1 Elche 68
2 Alcorcón 56
3 Almería 55
4 Villarreal 54
5 Girona 54
6 Las Palmas 51
7 Ponferradina 49
8 Córdoba 47
9 Barcelona B 46
10 Sporting 46
11 Lugo 46
12 Numancia 45
13 Recreativo 44
14 Sabadell 43
15 RM Castilla 38
16 Guadalajara 38
17 Murcia 35
18 Mirandés 34
19 Hércules 33
20 Racing 32
21 Huesca 32
22 Xerez 23
Las Palmas potpuno neocekivano porazen na svom stadionu od Guadalahare sa 0-1. I to uz rekordnu posjetu od preko 24 000 navijaca .Pobjedom bi se u potpunosti ukljucili u borbu za drugu poziciju . Villarreal se u pravo vrijeme zahuktava, pregazili su sa 1-5 u gostima Mirandes , jos im raspored ide na ruku jer naredna cetiri kola igraju protiv ekipa iz donjeg djela tabele . Stoga treba ocekivati da zasjednu na drugu poziciju u narednom periodu . Zao mi Herculesa jer su kiksali kuci protiv Ponferradine.
Da su pobjedili, izasli bi iz opasne zone poslije mnogo ,mnogo vremena . Ali ubjedjen sam da ce se na kraju spasiti .

Treba pohvaliti Licitanose, Elche, koji je cijelu sezonu na prvoj poziciji , od prvog do zadnjeg kola. Jedina su ekipa koja je to uradila u historiji tog ranga . Do ove sezone, Atletico i Murcia dijelii su rekord kao timovi sa najvise uzastopnih dana kao lider u Segundi . Oba tima su svojevremeno 37 kola bili na vodecoj poziciji,sto znaci da treba ocekivati da Elche srusi taj rekord posto imaju 12 bodova vise od drugog Alcorcona na 10 kola prije kraja lige . Malo su pali u formi ,u zadnja cetiri kola dva poraza te po pobijeda i remi .Vazna je ta pobijeda u komsijskom derbyu protiv Murcie .Tako da sam ocekivao da ce pregaziti sada za vikend Racinga koji se grcevito bori za opstanak,no jedva su izvukli remi zahvaljujuci odlicnom golmanu ,Manu Herreri,koji je nekim nevjerovatnim odbranama donio taj bod. Ali mislim da su sigurni putnici za Primeru.

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡