Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
- L' Imperator
- Kontakt:
Re: Mladi rukometni asovi BiH
Bolji smo od Srbije. Da Grbavac nije puno mijenjao, dobili bi ih bez problema. U drugom poluvremenu punih 12 minuta nismo gola dali i opet je malo falilo da ih pobjedimo.
#samoRudar #zauvijek
-
- Kontakt:
ovako da te jos pitam, sta mislis ko bi po tebi mogao da dogura do A-repke?
- gradacac10
- Kontakt:
A sto onaj mali Sirco nije branio, odlican je golman i on
- L' Imperator
- Kontakt:
Najbolji utisak na mene je ostavio srednji bek Josip Perić. Inteligentan je momak, ima dobrih finti, veliki izbor šuteva, brz.., s njim na parketu je reprezentacija puno jača.edinjo-bih je napisao/la:ovako da te jos pitam, sta mislis ko bi po tebi mogao da dogura do A-repke?
#samoRudar #zauvijek
L' Imperator je napisao/la:Najbolji utisak na mene je ostavio srednji bek Josip Perić. Inteligentan je momak, ima dobrih finti, veliki izbor šuteva, brz.., s njim na parketu je reprezentacija puno jača.edinjo-bih je napisao/la:ovako da te jos pitam, sta mislis ko bi po tebi mogao da dogura do A-repke?
Peric dobar, ali cesto po meni zna pretjerat u onim fintama. Na kraju ni sam ne zna jel treba lijevo il desno. Bio sam veceras na utakmici i mogu reci da sam zadovoljan vidjenim. Skoro na svakoj poziciji imamo 2 kvalitetna igraca. nema niko da nesto posebno odskace. jedino koga bi izdvojio su golmani koji su bili jako dobri. Ostali su bili izjednaceni, niko nije da je nesto se izdvojio sto je po meni i bolje, jer ovako igra ekipa, a ne pojedinac. Sto se tice "mojih" visocana. Mislim da za Vranca definitivno mora biti mjesta. U odbrani nije bas nesto, ali je pokazao u napadu da itekako zna zabit i da se ne boji preuzet odgovornost. A sto se tice skopljaka. Ako nije bolji nije ni gori od onog drugog (ne mogu da se sjetim imena sad

Šteta što nije dao Miličeviću i Skopljaku po poluvrijeme ... , što se tiče Selektora možda je svjesno miksao igrače kada su napravili razliku da isproba igrače sa klupe , a i da se nebi digli da su pobijedili Srbiju 7-8 razlikehandball1 je napisao/la:Milicevic igrao gotovo cijelu utakmicu, malo minuta Skopljaku.
Vodili smo 7 a onda ih je Grbavac poceo toliko miksati da su se sudarali na terenu, imao je losih odluka, taman kada krene nekog igraca on ga izvadi
- Jel Golubović iz Ademar Leona zabio 7 golova za Srbiju?
- L' Imperator
- Kontakt:
Da.no rules je napisao/la:
- Jel Golubović iz Ademar Leona zabio 7 golova za Srbiju?
#samoRudar #zauvijek
Od ovakve Srbije jesmo bolji, ali mi smo bili kompletni, a njima su falili Terzic iz Hamburga, Marsenic, Radivojevic iz Partizana, volio bi gledati duel kompletnih repki
Nismo bili kompletni , bez Malinovica,Bezbradice slomljen prst , Bubalo u petoj minuti povrjedjen nije vise ulazio i ostali sa jednim desnim bekom.Cijelu utakmici igrali odbranu 5-1 i nismo koristili najace oruzje 6-0 sa tri dvometrasa.Malo se izglede krilo.Puno miksanja igraca i vidljivo je bilo da svih 18 igraca treba da okusi utakmicu.Prva sestorka povede 17 - 10 i onda hokejaska izmjena.Golmani odlicni.Dobro je ovo.handball1 je napisao/la:Od ovakve Srbije jesmo bolji, ali mi smo bili kompletni, a njima su falili Terzic iz Hamburga, Marsenic, Radivojevic iz Partizana, volio bi gledati duel kompletnih repki
ja sam još nakon priprema u Gračanici bio zadovoljan ovom reprezentacijom, jer sam vidio koji potencijal momci imaju
odrađen je dobar skauting igrača pa imamo čini se sve najbolje iz inostranstva
uigrani če sigurno biti, jer se non stop okupljaju, što je jako dobro, samo da nas zaobiđu povrede
sada vidim i protiv Srbije da je to bilo OK a vjerujem da će do SP-a ekipa odigrati još kakvu jaku provjeru tipa protiv Hrvatske, Slovenije, nekih skandinavaca ili sl.
odrađen je dobar skauting igrača pa imamo čini se sve najbolje iz inostranstva
uigrani če sigurno biti, jer se non stop okupljaju, što je jako dobro, samo da nas zaobiđu povrede
sada vidim i protiv Srbije da je to bilo OK a vjerujem da će do SP-a ekipa odigrati još kakvu jaku provjeru tipa protiv Hrvatske, Slovenije, nekih skandinavaca ili sl.
Undici stelle - ACM 1899
-
- Kontakt:
spominjali su utakmice protiv spanije u aprilu...
Na jucerasnoj utaknici jedini koji su mu pozitivno inenadili su golmani,do sada najlosija karika.Tahirovic ih je ustrojio imali su skupa 20 odbrana tri gomana su se rotirala.Pohvale Tahirovicu
Od igraca niko se nije izdvoji pogotovo oni najbolji od kojih se to ocekivalo,razlog tome nisu pojedini igraca nego se neko od nasi strucnjaka nasao pametan i rekao momcima ako se pokazete bicete u A selekciji.
I momci u velkoj zelji da se dokazu su izgorjeli i nisu bili ni priblizno dobri koliko mogu,da iko iz saveza i od ti trenera ima ista u glavi nebi im to nikad rekao i ovaj rezultat je posljedica toga.
Samo primjer Vranac koji uopste nije u sastavu ove ekipe dobio je priliku mjesto povridenog Bezbodice,odigra je bolje u napadu od Milasa i Kasumovica zato sto je igrao hladne glave dok je pritisak bio na ovoj dvojici.
Bubalo je usao setajuci na nogu nije dugo igrao,pivoti standarno losi Golobovic na Gradzan dao prvi 5 golova.
Ajkunic daleko najbolji srednji bek ove selekcije dobio je priliku u 20 minuti,onda je napravio 1 tehnicku i Grbovac ga je izvadio.Peric je samo zabavljac za publiku koja neprati rukomet igracki kvaliteti su mu veoma losi sinoc je igrao 45 minuta i nista nije pokazao.Janovic isto tako nije puno igrao mada je solidan igrac mnogo boji od Perica koji usporava igra.
Ponavljam pritisak na nekoliko glavni igraca od strane nekog od trenera ili saveza je rezultat lose partije momci od velke zelje nisu nista napravili.
Danas igraju opet protiv Srbije na u Sarajevu samo je utaknica zatvorenog tipa sigurno ce pobjediti.
Od igraca niko se nije izdvoji pogotovo oni najbolji od kojih se to ocekivalo,razlog tome nisu pojedini igraca nego se neko od nasi strucnjaka nasao pametan i rekao momcima ako se pokazete bicete u A selekciji.
I momci u velkoj zelji da se dokazu su izgorjeli i nisu bili ni priblizno dobri koliko mogu,da iko iz saveza i od ti trenera ima ista u glavi nebi im to nikad rekao i ovaj rezultat je posljedica toga.
Samo primjer Vranac koji uopste nije u sastavu ove ekipe dobio je priliku mjesto povridenog Bezbodice,odigra je bolje u napadu od Milasa i Kasumovica zato sto je igrao hladne glave dok je pritisak bio na ovoj dvojici.
Bubalo je usao setajuci na nogu nije dugo igrao,pivoti standarno losi Golobovic na Gradzan dao prvi 5 golova.
Ajkunic daleko najbolji srednji bek ove selekcije dobio je priliku u 20 minuti,onda je napravio 1 tehnicku i Grbovac ga je izvadio.Peric je samo zabavljac za publiku koja neprati rukomet igracki kvaliteti su mu veoma losi sinoc je igrao 45 minuta i nista nije pokazao.Janovic isto tako nije puno igrao mada je solidan igrac mnogo boji od Perica koji usporava igra.
Ponavljam pritisak na nekoliko glavni igraca od strane nekog od trenera ili saveza je rezultat lose partije momci od velke zelje nisu nista napravili.
Danas igraju opet protiv Srbije na u Sarajevu samo je utaknica zatvorenog tipa sigurno ce pobjediti.
Kao i obicno ti kao osoba sa takvim mentalnim sklopom iznosis gluposti po ko zna koji put.Prvo glupsone na spisku seniora se nalazi deset igraca iz juniorske i taj spisak objavljen jos prije deset dana.Drugo tvoj pik Kasumovic u posljednjih nekoliko mjeseci koji je kao zapostavljen namjerno , juce je iskljucivi krivac za nerjeseen rezultat.Decko je je juce zalutao i njegovo rukometno znanje je ispodprosjecno.Milas igracina, nosioc odbrane.Trece kako se to bogati igrac od 21 godinu prepadne seniora , a kako da mu to nije motiv.Stalno trazis i kopas da nadjes kao neki problem.Nedobronamjeran si i zloban i **** od covjeka.Na tvoju zalost igraci iz Ljubuskog su medju najboljim i vrlo kvalitetni, a to sto ih mrzis sto igraju za svoju zemlju BiH je tvoj provinciski usud.Sjedi tu u Ljubuskom i jedi svoja muda nacionalistiko smece.rkbosna je napisao/la:Na jucerasnoj utaknici jedini koji su mu pozitivno inenadili su golmani,do sada najlosija karika.Tahirovic ih je ustrojio imali su skupa 20 odbrana tri gomana su se rotirala.Pohvale Tahirovicu
Glupane to je siri spisak,ja mislim na spisak za Rusiju na kojem ce izabrati samo 2 do 3 i ove ekipe.
Nemam ja nikakav pik ni na koga,ako neko nema dan sta mu ja mogu ni Jichu,Hensena,Rutenku,Balica pa su najbolji na svijetu pa nekad nista ne naprave.Mali Ajkunic je u gracanici bio najbolji sinoc ga nije isto,kao i Zulfic,Skopljak koji u svojim klubovima zabiju po 10 golova sinoc nisu imali svoju noc.Taki je sport,Srbi su sinoc realno trebali da pobjede gubili su -7 pa su poveli 1 ralike.Iako su bili bez 34 standarna igraca koje je Vukovic odveo da A tim da igraju protiv Austrije.Imao dobru ekipu samo treba jos mnogo radit neuigrani smo totalno.
Nemam ja nikakav pik ni na koga,ako neko nema dan sta mu ja mogu ni Jichu,Hensena,Rutenku,Balica pa su najbolji na svijetu pa nekad nista ne naprave.Mali Ajkunic je u gracanici bio najbolji sinoc ga nije isto,kao i Zulfic,Skopljak koji u svojim klubovima zabiju po 10 golova sinoc nisu imali svoju noc.Taki je sport,Srbi su sinoc realno trebali da pobjede gubili su -7 pa su poveli 1 ralike.Iako su bili bez 34 standarna igraca koje je Vukovic odveo da A tim da igraju protiv Austrije.Imao dobru ekipu samo treba jos mnogo radit neuigrani smo totalno.
-
- Kontakt:
Bosna i Hercegovina : Srbija 35:33 (U21)
Danas, od naših momaka najefikasniji su bili Miličević Milas sa 7 postignutih pogodaka dok je Građan Elmir postigao 5 pogodaka. Milas Ivan postigao je 4 a Ajkunić Said, Kasumović Tarik, Janković Stefan, Skopljak Enes i Zulfić Muhamed postigli su po 3 pogotka. Golove su postizali i Halilković Damir (1), Ereš Josip (1), Vranac Tarik (1), Memić Elis (1).
PS: pretpostavljam da su Milicevic i Peric zabili po 7...
Danas, od naših momaka najefikasniji su bili Miličević Milas sa 7 postignutih pogodaka dok je Građan Elmir postigao 5 pogodaka. Milas Ivan postigao je 4 a Ajkunić Said, Kasumović Tarik, Janković Stefan, Skopljak Enes i Zulfić Muhamed postigli su po 3 pogotka. Golove su postizali i Halilković Damir (1), Ereš Josip (1), Vranac Tarik (1), Memić Elis (1).
PS: pretpostavljam da su Milicevic i Peric zabili po 7...
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 03 apr 2013, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Karacic se je nazalost povrijedio... (nadam se da ce Perica ili Jankovica pozvati naknadno, iako bih bio najsretniji sa Cickusicem iz Krivaje).
Kakvi su danas bili golmani , ako je neko pratio... (pretpostavljam da su na slici lijevo Serdarević , Čavar i Novljanin)

-
- Kontakt:
Novljanin je ovaj u sredini, lijevo je Serdarevic (tj ovaj najvisociji) a desno Cavar.
aleksandar_veliki je napisao/la:Prdit i mislit nije isto, a ti ocigledno ovdje konstantno prdis. Obojica ste za bana ali ovaj put cu vam progledati kroz prste, a tebe cu cekati na ziceru, odnosno kad osjetim da namjerno siris negativne vibracije bices banovan, pa potrazi sebi forum gdje ces ostale ljude koji vole ovaj sport praviti budalama. Spisak za Rusiju je objavljen 1. aprila i ne znam samo kako mozes biti tako naporan i praviti sve forumase budalama. Ti i tvoje teorije.rkbosna je napisao/la:Glupane to je siri spisak,ja mislim na spisak za Rusiju na kojem ce izabrati samo 2 do 3 i ove ekipe.
U pravu su banuj nas obojicu-Ovaj iz Ljubuskog kao rk bosna svakodnevno omalovazava sve sto je nase izmislja i laze i perfidno iznosi totalno pogresne cinjenice.Rekao sam da je nacionalisticko djubre i pri tom ostajem.U svakodnevnom zivoto to nije moj vokabular ali ovaj sere iz dana u dan.Nek svak iznosi svoje misljenlje i to je ok ali na ovakav nacin sakriven negdje u pizdicima pisati podlo nebuloze i praviti budalama i vrijedjeti nasu inteligenciju je nedopustivo.Kompleks ovog papka je beskrajan i boga ti banuj ga kao i mene.
Spisak pozvanih igrača za susret sa Rusijom:
Nebojša Grahovac (Chambery), Benjamin Burić (Borac), Damir Efendić (Bosna BHT), Mirko Mikić (Borac), Ajdin Bukva (Goražde), Duško Čelica (Al- Shabab), Tarik Kasumović (HSV Götzenhain), Igor Mandić (Metalurg), Ivan Milas (Borac), Ivan Karačić (Brest Meškov), Boris Bečirović (PAUC), Kosta Savić (PAUC), Faruk Vražalić (Ademar Leon), Davor Kadić (Čelik), Vladimir Vranješ (Ademar Leon), Senjamin Burić (Borac), Muhamed Toromanović (Wisla Plock).
-
- Kontakt:
Nemanja Bezbradica: Bit ću spreman za doigravanje
On se nalazi na popisu juniorske reprezentacije BiH, koju od 14. do 28. srpnja očekuje nastup na svjetskom prvenstvu.
Velika je stvar što se prvenstvo igra u BiH. Bit će to prilika za dokazivanje svih nas, ali i šansa da rukomet kao sport postane još popularniji. Nadam se da će moj oporavak teći planiranih tijekom i da će kraj sezone biti uspješan na svim poljima - dodao je Bezbradica.
On se nalazi na popisu juniorske reprezentacije BiH, koju od 14. do 28. srpnja očekuje nastup na svjetskom prvenstvu.
Velika je stvar što se prvenstvo igra u BiH. Bit će to prilika za dokazivanje svih nas, ali i šansa da rukomet kao sport postane još popularniji. Nadam se da će moj oporavak teći planiranih tijekom i da će kraj sezone biti uspješan na svim poljima - dodao je Bezbradica.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.