LA Lakers
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Jordan je bio masina na obje strane parketa. Plus je igro u najjacoj eri nba lige, iz koje je izaslo najvise HOF igraca, i uspio je dominirati i uzet 6 titula kao prva violina kluba.
Ja glupe rasprave
Večeras protiv Memphisa, težak meč i težak match-up za nas, naročito bez Nasha. Blake je nesiguran s loptom, a Conley je strašan na presingu, opet će Kobe inicirat sve. Moraće opet Gasol dobro odigrat i još neko da bljesne s ponekom tricom ako želimo pobjedu. Dobro je samo što ne igraju brz tempo.
Večeras protiv Memphisa, težak meč i težak match-up za nas, naročito bez Nasha. Blake je nesiguran s loptom, a Conley je strašan na presingu, opet će Kobe inicirat sve. Moraće opet Gasol dobro odigrat i još neko da bljesne s ponekom tricom ako želimo pobjedu. Dobro je samo što ne igraju brz tempo.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Ja na drugu stranu uzivam u ovakvim diskusijama. Neka malo. 
Postovanje treba zaraditi.
Pošteno, svakom svoje, meni se najviše ne sviđaju zbog toga što se neće ništa zaključit na kraju 100%
A i teško je poredit igrače koji su u različitim periodima igrali svoju najbolju košarku, da ne pričam o razlikama u pozicijama, kontekstu itd. Evo recimo Kobe. Ko zna koliko bi prstenova osvojio i gdje bi bio svrstavan što se tiče ovog rangiranja najboljih igrača ikad da u prime godinama nije igrao sa Smushom, Kwameom i Mihmom (btw, ja u svakom drugom postu ove pominjem
). Nikad to neću prežalit. Al s druge strane mi je i drago što je tako jer je jedne sezone imao 35 poena u prosjeku, igrao za svoju dušu, ubacio 81 poen Raptorsima...hebeš prstenje, bilo mu je gotiva 
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ne treba se porediti sa Jordanom, on je jedan, bio i ostao
al kad mi neko ovog iz Miamia poredi sa Kobijem hoce mi zlo...
-
sundancekid
- Kontakt:
Hmm, pa Blejk uopste nije djelovao lose u zadnje vrijeme...solidno brz, imo neke vrlo vrlo dobre asiste, pogadjo masu nekih kljucnih suteva izvana...dijabola je napisao/la:Ja glupe rasprave![]()
Moze se igrat i sa Memfisom, iako su vrlo nezgodni, ja sam ubijedjen da se sa visinom Gasola i Dwighta moze igrati sa svima, samo da nema standardnih padova u energiji i intenzitetu, i naravno prodatih lopti..
Ma meni je Blake super, ne boji se šutnit tricu što je najvažnije a i ima neke prodore pod koš. Doduše rijetko uspije završit al otvara prostor. Al je protiv Collisona imo strašnih problema u prevođenju lopte, 2-3 zaredom izgubio ono kad su nas stigli, a Conley je još veća napast. Zato kažem da će Kobe morat bit primarni ball-handler opet, iako je i na njemu Tony Allen.
Twin-towersi su u svakom slučaju naša najveća snaga u odnosu na ostale ekipe, al mi igra Howarda na postu ne miriše na dobro protiv tvrdog Memphisa, mogo bi izgubit dosta lopti. Gasol je tu po meni opet X-faktor, on zna pravovremeno izbacit nazad, Randolph je niži od njega dosta i nije u nekoj formi, nadam se da će Pau imat dobru noć.
I trice neko mora pogađat jer se u reketu teško naigrat protiv medonja.
Twin-towersi su u svakom slučaju naša najveća snaga u odnosu na ostale ekipe, al mi igra Howarda na postu ne miriše na dobro protiv tvrdog Memphisa, mogo bi izgubit dosta lopti. Gasol je tu po meni opet X-faktor, on zna pravovremeno izbacit nazad, Randolph je niži od njega dosta i nije u nekoj formi, nadam se da će Pau imat dobru noć.
I trice neko mora pogađat jer se u reketu teško naigrat protiv medonja.
Imajul Lakeri šanse večeras da izbore produžetke il još bolje pobjede ovaj šugavi Memphis ?
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Na to ti pitanje samo dragi Bog zna odgovor...Lakersi su ove godine isto ko kinder-jaje nikad ne znas kakvo ti iznenadjenje spremaju. Pobjede Pacerse na gostujucem terenu bez Bryanta i Gasola, da bi par dana kasnije sa istim u sastavu nakon +16 na poluvremenu na domacem terenu izgubili protiv Wizardsa.Dex je napisao/la:Imajul Lakeri šanse večeras da izbore produžetke il još bolje pobjede ovaj šugavi Memphis ?
Mi ukoliko zelimo PO svaku utakmicu moramo dobiti do kraja sezone - eventualno imamo pravo na jedan kiks.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Neshvatljivo lose otvaranje drugog poluvremena (3:15) ali sreca uspjeli su se nekako vratiti i to nakon sto je dwight izaso zbog cetvrte licne. Ovo se mora dobiti !
ser del barça es el millor que hi ha !
- majestic24
- Kontakt:
Jedva
Ovaj D Antoni nije normalan...igra sa 7 igraca u rotaciji.
Pogledajte minutazu zadnje tri Kobejeve utakmice
vs Sacremento 47:37
vs Dallas 47:04
vs Memphis 42:32
U tri mece (144 minute) imao je 6 minuta i 47 sekundi odmora.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Sportfanatik
- Kontakt:
Ući ćete u PO ali treba malo kontrolirati ovu minutažu, pa neće moći disati kad počne PO, dok s druge strane OKC ili SAS će biti svježimajestic24 je napisao/la:Jedva
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
- majestic24
- Kontakt:
Pri kraju meca gotovo da i nije mogao ...vidjelo se da je bio maximalno izmoren. Ne daj Boze da smo otisli u produzetkeSportfanatik je napisao/la:Ući ćete u PO ali treba malo kontrolirati ovu minutažu, pa neće moći disati kad počne PO, dok s druge strane OKC ili SAS će biti svježimajestic24 je napisao/la:Jedva
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Vidim boxscore, Blake 5 izgubljenih lopti, Gasol razvalio
Nisam gledo al ništa zato, sad idem po torrent 
-
sundancekid
- Kontakt:
Gasol strasan, pogadjao suteve, aktivan pod kosem, Kobe je opet moro pogadjat nevjerovatne suteve da drzi ekipu u igri, jer Dwighta nije nigdje bilo, Blake se izgubio totalno, vise puta bukvalno dodavo loptu protivnickim igracima (iako ajde, on je opet pogodio one trice kad je najvise trebalo), Jamison toplo-hladan imo nekih zicera koje bi pogodio sigurno da nije prebrzo ispucavo loptu...
Sve u svemu, Meeks mi je najveca nebuloza utakmice, dobio je 26 minuta, i uspio zabit jedan kos (jedno polaganje!), u napadu je toliko srljo, da je to strasno, covjek ne gleda nigdje osim ispred sebe i samo trci naprijed ko bik. U odbrani su ga zlostavljali, makar je 5 puta zaboravio totalno svog covjeka, Bayless mu protrcavo kako je htio..itd..itd.. Meeks je izgleda samo i iskljucivo sposoban da stane iza linije za 3, i da ga neko pogodi loptom na otvorenom sutu i tu je odlican, trpa u serijama. Ali sve ostalo, totalni uzas!
Ova pobjeda je na kraju dosta i sretna, iako ekipa je djelovala puno bolje nego u nekim prijasnjim nebuloznim utakmicama, ako nista nije bilo onih cetvrtina gdje se primi 30+ koseva. Protiv Klipersa ce to bit dosta tesko..
Sve u svemu, Meeks mi je najveca nebuloza utakmice, dobio je 26 minuta, i uspio zabit jedan kos (jedno polaganje!), u napadu je toliko srljo, da je to strasno, covjek ne gleda nigdje osim ispred sebe i samo trci naprijed ko bik. U odbrani su ga zlostavljali, makar je 5 puta zaboravio totalno svog covjeka, Bayless mu protrcavo kako je htio..itd..itd.. Meeks je izgleda samo i iskljucivo sposoban da stane iza linije za 3, i da ga neko pogodi loptom na otvorenom sutu i tu je odlican, trpa u serijama. Ali sve ostalo, totalni uzas!
Ova pobjeda je na kraju dosta i sretna, iako ekipa je djelovala puno bolje nego u nekim prijasnjim nebuloznim utakmicama, ako nista nije bilo onih cetvrtina gdje se primi 30+ koseva. Protiv Klipersa ce to bit dosta tesko..
- elninho_resTO
- Kontakt:
Da odma kazem da mi se nesvidjaju rotacije tokom cjele sezone ali moramo shvatiti da je nama svaka tekma do kraja play off , bukvalno nemamo prava na kiks pa odmaranje igraca za play off koji bi mozda izgubili nema nekog smisla.Sportfanatik je napisao/la:Ući ćete u PO ali treba malo kontrolirati ovu minutažu, pa neće moći disati kad počne PO, dok s druge strane OKC ili SAS će biti svježimajestic24 je napisao/la:Jedva
Inace sinoc vrlo,vrlo vazna pobjeda , jedna od onih u kojim sam ocekivao poraz ali Gasol jos uvjek moze igrati.
Na stranu sve drago mi je da smo nadskakali ekipu sa najboljim unutrasnjim igracima u ligi za nekih desetak skokova
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
Dosta sretna i vazna pobjeda...Opet je bilo malog opustanja pocetkom trece cetvrtine, ali su se ipak uspjeli brzo stabilizovati i vratiti u igru.
Velika je steta sto je Utah pobjedila Hornetse, jer to znaci da nemamo vise bukvlano prava na kiks s obzirom da su bolji od nas u medjusobnom omjeru.
Sto se tice sutranje utakmice tesko da mozemo do pobjede sa sedam igraca u rotaciji, jer Clippersi imaju najduzu klupu u ligi i nasa jedina sansa da oni budu imali los dan.
Velika je steta sto je Utah pobjedila Hornetse, jer to znaci da nemamo vise bukvlano prava na kiks s obzirom da su bolji od nas u medjusobnom omjeru.
Sto se tice sutranje utakmice tesko da mozemo do pobjede sa sedam igraca u rotaciji, jer Clippersi imaju najduzu klupu u ligi i nasa jedina sansa da oni budu imali los dan.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Gledao sam vas protiv Memphisa i nevjerovatno je stvarno koliko bolje djelujete kada je samo Gasol na parketu bez Howarda. Bryant i Gasol su vam donjeli 2 naslova, a Howard nikako da se ukopi na pravi nacin. Nekako sam dosao do zakljucka da bi mnogo bolji bili da trejdujete Howarda i ojacate klupu i usput dovedete pravog playa (a hvala bogu ima ih bezbroj u ligi). Kobe sigurno moze jos bar 2 sezone igrati na vrhunskom nivou tako da nema potrebe da se brinete sta ce biti ako njega stane i slicno...
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
kako trejdat howarda kad mu sad na kraju ističe ugovor?asunsao je napisao/la:Gledao sam vas protiv Memphisa i nevjerovatno je stvarno koliko bolje djelujete kada je samo Gasol na parketu bez Howarda. Bryant i Gasol su vam donjeli 2 naslova, a Howard nikako da se ukopi na pravi nacin. Nekako sam dosao do zakljucka da bi mnogo bolji bili da trejdujete Howarda i ojacate klupu i usput dovedete pravog playa (a hvala bogu ima ih bezbroj u ligi). Kobe sigurno moze jos bar 2 sezone igrati na vrhunskom nivou tako da nema potrebe da se brinete sta ce biti ako njega stane i slicno...
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Ma nema veze, mislio sam na to da ga se rijesite poslije ove sezone, iako ga pustite ostat ce dosta prostora u Salary Capu da se uradi ovo sto sam objasnio gore...kokuz je napisao/la:kako trejdat howarda kad mu sad na kraju ističe ugovor?asunsao je napisao/la:Gledao sam vas protiv Memphisa i nevjerovatno je stvarno koliko bolje djelujete kada je samo Gasol na parketu bez Howarda. Bryant i Gasol su vam donjeli 2 naslova, a Howard nikako da se ukopi na pravi nacin. Nekako sam dosao do zakljucka da bi mnogo bolji bili da trejdujete Howarda i ojacate klupu i usput dovedete pravog playa (a hvala bogu ima ih bezbroj u ligi). Kobe sigurno moze jos bar 2 sezone igrati na vrhunskom nivou tako da nema potrebe da se brinete sta ce biti ako njega stane i slicno...
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.