da mu kreira sastav, digao sidro bez obzira na to što je do sada uradio.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 31 mar 2013, 19:56

Zoom088 je napisao/la:@skauttuzla,

Jedina stvar s kojom se ne slažem u tvom postu je ono da "sponzori kreiraju sastav". Vojvodiću se niko, ali baš niko ne petlja u sastavljanje ekipe. Odlično ga poznajem i mislim da bi on, čim bi neko i pokušao da mu kreira sastav, digao sidro bez obzira na to što je do sada uradio.
Na utakmici protiv Bosne primjetio sam nešto veoma zanimljivo što se tiče našeg trenera Vojvodića, kad je bilo poluvrijeme otišao je sa igračima na odmor i izašao iz svlačionice za otprilike 2 minute i čekao napolju početak drugog dijela, šta im je rekao samo oni znaju, ali poslije su "pojeli" Bosnu na terenu, on nikoga ne sluša kao što Zoom reče, juče lik otišao na drugu stranu stadiona i naslonio se sam na ogradu, nema šta šef pravi heheh ;)

m1x
Kontakt:

Post Postao/la m1x » 31 mar 2013, 20:02

Iskreno ja sam Borogovca gledao samo jednom i to juče tako da nemam pojma čime raspolaže, sa druge strane Gigu dobro poznajem više od 10 godina i znam kako momak radi i koliko se trudi. Svako ko prati ovaj klub zna šta je Mirza do sada uradio i koliko vrijedi i da nije jednostavno takvog igrača izbacit iz prvih 11.
Vjerujem da Vojvodić nije doveo Borogovca bez razloga i znam da će iskombinovati nešto.

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 31 mar 2013, 20:11

Strašni ste,ovo na snimci je stvarno nogomet iz knjiga-svaka čast samo onaj golman Čapljine je smješan i bolje bi bilo da su stavili drvo na gol valjda bi ga nešto pogodilo.Igrate moderno.

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 31 mar 2013, 20:46

Prije svega želim vam čestitati na pobjedi i na ovakvim izvještajima koje radite poslije svake utakmice.Jedna molba za "potparola.Zooma 88,jer kako vidim odlično radi svoj posao.Sa svojim prijateljem sam gledao II-poluvrijeme vaše tekme.
Prije svega mi pratimo našu djecu i nije nam jasno kako neki igrač uđe oko 50 minute,a tu piše 65-a opet- u 64 centrirao.Ako tome dodam da nam je lično vaš kapiten rekao da je Borgi ušao u Sanskom Mostu početkom drugom poluvremena, i zajedno sa nekim napadačem unio dosta živosti kada ste eto sačuvali mrežu i dali taj jedan gol,nigdje nije napisano da je momak(Borogovac) uopšte bio u sastavu .Ja sam do juče mislio da se radi o nekoj povredi ,i da Borgi zbog toga ne igra,ali tu su neke druge stvari u pitanju izgleda.Po meni i onom što sam juče vidio Borgi je prevazišao i Premijer ligu.Moja bih mu poruka samo bila da se šutnjom ništa ne postiže.Za sebe se treba boriti, pa kud puklo da puklo, jer biti jednom Saidu Husejnoviću kapiten ,igrati za reprezentaciju BiH-a u svim skoro selekcijama,a sada ne igrati u Prvoj ligi je za mene smiješno.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 31 mar 2013, 21:05

Greške prilikom pisanja izvještaja se dešavaju svima, pa tako i nama. Nemamo namjeru nikoga izostaviti ili ispustiti, jednostavno - greška.

Što se prošle utakmice tiče (Podgrmeč), dok sam radio izvještaj nisam imao sastave ekipa pa ih nisam ni objavio. Ono što je Avaz napravio je propust novinara iz Sanskog Mosta koji je pratio tu utakmicu, odnosno nije ubacio Borgija u sastav (prošlo kolo). Pričao sam s Borgijem o ovome i objasnio mu kako to funkcioniše. Sigurno znam da će u Avazovom sportu u utorak biti na spisku i da je dobio i ocjenu, što je rijetkost kod igrača koji uđu s klupe :).

P.S. Evo sad sam pregledao naš zapisnik s utakmice i uporedio s izvještajem na portalu. Borgi je ušao u 48. minuti. Hvala na sugestiji. Ispravljeno je.
Zadnja izmjena: Zoom088, dana/u 31 mar 2013, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 31 mar 2013, 21:09

Borogovac je odličan igrač,mislim da je premija za Radnički što je baš došao u Lukavac.Juče sam s prijateljem komentarisao da bi ga više volio vidjet na terenu. Valjda Darko uspije nekako ukomponovat i njega u prvu postavu. Jbg Radnički sad trenutno ima fino popunjen roster,osim prvih 11 i klupa je dovoljno kvalitetna da unese živost i napravi promjenu na terenu.Al neće niko da sjedi na klupi,a nemogu svi ni igrat. Nije ba ni Vojvodiću lako.

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 31 mar 2013, 21:24

Zoom088 je napisao/la:Greške prilikom pisanja izvještaja se dešavaju svima, pa tako i nama. Nemamo namjeru nikoga izostaviti ili ispustiti, jednostavno - greška.

Što se prošle utakmice tiče (Podgrmeč), dok sam radio izvještaj nisam imao sastave ekipa pa ih nisam ni objavio. Ono što je Avaz napravio je propust novinara iz Sanskog Mosta koji je pratio tu utakmicu, odnosno nije ubacio Borgija u sastav (prošlo kolo). Pričao sam s Borgijem o ovome i objasnio mu kako to funkcioniše. Sigurno znam da će u Avazovom sportu u utorak biti na spisku i da je dobio i ocjenu, što je rijetkost kod igrača koji uđu s klupe :).

P.S. Evo sad sam pregledao naš zapisnik s utakmice i uporedio s izvještajem na portalu. Borgi je ušao u 48. minuti. Hvala na sugestiji. Ispravljeno je.

Svaka ti čast na prije svega korektnosti,a onda na profesionalnosti posla kojeg obavljaš.Svaka ti čast,i šteta je da ne radiš za velike TV-e kuće,jer te već duže vrijeme pratim.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 31 mar 2013, 21:28

Hvala puno.
Moram ovdje dodati i kolegu Caspera, jer sve ovo radimo zajedno.

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 31 mar 2013, 21:39

Vovjvoda je bas na slatkim mukama :)

Kad je onaj prenos na TVL? U koliko sati
Mentalita Ultras - Support Your Local Football Team

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 31 mar 2013, 21:50

1989 je napisao/la:Vovjvoda je bas na slatkim mukama :)

Kad je onaj prenos na TVL? U koliko sati
Protiv Bosne je bio snimak ponedjeljak u 17h, pa možda i sutra bude opet u isto vrijeme kao prošli put..... :)

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 31 mar 2013, 22:06

Ponedjeljak u 17.00. Evo sad su mi javili iz režije :D

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 31 mar 2013, 22:45

Hvala vam..Bas da pogledam, da vidim kako su momci odigrali, jer juce nisam bas vidio ;)

Nego Zoom ti si upucen hoce li bit karantin pred utakmicu u Livnu?? Ovu utakmicu ja se nadam da cemo dobit, Jare i Trumic ce uc u tim kola..Sjetite se ovog :D
Mentalita Ultras - Support Your Local Football Team

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 31 mar 2013, 23:47

Tražeći malo sa u vezi historije Prve lige naleti na ovo u sezoni 2007/2008 sjećam se ovoga, naš kapiten Šubić je pomogao ovdje i spasio život

Utakmica u Gabeli između GOŠK-a i Radničkog prekinuta je pri rezultatu 1:0 za domaće.
Razlog prekida je sudar dvojice igrača, nakon kojeg je jedan od gostujućih nogometaša ostao nepomično ležati na travnjaku. Samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj intervenciji ostalih igrača izbjegnuta je tragedija.

Naime, u Gabeli nije bilo prisutno vozilo hitne pomoći niti liječnik, te su igrači oba kluba i prisutni pritekli u pomoć i spasili nogometaša koji je ležao na travi.

Činjenica da je utakmica počela bez nazočnosti hitne pomoći razljutila je igrača Radničkog koji nisu željeli nastavit utakmicu. Nakon što je prošlo petnaestak minuta glavni sudac odsvirao je kraj susreta.

Treba napomenuti da je do tog nesretnog trenutka utakmica bila krajnje korektna te da je start, nakon kojeg je nastao prekid, bio bez ikakve sumnje nenamjeran.

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 01 apr 2013, 00:14

Još malo historije:
Sezona 1999/2000 tad smo nažalost ispali iz Prve lige (sadašnje Premier lige) i to 5 timova je ispalo jer se liga proširila pa je poredak zanjih pet bio ovakav:
12. Bosna: 36
13: Tošk: 35
14: RADNIČKI: 31
15: Gradina
16: Drina Zvornik
.... i onda u Prvoj ligi (koju sad igramo) sezona 2000/2001 završili smo treći, za 3 boda nam je Bosna pobjegla i vratila se u Premier ligu, tad su dva prva tima ulazila ne kao sad samo prvi, tad su ušli Grude i Bosna...
1. Grude: 72
2. Bosna: 68
3. Radnički: 65
.....onda svi znamo kako nas je Budućnost izradila zajedno sa ovim Vitezom koji je prvi trenutno i ona ušla u Premier ligu 2001/2002, a zatim sledeće sezone 2002/2003 nam je Travnik pobjegao, a zanimljivo Budućnost koja nas je zeznula je tad odmah ispala iz Premier lige, da bi opet odmah ekspresno 2003/2004 se vratili, sad imamo novu šansu nikad bolju čini mi se, a trka podsjeća na ovu kad smo se borili sa Banovićima, sad je Sloboda samo.... :)

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 01 apr 2013, 00:21

Evo upravo mi javiše da je neko odvalio i pobacao sve stolice na zapadnoj tribini na Jošiku :(

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 01 apr 2013, 00:23

Zoom088 je napisao/la:Evo upravo mi javiše da je neko odvalio i pobacao sve stolice na zapadnoj tribini na Jošiku :(
1.4 je danas hehehehehe

m1x
Kontakt:

Post Postao/la m1x » 01 apr 2013, 00:27

Zoom088 je napisao/la:Evo upravo mi javiše da je neko odvalio i pobacao sve stolice na zapadnoj tribini na Jošiku :(
:lol:

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 01 apr 2013, 00:29

Da nisu Fukare?? :lol: :lol:
01.04. :)
OFK Gradina Srebrenik

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.