Rekonstrukcija stadiona u BiH

Signore
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Signore » 02 apr 2013, 22:07

E moj Halilovicu, pa pogledaj sta je od svog stadiona uradio Velez, a sta je recimo uradio jedan Zeljeznicar. Dok ovi drugi kukaju Velez radi svoj stadion, ciglu po ciglu i sigurno ce ga zavrsiti, tako da nemas pravo reci da nece zavrsiti stadion ni za sto godina. Nije fer prema ljudima koji se trude. Njima svaka cast, jedni su od rijetkih koji jedva krpaju kraj s krajem i pored toga ulazu u infrastrukturu. Kamo srece da je vise takvih 'koji nece izgraditi stadion ni za sto godina'.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 02 apr 2013, 22:17

Signore je napisao/la:E moj Halilovicu, pa pogledaj sta je od svog stadiona uradio Velez, a sta je recimo uradio jedan Zeljeznicar. Dok ovi drugi kukaju Velez radi svoj stadion, ciglu po ciglu i sigurno ce ga zavrsiti, tako da nemas pravo reci da nece zavrsiti stadion ni za sto godina. Nije fer prema ljudima koji se trude. Njima svaka cast, jedni su od rijetkih koji jedva krpaju kraj s krajem i pored toga ulazu u infrastrukturu. Kamo srece da je vise takvih 'koji nece izgraditi stadion ni za sto godina'.

Pa neradi se o rudomentarnim poslovnim, nit sam imo u cilju da te poslove Mostaraca podcjenujem. Pricam o jednoj kompletnoj investiciji, renderom, sa najmanje 30.000 hiljada sjedista mjesta i investicije premije SP-a sa svim uslovima FIFE i UEFE i naravno za potrebe reprezentacija pa i samog Veleza.

Sad ce reci neki ne treba Velezu toliki stadion. Dobro slozit cu se sa tim. Ali treba Reprezentacija, a posto ce savez 200% uloziti novac poslje SP u izgradnji jednog stadiona, onda bi to trebao biti za izgradnju novog stadion na Vrapcicima, a razloge zasto sam naveo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 apr 2013, 22:20

Nije samo stadion bitan, za odigravanje međunarodnih utakmica bitan je aerodrom, hotel, i još dosta stvari.
DRUG NEBI TI PUNCA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 apr 2013, 22:28

AlenHalilovic je napisao/la:

Pa neradi se o rudomentarnim poslovnim, nit sam imo u cilju da te poslove Mostaraca podcjenujem. Pricam o jednoj kompletnoj investiciji, renderom, sa najmanje 30.000 hiljada sjedista mjesta i investicije premije SP-a sa svim uslovima FIFE i UEFE i naravno za potrebe reprezentacija pa i samog Veleza.

Sad ce reci neki ne treba Velezu toliki stadion. Dobro slozit cu se sa tim. Ali treba Reprezentacija, a posto ce savez 200% uloziti novac poslje SP u izgradnji jednog stadiona, onda bi to trebao biti za izgradnju novog stadion na Vrapcicima, a razloge zasto sam naveo.
Bas tako! I zar nije logicno da onda Savez gradi stadion u Sarajevu u kojem imas Zelju, Sarajevo u zadnje vrijeme i Olimpic kao klubove koji ce cesto igrati u Europi i koji ce trebati taj stadion. Pored ta tri kluba i Slavija moze da iznenadi ponekad. Celik i Velez zive na staroj slavi i ne trebaju tolike stadione, jer Europu bas i ne vide cesto ili nikako. Svaka cast Zenici kao gradu, ali sveukupno gledano, stadion je puno potrebniji u Sarajevu nego u Zenici. Ja bi renovirao Kosevo, pokrio i to bi bio odlican stadion. Atletsku ne treba dirati, bila bi sramota unistiti olimpijski stadion, taj stadion je ipak simbol.

Naravno, treba pripomoci Tuzli, kao i BP jos malo modernizirati. Pod to modernizirati ne moslim prosiriti, daleko od toga i da reprezentacija ponekad igra i tamo, a ne samo u Sarajevu. Sarajevo nije problem, problem je u glavama onim koji misle da je Sarajevo problem i da se tamo ne mogu dobiti bitne utakmice.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 apr 2013, 22:35

bagrcavi je napisao/la:Nije samo stadion bitan, za odigravanje međunarodnih utakmica bitan je aerodrom, hotel, i još dosta stvari.
Stadion ce se graditi samo u Sarajevu ili Zenici.

Moze te pricati do sutra, ali u Mostaru se nikad nece sagraditi stadion za potrebe reprezentacije a kamo li Tuzli. Realnosto je da to bude glavni grad ili Zenica kao vec hram BH fudbala.

A tu pricu graditi iskljucivo radi Veleza zato sto je on ostecen, nesto im je ukradeno to moze te macku od rep. Sta onda treba Zelji i Sarajevu, timovima koji imaju najvise navijaca i koji redovno igraju u europi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 02 apr 2013, 22:52

bagrcavi je napisao/la:Nije samo stadion bitan, za odigravanje međunarodnih utakmica bitan je aerodrom, hotel, i još dosta stvari.
Pa ako Mostar nema Hotela onda ga nema ni jedan grad u BiH. A Zenica nema takorecno hotela pa ni aerodroma, pa se igra na Bilnom Polju. Sa busom treba jedno sat vremena od aerodrom do hotela u Zenici.
Signore je napisao/la:

Bas tako! I zar nije logicno da onda Savez gradi stadion u Sarajevu u kojem imas Zelju, Sarajevo u zadnje vrijeme i Olimpic kao klubove koji ce cesto igrati u Europi i koji ce trebati taj stadion. Pored ta tri kluba i Slavija moze da iznenadi ponekad. Celik i Velez zive na staroj slavi i ne trebaju tolike stadione, jer Europu bas i ne vide cesto ili nikako. Svaka cast Zenici kao gradu, ali sveukupno gledano, stadion je puno potrebniji u Sarajevu nego u Zenici. Ja bi renovirao Kosevo, pokrio i to bi bio odlican stadion. Atletsku ne treba dirati, bila bi sramota unistiti olimpijski stadion, taj stadion je ipak simbol.

Naravno, treba pripomoci Tuzli, kao i BP jos malo modernizirati. Pod to modernizirati ne moslim prosiriti, daleko od toga i da reprezentacija ponekad igra i tamo, a ne samo u Sarajevu. Sarajevo nije problem, problem je u glavama onim koji misle da je Sarajevo problem i da se tamo ne mogu dobiti bitne utakmice.

Kao prvo savez nece graditi stadion zbog "uspjeha" mocnih klubova u drzavi :lol: , vec zbog potrebe reprezentacije i velikog zanimanja navijaca.
Kao drugo nije logino, jedno Sarajevo koja ima sredstva da mozda cak dva stadiona izgradi, ceka na pomoc savez da izgradi stadion. Da je Sarajevu vazna toliki "uspjih" njegovih klubova i vazno sjediste reprezentacija davni dana bi makar nesto pokrenili. A Tuzla i pogotovo Zenica koja se uopste nemoze ni blizu nositi budzetom ni sa jednom od cetri opcina Sarajeva :lol: radi tako receno punom parom na rekonstrukcije svojih stadion, bez tog "premocnog uspjeha" njihovig klubova u Evropi :lol: . Tako da ima naj manje veze sa logikom.
Kao trece ako ce savez izgraditi jedan stadion u BiH, onda nebi bilo ni posteno izgraditi Bilino Polje ni Tusanje, jer kako vidim ovi gradivi imaju volje i sto je najvaznije koliko toliko sredstva da naprave jedan stadion sa najmanje 30.000 mjesta sjedista.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 apr 2013, 23:13

Samo se ti smij, al je cinjenica da ni Mostar, a ni Zenica ne trebaju veci stadion. Isto tako mislim da ni Savez nikada nece graditi ni Grbavicu, ni Kosevo, ni BP, ni Tusanj, a pogotovo ne Vrapcice. Zasto bi Savez gradio stadion na kojem ce reprezentacija igrati 3 utakmice godisnje, a neki klub 15, nisu valjda s pameti skrenuli. Ako ce graditi onda ce to biti cisto nacionalni stadion na kojem ce mozda netko odigrati koju europsku utakmicu, a nacionalne stadione nemaju ni Njemacka, ni Italija, ni Spanjolska i da ne nabrajam dalje, tako da mislim da isti ne treba ni BiH, jer ce propasti. Drzava se treba pozabaviti ovim pitanjem, a ne Savez, jer isti nema novaca za stadion. Drzava treba renovirati Kosevo koje bi onako bilo kao glavni stadion i na kojem bi se igrale 2-3 najbitnije utakmice u kvalifikacijskom ciklusu. Srediti BP i Tusanj za ostale i kud ces bolje, al i tu ce nastati problem, jer ako Savez da ista novaca za jedan stadion ili drzava, bas mislis da se ostalih 500 klubova nece dignuti na noge i traziti pomoc. Vidis i sam, Federacija dala za njih pisljivih 80 000 KM da Siroki renovira svoj trening kamp i odmah se ovdje javi lik koji to popljuje. Ako jedan klub, jedan grad dobiju pomoc onda zasluzuju i svi ostali. To je razlog iz kojeg drzava, kao ni Savez nikada nece mrdnuti prstom kako nebi napravili hajku. Sve je ostavljeno na milost i nemilost lokalnih uprava koje mogu pomoci iskljucivo one stadione koji su na njihovom podrucju i ostatak drzave nema pravo da se dize na noge, a lokalne uprave nemaju para za stadione i tu dolazis do kraja puta. Mozemo mi ovdje pricat danima sta treba, a sta ne treba, koliko god napricali stadiona nece biti. Da bi u BiH imali moderne stadione potrebno je raditi lijepo kao Zvijezda Gradacac ili privatizirati klubove ciji ce vlasnici imati vece interese i s tim ulagati u infrastrukturu, ali ni nakon toga neces vidjeti stadione od 30 000 mjesta, jer je to nepotrebno. U Europi jedan klub odigra maksimalno 3-4 domace utakmice, cak ni na njima svaku utakmicu nebi bilo sve puno, pa taman da igraju Zelji ili Sarajevo koji imaju najvise navijaca. Bilo bi puno da dodje neki jak tim s istoka ili veliko ime sa zapada, a da bi grad gorio potreban je neki veliki rival iz regiona, a cemu stadion od 30 000 mjesta zbog te jedne, eventualno dvije velike utakmice u godini? Tom istom privatniku nije u interesu graditi stadion za par reprezentativnih utakmica, pogotovo ako privatnik uopce nije iz BiH.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 02 apr 2013, 23:52

Joj kad ovo procitam... :lol: I onda se Sarajlije pitaju zasto poneki imaju antipatiju prema Sarajevu i opcenito Sarajlijama.

Pa bili se Sarajlije ili Sarajevo sjetilo, da od svog sredstva izgradi i renovira stadion a da netraze od drzave, federacije ili saveza. :lol: Vi bi tako recenu jeb. ali da ne udje, zivjeli kao begovi ali da se ne oznojite.
Pa taj Gradacac sto si naveo i reko da fino radi, sta mislis ko njemu pomogne u renoviranju stadiona? Drzava mozda ili federaciija, savez mozda? A i tako Zenici a pogotov Tuzili koji klub igra u drugoj ligi? Sve iz samog sredstv
A ovo omalovazavanje Zenice i njegovo kluba, ne vjerovatno... kao Tuzli vise potrebno veci stadion ciji klub igra u drugoj ligi a Zenici samo modernizacije. Pa jedno kome treba modernizacije to stadionama Sarajeva, a sto se tice modernerzacije Bilinog to joj najmanje treba.

Neboj se ti Tuzla a pogotovo Zenica ce bez pomoc od bili koje institucije drzave igraditi stadion sa uvjetima FIFE u UEFE a vi do dat mozete te se oprostiti narednih godina od reprezetnacija, jer para od savez sa sigurno necete vidjeti, pa onda uzivjate na propalim stadionama u vasem "vrhunskim evropskim nogometu".

Zenicanin sam volim Celik i Bilino Polje i nebi niko bio sretnije od meni da vidi izgradjen BP, ali ipak ako ce neka BH instetucija oluzitui pare bilo to dzrava ili federacija, ali prije svega savez, to bi trebalo biti stadiona na Vrapcicima.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 03 apr 2013, 00:03

Ako se Bosna plasira na SP (jbg treba reci AKO još se nismo plasirali) NFSBIH će uložiti dio para u rekostruciji stadiona al samo jednog stadiona (zbog potrebe reprezentacije) a to ce biti BILINO POLJE! Zašto?Pa zato sto je svaki igrač reprezentacije izjavio da im odgovara Bilino polje,ugodnije im igrati,tako da ja mislim da će savez na to gledati.Kakav crni stadion za Velež,kakva Grbavica (ne može Grbavica nikako zato sto treba ogromna svota novca a sumljam da će sve pare od SP potrošit na rekonstruciju).
Zadnja izmjena: sagitarius, dana/u 03 apr 2013, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 03 apr 2013, 00:04

Logicno je da grad Sarajevo kao gavni grad BiH mora da ima jedan moderni stadion. Iskljucivo radi reprezenacije pa tek onda klubova koji igraju u europu (bilo koji klub), a onda tek za koncerte, neke manifestacije.

Ali reci da Mostar ima predsnost nad Sarajevom i Zenicom je smjesno. Niti ima prednost, niti uvjete, znaci nikako se ne moze poredit potreba glavnog grada i Zenice.

Ovo sto ovaj @Alen prica da je Velezu ukraden stadion i da se radi toga treba nesto radit je smjesno.
sagitarius je napisao/la:Ako se Bosna plasira na SP (jbg treba reci AKO još se nismo plasirali) NFSBIH će uložiti dio para u rekostruciji stadiona al samo jednog stadiona (zbog potrebe reprezentacije) a to ce biti BILINO POLJE! Zašto?Pa zato sto je svaki igrač reprezentacije izjavio da im odgovara Bilino polje,ugodnije im igrati,tako da ja mislim da će savez na to gledati.Kakav crni stadion za Velež,kakva Grbavica (ne može Grbavica nikako zato sto treba ogromna svota nova a sumljam da će sve pare od SP potrošit na rekonstruciju).
Objasnio covjek.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 03 apr 2013, 00:21

Pa dobra atmosfera zato sto nema atleticke staze. I da bi BiH imala jos jedan stadion bez atleticke staze koji ima uvjete FIFE za igranje kvalifikacija bili bi isti navijaci na njoj koji bi ustu atmosferu pravili kao na BP ni manja ni vise ali posta ima samo Bilino Polje te uvjete, igraci i kad bi mogli igrati negdje drugu nebi znaci igrali na Kosevu zbog atleticke staze, zbog tog lose atmosfere.

A kao on unaprijed zna da ni jedan izgradjeni stadion bez atleticke staze nemoze imati istu atmosferu kao na Bilinom Polju i kao zna da bi kostali izgradnja Bilinog Polja vise nego Grbavica :lol: kakve argumenti covjece.
Zbog vakih ljudi koji samo sebicno gledaju, netreba ni fening ni savez ni drzava potrositi, nek samo onda grada kao sto su dosad ili nikako kao Sarajevo.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 03 apr 2013, 00:29

AlenHalilovic je napisao/la:Pa dobra atmosfera zato sto nema atleticke staze. I da bi BiH imala jos jedan stadion bez atleticke staze koji ima uvjete FIFE za igranje kvalifikacija bili bi isti navijaci na njoj koji bi ustu atmosferu pravili kao na BP ni manja ni vise ali posta ima samo Bilino Polje te uvjete, igraci i kad bi mogli igrati negdje drugu nebi znaci igrali na Kosevu zbog atleticke staze, zbog tog lose atmosfere.

A kao on unaprijed zna da ni jedan izgradjeni stadion bez atleticke staze nemoze imati istu atmosferu kao na Bilinom Polju i kao zna da bi kostali izgradnja Bilinog Polja vise nego Grbavica :lol: kakve argumenti covjece.
Zbog vakih ljudi koji samo sebicno gledaju, netreba ni fening ni savez ni drzava potrositi, nek samo onda grada kao sto su dosad ili nikako kao Sarajevo.
Ja mislim da i ti sam nisi skontao šta si sad napisao :)

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 03 apr 2013, 00:32

sagitarius je napisao/la:
AlenHalilovic je napisao/la:Pa dobra atmosfera zato sto nema atleticke staze. I da bi BiH imala jos jedan stadion bez atleticke staze koji ima uvjete FIFE za igranje kvalifikacija bili bi isti navijaci na njoj koji bi ustu atmosferu pravili kao na BP ni manja ni vise ali posta ima samo Bilino Polje te uvjete, igraci i kad bi mogli igrati negdje drugu nebi znaci igrali na Kosevu zbog atleticke staze, zbog tog lose atmosfere.

Ja mislim da i ti sam nisi skontao šta si sad napisao :)
Odo spavat, ovo sam nabrzake napisao. Citaj polahko i pokusaj skontant :mrgreen:
Laku noc

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 03 apr 2013, 00:40

Pa ako Mostar nema Hotela onda ga nema ni jedan grad u BiH. A Zenica nema takorecno hotela pa ni aerodroma, pa se igra na Bilnom Polju. Sa busom treba jedno sat vremena od aerodrom do hotela u Zenici.

Za tvoju informaciju Zenica ima 2 super hotela...Jedan hotel ZENICA se zove je otvoren 2009 godine...nov novcat je napravljen i tu odsjeda svaka gostujuca repka kada igra protiv nase repke...Tako da znas gdje gosti odsjedaju...A hotel DUBROVNIK je renoviran 2010 godine komplet i tu odsjeda nasa repka kad igra u Zenici...Zenica je napravila sve uslove svom klubu i repki da igra u Zenici...I svaki grad to moze uraditi za svoj klub...I onda neka repka igra u svakom gradu BIH...Bilino Polje ovakvo kakvo je sad i cijela zenicka sportska infrastruktura je pravljena za naš klub ČELIK...Sad to što i repka koristi zenicku infrastrukturu za svoje potrebe je drugi dio price...A po mom misljenju neka igra repka gdje igraci i strucni stab zele...Pa koji god grad i stadion bio,ja cu opet navijat za svoju BIH istim žarom gdje god igrala...
::::SAMO ČELIK::::

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 03 apr 2013, 00:49

Odo spavat, ovo sam nabrzake napisao. Citaj polahko i pokusaj skontant :mrgreen:
Laku noc
Lave tušiš temu glupostim,NIKAD savez neče uložiti pare da napravi Veležu neki stadion.Fino sam u gore postu naveo zašto će savez uložiti u Bilino polje JER IGRAČI ŽELE IGRATI U ZENICI i najmanje je potrebno novca za rekonstrukciju .Za rekonstruciju grbavice (koji je sličan Bilinom polju samo radi tog što nema ATLETSKE STAZE) treba više novca,a neče savez sve pare u to potrošiti.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 apr 2013, 02:07

Država, entiteti i savez nece niti trebaju da ulazu u infrastrukturu osim ako bi se gradio nacionalni stadion. Vjerujte, savez ima mnogo vaznije stvari gdje treba i gdje ce uloziti pare od participacije na SP u Brazilu. Vec sam jednom govorio, ono sto savez moze uraditi jeste da otvori tender pa da se prijavljuju stadioni/klubovi/lokalne jedinice za novcanu pomoc ali da savez tek tako odluci da ulozi pare na jedan stadion je cista nebuloza.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 apr 2013, 03:34

Evo ja kao navijac Veleza da kazem par stvari.Nama (BiH) treba jedan malo veci stadion tu se svi slazemo.Ja bi volio da to bude potpuno nov moderan stadion od 30 000 gledalaca,ali takav stadion je preskup za drzavu kao sto je BiH,a jedan klub kome bi se izgradio takav stadion bi dobio veliku investiciju dok bi drugi igrali na livadama,nije ni to fer.Moje je misljenje da bi najbolje bilo da se ulozi jedan dio para u obnovu Olimpiskog stadiona Kosevo(u to se treba ukljuciti i drzava jer je to objekat od vaznosti za drzavu) da se stavi krov ,semafor,da se odradi drenaza i grijanje terena i ostale stvari,i onda bi imali jedan veoma dobar objekat i za utakmice i za koncerte a moglo bi stati 30-tak hiljada ljudi.Ovo bi se moglo odraditi mozda za 10-tak miliona.Trebalo bi isto pomoci malo i Zenici (malo savez malo drzava malo grad Zenica da se bar ove 3 tribine izgrade ko sto je zapad (znaci da se izjednace po visini).Mozda bi savez (ali i drzava)trebali, pomoci i ostale premijerligase da dovedu u red svoje stadione donekle u red(mozda da im se pomogne postavljanje reflektora,pomocnog igralista ili natkrivanje jedne tribine-zavisno sta kome najvise treba).Ovo bi se sve moglo uraditi mozda za tu lovu koliko bi kosto taj neki potpuno novi stadion(od 30-50 mil),dakle da svi premijerligasi to malo osjete a ne da jedan klub dobije sve a ostali nista. ;)

Sto se tice mog kluba Veleza i nepravde prema njemu.Recimo da su Sarajevu ili Zelji ucinjeni isti zlocini kao Velezu siguran sam davno bi im se izgradio novi stadion odmah poslije rata.Sto je Velez dozivio u ratu i poslije rata to nema ni u Burkina Faso,da neko nekome zabrani zbog politicke ili etnicke nepodobnosti da koristi stadion a za koga je orginalno napravljen (dosta i dobrovoljnim radom nasih oceva tadasnjih tifoza Rodjenih)Zamisli sada da Zeljo ne moze da koristi svoj stadion a da na njemu igra recimo Slavija i da ga oni nazivaju svojim stadionom a znamo ko je Grbavicu pravio,kako bi se osjecali navijaci zelje a da u toj nemogucnosti da se vrate na svoj stadion igraju i stagniraju na nekoj livadi van grada gdje nemaju osnovnih uslova za funkcionisanje(ovo isto se moze napisati i za svaki drugi klub).
Slucaj FK Velez nije problem saveza,vec problem drzave,jer zbog politickih i etnickih problema Velezu je nanijeta ogromna steta,i taj problem treba da rijesi drzava.Ako se zakljuci da nema nikakve sanse da se Velez vrati na svoj stadion onda drzava treba uz pomoc ovih koji brane povratak uloze sredstva(uz dogovor sa Velezom) da mu se naprave priblizno neki uslovi kakve bi imo povratkom pod BB.Dok se to ne desi nece biti pravde za mostarskog velikana.(ima u ovom problemu i udjela ljudi koji su vodili Velez poslije rata na ovamo da se razumjemo ,jer nisu radili svoj poso kako treba)
Eto
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 apr 2013, 13:37

ako VELEŽ bude čekao da mu savez, država ili grad pomogne oko izgradnje stadiona, nikada ga neće izgraditi, u to budite sigurni...samo mi je krivo što prijašnje uprave kluba nisu shvatile da od BB nema ništa, jer bi dosad već stadion bio dobrano urađen, umjesto što se čekalo na povratak u onu betonaru od BB, koji se raspada...

ništa VELEŽU ne preostaje drugo, nego da korak, po korak izgrađuje i ulaže u stadion...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 apr 2013, 14:32

Joj Halilovicu, nema fajde s tobom se raspravljat kad samo pises ' :lol: '. Nisi ozbiljan ni malo i nista ne shvacas. I ne zanimaju mene antipatije prema Sarajevu, jer je za mene Sarajevo u pm, a Zenica tu pred nosom, mada mi se je*e za oba grada. Moje misljenje je da reprezentacija jednu-dvije najvaznije utakmice u kvalifikacijama treba igrati u glavnom gradu, a da se ostale utakmice trebaju rasporediti. To se ne odnosi samo na BiH, vec na sve zemlje tipa BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i da ne nabrajam dalje. Ni jedna od tih drzava nema deset milijunskih gradova, pa da se svaku utakmicu napuni stadion i da je svejedno gdje se igra. Zato ono bitno stavis u najveci grad, napunis stadion, a ovi manji gradovi ce napuniti svoje manje stadione. To je po meni logika, ti misli sta oces, mozes sanjat, i ja sanjam, al stadiona i ovako i onako nece biti.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 apr 2013, 15:15

AlemC85 je napisao/la:ako VELEŽ bude čekao da mu savez, država ili grad pomogne oko izgradnje stadiona, nikada ga neće izgraditi, u to budite sigurni...samo mi je krivo što prijašnje uprave kluba nisu shvatile da od BB nema ništa, jer bi dosad već stadion bio dobrano urađen, umjesto što se čekalo na povratak u onu betonaru od BB, koji se raspada...

ništa VELEŽU ne preostaje drugo, nego da korak, po korak izgrađuje i ulaže u stadion...

Aleme,nisam rekao da ce drzava ili savez to i uraditi,ali kazem da bi bilo pravedno da se pomogne klubu koji je najvise nastrado ratu .Onaj stadion sto je Dominkovic "odvukao" u Orasje je trebo biti namjenjen Velezu(kao najvecem stradalniku) ali ovaj odvuce u selendru zvana Orasje(gdje skoro da i nije bilo rata) i sada zjapi prazan i propada :x .
P.S.Aleme mlad si momak i nemoj stare ti podrugljivo pisati o BB jer sam tu proveo dobar dio zivota,puno je memorija tamo ostalo,i kakav je god bio on je nas jer su ga gradjani Mostara i navijaci Veleza napravili.Danas je nekome tesko i tribinicu od 5 redova napraviti a ne stadion,tako da :roll: (pogledaj kakav je stadion Fulhama prema ostalim stadionima u engleskoj pa se navijaci ponose njime,nemoj tako care,zna svako da je to danas daleko od modernog stadiona)

Da sumiram,BiH treba imati jedan veci stadion,i po meni se Kosevo treba renovirati(relativno najmanja investicija a dobijamo veliki kaspacitet stadiona)i jedan manji,a to je Bilino Polje gdje isto tako bi trebalo renovirati,to jeste tribine dovesti u isti nivo i da imamo ta 2 stadiona za reprezentaciju,ali treba malo pogurati i ostale premijerligase da stvore neke minimalne uslove za odigravanje utakmica(reflektori,jedna pokrivena tribina i pomocno igraliste)U ovo bih se trebala drzava ukljuciti zajedno sa savezom
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 4 gosta.