Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Greivis
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Greivis » 27 mar 2013, 14:45

schweinsteiger je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Digla se malo previse prasina oko ovoga
-Svaki ljubitelj formule 1 mora ovaj potez vettela pozdraviti...pa ovo je jedna od najboljih stvari koja se desila u zadnje 3-4 sezone. Konstantno smo kukali na te timske odredbe,a kad smo napokon docekali da ih neko prekrsi-posuli smo paljbu po njemu.
Problem je u tome sto je u pitanju Vettel.
Problem je u tome sto nije bila ravnopravna borba izmedju njega i Webera. Nije mi jasno kako neko moze opravdati glupost koju je napravio.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 mar 2013, 14:58

Vettel se hinjski približio jer je Mark prikočio (rečeno mu iz boksa), a onda ga napao sve sa KERS-om, DRS-om i svim raspoloživim sredstvima. Da je Mark znao da će to Vettel napraviti, ovaj mu nikad ne bi bi prišao. To je to.

Ovdje se jedino može pričati o tome da li je RB uopšte trebao donositi takvu odluku kojom Vettela ostavlja na drugoj poziciji, jer je jasno da je upravo on karta na koju će igrati glede plasmana vozača, a ne Webber. Ali o tome je Vettel morao da razgovara nakon utrke sa šefovima, ako mu se to ne sviđa da kaže, a ne na ovaj način, ponašao se k'o uvrijeđena mlada. Treba nekad i otrpit, nije F1 arena koja postoji da bi se svi njemu divili, kako je to on neprecizno pomislio. Slično se ponašao i njegov popularniji sunarodnik, klasični primjer kako najbolji vozač može biti istovremeno i najomraženiji. Nek se ugledaju na Federera.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 mar 2013, 16:32

Prema pisanju BILD-a Vettel ce na pocetku naredne sezone dobiti novog timskog kolegu i RBR nece produziti ugovor Webber-u. Takodjer ove navode nije demantovao ni Helmut Marko, a u RBR-u Webber-u najvise zamjeraju njegovo ponasanje u posljednjoj utrci protekle sezone kao i desavanja u Silverstone-u 2011.godine - ja licno pojma nemam sta se tada dogodilo, ali svi mediji o tome pisu.

DukeOfWellington je napisao/la:Slično se ponašao i njegov popularniji sunarodnik, klasični primjer kako najbolji vozač može biti istovremeno i najomraženiji.
Citiracu Marca Surera: U F1 jedino mozes imati uspjeha, ako si bezobrazan/drzak.

Ali opet ponavljam za mene je veca ironija da se sada u medijima javljaju oni koji su odgovorni za neke skandale u F1 kao npr. Briatore, jos je samo potrebno da Alonso ostavi svoj komentar i to bilo kao kec na desetku.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 mar 2013, 21:01

Greivis je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Digla se malo previse prasina oko ovoga
-Svaki ljubitelj formule 1 mora ovaj potez vettela pozdraviti...pa ovo je jedna od najboljih stvari koja se desila u zadnje 3-4 sezone. Konstantno smo kukali na te timske odredbe,a kad smo napokon docekali da ih neko prekrsi-posuli smo paljbu po njemu.
Problem je u tome sto je u pitanju Vettel.
Problem je u tome sto nije bila ravnopravna borba izmedju njega i Webera. Nije mi jasno kako neko moze opravdati glupost koju je napravio.

S tobom se ne isplati raspravljati o ovome kad pratis F1 od juce.
Ako se jos doda da generalno mrzis Nijemce i da je svrha tvog posta provokacija...
amerosm je napisao/la: a u RBR-u Webber-u najvise zamjeraju njegovo ponasanje u posljednjoj utrci protekle sezone kao i desavanja u Silverstone-u 2011.godine - ja licno pojma nemam sta se tada dogodilo, ali svi mediji o tome pisu.
Sjecas se sigurno na kraju utrke one poruke Webberu "Maintain the gap."
Tada je Vettel bio na drugoj,a Webber na trecoj poziciji.2 kruga prije kraja razlika izmedju njih nije bila veca od sekunde.Iz boksa su govorili Webberu da uspori,ovaj to nije ucinio i borio se s Vettelom.

Evo necega zanimljivog :D
Anketa bas nakon te utrke u Silverstoneu:

slika

Kada su rekli Webberu da uspori (iako to ovaj nije ucinio) svi su branili Webbera i govorili kako je Vettel zasticen vozac u RBRu.
Sada kada su rekli Vettelu da uspori,Vettel je kriv,jer nije poslusao naredbe iz boksa.
Zato sam i napisao da je glavni problem u tome sto je ovo Vettel bio u pitanju.

Da je Alonso pretekao Massu,svi bi pisali neka ga je pretekao,ionako Massa nema pojma i uopste se ne bi vodila neka polemika.
#miasanmia

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 27 mar 2013, 22:30

Gluposti pises. Al, ne vrijedi da ti objasnjavam. Ne bi shvatio.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 28 mar 2013, 00:14

Greivis je napisao/la:Gluposti pises. Al, ne vrijedi da ti objasnjavam. Ne bi shvatio.
Rijeci kojima se balavci brane :mrgreen:
#miasanmia

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 28 mar 2013, 00:28

amerosm je napisao/la:Prema pisanju BILD-a Vettel ce na pocetku naredne sezone dobiti novog timskog kolegu i RBR nece produziti ugovor Webber-u. Takodjer ove navode nije demantovao ni Helmut Marko, a u RBR-u Webber-u najvise zamjeraju njegovo ponasanje u posljednjoj utrci protekle sezone kao i desavanja u Silverstone-u 2011.godine - ja licno pojma nemam sta se tada dogodilo, ali svi mediji o tome pisu.

DukeOfWellington je napisao/la:Slično se ponašao i njegov popularniji sunarodnik, klasični primjer kako najbolji vozač može biti istovremeno i najomraženiji.
Citiracu Marca Surera: U F1 jedino mozes imati uspjeha, ako si bezobrazan/drzak.

Ali opet ponavljam za mene je veca ironija da se sada u medijima javljaju oni koji su odgovorni za neke skandale u F1 kao npr. Briatore, jos je samo potrebno da Alonso ostavi svoj komentar i to bilo kao kec na desetku.
2010. godine skinuli se prednje krilce sa Webberovog bolida i stavili na Vettelov kojeg je ovaj drugi polomio na jednom od treninga. Da pravda bude zadovoljena sutradan je Webber pobjedio, a Vettel završio sedmi jer mu je pukla guma u prvom krugu utrke.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 28 mar 2013, 10:08

GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 28 mar 2013, 11:29

Ovdje je najvise kriv RedBull a i uopsteno vodstvo F1 jer su dozvolili timske naredbe,ovoga ce biti sve cesce,ionako se izgubio zar za utrkama sada te jos i sef usporava stvarno nema smisla...Razumijem ja da se mora stediti i motor i gume ali de makar malo udari po gasu zadnjih 10 krugova...Bezveze su nova pravila,skroz se sve umrtvilo,meni nije vise toliki draz gledati ovakvu formulu..Mislim i da je Vettelu dosadilo da ga toliko osporavaju zbog raznoraznih situacija koje su naredjivane od strane sefova ekipe pa je covjek uzeo stvar u svoje ruke,a Webber ko Webber,slusa li slusa..Bas bi ga volio vidjeti u nekom bolidu gdje bi se bas mogao utrkivati sa Vettelom,bilo bi tu varnica...
PS ko je najbolji u onoj fantasy igri?ja sam 3.sa 52 boda :)
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 mar 2013, 11:49

Slatinash_7 je napisao/la:Ovdje je najvise kriv RedBull a i uopsteno vodstvo F1 jer su dozvolili timske naredbe,ovoga ce biti sve cesce,ionako se izgubio zar za utrkama sada te jos i sef usporava stvarno nema smisla...Razumijem ja da se mora stediti i motor i gume ali de makar malo udari po gasu zadnjih 10 krugova...Bezveze su nova pravila,skroz se sve umrtvilo,meni nije vise toliki draz gledati ovakvu formulu..Mislim i da je Vettelu dosadilo da ga toliko osporavaju zbog raznoraznih situacija koje su naredjivane od strane sefova ekipe pa je covjek uzeo stvar u svoje ruke,a Webber ko Webber,slusa li slusa..Bas bi ga volio vidjeti u nekom bolidu gdje bi se bas mogao utrkivati sa Vettelom,bilo bi tu varnica...
Webber se ne može utrkivati sa Vettelom u Red Bullu, a kamoli u nekoj prosječnoj kanti od bolida, mozda eventualno da mu našteti u situacijama kad ga Vettel prestiže za krug.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 mar 2013, 00:48

Slatinash_7 je napisao/la:Ovdje je najvise kriv RedBull a i uopsteno vodstvo F1 jer su dozvolili timske naredbe,ovoga ce biti sve cesce,ionako se izgubio zar za utrkama sada te jos i sef usporava stvarno nema smisla...Razumijem ja da se mora stediti i motor i gume ali de makar malo udari po gasu zadnjih 10 krugova...Bezveze su nova pravila,skroz se sve umrtvilo,meni nije vise toliki draz gledati ovakvu formulu..Mislim i da je Vettelu dosadilo da ga toliko osporavaju zbog raznoraznih situacija koje su naredjivane od strane sefova ekipe pa je covjek uzeo stvar u svoje ruke,a Webber ko Webber,slusa li slusa..Bas bi ga volio vidjeti u nekom bolidu gdje bi se bas mogao utrkivati sa Vettelom,bilo bi tu varnica...
+1
Moto GP daleko interesantniji, narocito sto nema timskih naredbi, F1 iz godine u godinu sve gori :(
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 mar 2013, 16:32

http://twitpic.com/cerigg

Stvarno je ovaj Vettel bezobrazan, da sam na mjestu RBR-a suspendovao bih ga za cijelu sezonu. :D :D :D :D
Mislim da ce se Jackie Stewart s mnom sloziti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 29 mar 2013, 16:54

Ja sam 9ti, 22 boda imam. :D

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 29 mar 2013, 17:59

Genghis je napisao/la: Webber se ne može utrkivati sa Vettelom u Red Bullu, a kamoli u nekoj prosječnoj kanti od bolida, mozda eventualno da mu našteti u situacijama kad ga Vettel prestiže za krug.
slika
Vidim da ga volis.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 30 mar 2013, 17:54

Greivis je napisao/la: slika
Vidim da ga volis.
Kakav li si ti jado jadni. Čovjek je barem uspio u životu, vozi u najelitnijem takmičenju, vozi za Red Bull, ima žene kakve ti ni na slici ne viđaš, ima para, pije i jede najbolja pića i hranu. Uživa bukvalno, a ti kad se zaposliš radićeš za minimalac i pit MB dvolitru...
FUJ, klasičan sindrom balkanca...
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 mar 2013, 21:57

Amoxicillin je napisao/la: Kakav li si ti jado jadni. Čovjek je barem uspio u životu, vozi u najelitnijem takmičenju, vozi za Red Bull, ima žene kakve ti ni na slici ne viđaš, ima para, pije i jede najbolja pića i hranu. Uživa bukvalno, a ti kad se zaposliš radićeš za minimalac i pit MB dvolitru...
FUJ, klasičan sindrom balkanca...
Lijep, pametan i bogat.

Ne brini ti za mene, i nemoj vrijedjati.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 mar 2013, 23:37

Ne znam da li je bio trailer za ovaj film, ali jedva cekam da ga odgledam, cim bude bio dostupan na jesen.

[youtube][/youtube]

Mozda i najbolja F1 sezona ikada. Definitivno najludja. ;)

suissebih
Kontakt:

Post Postao/la suissebih » 01 apr 2013, 13:53

Ništa se značajno neće desiti nakon ovoga u Red Bull-u. Vettel je ipak trostruki šampion i može sebi da priušti neposlušnost i samovolju neslučenih razmjera, a Webber pored njega nema nikakvih šansi da se izbori za nekakav status (ni u največij bajci ravnopravan). Jednostavno treba da bude sretan za svaku narednu godinu koju provede u ovako jakom timu koji mu ipak pruža mogučnost za postizanje dobrog rezultata. Gdje god da ode nakon Red Bull-a vrlo brzo će i završiti vozačku karijeru jer će mu i rezultati i perfomanse drastično pasti.

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 01 apr 2013, 14:31

NYKnicks Fan je napisao/la:
Ja sam 9ti, 22 boda imam. :D
ja sam onaj ferrari 993,nisam uopste gledao tabelu ni bodove,kad je sljedeca utrka da malo popravim rejting
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 01 apr 2013, 21:00

Sljedeća trka je 14. aprila :D

Ja sam negdje u sredini , ali polako , tek je početak :)

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.