BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 04 apr 2013, 02:42

geronimo je napisao/la:[Semir živi u ubjeđenju da je nerealno (nemoguće) očekivati transfer (odnosno prelazak) nekog bitnijeg igrača BvB-a u Bayern.
Ohani mi se Semana, ta nije ga cova na nemjesto zavlacio. :twisted: Inace, maraton cemo morati odgoditi na jesen, jer jedino tad mognem. :( Svercegovina - Kaliforinija, ne dopusta insanu ni posten obilazak "poljskih" znamenitosti. :evil:

Ovo veceras bi jadno, beskitno, nedostojno polufinala najeminentijeg takmicenja na lukavom kontinentu. Protiv ovakvog smeca da se ne zavrne dupla je sramota. Taktika, trud, predigra, ama sve za deset, ali i dalje udaranje na suho. :oops:

Pure, i samo pure. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 04 apr 2013, 09:53

schweinsteiger je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:je.bem li ti mater balavu u picku....
nek mi se opet jave ovi sto je Sweini bolji od gundogana...
Eh,eh,...
Gundogan odigra dva tacna dijagonalna pasa i odmah bolji od Sexsteigera.Kad bi to tako islo :mrgreen:

Ja ne znam kako ovo niste hladno dobili 0:2 barem.Gotze je morao zabiti ono,jos se i oslobodio Tulalana i kasnije umjesto da se iskupi jos vecu priliku usere.
A onda Reus onaj udarac kao po jajima.

Falilo je nesto malo...
Ako si ti gledao Malaga-Dortmund i vidio dva diagonalna pasa ....s tobom se druze nema o cemu pricati ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 apr 2013, 10:22

Ultimatum für Lewandowski.

Bis Mai muss er sich entscheiden, ob er den Verein wechselt-oder bis zum Vertragsende bleibt.

BVB möchte Sicherheit und nicht über dem Mai hinaus warten was der FC Bayern plane. Seit Wochen gilt ein Wechsel des Polen zu den Bayern als beschlossene Sache, nur über den Zeitpunkt herrscht Unklarheit

Lieber als in Richtung München würde der BVB Lewandowski ins Ausland ziehen lassen

Wie der Kicker aus England erfuhr, beabsichtigen zwei Klubs (Arsenal und Chelsea), Dortmund seriöse Angebote für Lewandowski vorzulegen.

Manchester United ist aus dem Rennen, da man vor einen Jahr RVP kaufte, nachdem man bei Dortmund 2012 abblitzte.

Znači Lewandovski je navodno dobio ultimatum da se do svibnja odluči dal oće ostati još jednu sezonu ili oće ići proč. Bez obzira na to ja smatram da bi BvB pogriješio da ga ostavi još jednu sezonu u klubu i slijedeće sezone ga pusti besplatno. Znam da bi im on i slijedeće sezone pomogao, ali se to tako u nogometu ne radi, jer za nekih 15-20 miliona eura, što bi mu trebala biti reala cijena, njega se mora prodati, te mu se već sada treba naći kakva takva zamjena.

Watzke non stop sere, da bi njemu bilo draže da on ostane i da ga se ne prodaje, ali to je u mojim očima samo taktika, da mu se digne cijena. Uz nas navodno su zainteresirani Chelsea i Arsenal, koji bi možda platili više ili isto za njega od Bayerna, što bi BvB-u bilo draže nego da ga prepusti Bayernu.

Kada vidim kakav mi nogomet od ove sezone prefeririamo i ono što predpostavljam da znam o PePu onda je Lewandovski "must buy", a Gomeza se mora prodati...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 04 apr 2013, 11:37

zelim vam vam od srca da ispadnete od malage a one propustene prilke ce vas sustici . :x :twisted:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 apr 2013, 11:43

Išo sam malo pgledati koeficijent BvB-a i vidio da su na 38 mjestu. Ispred njih se nalazi 11 klubova koji zbog broja klubova koji mogu nastupati u LP za njihovu državu, neće biti u ždrijebu slijedeće sezone. Laički rečeno, 6 Engleza je ispred BvB-a, što znači da dva otpadaju minimalno. Znači u najgoru ruku, BvB će biti 27 klub, što nije dobro. Nisam išao u detalje da vidim, ko je će baš točno ispred njih biti. Pobjedi li BvB Malagu i kvalificira se za LP, malo će im se situacija poboljšati i realno je za oćekivati da će BvB slijedeće sezone biti u potu broj 3. Biti u potu broj 2, mislim d aje nemoguća misjia pa taman da osvoje LP. No ako osvoje LP, koga briga :mrgreen:

Isto tako, sam si i razmislio o onoj rečenici Watzkea da će ovog ljeta uložiti malo više i zaključio da im ipak treba dva igrača za ofenzivu (jedno krilo, jedan ofenzivni vezni ili svestrani igrač) i još jedan napadač (ako samo Lewa ode). Ako pretpostavimo, da će ih napustiti Kirch, lewa, pa i Bittencourt i Leitner, što nije nemoguće, a i ova zadnja dvojica i nisu neki igrači na koje bi se IKADA trebali oslanjati. BvB će morati dovesti minimalno ta dva igrača za ofenzivu, jednog napadača, te će morati zadržati Snatanu i još uz to nabaviti nekog mladog štopera, kako bi imali bar 7 igrača, za defanzivu. Sa šest se ne bi smjelo uči u sezonu. Znači 4 štopera, tri beka, od kojih je jedan Grosskreutz kao zamjena za Schmelzera i Piščeka.

Na zadnjim veznima trebali bi biti, Gundo i Sahin, te Bender i Kehl. Za ofenzivne pozicije u vezi, BvB da bi mogao konkurirati i u LP i BUNDESLIGI mora imati bar 5 igrača. Sada su u ovoj verziji, tu, samo Gotze, Kuba i Reus, što znači da bi im trebala još dvojica, tako da ŠPEKulacije, za De Bruyne i Hermanna, su ipak možda malo više od ŠPEKulacija...

Što se tiće napada, mislim da bi se Bvb zaletio kada bi prodao i Lewu i Schiebera jer bi si onda dao preveč posla. Kada bi se za Dioufa mogli ugurati i Leitner i Bittencourt i još 5-7 miliona eura mislim d abi to bio jako dobar posao...

Tek kad se posvete pojačavanju, te tri pozicije, onda si eventualno još mogu razmisliti o izbacivanju Schiebera i dovođenju još jednog novog napadača...

Na taj način BvB bi imao 18 igrača + Golmane, 7 obrambenih, 4 zadnja vezna, 5 prednjih igrača i dvije špice. E sad ako postoji želja i "viška para", onda si mogu još nekog dovesti radi širine, ali to nije primarno...

Što se tiće štopera tog 4. neka vrate nekog sa posudbe...

Eto Ksilve, sad imate blagoslov i od mene za De Bruynea I krilo! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Klare

Post Postao/la Klare » 04 apr 2013, 11:47

A što vas kuronja izjeba :o , pa to je nevjerovatno. :lol:

Rutine i prgavosti(pozitivne :D )itekako da fali,

propušteno što se zatvorenih očiju ne propušta,

razlika u kvaliteti je očigledna,

biće prolaz lagan, siguran i ubjedljiv...

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 04 apr 2013, 15:19

GAL je napisao/la:zelim vam vam od srca da ispadnete od malage a one propustene prilke ce vas sustici . :x :twisted:
Neces se ljutiti ako ovaj tvoj citat stavim u potpis? :lol:

@anton

Ja sam o tome pricao pre par nedelja i jedino ce Dortmund izvisiti za treci sesir pod uslovom da Bazel bude sampion(vrlo realno), Milan bude drugi u Seriji A kao i da Salke zavrsi ispred Leverkuzena.TI si zaboravio da se igraju i trece i cetvrto kolo kvalifikacija+ako se par klubova ne plasira ni u kvalifikacija BVB se pomera jedno mesto.Za sada je 27 i ne moze nize mesto od toga da bude.Te brige da li ce biti u trecem sesiru treba da budu za Leverkuzen.Sada videcemo koliko ce biti realno da se pretekne Bazel u ovoj sezoni, puno bi pomogao u tome Totenhem ako ih pobedi u oba meca.

Herman je nerealna opcija i Pale ce ti to reci.Jedna od mojih zelja je Naser Cadli iz Tventea, jer mu ugovor ulazi u poslednju godinu tako da bi bilo lepo njega uzeti.Jos je i Belgijanac. :mrgreen: Pojacanjima cu se vise baviti(kao i vecina ovde pretpostavljam) kada Borusija ispadne iz LS. :)

Umalo da zaboravim.Zabrinjavao me sinoc par puta Subotic koliko je puta ispadao u drugom poluvremenu, sva sreca pa fudbaleri Malage nisu znali to da iskoriste.Remijem jesam zadovoljan, ali ne ovakvim.Ne verujem da ce Humels igrati u revansu kada su Subotic i Santana uigrani i graju zajedno skoro mesec dana.Kubu ocekujem da ce igrati na Vestfalenu umesto Groskrojca.Ne znam sta se to desilo Benderu pa je sinoc pruzena sansa Kelu.Svejedno mi je ko ce od njih dvojice igrati, ali po najavama ocekivao sam da ce to biti Bender.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 apr 2013, 15:40

Goće cijedi guštera (klikni)

Ruhr Nachrichten također prenosi vijest o interesovanju Arsenala i Chelseaa za Lewata. Oni ne prenose baš često špekulacije što znači da možda ima tu nešto. Čak je i Zorc zagonetno rek'o da je "čuo" nešto o tome.

Der FC Arsenal und der FC Chelsea, ist aus England zu vernehmen, bereiten offizielle Angebote für Lewandowski vor. „Wir hören, dass es Interesse gibt“, bestätigt auch Zorc.

Također govore i o našem interesovanju za De Bruynea. ;)
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 07 apr 2013, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 04 apr 2013, 16:58

amerosm je napisao/la:Malaga naprosto SMIJESNA EKIPA u odnosu na BVB kojih je nadigrao u svim segmentima igre, ali kakve korsiti kada su najvaznijem segmentu ostali izjednaceni koji je veoma opasan po BVB u uzvrtanoj utakmici.
Ne znam po čemu su smiješni. Nisi valjda očekivao da će biti toliko naivni pa ući u nadigravanje sa puno kvalitetnijim protivnikom. Dosta dobra je to ekipa, a pogotovo pametna. Mislim da se to i sinoć lijepo moglo vidjeti.

Ovaj mi se rezultat nimalo ne sviđa. Em jer smo morali zabiti bar jednog mrtvaca, em jer je 0:0 najvarljiviji mogući ishod. Prvo poluvrijeme smo odigrali brilijantno (unatoč Grossu koji se u kombinatornoj igri i ne snalazi najbolje), ali je realizacija bila očajna. U drugom poluvremenu smo isto dobro startali, ali zadnjih pola sata poprilično pali. Bojim se da je momčad poprilično izraubana i da im fali svježine. Možda je i u tome djelomični razlog onako mlitavih reakcija u završnici napada. Nadam se da je i Klopp toga svjestan i da će za vikend odmoriti što više igrača u nebitnoj utakmici sa Augsburgom. Goetze najlošiji, ne znam koji mu je bio sinoć. Uz njega, ni Kehl nije pružio puno, a frapantno je bilo u par situacija gledati ga kako prodaje čiste lopte na centru. Kao pozitivno izdvajam dosta sigurnu igru stopera, strašnu igru Lewata u polju i Gundogana.

U zaključku, mislim da bi s Kubom pobjedili, a da imamo Messija koji trpa i polušanse bili bi uvjerljivo najjača momčad Europe. U uzvratu će biti zaebano, pogotovo ako Malaga nekim čudom povede. Raduje Kloppova retorika nakon utakmice i nadam se da će to prenijeti i na momčad.
anton 1983 je napisao/la:Išo sam malo pgledati koeficijent BvB-a i vidio da su na 38 mjestu. Ispred njih se nalazi 11 klubova koji zbog broja klubova koji mogu nastupati u LP za njihovu državu, neće biti u ždrijebu slijedeće sezone. Laički rečeno, 6 Engleza je ispred BvB-a, što znači da dva otpadaju minimalno. Znači u najgoru ruku, BvB će biti 27 klub, što nije dobro.
Jok. Mi smo ziher u 3. potu, jer ispred nas ima dosta ovih klubova koji će se međusobno klepati u kvalifikacijama.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 apr 2013, 19:27

Vjerovali ili ne uskoro ćemo moći računat' na Owomoyelu! :lol:

On i Hummels rade posebne treninge, pa će se okušati u testu "4 na 4" ili "5 na 5". Nakon toga će odlučiti da li će Hummy biti u kadru za Augsburg, mada neće biti nekog forsiranja. ;)
"Želimo pobijediti Augsburg, fertig" - Klopp. 8-) "Neće biti veće rotacije npr. 8-9 igrača, ali će biti nekoliko izmjena." - Klopp.
Press konferencija (klikni)

P.S.
Gotze jest proful'o 3 zicera, ali na osnovu toga tvrditi da je bio najlošiji je smiješno i površno. Dečko je imao vrlo dobar nastup sinoć. Vrać'o se u odbranu, trčao, razigravao, otkrivao se, pokrivao prostor. Sve odlično osim završnice, mada vjerujem da će i to popraviti u revanšu u Dortmundu.
;)
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 07 apr 2013, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 04 apr 2013, 20:01

HzBvB je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:je.bem li ti mater balavu u picku....
nek mi se opet jave ovi sto je Sweini bolji od gundogana...
Eh,eh,...
Gundogan odigra dva tacna dijagonalna pasa i odmah bolji od Sexsteigera.Kad bi to tako islo :mrgreen:

Ja ne znam kako ovo niste hladno dobili 0:2 barem.Gotze je morao zabiti ono,jos se i oslobodio Tulalana i kasnije umjesto da se iskupi jos vecu priliku usere.
A onda Reus onaj udarac kao po jajima.

Falilo je nesto malo...
Ako si ti gledao Malaga-Dortmund i vidio dva diagonalna pasa ....s tobom se druze nema o cemu pricati ;)
Prijatelju,ja sam naveo ta 2 pasa (kad prebaci na drugu stranu,ali dijagonalnom loptom) onako iz zajebancije i ja se sjecam da je 2 takve lopte poslao i izgledalo je impresivno kad to radi (jedna je bila prije one Gotzeove druge 100%ne sanse).

Iz zajebancije sam to rekao,jer ti poredis Gundogana i Schweinsteigera na osnovu utakmice protiv Malage :?
Prema samo pokazanom protiv Juventusa od strane Schweinija,Gundogan ce morat' se dobro najesti hljeba da dodje na njegov nivo,da ne spominjem ostale utakmice ove sezone.
#miasanmia

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 apr 2013, 23:26

Ništa novo na ovom polju! 8-) :)
slika

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 05 apr 2013, 08:32

Ja sta se izmasasmo :o

Tekma ko tekma, dobra u bvb stilu, nazalost i realizacija. Dobro je sto neprimismo go, bilo je ko da gledam reprizu protiv Marseilla. :evil:

Dobro je sto ce Malagi falit dva krvnika, jer se mi nesnalazimo bas najbolje kad nas mlate :?

0-0 je heben rezultat za uzvrat.
Ali raduje da se pokazalo da Malaga nije neki bauk, oni su vise zalutali u 1/4 finale. Vidjelo se da smo dosta jaci, sto takticki sto individualno. Mislim da je razlog za fulanje bas ta nesigurnost koliko je Malaga jaka, sanse su se zavrsavala dosta ishitreno. Valjda kontali da nemaju ni vremena ni prostora da smireno privedu napad kraju. Na Westfallenu samo mirne glave ponovit igru, uvalit go ili dva i lagano zatvorit utakmicu. Naravno kod kornera i slobodnjaka maksimalno pripazit, jer smo tu ove sezone pravo tanki i nekako bez glave.

Sve u svemu vise sam sad optimistican za prolaz nego prije ove prve tekme.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 apr 2013, 21:52

TM piše kako je Gundogan zainteresiran za produženje ugovora s nama. «Ich kann mir vorstellen, meinen Vertrag über 2015 hinaus zu verlängern. Ich weiß, was ich hier habe und was ich dem BVB zu verdanken habe», sagte der 22 Jahre gebürtige Gelsenkirchener. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 06 apr 2013, 14:47

auuuu pa neigra cijela ofanziva :shock:

igramo sa:
mitch
grosonja, subota, tele, smelca
nurko, manni
hofman, lajtna, leo
sibi

dabogda da ova djecurlija naprijed sta napravi
ako neuvalimo na pocetku bit ce gutavo
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 apr 2013, 15:11

Hofman, Bitencour - bas po mom ukusu 8-) 8-)

Da vidimo sta ova mladjarija zna ;)

Dajte kakvih dobrih linkova, da ne stopaju i ne kidaju mi zivce :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2013, 15:11

Biće veselo! :mrgreen:

Odbrana i dva zadnja vezna solidni, ali ova navala je baš "nova". Vidjećemo na šta će ovo ličiti :? .
S druge strane mi je drago što su svoju šansu dobili Hofmann i Leo. :)

Idemo po pobjedu! 8-)
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 07 apr 2013, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 06 apr 2013, 15:13

Jel moze ova Borussia dobit, treba mi na kladionici. :?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 06 apr 2013, 15:20

exbabilon je napisao/la:Jel moze ova Borussia dobit, treba mi na kladionici. :?
Dok tebi treba na kladionici, dobice Borussia.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2013, 15:23

exbabilon je napisao/la:Jel moze ova Borussia dobit, treba mi na kladionici. :?
Može! :mrgreen: 8-)

Kralju evo probaj s ovim: BVB - Augsurg

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.