Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Elegant
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Elegant » 03 apr 2013, 21:30

Treba se nesto po pitanju terena u ovoj ligi uraditi, da se uvede neka mjera kvalitete.

Jer ako cemo mi igrati na blatnjacima, oranicama onda nema potrebe ocekivati neki kvalitet.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 03 apr 2013, 21:47

djoleprijedor je napisao/la:
dajsise je napisao/la:
hajdi ba ne seri. Nije stvar u tome što ste vi to dobili, nego je stvar u tome što i ostali grade nešto iz svojih sredstava i ne smatra se od značaja za federaciju a ko vaš kamp je od značaja. Šta je to kod vas od značaja za federaciju a ne priznajete je, hoćete svoj entitet i fašističke simbole ističete na svom stadionu. Ne laprdaj ti kojem ti je draže sve od susjeda a tražite pare od federacije, neka vam daju braća rvati (bez H)
I Hrvati iz ŠB i Hercegovine,i cjele Federacije isto plaćaju poreze i pune budžet Federacije,i zašto ne bi onda imali pravo da traže ta sredstva?
On napada jer ovi dobiju nakon što zatraže sredstva, a njegovi ne dobiju jer - vidi vraga - ni ne zatraže pomoć. Mislim da nisu ni sposobni sastaviti smislenu zamolbu za sufinanciranje kakvog projekta. :lol:
Hayley <3

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 apr 2013, 21:49

A koji su to njegovi ?
DRUG NEBI TI PUNCA

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 apr 2013, 23:21

Ljudi ba nemojte tako pa skutori su ugrozena sorta u bih..u skutoriji otvore firmu I zaposle 30 ljudi a prijave njih 5 pa ko fol oni pune budzet federacije ....
Zadnja izmjena: gruezi, dana/u 04 apr 2013, 06:34, ukupno mijenjano 1 put.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 apr 2013, 23:31

Siroki dobije sredstva za renoviranje kampa i odmah podju nacionalisti da se javljaju, da covjek ne povjeruje. Ma u ovoj drzavi je savrseno, ova vlast radi savrsen posao, jer neda nikome nista i svi sute il kukaju zajedno, svi su slozni. Zamislite da podju dijelit na veliko, a ne ovih za nogometne prilike jadnih 80 000 KM, sta bi onda bilo, rat bi izbio ako jedni dobiju vise, a drugi manje.

Budimo sretni, Siroki je jedan od najsredjeniji sportskih kolektiva u BiH, ako ne i najsredjeniji. Ne znam zasto uopce pocinjat tu raspravu o nacionalnostima i slicnom. Tu godinama vodimo rasprave na temi o rekonstrukciji stadiona, svi popljuvase drzavnu i entitetske vlasti, jer ne ulazu nista, sad jednom uloze i odmah ne valja. Kao takvi i ne zasluzujemo nista bolje.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 03 apr 2013, 23:55

Ove što vrijeđaju trebalo bi odmah opomenuti da se ne bi i drugi uključili u vrijeđanje.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 04 apr 2013, 00:49

bagrcavi je napisao/la:A koji su to njegovi ?
Vjerojatno je navijač nekog kluba koji ima probleme sa infrastrukturom, čiji se stadion (i prateća infrastruktira) gradi 500 godina, a entitet ne pomaže.

Ako misliš da impliciram na nešto s nacionalne strane, zayebao si se.
Hayley <3

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 04 apr 2013, 08:03

Još nisu ni procvali behari, a već se zna gdje idu pehari!
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 04 apr 2013, 11:49

Ultras1921 je napisao/la:Još nisu ni procvali behari, a već se zna gdje idu pehari!
Gdje?
Republika Zenica

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 apr 2013, 12:00

dubioza je napisao/la:
Ultras1921 je napisao/la:Još nisu ni procvali behari, a već se zna gdje idu pehari!
Gdje?
u glavni grad :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 04 apr 2013, 12:41

fedeltafrotta je napisao/la:
dubioza je napisao/la:
Gdje?
:lol:

Dobar odgovor :mrgreen:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 apr 2013, 12:59

badblueboylivno je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:A koji su to njegovi ?
Vjerojatno je navijač nekog kluba koji ima probleme sa infrastrukturom, čiji se stadion (i prateća infrastruktira) gradi 500 godina, a entitet ne pomaže.

Ako misliš da impliciram na nešto s nacionalne strane, zayebao si se.
Ni na kraj pameti mi nije bila ta "nacionalna" strana, nego sam pomislio da znaš za koga on navija pa mu tako odgovaraš.A ako ćemo iskreno to može biti navijač svakog kluba iz BiH osim Čelika, i Sarajeva donekle.
DRUG NEBI TI PUNCA

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 04 apr 2013, 13:09

Pretpostavio sam da je željovac ili slobodaš jer se iz njihovih redova često spominje nezainteresiranost federalne Vlade (no hard feelings). :D

Yebiga, Širokobriježani ne bi imali to što imaju da nisu sposobni i snalažljivi kako jesu. Općenito su takvi Hercegovci, odu vani (biraj, Zagreb, Zurich, Berlin) s figom u džepu, kući se vrate u Mečki s lančinom od kilo zlata oko vrata. :D
Hayley <3

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 04 apr 2013, 15:46

fedeltafrotta je napisao/la:
dubioza je napisao/la:
Gdje?
Moze bit al ne mora da znaci :mrgreen:
Republika Zenica

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 05 apr 2013, 00:06

Danas gledam utakmicu iz Uzice Sloboda Partizan,ebote poslije one nase lige kao da gledam Bundes ligu,ne moze me neko ubjediti da u Srbiji ima para a ovde nema,Uzice je gradic velicine Prijedora a stadion je bolji od vecine u Bih ligi jedino u Zenici je bolji,na tribinama 6000 ljudi srijeda u 16h,stadion u Nisu,Kragujevcu,Novom Sadu pa i Smederevu,Novom Pazaru da ne pricam o Marakani i Jna,svi su sredjeni u zadnje vrijeme.
Kod nas je radjen stadion u Banja Luci i Zenici s tim da je u BL trava oranica.
Mislim da je krajnje vrijeme da se uvedu ostriji propisi za igranje u premijer ligi,da tribine moraju minimalno biti kao u Banja Luci a trava kao u Zenici,bez infrastrukture nema gledaoca a nema ni napretka.Potrebno je izvrsiti pritisak na lokalne vlasti u svakom gradu da se napravi normalan stadion....

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 apr 2013, 00:16

Iskreno nek stadion ima 2 tribine kako treba.Jednu za svoje navijače, i neku manju za gostujuće, ali da terene dotjeramo.Ne moraju biti savršeni kao u Zenici, ali bar približno tome.Ovdje se stavljaju slike nekih terena, kao dobri su, a nakon jutarnje rose ne može se igrati po njima koliko su neuslovni.Po meni, tereni su prioritet, pa kasnije ostalo.
DRUG NEBI TI PUNCA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 apr 2013, 00:31

Papalukas je napisao/la:Danas gledam utakmicu iz Uzice Sloboda Partizan,ebote poslije one nase lige kao da gledam Bundes ligu,ne moze me neko ubjediti da u Srbiji ima para a ovde nema,Uzice je gradic velicine Prijedora a stadion je bolji od vecine u Bih ligi jedino u Zenici je bolji,na tribinama 6000 ljudi srijeda u 16h,stadion u Nisu,Kragujevcu,Novom Sadu pa i Smederevu,Novom Pazaru da ne pricam o Marakani i Jna,svi su sredjeni u zadnje vrijeme.
Kod nas je radjen stadion u Banja Luci i Zenici s tim da je u BL trava oranica.
Mislim da je krajnje vrijeme da se uvedu ostriji propisi za igranje u premijer ligi,da tribine moraju minimalno biti kao u Banja Luci a trava kao u Zenici,bez infrastrukture nema gledaoca a nema ni napretka.Potrebno je izvrsiti pritisak na lokalne vlasti u svakom gradu da se napravi normalan stadion....
Kakvi su stadioni u BiH kad ti na Uzice svrsavas. Svi se tamo bune na taj stadion. Sminka je tu, al one jedne tribine iza gola pola nema, cak i jedna od bocnih tribina nije napravljena duz cijelog terena, atletska je doslovno uz tribinu i nikad se nece moci odrzati neko atletsko natjecanje, cak ni dovoljan broj traka nema. Negdje sam procitao da nisu dobili licencu za europske kvalifikacije prosle sezone. Sloboda je bila u vrhu, pa su predali za licencu, al im Europa omakela. Pretpostavljam da se stadion radio na dosta malom prostoru i da su ga radili bez atletski da bi bio puno bolji. Da se razumijemo, i meni se na oko svidja, al ocito nije savrsen. Istina, sve i jednom klubu u BiH bi pozelio takav stadion. Inace, taj stadion je financiran od strane drzave. Mislim da su 50% oni dali, a 50% lokalna uprava il tako nesto, to je jedan od tih projekata koje je drzava prihvatila, kao i u Novom Pazaru, Nisu i ne mogu se sjetit gdje jos tocno.

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 05 apr 2013, 00:34

Iskreno nek stadion ima 2 tribine kako treba.Jednu za svoje navijače, i neku manju za gostujuće, ali da terene dotjeramo.Ne moraju biti savršeni kao u Zenici, ali bar približno tome.Ovdje se stavljaju slike nekih terena, kao dobri su, a nakon jutarnje rose ne može se igrati po njima koliko su neuslovni.Po meni, tereni su prioritet, pa kasnije ostalo.
Slazem se da je teren prioritet al opet bi uveo da je minimum kapacitet od nekih 8000 sto zahtjeva Uefa za igranje onih kvalifikacija,iskreno nerviraju me tribine od 5 redova,gledam tv prenos a iza se vide krave,kukuruzi,traktori....
U redu je dvije tribine,al dvije tribine od 3,4 hiljade ljudi,koje ce uciniti da stadion lici na stadion a ne na seosko igraliste....

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 05 apr 2013, 00:37

Kakvi su stadioni u BiH kad ti na Uzice svrsavas. Svi se tamo bune na taj stadion. Sminka je tu, al one jedne tribine iza gola pola nema, cak i jedna od bocnih tribina nije napravljena duz cijelog terena, atletska je doslovno uz tribinu i nikad se nece moci odrzati neko atletsko natjecanje, cak ni dovoljan broj traka nema. Negdje sam procitao da nisu dobili licencu za europske kvalifikacije prosle sezone. Sloboda je bila u vrhu, pa su predali za licencu, al im Europa omakela. Pretpostavljam da se stadion radio na dosta malom prostoru i da su ga radili bez atletski da bi bio puno bolji. Da se razumijemo, i meni se na oko svidja, al ocito nije savrsen. Istina, sve i jednom klubu u BiH bi pozelio takav stadion. Inace, taj stadion je financiran od strane drzave. Mislim da su 50% oni dali, a 50% lokalna uprava il tako nesto, to je jedan od tih projekata koje je drzava prihvatila, kao i u Novom Pazaru, Nisu i ne mogu se sjetit gdje jos tocno.
Sam si postavio pitanje i sam odgovorio,suvisno je bilo sta napisati,taj stadion bi pozelio sve jedan klub u Bih a daleko je od savrsenog,pogotovo mi se svidja tvoj zadnji dio,50% finansiran od drzave a 50% lokalne zajednice,mislim da bi se taj model morao poceti i kod nas primjenjivati....

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 apr 2013, 00:50

Papalukas je napisao/la: Slazem se da je teren prioritet al opet bi uveo da je minimum kapacitet od nekih 8000 sto zahtjeva Uefa za igranje onih kvalifikacija,iskreno nerviraju me tribine od 5 redova,gledam tv prenos a iza se vide krave,kukuruzi,traktori....
U redu je dvije tribine,al dvije tribine od 3,4 hiljade ljudi,koje ce uciniti da stadion lici na stadion a ne na seosko igraliste....
8000 je potrebno za grupnu fazu euronatjecanja. 4500 je dovoljno za sva pretkola osim za zadnje pretkolo LP.

Papalukas je napisao/la: Sam si postavio pitanje i sam odgovorio,suvisno je bilo sta napisati,taj stadion bi pozelio sve jedan klub u Bih a daleko je od savrsenog,pogotovo mi se svidja tvoj zadnji dio,50% finansiran od drzave a 50% lokalne zajednice,mislim da bi se taj model morao poceti i kod nas primjenjivati....
Ma to je ovdje nemoguce. Drzava ne moze dati svima novac, moze dati za par stadiona, Srbi su dali za 4 koliko sam ja upucen, ali ce ici novi natjecaj i bit ce jos dijeljenja novaca. Pored gore nabrojanih cetvrti stadion je u Cacku. Kazem nemoguce jer ce se mnogi pobuniti. Neki dan Siroki dobije 80 000 KM za renoviranje kampa i odmah hajka, ne valja nam to. A vec vidim kako s Grbavice traze 15tak milijuna, ogranicio bi na 4-5 mil eura. Jos 4-5 da lokalna uprava i za 10tak milijuna ako ne mozes napraviti stadion od 8000 mjesta da zadovolji najmanje kriterije za odigravanje grupne faze eurotakmicenja onda ti te pare ne treba ni dati. Ovi sto imaju u planu raditi vece stadione nek od drzavnih para urade zapad, ispune kriterije, a poslije lagano. I naravno, ne je*avati drzavu, lokalna uprava mora dati jednaku svotu novaca.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.