Kvalifikacije za SP 2014

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

chily-rz
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post Postao/la chily-rz » 31 mar 2013, 20:12

Ne znam sto je toliko polemike izazvala izjava toleta indijanca,prekuc'o je i Muniba :lol:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 31 mar 2013, 20:14

Ova diskusija ne vodi nikuda, mada samo mogu reci na to, da nam jeste grupa medju 2-3 najlakse u kvalifikacijama. Ali svakako, ne umanjuje to ovaj nas uspjeh, da smo izasli na kraj sa Grcima koji su Hrvate tukli u proslim kvalifikacijama, i koje su malo koja reprezentacija ''razbila'' . Isto tako, znali su i Francuzi i Spanci se muciti sa ovim Litvancima.

Ne bih uporedjivao sada sta bi mi mogli uciniti u Grupi A i obrnuto, jer to su samo bezvezna poredjenja.
Fakt je mi se setamo ovom grupom, kakva god bila, a sta Srbi rade i govore, ne interesuje me. Mogu oni umjanjivati nas uspjeh koliko god hoce, provocirati, ja znam samo da imaju tople pozdrave aBd iz Brazila.

Sto se Srba tice, igracki su u nekim segmentima jaci od nas, negdje smo mi, sad kako je to u cijelini, znali bi tek kod medjusobnog susreta. Ne igraju pojedinci, nego kompletan tim, tako da sva prica pada u vodu ;) .

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 31 mar 2013, 20:16

Goalgetter je napisao/la: Sto se Srba tice, igracki su u nekim segmentima jaci od nas, negdje smo mi, sad kako je to u cijelini, znali bi tek kod medjusobnog susreta. Ne igraju pojedinci, nego kompletan tim, tako da sva prica pada u vodu ;) .

apsolutno se slažem.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 31 mar 2013, 20:23

Goalgetter je napisao/la:
Sto se Srba tice, igracki su u nekim segmentima jaci od nas, negdje smo mi, sad kako je to u cijelini, znali bi tek kod medjusobnog susreta. Ne igraju pojedinci, nego kompletan tim, tako da sva prica pada u vodu ;) .
Fazon je upravo u tome sto kod Srbije i ne igraju najbolji pojedinci, za razliku od BiH... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 31 mar 2013, 20:58

marconato je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
Fazon je upravo u tome sto kod Srbije i ne igraju najbolji pojedinci, za razliku od BiH... ;)
Jos veca komedija onda.Tu ni Tole i njegova laksa grupa pomoci ne moze. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 31 mar 2013, 21:03

To niko ne spori... :)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 31 mar 2013, 21:12

Ala Tolinho dade promociju ovoj temi. :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 apr 2013, 11:27

Držite se teme.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 apr 2013, 23:48

A ostali vole kenjati o svemu osim o onome sto ima veze sa temom.
Radije ce pricati i o ratu, i o kapitalizmu i o sovinizmu i o nekim ovcama vidim na temi samo nece o Kvalifikacijama za SP 2014.
Uvek mi je to bilo fascinantno.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 apr 2013, 00:13

Tema je kao sto kaze Kvalifikacije za SP 2014.
Da ne idemo na daleko na siroko,mozda je lakse sad za sad napraviti rezime na pola kvalifiakcija ex YU repki.
BIH za sad najbolje kotira,jer ima i najvecu prednost u grupi.Prosla je dvomec sa nosiocem u grupi sa cetvorkom :mrgreen:Ima jos do kraja i sve je opciji ali da su im sanse velike za plasman direktan,jesu.
Hrvatska ima isti broj bodova,ali zajedno sa Belgijom.Tu ce biti jos borbe.Baraz gotovo zagarantovan.
Crnogorci na dobrom putu ali u drugom djelu kvalifikacija,malo im raspored tekmi ne ide na ruku.
Ova ostala tri prdnuli u sisu u fakticki se vec sad oprostli od bilo kakave sanse za plasman u Brazil.
Sto se tice Toleta i njegovih izjava,ima ona stara''ko gubi ima pravo da se ljuti'' :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 apr 2013, 00:17

harishp je napisao/la:Tema je kao sto kaze Kvalifikacije za SP 2014.
Da ne idemo na daleko na siroko,mozda je lakse sad za sad napraviti rezime na pola kvalifiakcija ex YU repki.
BIH za sad najbolje kotira,jer ima i najvecu prednost u grupi.Prosla je dvomec sa nosiocem u grupi sa cetvorkom :mrgreen:Ima jos do kraja i sve je opciji ali da su im sanse velike za plasman direktan,jesu.
Hrvatska ima isti broj bodova,ali zajedno sa Belgijom.Tu ce biti jos borbe.Baraz gotovo zagarantovan.
Crnogorci na dobrom putu ali u drugom djelu kvalifikacija,malo im raspored tekmi ne ide na ruku.
Ova ostala tri prdnuli u sisu u fakticki se vec sad oprostli od bilo kakave sanse za plasman u Brazil.
Sto se tice Toleta i njegovih izjava,ima ona stara''ko gubi ima pravo da se ljuti'' :mrgreen:
A ko se ljuti zna se sta mu uvalimo. :mrgreen:
Doduse ne bih ja to. :lol:

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 02 apr 2013, 01:59

Grupa A: Mrtva borba Belgije i Hrvatske. Odlučit će vjerovatno međusobni dvoboj. Jedino ako Srbija ne napravi nešto u dvije utakmice protiv njih.

Grupa B: Očekujem Talijane na prvom mjestu, dok bi se trebala velika borba voditi za drugo mjesto. Ovdje će biti svega do kraja jer se tri podjednake momčadi bore za to drugo mjesto. Bugari do kraja imaju tek jednu domaću utakmicu, a imaju i utakmicu više od Danaca i Čeha, tako da su oni u najtežoj poziciji. Teško je išta prognozirat, ovdje je sve otvoreno.

Grupa C: Njemačka naravno prva, a kao drugoplasirane na kraju vidim Šveđane. Imaju utakmicu manje, a odradili su gostovanje u Njemačkoj, što ni Irci, ni Austrijanci nisu.

Grupa D: Nizozemci kao i Nijemci rutinski odrađuju posao. Mađari i Rumunji se bore za drugo mjesto, dok Turci lagano zaostaju. Već nakon sljedećeg kola će se puno više znati jer igraju međusobnu utakmicu. Dajem više šansi Rumunjima jer su domaćini i u toj utakmici, ali i u onoj protiv Turaka par dana kasnije. Mađari do kraja moraju na noge Nizozemcima.

Grupa E: Još jedna totalno izjednačena grupa. Ovdje je također sve moguće. Švicarci su na papiru favoriti, ali ne igraju baš bajno. Velik kiks su napravili na Cipru prošlu utakmicu kada su odigrali samo 0:0 i tako zakomplicirali situaciju. Ipak smatram njih za favorite, dok bi se Albanci, Islanđani i Norvežani trebali poklati za drugo mjesto. A tu će odlučiti međusobni dvoboji, ali i utakmice protiv Švicaraca. Ovdje se definitivno ništa ne zna, skoro se cijela grupa bori za prolaz dalje...

Grupa F: Rusi gotovo sigurno prvi. Igraju do kraja u gostima protiv Portugala, ali imaju i dvije utakmice manje. Do kraja igraju dva puta sa Luksemburgom, te kod kuće sa Izraelom i u gostima sa Azerbejdžanom. Do sada nisu primili gol, a zabili su osam u četiri utakmice. Sve je u njihovim rukama i mislim da će ovo rutinski obaviti do kraja. Portugal će vjerovatno u dodatne kvalifikacije, sumnjam da bi Izrael mogao završiti ispred njih, pogotovo jer u predzadnjem kolu gostuju u Lisabonu.

Grupa G: BiH ima sve u svojim rukama i bilo bi pravo čudo kada bi ovo uspjeli prokockati do kraja. Do kraja imaju dvije ozbiljne utakmice i to dvomeč protiv Slovaka. Ako iz te dvije utakmice uzmu barem tri boda, mislim da su prvi u grupi. Slovaci ako žele na drugo mjesto, morati će uzeti koji bod protiv BiH jer su Grci odigrali obje utakmice protiv BiH, a imaju bod više od njih. Zbog toga više šansi dajem Grcima, pogotovo što ugošćuju tu Slovačku u predzadnjem kolu.

Grupa H: Englezi bi ovo trebali riješiti na iskustvo i kvalitetu. Igraju do kraja tri utakmice kod kuće, a jedna od te tri je i protiv Crnogoraca koji su direktni konkurenti za prvo mjesto. Volio bih kada bi Crna Gora otišla kao prvoplasirana, ali mislim da je to nerealno. Puno će toga biti jasnije nakon šestog mjeseca. Ako ne pobjede Ukrajince mislim da će si smanjiti šanse drastično.

Grupa I: Čisto sumnjam da će Španjolci kiksati do kraja. Prema tome, Španjolska kao 1., a Francuzi ponovno u dodatne kvalifikacije. Imali su lijepu šansu u zadnjem kolu ali su je prokockali.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 04 jun 2013, 15:19

Japan je prva ekipa koja je kroz kvalifikacije osigurala SP. To su potvrdili danas domaćim remijem 1:1 protiv Australaca kojima ostaje grčevita borba do zadnje sekunde za 2.mjesto i izravan odlazak na SP
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 04 jun 2013, 15:19

Japan se kvalifikovao na SP današnjim remijem sa Australijom i to je prva ekipa koja se kvalifikovala svaka čast.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 04 jun 2013, 15:21

Bistrik je napisao/la:Japan se kvalifikovao na SP današnjim remijem sa Australijom i to je prva ekipa koja se kvalifikovala svaka čast.
pa pogledaj iznad
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 04 jun 2013, 16:50

Japanu, Australiji, Koreji, Iranu... je sreća što ne igraju u evropskim kvalifikacijama. Nikad mi neće biti jasan potez Kazahstana da iz Azije pređu u UEFA-u i igraju evro-kvale.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 05 jun 2013, 18:15

Sportfanatik je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:Japan se kvalifikovao na SP današnjim remijem sa Australijom i to je prva ekipa koja se kvalifikovala svaka čast.
pa pogledaj iznad
jbg sekundu prije mene si poslao post sory
a ja to napominjem jer gledam rezultate ostalih zona npr u ovom mjesecu ce Azija zavrsiti kvalifikacije a sj. amerika tri kola

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 05 jun 2013, 22:12

Odigrana su dva susreta afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu u kojima je postignut tek jedan gol. Postigla ga je Nigerija koja se iz Nairobija vraća s pobjedom 1:0 i time dolazi na prvo mjesto skupine F...
Uoči odlaska u Brazil na Kup konfederacija, Nigerija je napravila još jedan korak prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo. U Nairobiju je svladala Keniju s minimalnih 1:0 i tako se odvojila na vrhu skupine F.
Kao što rezultat i pokazuje, nije to bio jednostavan posao za Nigerijce. Pobjedu su osigurali tek u 81. minuti kada je napadač moskovskog CSKA Ahmed Musa poslao loptu u mrežu nakon odličnog dodavanja Johna Obija Mikela.
Do tada se vodila podosta ravnopravna bitka na terenu u kojoj su Kenijci držali "nulu" i živu nadu u ostanak u borbi za Svjetsko prvenstvo. Ovaj poraz ih je udaljio od Nigerije na šest bodova čime su i njihove nade u prolaz potpuno nestale.
U drugom susretu skupine Malavi i Namibija odigrali su bez pogodaka.
Skupina F, kvalifikacija za SP:
Malavi - Namibija 0:0
Kenija - Nigerija 0:1.
Skupina F, poredak:
1. Nigerija 8
2. Malavi 6
3. Namibija 4
4. Kenija 2
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 06 jun 2013, 14:44

Meni ce biti zanimljiva borba izmedju Belgije i Hrvatske za prvo mjesto u grupi. Navijam za Belgijance jer su mi oni iza Bosne najdraza repka u kvalama, tako mladi a tako jaki :mrgreen:
SAMO ČELIK !

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 08 jun 2013, 05:09

Hrvatska ce ici u Brazil, siguaran sam u to. Nece direktno, ali preko baraza. Niti ce oni biti baksuzi kao mi i dobiti najjacu ekipu u barazu, a niti bi se prepali velike ekipe kad bi je izvukli, kao sto smo mi protiv Portugala.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.