triple-double kobeja(23-11-11)
Howard odlican s 24 poena i 12 skokova
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
to sto robot ne zna izvoditi slobodna nije razlog da se mjenjaju pravilajose je napisao/la:Sinoć se opet pokazalo da pravilo dosuđivanja slobodnih bacanja nakon izlaska iz bonusa se može vrlo lako zloupotrebljavati. Mavericksi su zadnjih 4-5 minuta napravili bezbroj faulova bez lopte na Dwightu, ne bi li uštedjeli na vremenu, nadajući se uz to da će DH loše izvoditi bacanja (na njihovu nesreću, skoro svaku je ubacio u koš u tom periodu, kao i protiv Orlanda nedavno).
Mislim, na ovaj način kad nekog fauliraš, ne budeš kažnjen, nego doslovno nagrađen.
Ne znam zašto se ne uvede pravilo da, kad se izađe iz bonusa, ekipa koja je faulirana ima pravo izbora da li da izvodi sl. bacanja ili da dobije loptu sa strane. To bi bilo puno poštenije. Ili da se faul na igraču koji nema loptu sudi kao nesportski, pa da se izvede sl. bacanje i lopta sa strane.
Iako smatram da je D`Anotni glavni krivac za ovako lose Lakerse opravdavam ovaj potez Bryant-a, jer treba odigrati sada sve do kraja i nakon toga mu se lijepo zahvaliti na (ne)ucinjenom poslu.The Lakers had the Shaq jersey ceremony on in the locker room at halftime, but Kobe turned TV off when fans started "We Want Phil" chant.
Ma ovo sa Dwightom je samo kap koja je prelila čašu. Mislim da su ipak nepravedno oštećene ekipe koje su faulirane u tim zadnjim minutama. Izgubim volju za gledanjem utakmice zbog tih sjeckanja igre. Da ne govorimo o silnim timeout-ima, koji ti u 5-6 ujutro dođu kao vrlo dobra uspavanka (naravno, toliki timeout-i se neće izbaciti iz čisto marketinških razloga, jer svaki timeout znači dodatne reklame u prenosu).miki_92 je napisao/la:to sto robot ne zna izvoditi slobodna nije razlog da se mjenjaju pravilajose je napisao/la:Sinoć se opet pokazalo da pravilo dosuđivanja slobodnih bacanja nakon izlaska iz bonusa se može vrlo lako zloupotrebljavati. Mavericksi su zadnjih 4-5 minuta napravili bezbroj faulova bez lopte na Dwightu, ne bi li uštedjeli na vremenu, nadajući se uz to da će DH loše izvoditi bacanja (na njihovu nesreću, skoro svaku je ubacio u koš u tom periodu, kao i protiv Orlanda nedavno).
Mislim, na ovaj način kad nekog fauliraš, ne budeš kažnjen, nego doslovno nagrađen.
Ne znam zašto se ne uvede pravilo da, kad se izađe iz bonusa, ekipa koja je faulirana ima pravo izbora da li da izvodi sl. bacanja ili da dobije loptu sa strane. To bi bilo puno poštenije. Ili da se faul na igraču koji nema loptu sudi kao nesportski, pa da se izvede sl. bacanje i lopta sa strane.

Bilo bi dobro kad bi ovdje za jedno 10-tak godina osvanuo dres sa brojem 12. Može se zaključiti šta bi to značilo.rio_Ferdy88 je napisao/la:
Ti bi brate zbog Dwighta i pravila mijenjaojose je napisao/la:Ma ovo sa Dwightom je samo kap koja je prelila čašu. Mislim da su ipak nepravedno oštećene ekipe koje su faulirane u tim zadnjim minutama. Izgubim volju za gledanjem utakmice zbog tih sjeckanja igre. Da ne govorimo o silnim timeout-ima, koji ti u 5-6 ujutro dođu kao vrlo dobra uspavanka (naravno, toliki timeout-i se neće izbaciti iz čisto marketinških razloga, jer svaki timeout znači dodatne reklame u prenosu).miki_92 je napisao/la:to sto robot ne zna izvoditi slobodna nije razlog da se mjenjaju pravilajose je napisao/la:Sinoć se opet pokazalo da pravilo dosuđivanja slobodnih bacanja nakon izlaska iz bonusa se može vrlo lako zloupotrebljavati. Mavericksi su zadnjih 4-5 minuta napravili bezbroj faulova bez lopte na Dwightu, ne bi li uštedjeli na vremenu, nadajući se uz to da će DH loše izvoditi bacanja (na njihovu nesreću, skoro svaku je ubacio u koš u tom periodu, kao i protiv Orlanda nedavno).
adriano_leite je napisao/la:Btw. cestitam na pobjedi, dobijte sve do kraja, udjite u PO, da se i mi osokolimo pickom.

Kao što gore piše, "ovo sa Dwightom je samo kap koja je prelila čašu". Svrha fair playa je da se neko kazni, ako ne poštuje pravila, a ne da se nagradi sa dodatnim sekundama. A što se tiče timeout-a, naravno da nisam za ukidanje svih timeout-a, ali što je previše - previše je (pogotovo glupo pravilo da igrač uhvati loptu i zove timeout, u situaciji kad ga recimo pritisnu trojica u uglu).adriano_leite je napisao/la:Ti bi brate zbog Dwighta i pravila mijenjaojose je napisao/la:
Ma ovo sa Dwightom je samo kap koja je prelila čašu. Mislim da su ipak nepravedno oštećene ekipe koje su faulirane u tim zadnjim minutama. Izgubim volju za gledanjem utakmice zbog tih sjeckanja igre. Da ne govorimo o silnim timeout-ima, koji ti u 5-6 ujutro dođu kao vrlo dobra uspavanka (naravno, toliki timeout-i se neće izbaciti iz čisto marketinških razloga, jer svaki timeout znači dodatne reklame u prenosu).. Da je kojim slucajem Dwight u drugoj ekipi i da ga tvoja ekipa faulira, tesko bi ti bio za mijenjanja pravila
. Sto se tice time outa, gdje ces bolan izbaciti time out? Pa boli trenera briga da li mi kunjamo, njegovo je da dobije, da ukine momentum drugog tima, da smiri saigrace, da ih motivise, a ne zbog reklama
.
Btw. cestitam na pobjedi, dobijte sve do kraja, udjite u PO, da se i mi osokolimo pickom.
Pa u pravilima pise da je faul i da se dobijaju slobodna, kako to onda ne postuje pravila? Kao sto je normalan faul pod kosem kada ide dominantan igrac na tebe, slozis ga na patos i dobije slobodna, tako isto i ovo, samo sto ga ne slozi na patos. Svaki iole normalan defanzivac ce sloziti Howarda, nece mu dozvoliti da mu kuca u facu itd. tako i ovdje, sve po pravila 100%. Drugo je to sto nervira, nervira i mene, to sam pisao kada je Houston igrao protiv LAL, kurvanjski jeste, ali je po pravilima. Sto se tice time outa kojeg igrac pozove, sasvim opravdano, meni je gluplji u nekim situacijama jump ball kada se dosudi. Sto se tice time outa, ako igrac misli da ce izgubiti loptu, zovni time out, nije to time out koji ekipa moze i kasnije koristiti. Mene najvise nervira faul u napadu kad se svira, jer se olako svira i mnogo se flopa. Sada je dovoljno da neko ide na cisto kucanje ili polaganje, vidis ne mozes mu nista i ubaci se ispod njega i imas veliku sansu da bude faul za tebe.jose je napisao/la: Kao što gore piše, "ovo sa Dwightom je samo kap koja je prelila čašu". Svrha fair playa je da se neko kazni, ako ne poštuje pravila, a ne da se nagradi sa dodatnim sekundama. A što se tiče timeout-a, naravno da nisam za ukidanje svih timeout-a, ali što je previše - previše je (pogotovo glupo pravilo da igrač uhvati loptu i zove timeout, u situaciji kad ga recimo pritisnu trojica u uglu).
adriano_leite je napisao/la:Pa u pravilima pise da je faul i da se dobijaju slobodna, kako to onda ne postuje pravila? Kao sto je normalan faul pod kosem kada ide dominantan igrac na tebe, slozis ga na patos i dobije slobodna, tako isto i ovo, samo sto ga ne slozi na patos. Svaki iole normalan defanzivac ce sloziti Howarda, nece mu dozvoliti da mu kuca u facu itd. tako i ovdje, sve po pravila 100%. Drugo je to sto nervira, nervira i mene, to sam pisao kada je Houston igrao protiv LAL, kurvanjski jeste, ali je po pravilima. Sto se tice time outa kojeg igrac pozove, sasvim opravdano, meni je gluplji u nekim situacijama jump ball kada se dosudi. Sto se tice time outa, ako igrac misli da ce izgubiti loptu, zovni time out, nije to time out koji ekipa moze i kasnije koristiti. Mene najvise nervira faul u napadu kad se svira, jer se olako svira i mnogo se flopa. Sada je dovoljno da neko ide na cisto kucanje ili polaganje, vidis ne mozes mu nista i ubaci se ispod njega i imas veliku sansu da bude faul za tebe.jose je napisao/la: Kao što gore piše, "ovo sa Dwightom je samo kap koja je prelila čašu". Svrha fair playa je da se neko kazni, ako ne poštuje pravila, a ne da se nagradi sa dodatnim sekundama. A što se tiče timeout-a, naravno da nisam za ukidanje svih timeout-a, ali što je previše - previše je (pogotovo glupo pravilo da igrač uhvati loptu i zove timeout, u situaciji kad ga recimo pritisnu trojica u uglu).

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.