FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Bice tesko bez Messia, dovoljno je samo bilo vidjeti primanje Alexisa kad mu je Alves dao cistu loptu 

ma taj je posebna prica ,nadam se da ce tello i pedro igrat u uzvratu a alexis nek trune na klupi ,gdje mu je i mjestomeskalin je napisao/la:Bice tesko bez Messia, dovoljno je samo bilo vidjeti primanje Alexisa kad mu je Alves dao cistu loptu
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
sve to donekle stoji, statistika dokazuje neke stvari, al ja ipak najvise vjerujem svojim ocima, a oci mi kazu da je prvi gol postignut iz teskog ofsajda, a drugi gol je cista frljoka, a jos veca nesreca u svemu tome je povreda messija i maskerana, najteze pozicije za zamijeniti i oni se povrijede, to ti je peh, a rezultat sad da je bilo 2 1 za nas ili ovo 2 2 po meni nije nesto previse bitno, ako budemo odigrali kako znamo satrat cemo ih, i nece jedan gol gore-dole biti bitanbluemania je napisao/la:Romario brate , nije nesrecane, nije sigurno.
Nije nesreca kad primaš redovno golove u zadnjim minutama ili bar zadnjih 10 minuta.
Niz: veceras protiv PSG u 94 minuti, protiv Reala u 81. min, protiv Milana u 83, protiv otpisane Celte u 86 itd
To nije nesreca ni slucajnost, vec konstanta....evo nabrojah sve te tekme.
To je NEkvaliteta odbrane i skoka prije svega...iz prekida Barca redovno prima i to nema veze sa nesrecom.
To se trebalo još ljetos riješavati dovođenjem DVA stopera (jednog za prve postave pošto je Puyol ostario i izgubio na brzini, a jednog za rezerve i rotacije)....a oni dovode Songa, DM kojeg treba konvertovati na stopera....malo im je konvertita u vidu Mascherana (koji isto tako nema visine ni skoka) pa doveli još jednog![]()
![]()
E sad je kasno za naknadnu pamet. Sad se valja krpiti i improvizirati.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Biće zanimljivo gledati Barcu bez Messija koji je 90% tima.Šteta za povredu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Misliš odbijanje lopte i predavanje iste Alexu u situaciji kad se MORA odmah šutirati.meskalin je napisao/la:Bice tesko bez Messia, dovoljno je samo bilo vidjeti primanje Alexisa kad mu je Alves dao cistu loptu
Juve, Arsenal, City - šta cekate

Bez Messija u revanšu, vjerovatno ce Fabregas umjesto njega na te lažne pozicije.
Za napad nije toliki problem, odbrana je mnogo bitnija sad.
Jah, kad se sjetim ovdje rasprave prije par mjeseci, kako su neki bili za prodaju Alvesa, nakon sto je ovaj upao u mini - krizu.
Trcite ljudi, trcite...polako,sabura.
Vidjeli smo veceras a i protiv Milana koliko ovaj Alves znaci Barci.
Najbolji desni bek na svijetu.
Trcite ljudi, trcite...polako,sabura.

Vidjeli smo veceras a i protiv Milana koliko ovaj Alves znaci Barci.
Najbolji desni bek na svijetu.
i to sto kazes, bez obzira sto se svi nadamo da ce igrati, ako ne bude igrao,i to ce biti zanimljivo za vidjeti,kao barca u top utakmici funkcionise bez messija, to ne pamtim kad smo gledali, bice i to zanimljivo sto jest-jestSaurman je napisao/la:Biće zanimljivo gledati Barcu bez Messija koji je 90% tima.Šteta za povredu.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
bluemania je napisao/la:Misliš odbijanje lopte i predavanje iste Alexu u situaciji kad se MORA odmah šutirati.meskalin je napisao/la:Bice tesko bez Messia, dovoljno je samo bilo vidjeti primanje Alexisa kad mu je Alves dao cistu loptu
Juve, Arsenal, City - šta cekatedolazite po njega
Bez Messija u revanšu, vjerovatno ce Fabregas umjesto njega na te lažne pozicije.
Za napad nije toliki problem, odbrana je mnogo bitnija sad.
Pa da tamo je MORAO sutati prema golu, a ne ko starac od 71 godina je primiti pa pokusati fol driblati...
Romariooo je napisao/la:sve to donekle stoji, statistika dokazuje neke stvari, al ja ipak najvise vjerujem svojim ocima, a oci mi kazu da je prvi gol postignut iz teskog ofsajda, a drugi gol je cista frljoka, a jos veca nesreca u svemu tome je povreda messija i maskerana, najteze pozicije za zamijeniti i oni se povrijede, to ti je peh, a rezultat sad da je bilo 2 1 za nas ili ovo 2 2 po meni nije nesto previse bitno, ako budemo odigrali kako znamo satrat cemo ih, i nece jedan gol gore-dole biti bitanbluemania je napisao/la:Romario brate , nije nesrecane, nije sigurno.
Nije nesreca kad primaš redovno golove u zadnjim minutama ili bar zadnjih 10 minuta.
Niz: veceras protiv PSG u 94 minuti, protiv Reala u 81. min, protiv Milana u 83, protiv otpisane Celte u 86 itd
To nije nesreca ni slucajnost, vec konstanta....evo nabrojah sve te tekme.
To je NEkvaliteta odbrane i skoka prije svega...iz prekida Barca redovno prima i to nema veze sa nesrecom.
To se trebalo još ljetos riješavati dovođenjem DVA stopera (jednog za prve postave pošto je Puyol ostario i izgubio na brzini, a jednog za rezerve i rotacije)....a oni dovode Songa, DM kojeg treba konvertovati na stopera....malo im je konvertita u vidu Mascherana (koji isto tako nema visine ni skoka) pa doveli još jednog![]()
![]()
E sad je kasno za naknadnu pamet. Sad se valja krpiti i improvizirati.

Nije poenta u ovom metarskom ofsajdu, vec u totalnoj inferiornosti u skok igri.
Pogledaj gif....Pique je 192 cm visok, pored njega Silva skace ko pored malog dijeteta i pogađa stativu.
To je prava prica

Masche nema ni skoka ni visine, Bus nema ni skoka ni neke pretjerane visine, Pique nema skoka ima visinu, Puyol ima skok nema visinu.
Ukratko to je preloša odbrana

Nema tekme kad ne primaju gol

sve ti je to normalno druze,moras se za nesto opredijeliti, ako hoces skok igru onda moras imati u ekipi dosta hrmpalija, ali onda ne mozes ni sanjati neku tika taku, ako hoces tika-taku gubis na skoku i to je to, ovo za sta se barca opredijelila je i lijepo a bogami i ucinkovito, poneki gol iz skoka je neminovnost, al nikad to ni bi trebalo biti presudno,jer kad se igra dobra tika-taka,nema ni protivnik nekih prilika za ubacivanja i sl, sve je to ok, primali smo uvijek golove iz prekida i uvijek cemo i primati, ali puno manje je to nego sto dajemo i sto cemo davati
jbg,ne mozes sad ocekivat da pariramo u svemu, u necemu moramo biti slabiji, ali to se moze nadoknaditi s nekim drugim kvalitetetima i to se i radi, veceras smo imali samo dva prava skakaca,pike i sergio,a s druge strane je bilo nekoliko hrmpalija i normalno da se sve o ne moze pohvatati,i kad se na ljeto pojacamo, opet cemo imati maksimalno trojicu hrmpalija, pikea, sergija i tog novog nekog stopera, i opet ce to biti manje nego kod vecine protivnika
jbg,ne mozes sad ocekivat da pariramo u svemu, u necemu moramo biti slabiji, ali to se moze nadoknaditi s nekim drugim kvalitetetima i to se i radi, veceras smo imali samo dva prava skakaca,pike i sergio,a s druge strane je bilo nekoliko hrmpalija i normalno da se sve o ne moze pohvatati,i kad se na ljeto pojacamo, opet cemo imati maksimalno trojicu hrmpalija, pikea, sergija i tog novog nekog stopera, i opet ce to biti manje nego kod vecine protivnika
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
U pravu si @Romariooo, ali ne bi zbog jednog hrmpalije propala tiki-taka.
Stoper se jednostavno morao dovesti na ljeto i to je to.
Velika greska uprave, ali koliko su dobrog posla odradili zadnjih godina kod mene imaju dosta kredita, ali da su tu napravili propust, jesu.
Pique je odlican stoper, ali on je vise stoper za ofanzive jer ima fantasticu tehniku a veoma je naivan i slab u skoku.
Dakle Piquea i jednog hrmpaliju bi trebalo upariti koji ce kupiti sve moguce lopte nakon prekida.
Puyol je bio takav i cinili su jedan od najboljih stoperskih dvojaca na svijetu, ali kapiten je ostario i sve ce manje igrati.
Vertonghen je jedno od rjesenja a on uz odlican skok i odlicno postavljanje ima i veoma dobru tehniku.
Ukratko, savrsen stoper za Barcelonu.
@mandraX ja se sjecam da smo ja i ti bili za Alvesov ostanak a za ostale ne znam.
Masina je to, ali razveo se od zene na pocetku ove sezone pa je postao neozbiljan.
Ali slazem se s tim da kada je u formi najbolji je desni bek na svijetu.
Ove sezone jedino je Lahm bolji na toj strani, ali uglavnom zbog toga sto igra konstantno.

Stoper se jednostavno morao dovesti na ljeto i to je to.
Velika greska uprave, ali koliko su dobrog posla odradili zadnjih godina kod mene imaju dosta kredita, ali da su tu napravili propust, jesu.
Pique je odlican stoper, ali on je vise stoper za ofanzive jer ima fantasticu tehniku a veoma je naivan i slab u skoku.
Dakle Piquea i jednog hrmpaliju bi trebalo upariti koji ce kupiti sve moguce lopte nakon prekida.
Puyol je bio takav i cinili su jedan od najboljih stoperskih dvojaca na svijetu, ali kapiten je ostario i sve ce manje igrati.
Vertonghen je jedno od rjesenja a on uz odlican skok i odlicno postavljanje ima i veoma dobru tehniku.
@mandraX ja se sjecam da smo ja i ti bili za Alvesov ostanak a za ostale ne znam.

Masina je to, ali razveo se od zene na pocetku ove sezone pa je postao neozbiljan.
Ove sezone jedino je Lahm bolji na toj strani, ali uglavnom zbog toga sto igra konstantno.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Mislim da ste jedno vrijeme bili zainteresovani i za Davida Luiza.M4kaveli je napisao/la: Dakle Piquea i jednog hrmpaliju bi trebalo upariti koji ce kupiti sve moguce lopte nakon prekida.
@mandraX ja se sjecam da smo ja i ti bili za Alvesov ostanak a za ostale ne znam.![]()

Po mom misljenju,najbolje bi se uklopio u ovaj sistem igre.Odlicna tehnika,snazan,zna igrati lopte i superioran u skoku.
Ali problem je sto Chelsea tesko prodaje kvalitetne igrace.

Keep the Blue Flag Flying High !
Imal sta za Messija ?
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
ma nema jos nista,nadam se da nije preko 3 sedmice
i ako budu te tri sedmice bice pitanje hocel igrat u polufinalu 23-24 aprila ako barca prodje psg-a a vjerujem da ce proc.
najgore sto i za obje utakmice polufinala nece se moc racunat na puyola ,znaci opet ce neko morat igrat sa piqueom ,bartra ,song ili abidal.
U najgorem mogucem trenutku se povrijedi mache ccc
bice tesko bez pola odbrane protiv psg-a a pogotovo u polufinalnim duelima
edit: evo gledam kad je puyol operisan 16.marta i ko mogo bi se oporaviti za polufinalne duele LP
"De confirmarse ese mes de baja, Puyol se perdería, además de los cuartos de Champions, los partidos de Liga ante el Rayo, Celta, Mallorca y Zaragoza. La posible reaparición de Puyol podría producirse en el Camp Nou ante el Levante, en la 32ª jornada liguera, el 21 de abril " znaci ko mogo bi se oporaviti do 21 aprila i meca sa levanteom ,dobro je
i ako budu te tri sedmice bice pitanje hocel igrat u polufinalu 23-24 aprila ako barca prodje psg-a a vjerujem da ce proc.
najgore sto i za obje utakmice polufinala nece se moc racunat na puyola ,znaci opet ce neko morat igrat sa piqueom ,bartra ,song ili abidal.
U najgorem mogucem trenutku se povrijedi mache ccc
bice tesko bez pola odbrane protiv psg-a a pogotovo u polufinalnim duelima
edit: evo gledam kad je puyol operisan 16.marta i ko mogo bi se oporaviti za polufinalne duele LP
"De confirmarse ese mes de baja, Puyol se perdería, además de los cuartos de Champions, los partidos de Liga ante el Rayo, Celta, Mallorca y Zaragoza. La posible reaparición de Puyol podría producirse en el Camp Nou ante el Levante, en la 32ª jornada liguera, el 21 de abril " znaci ko mogo bi se oporaviti do 21 aprila i meca sa levanteom ,dobro je

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ocjene za sinoćnji remi u Parizu

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Solidna utakmica,odbrana opet prelosa,napad(MESSI) dobar.Onaj Sanchez je toliko los i retardiran igrac,tacno mi ga je postalo zao gledati na terenu kako se bruka,ali eto izborio je penal iako je imao dvije velike sanse.
Da nam je proc u polufinale i tamo ne primiti 3 ili 4 gola od Bayerna,Reala ili Dortmunda ja bih bio zadovoljan.S ovakvom odbranom titulu mozemo samo sanjati.Pa pogledajte Valdesa,jednostavno lik nije normalan,par dobrih odbrana i onda zasere sve
Iako je Barca ostecena Ancheloti nesto sere,pa tacno da mi je blize spuco bi ga stocem,zabiju iz ofside i jedan na srecu i opet nesto prica.Zamislite situaciju da je Barca dala onakav gol,ovdje bi bilo ispisao minimalno 5 stranica o uefaloni i ostalim masonima.
Na ljeto prvi dan prelaznog roka dovesti 2 stopera od 2 metra.Prodati Mascherana i Alexisa(ako treba dati ga i dzaba).
Kako cemo sad proci u uzvratu bez Mesija(ako ne bude igrao) pitaj Boga dragog,jos kad stavi Songa na stopera i zabava ce biti potpuna.
Da nam je proc u polufinale i tamo ne primiti 3 ili 4 gola od Bayerna,Reala ili Dortmunda ja bih bio zadovoljan.S ovakvom odbranom titulu mozemo samo sanjati.Pa pogledajte Valdesa,jednostavno lik nije normalan,par dobrih odbrana i onda zasere sve

Iako je Barca ostecena Ancheloti nesto sere,pa tacno da mi je blize spuco bi ga stocem,zabiju iz ofside i jedan na srecu i opet nesto prica.Zamislite situaciju da je Barca dala onakav gol,ovdje bi bilo ispisao minimalno 5 stranica o uefaloni i ostalim masonima.
Na ljeto prvi dan prelaznog roka dovesti 2 stopera od 2 metra.Prodati Mascherana i Alexisa(ako treba dati ga i dzaba).
Kako cemo sad proci u uzvratu bez Mesija(ako ne bude igrao) pitaj Boga dragog,jos kad stavi Songa na stopera i zabava ce biti potpuna.
- nidjo_barca
- Kontakt:
Messi na Facebooku objavio da povreda nije ozbiljna i da se vraca brzo.
Pa kad je to yebemu
Pa kad je to yebemu

Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- anonymousHD
- Kontakt:
Official: Messi, who was subbed off against PSG yesterday, has a thigh musle injury. He will at least be out for Saturday's league game
Nadamo se najboljem, odnosno da je time mislio da se vraća protiv PSG-anidjo_barca je napisao/la:Messi na Facebooku objavio da povreda nije ozbiljna i da se vraca brzo.
Pa kad je to yebemu

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.