FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bayern@heart
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayern@heart » 03 apr 2013, 08:17

Da i ja čestitam momcima na sjajnoj pobjedi od sinoć nisam se odmah javljo slavilo se :)
Es war die Klasse. Sezona se nastavlja u subotu ovjera salatare i onda pohod na kupove prva stanica Torino očekujem istu igru kao sinoć , zatim 17.4. protiv Wolfsburga za finale DFB pokla.

Mia San Mia
FC Bayern

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 apr 2013, 09:11

Ne volim vas ba nikako ALI SVAKA CAST.Ono sinoc se zove SILOVANJE SIROTINJE.Zabari de.bili misle da nesh mogu oni ovo oni ono...dodju na Alianz Arenu i ne mogu izac s loptom do centra ...nema sta Juve je sirotinja kad cujem Pirlo ce , Markizio ce, Buffon najbolji :lol: polijegali ko krave po terenu...aj vidimo se samo jos jednom svaka cast !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 apr 2013, 09:34

Donese tebi Bayern 90 kermi iz 3 različite opklade. Nema šta, neće ti više biti toliko mrski. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 03 apr 2013, 09:37

čestitke svim igračima a prije utakmice sam rekao da Roben mora igrati što se i desilo,nema šta super igra moglo je biti i bolje ali nije bitno tamo ćemo dati gol u prvom poluvremenu i time sve riješiti,čitam sad izjave Bufona i Kontea ljudi stvarno potpuno priznaju poraz i uopšte ne pominju svoj prolaz dalje..pošteno od njih nema šta

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 03 apr 2013, 10:02

Kad se Muller premjestio na poziciju Kroosa, Bayeern je dosta rastrcanije izgledao................dakle Kroos je vecinu utakmica salbo trcao, slabo vrsio presing, a Muller je specijalac za to :D
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 03 apr 2013, 10:14

Romariooo je napisao/la:

laktanje

prgavost

termini koji imaju jasno znacenje u svim jezicima i kod svih ljudi, jedino kod tebe majstore to ide u nekom pozitivnom kontekstu

pokusavas dokazati neke smijesne stvari i onda pravis budalom onoga kome je to smijesno,

laktanje u fudbalu je opasna igra koja se najostrije sankcionise, narocito u zadnje vrijeme kad je sudjenje rigoroznije

prgavost takodje se rigorozno kaznjava, svaka prgavost prema protivniku zbaci karton, vrlo cesto i crveni

hajd sad mi majstore nacrtaj kako to moze biti pozitivno

narocito su smijesne tvoje tvrdnje da bayernu fali ovakvih stvari da bi uzeo titule, to je apsurd totalni, nedostatak negativnih stvari koje cesto budu kobne za ekipu predstavljati kao uslov za neke titulu, jednostavno apsurd cisti

sta reci, osim smijurija

golove i titule donose majstorije, borbenost, hrabrost, disciplina, inteligencija itd, prgavost i laktanje donose sto zute-sto crvene kartone,kazne i suspenzije, ali effe ocigledno ima neko drugo, svoje vidjenje, i ona izmislja termine pozitivna prgavost, sto ti dodje nesto kao da kazes pozitivna pedofilija ili pozitivnigenocid,tj, neke nevjerovatne konstrukcije rijeci u kojima su potpuno suprostavljeni pojmovi, genijalnost naseg effeta je uber alles
Bez laktanja i prgavosti nema titula, eto vidim da si navijac Barse pa cu ti dati jedan primjer, da Barsa nema Puyola koji je agresivan i Busquetsa koji se lakta nikad nista nebi osovjila.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 03 apr 2013, 10:18

Sjajna igra Bajerna sinoc nema se sta prigovoriti, prolaz je osiguran. Ja sam se ove tekme na domacem terenu pribojavao jer uvijek se lahko primi neki iglupi gol i onda smo vecu problemima. A sto se tice uzvrata tu se ne treba brinuti jer Bajern je ove sezone svakako bolji na gostujucim terenima. I konacno nadam se da su svi shvatili da je ova ekipa trenutno najbolja na svijetu te da je ispred Barse, Reala i ostali.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 apr 2013, 10:42

Svaka čast i čestitke za sinoć. navijalo se za vas ko za BVB protiv vas. 8-) Posebne čestitke onima koji nisu hodali punih gaća nakon ždrijeba (@pro, @Bilal...), a @anton, @effe i još ovi neki što su počeli tražiti alibi čim je par izvučen nadam se da sad mogu opuštenije nastaviti sa životom. ;)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 03 apr 2013, 11:30

momci imal ko da metne onaj isjecak forku bilo sta ono kad je udario vidala i hoceda izvede out psss hahhahahahha koji je to malo je reci kralj jos je veci u mojim ocima

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 apr 2013, 11:36

Romariooo je napisao/la:

ma kad se sve oduzme i sabere, pored toga sto je borbenost pozitivna osobina u fudbalu, za jednog spic napadaca je ipak to najmanje vazno, pogotov ako igras za masineriju kakva je bayern, tu su osobine koje se cijene hladnokrvnost, osjecaj za gol, lucidnost, brzina, inteligencija.. borbenost nije nesto bitna,narocito ako se ogleda u laktanju i kao sto effe kaze prgavosti, to je nekad prolazilo, sad su kriteriji drugaciji vidite to i sami, sudije daju crvene za svaku grubost i prgavost i onda kad je smijesno da se pokaze takodrasticna kazna. tako da bi ja vise volio da mandzo bude bolji u driblinzima i majstorijama, a prgavost je prevazidjena vec
Ovakav Mandžo Bayernu zlata vrijedi. On možda i nema nos za gol na razini top napadača, ali pošto Bayern ima takvu momčad u kojoj je faktički 9 od 11 igrača u stanju dati gol, to mu i nije hendikep. Po meni je Bayern ove sezone ovako dobar upravo jer ima na terenu 10 igrača koji igraju i odličnu obranu i odličan napad. Klasični golgeter ala Gomez koji će trpati, ali bez sudjelovanja u igri i igranja obrane ovakvom Bayernu nije potreban. Nije bez razloga da u ovim najjačim utakmicama Gomez mijenja Mandžu tek u zadnjim minutama.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 03 apr 2013, 11:40

Bolje da je prgav i da se bori, nego da simulira kao igrači Barcelone i tako skuplja kartone.
Dobro, Barcini ne dobivaju žute jer su zaštićeni ko lički medvjedi, ali za druge postoje druga pravila.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 apr 2013, 11:48

Mandzukic je krampa obicna, cak je i jedan Gomez klasa za njega.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 apr 2013, 11:53

slika 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 apr 2013, 12:35

DAS DEUTSCHE DER SEX!!!!

Sjednem se i poćnem točiti pivo, ćaša je do pola puna, a ono Bayern vodi 1:0!!! Samo 26 sekundi je prošlo i Buffon je već kapitulirao. Udarac Alabe sa 35 metara završio je u mreži. Nije to bio neki strašan udarac i lopta se malo odbila od igrača Juventusa i dobila lagani felš, no opet Buffon je to "morao" skinuti, jer udarac ipak nije bio toliko strašan. Prvi pogodak može ići na dušu juventusovog vratara.

slika

Jupp nije iznenadio sa postavom Bayerna. Igrali su oni koji igraju najviše ili bolje rečeno, trenutno prva postava Bayerna, izuzev Luisa Gustava koji je zamijenio suspendiranog Martineza. Znači: Neuer - Alaba, Dante, Buyten, Lahm - SEXSTEIGER, Luis Gustavo, Kroos - Ribery, Muller - Mandžukić

slika

Isto tako Juve je izašao van u očekivanoj postavi i formaciji 3-5-2. Buffon - Chiellini, Barzagli, Bonucci - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso - Matri, Quagliarella.

slika

Nakon tog pogotka, na iznenađenje svih onih koji su gledali utakmicu, Juventus je preuzeo igru u svoje noge i može se slobodno reći da su bili dominantni. Nisam siguran, dal ih je Bayern precijenio ili se Juventus ohrabrio i iskoristio, bayernovo precjenjivanje "stare dame". Normalan tijek igre tada je trebao biti, viktorija na gol Juventusa no to se nije dogodilo. U 16. minuti dogodio se prijelomni trenutak utakmice. Naime ozlijedio se Kroos kojeg nažalost ove sezone više nećemo gledati i u igru je ušao iznimno raspoloženi Robben. Čim je ušao igra Bayerna se promijenila, te je Bayern uspostavio svoju igru i ostvario premoć na terenu. Robbena se nije dalo zaustaviti i konstantnom suradnjom sa Riberyem i Mullerom, te mjenjanjem pozicija, Bayern je ćesto prijetio Buffonu. Bilo je dosta prilika no niti jedna lopta do kraja poluvremena nije htjela ući u gol.

slika

U drugom poluvremenu Bayern je igrao još bolje. Njihova ofenzivna igra bila je nagrađena u 63. minuti. Luis Gustavo opalio je po golu sa nekih 20 metara, Buffon je nespretno (opet) reagirao, lopta je došla do Mandžukića, koji je možda bio u zaleđu, te je proslijedio loptu Mulleru koji ju je sa 3 metra pospremio u mrežu.

slika

Bayern je do kraja utakmice mogao dati još koji gol, no sa ovakvim rezultatom mogu biti prezadovoljni. Juve je ostao svima dužan i smatram da su trebali pokazati više i da su ljudi oćekivali više od aktualnog talijanskog prvaka, koji grabi prema drugom naslovu SERIE A zaredom, te momčadi koja ove sezone u LP nije izgubila utakmicu, te 490, minuta nije primila gol u LIGI PRVAKA. Najopasniju "priliku" imao je Vidal kada je pucao sa nekih 15 metara, ali je to Neuer rutinski obranio i to je bilo sve što je Juve pokazao...puno premalo...21 udarac na gol i 10 u okvir bavaraca, samo 7 udaraca na gol i 3 u okvir Juventusa, 9 kornera Bayerna, 4 kornera Juventusa, je statistika koja govori koliko je Bayern bio bolji i dominantniji.

slika

Prije utakmice svi su govorili o tome, kako je ovo bitka između dvije najbolje veze na svijetu, kada je u pitanju trka i agresivnost, no unatoč tome što Bayern nije mogao računati na fenomenalnog Martineza i što se Kroos ozlijedio u 16. minuti, nećemo pogriješiti ako kažemo da je Bayernova veza, predvođena sa SEXSTEIGEROM, koji je uz Robbena možda i bio najbolji igrač utakmice, "pojela" talijansku veznu liniju. Robbena će neki možda osporavati, no njegovim ulaskom u igru, Bayern je preuzeo inicijativu, nikako ga nisu mogli zaustaviti i bio je konstantna prijetnja, te su ga Juventini u većini slučajeva morali duplirati, a dosta puta su ga pokrivala tri igrača, što je drugim igračima Bayerna otvaralo dosta prostora. Da je bilo samo malo više sreće, spretnosti i smirenosti, Robben je svoju jako dobru igru, mogao okruniti sa pogotkom.

slika

Kod Bayerna još možemo istaknuti, Buytena koji se istaknuo kao lider obrane, Luisa Gustava koji je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica za Bayern, fenomenalnog Riberya, koji je toliko izokretao juventusovu obranu da im se još i sada vrti u glavi. Moramo isto tako reći da je Ribery imao sreće što sudac nije vidio njegovo udaranje sa nogom, Vidala, jer to je u najmanju ruku bilo za žuti karton. Treba pohvaliti našeg Manđu, koji se borio i pokazao zašto ga je Bayern kupio. Vračao se nazad, pokrivao prostor, trčao jako puno, oduzimao lopte, otvarao se na strani, bio jako pokretljiv, te asistirao Mulleru za pogodak. Sudac se na Manđukića bio namjerio, te je sudio protiv njega svakve sitnice, te mu nezasluženo dao žuti karton. No sve u svemu, jako dobra igra našeg Hrvata!

slika

Kod Juventusa, na žalost Talijana, nemamo koga istaknuti izuzev, Buffona koji je imao dva pacera i primio zbog toga dva gola, Chiellinija, koji je SAMO požutio, a imao najmanje 4 prekršaja za žuti karton, Vidala koji je cjelo vrijeme igrao na rubu crvenog kartona, ali je od suca samo nagrađenim žutim kartonom, nevidljivog Marchisa itd.

slika

Bayern je ostvario ogromnu prednost i nećemo pretjerivati, ako kažemo da je sa jednom nogom u 1/2 finalu, ali još je jedno "poluvrijeme" pred njima koje se igra u Torinu. Bayernova prednost je očita, no mora se reći da ovo još uvijek nije gotovo i da bi Bayern prošao, mora pokazati istu, ako ne i bolju igru u Torinu.

slika

Do slušanja...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

DFB
Kontakt:

Post Postao/la DFB » 03 apr 2013, 13:01

Ljepota pravo dobar rezultat, u revans otici bez ikakvog opterecenja. :D
19 HZ 87........ FC Bajern Munchen....... Stern des Sudens.... BIH....<3

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2013, 13:11

KSIVLE je napisao/la: a @anton, @effe i još ovi neki što su počeli tražiti alibi čim je par izvučen nadam se da sad mogu opuštenije nastaviti sa životom. ;)
Kad sam ja tražio alibije? Nađi jedan post koji to potvrđuje ili vječno šutiiiii :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 apr 2013, 13:13

effe_sa je napisao/la:Kad sam ja tražio alibije? Nađi jedan post koji to potvrđuje ili vječno šutiiiii :D
Ti nisi,ja sam samo jučer polu POOP ali je to prokletstvo razbijeno! znači iznad mene se nadvije crni oblak, a ja mislim d aće biti 2:1 za nas što mi je bilo paradoxalno. Izgleda da sam se nekako podsvjesno borio i na kraju sam pobjedio! :D
Zadnja izmjena: anton 1983, dana/u 03 apr 2013, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 apr 2013, 13:18

effe_sa je napisao/la: Kad sam ja tražio alibije? Nađi jedan post koji to potvrđuje ili vječno šutiiiii :D
Objasnit ću nakon uzvrata. sad ću šutiti da vas ne urečem. :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 apr 2013, 13:28

slika

TIME PERIOD:
1-90

Team shape shows the average position of players during the match

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 apr 2013, 13:31

GAL je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Brišu se nakon uzvrata. Lahm, Mandžo i Dante moraju biti oprezni.
hoces da kazes da ukoliko ne daj boze dobiju nece igrati prvi mec polufinala ukoliko prodjemo,a ukoliko budu bez zutih brisu se prolaskom in polufinale.
Da.

Kako će biti Gustavu kada mu kaže Yupp da neće igrati protiv Juventusa jer se Javi vraća. Možda vidimo i ludu formaciju no ne bi riskirao sa eksperimentima Javi, Bastian, Luis gdje bi Bastian igrao na poziciji Kroosa samo dosta defenzivnije :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 72 gosta.