MLB (baseball)
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: MLB (baseball)
ma na finom mjestu su im davali..ma to je ba Chicago nije to ni pokraj..ebiga odmah uz aerodrom...et ja tu zivim ebiga...samo tu nema property taxe nema nista mozda su i mogli komotno bolje proci ..imali bi ogroman ball park ebiga..dole sad gdje je wrigley nemas ti mogucnosti nesto veliko graditi ...ne znam kako ce ovo izvesti ebiga vidjet cemo
..samo znam da ce biti moderan da ce uraditi sve u sklopu stadiona
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- grooveArmada
- Kontakt:
ja sam ovaj baseball nekoliko puta gledao i meni to toliko dosadno djeluje. citao pravila, informisao se o klubovima, igracima i stadionima - ali nista. imam osjecaj da oni navijaci dolaze na utakmicu samo da jedu
je li treba malo vise vremena da se ovaj sport zavoli ili ipak to mora da bude "ljubav na prvi pogled"? 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Sport se ubio za Bosance. Možeš analizirat i palamudit do mile volje, što nije ovaj ovo što nije onaj ono. Jedino što u 3-4 sata igre vidiš 10-ak minuta akcije.grooveArmada je napisao/la:ja sam ovaj baseball nekoliko puta gledao i meni to toliko dosadno djeluje. citao pravila, informisao se o klubovima, igracima i stadionima - ali nista. imam osjecaj da oni navijaci dolaze na utakmicu samo da jeduje li treba malo vise vremena da se ovaj sport zavoli ili ipak to mora da bude "ljubav na prvi pogled"?
da, ali samo ako imaš pravo srećeDukeOfWellington je napisao/la:Sport se ubio za Bosance. Možeš analizirat i palamudit do mile volje, što nije ovaj ovo što nije onaj ono. Jedino što u 3-4 sata igre vidiš 10-ak minuta akcije.grooveArmada je napisao/la:ja sam ovaj baseball nekoliko puta gledao i meni to toliko dosadno djeluje. citao pravila, informisao se o klubovima, igracima i stadionima - ali nista. imam osjecaj da oni navijaci dolaze na utakmicu samo da jeduje li treba malo vise vremena da se ovaj sport zavoli ili ipak to mora da bude "ljubav na prvi pogled"?
ja mislim da je baseball jedini sport koji je sve dosadniji što mu više znaš pravila
ali neka baseball-a amerima ... 162 tekme godišnje bez playoffa .... da se zabavljaju ničim jedući hot-dog i cheasesteak
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Bolje i to gledat' neg nekakve farme, veliku braću, zvijezde, talente i slične gluposti.
Ovaj sport je poslastica za statisticare!
Polako gube na popularnosti je ne zele da se mjenjaju i uglavnom ce ostati sport penzionera jer tinejdzeri pokazuju veci interes za druge sportove. Prolaz ce imati samo par timova dok ce ostatak lige da tavori. Izvlaci ih jos uvijek veliki TV kontrakt ali ih je americki fudbal vec uveliko presisao. Vec za jednu generaciju mogu pretpostaviti da ce ih jos 1 ili 2 sporta preci u popularnosti. Slabo u sport dolaze nove mlade zvijezde a znam i pitchera koji je napunio 50 godina - Jamie Moyer! Skandali sa dopingovanjem velikih zvijezda im isto nisu pomogli.
Polako gube na popularnosti je ne zele da se mjenjaju i uglavnom ce ostati sport penzionera jer tinejdzeri pokazuju veci interes za druge sportove. Prolaz ce imati samo par timova dok ce ostatak lige da tavori. Izvlaci ih jos uvijek veliki TV kontrakt ali ih je americki fudbal vec uveliko presisao. Vec za jednu generaciju mogu pretpostaviti da ce ih jos 1 ili 2 sporta preci u popularnosti. Slabo u sport dolaze nove mlade zvijezde a znam i pitchera koji je napunio 50 godina - Jamie Moyer! Skandali sa dopingovanjem velikih zvijezda im isto nisu pomogli.
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne treba zaboravit' ni izbjegavanje uvođenja tehnologije čak i kada je u pitanju provjera safe/out situacija. O strike zoni da ne pričamo, tu imamo na desetine pogrešnih procjena sudija po utakmici.JoeCelt je napisao/la:Ovaj sport je poslastica za statisticare!![]()
Prije 15-tak godina sam pratio MLB aktivno, isao na stadion i trenirao dnevno svoje mozdane vijuge sa 1000 i nesto statistickih podataka ali u zadnjih 10 godina sam samo jednom otisao na stadion i to prosle godine da ispratim legendu Ichira. Vjerovatno slabi Marinersi imaju veliki uticaj ali generalno sam sport prestao da pratim pa cak i WorldSeries nepogledam svake godine. Srecom da imam "soccer" tim i ligu koja polako ali sigurno napreduje da popune tu prazninu! 
nije.to je isto ko i baseball.DukeOfWellington je napisao/la:Bolje i to gledat' neg nekakve farme, veliku braću, zvijezde, talente i slične gluposti.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Još je bejzbol drugi najposjećeniji profi sport u USA, iza NFL-a, logičnoJoeCelt je napisao/la:Ovaj sport je poslastica za statisticare!![]()
Mislim da itekako ima prostora za napredak, a upravo su se u posljednjih par godina i pojavile te mlade zvijezde, koje su potrebne ovom sportu, od Harpera, Trouta, Strasburga, Freesa, Poseya i mnogih drugih, a i primjetno je to da ovo više nije liga udarača (s obzirom da su se uhvatili u koštac sa problemom dopinga i mnoge stvari unaprijedili u tom segmentu), već da je to pitchers league, gdje su i najveće zvijezde i upravo ti pitcheri, koji su više nego ikad pod svjetlom reflektora i dobijaju basnoslovne ugovore, primjer ti je King Felix iz tvojih Marinersa, zatim Verlander, Kershaw itd..
Dakle rekao bih da bejzbol polako, ali sigurno napreduje i da je primjetan porast kvaliteta, s obzirom da je u današnoj tehnološkoj eri, i onim manjim omogućeno da se ravnopravno natječu sa velikanima, uz pametan rad FO i menadžmenta, te upotrebom savremenih statističkih servisa i angažovanjem stručnjaka, mnoge stvari koje su prije bile rezervisane za bogate danas su dostupne svima u MLB-u, primjer su A's, O's iz prošle godine, pa i Giantsi dijelom, s obzirom da do prije par godina nisu tako dobro kotirali
Kako misliš bez PO, naravno da je play-off dio bejzbola i svaki oktobar je rezervisan upravo za taj dio sezone, gdje se i dešava ta magija zbog kojih većina i voli ovaj sportjestamaji je napisao/la: ja mislim da je baseball jedini sport koji je sve dosadniji što mu više znaš pravila![]()
![]()
![]()
ali neka baseball-a amerima ... 162 tekme godišnje bez playoffa .... da se zabavljaju ničim jedući hot-dog i cheasesteak![]()
![]()
A mislim da je upravo obrnuto od tvoje teze, i da je ovaj sport puno zanimljiviji kad znaš sva pravila i kad pratiš tu statistiku, koja je u bejzbolu puno više prisutna i naprednija u odnosu na druge sportove
Pa čitava jedna nauka (nazvat ću je tako) je posvećena bejzbolu, tzv sabermetrics i stručnjaci koji su zaduženi za ovu nauku su sastavni dio svakog kluba, i to je ono što sam gore spomenuo, da svaki klub (franšiza) ima priliku da upotrebom ovih naprednih pokazatelja i parametara i angažovanjem stručnjaka bude ispred ostalih, što se često pokaže upravo kao ključna razlika, jedan od najboljih primjera za to je Billy Bean i ono što je on napravio sa A'sima
Nemoj odustajati tako lako, nije to baš ni ljubav na prvi pogled, ali ti neće dugo trebati da pohvataš konce i vjerovatno ćeš znati kad pogledaš tu magiju na djelu , npr taj World Series između Cardsa i Rangersa od pretprošle godine, ili neku perfect tekmu nekog pitchera, odnosno seriju HR neke od zvijezda ovog sporta itdgrooveArmada je napisao/la: je li treba malo vise vremena da se ovaj sport zavoli ili ipak to mora da bude "ljubav na prvi pogled"?
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Mislio sam reći 162 tekme u regularnoj sezoni ne računajući dodatne u playoffu (ko ih izbori). Naravno da je baseball statistički sport, pa i čitava fama oko Fantasy Sportova je nastala upravo zahvaljujući baseballu i onim karticama, statistikama u novinama, privatnim mini ligama itd. Ali to sve ne mijenja stvar. Tekma na kojoj sjediš 2-3 sata i na kojoj se ili ništa ne dešava ili sve što se desi možeš vidjeti u sažetku od 30 sekundi nije ništa drugo nego dosadna. Sjede tamo 2 sata, rezultat je 0:0 i onda svi polude nakon što neko napravi double-play!WOW, stvarno uzbudljivo! Ameri odrastaju uz taj sport za dopingovane debile i od njih bi nakon pranja mozga od rodjenja bilo malo previše očekivati da shvate koliko je taj sport besmislen. Smisla ima jedino igrati ga u bašči iza kuće kada otac i sin nabijaju tu loptu umjesto da mali sjedi i satima igra nintendo ili slične igrice na mobitelu do iznemoglosti.rio_Ferdy88 je napisao/la:Kako misliš bez PO, naravno da je play-off dio bejzbola i svaki oktobar je rezervisan upravo za taj dio sezone, gdje se i dešava ta magija zbog kojih većina i voli ovaj sportjestamaji je napisao/la: ja mislim da je baseball jedini sport koji je sve dosadniji što mu više znaš pravila![]()
![]()
![]()
ali neka baseball-a amerima ... 162 tekme godišnje bez playoffa .... da se zabavljaju ničim jedući hot-dog i cheasesteak![]()
![]()
![]()
A mislim da je upravo obrnuto od tvoje teze, i da je ovaj sport puno zanimljiviji kad znaš sva pravila i kad pratiš tu statistiku, koja je u bejzbolu puno više prisutna i naprednija u odnosu na druge sportove![]()
Pa čitava jedna nauka (nazvat ću je tako) je posvećena bejzbolu, tzv sabermetrics i stručnjaci koji su zaduženi za ovu nauku su sastavni dio svakog kluba, i to je ono što sam gore spomenuo, da svaki klub (franšiza) ima priliku da upotrebom ovih naprednih pokazatelja i parametara i angažovanjem stručnjaka bude ispred ostalih, što se često pokaže upravo kao ključna razlika, jedan od najboljih primjera za to je Billy Bean i ono što je on napravio sa A'sima
Ako neko oće da to gleda bujrum, nema blema, ne pravi sa time nikome zlo, ali tvrditi da je baseball interesantan i dinamičan je enormno pretjerivanje.
King Felix "baca" svaki peti okrsaj i onda i dodje malo veci broj ljudi na stadion a poslije toga zjapi prazno!
Generalno sport ima silaznu tendenciju jer mladje generacije se furaju na nesto drugo. Po mom misljenju treba drasticno smanjiti proj okrsaja npr. ja bih da se igra samo jedna serija sedmicno umjesto dvije cime bi broj pitchera bio smanjen i bacali bi samo oni koji vrijede nesto a i ti okrsaji bi znacili mnogo vise nego sada. Igraju Marinersi sa Astrosima 14 puta? ove godine, mislim kome se to gleda!?
Generalno sport ima silaznu tendenciju jer mladje generacije se furaju na nesto drugo. Po mom misljenju treba drasticno smanjiti proj okrsaja npr. ja bih da se igra samo jedna serija sedmicno umjesto dvije cime bi broj pitchera bio smanjen i bacali bi samo oni koji vrijede nesto a i ti okrsaji bi znacili mnogo vise nego sada. Igraju Marinersi sa Astrosima 14 puta? ove godine, mislim kome se to gleda!?
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nije dinamičan kao nogomet ili košarka, ali je itekako interesantan, npr ta napetost kada pratiš pitch za pitch u World Series i kada se radio o jednoj foul ball ili strikeu potrebnom da se osvoji titula, je nešto svojstveno samo bejzbolu što se ne može mjeriti ni sa kojim drugim sportomjestamaji je napisao/la: Ali to sve ne mijenja stvar. Tekma na kojoj sjediš 2-3 sata i na kojoj se ili ništa ne dešava ili sve što se desi možeš vidjeti u sažetku od 30 sekundi nije ništa drugo nego dosadna. Sjede tamo 2 sata, rezultat je 0:0 i onda svi polude nakon što neko napravi double-play!WOW, stvarno uzbudljivo! Ameri odrastaju uz taj sport za dopingovane debile i od njih bi nakon pranja mozga od rodjenja bilo malo previše očekivati da shvate koliko je taj sport besmislen. Smisla ima jedino igrati ga u bašči iza kuće kada otac i sin nabijaju tu loptu umjesto da mali sjedi i satima igra nintendo ili slične igrice na mobitelu do iznemoglosti.
Ako neko oće da to gleda bujrum, nema blema, ne pravi sa time nikome zlo, ali tvrditi da je baseball interesantan i dinamičan je enormno pretjerivanje.
Naravno da se ima i tih nezanimljivih tekmi, ali na stadionima i ballparkovima je sve prilagođeno tomu krajnjem potrošaču, gledaocu i zato su tu ti dodatni sadržaji, posebna sjedišta, druženje sa drugim navijačima itd, dakle sve ono što je potrebno da se gledaocu prikrati vrijeme između pauza i što više poboljša taj doživljaj, a između ostalog bejzbol ima tu notu porodičnog sporta, jer su mnoge generacije odrasle uz neki tim na čiju tekmu ih je nekad u djetinjstvu odveo otac, a oni tu tradiciju nastavili sa svojom djecom
Nemogu se složiti da je besmislen (jer onda to možeš reći za sve sportove, ali i život općenito
Što se tiče dopinga, prisutan je kao i u svim drugim sportovima, a u zadnje vrijeme se kao što sam rekao dosta toga uradilo na poboljšanju tih kontrola i uspjelo se koliko-toliko istrijebiti te slučajeve, što pokazuje i to da je ovo danas pitchers league, i puno češće se dešavaju te perfect tekme, za razliku od prošlih vremena kada su te kontrole bile slabije i zato su profitirali ti power hitteri
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Bogami ja svoje klince vodio na Mariners vs Yankees proslo ljeto i bilo im dosadno i nece za bejzbol ni da cuju a probise mi glavu da idu gledati Sounderse jer im je atmosfera na stadionu "fun". Negledaju ni na TV a furaju se na NFL, NBA i "soccer"! Rodjeni su u USA i slicno je i sa ostalim njihovim vrsnjacima - teenage-rima!
Nekaze se dzaba da je bejzbol "America's past-time"! Koliko klinaca procentualno u USA igra baseball?
Definitivno sport koji ako nesto drasticno nepromjeni i u USA gubi na popularnosti jer i latino imigranti koji ce ciniti sve veci broj u buducnosti se furaju na soccer.
Propagiranje "pitchera" isto nemoze biti popularno novijim narastajima jer nije fun kao "home-run" napucavanje.
Nekaze se dzaba da je bejzbol "America's past-time"! Koliko klinaca procentualno u USA igra baseball?
Propagiranje "pitchera" isto nemoze biti popularno novijim narastajima jer nije fun kao "home-run" napucavanje.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Tigersi nam napravili 17 (!) hitova, nemam nikakav drugi komentar na naš pitching, ni Hughes nije ništa napravio. Pobjeda Tigersa 8:4, skor 1-4, kriminalno.
High-score uvijek izgleda uzbudljivije!DukeOfWellington je napisao/la:Tigersi nam napravili 17 (!) hitova, nemam nikakav drugi komentar na naš pitching, ni Hughes nije ništa napravio. Pobjeda Tigersa 8:4, skor 1-4, kriminalno.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
RIZZO ubica
..i ovaj mali iz SF sto nam je dosao udara odlicno..ebiga ovaj nam je bulpen opet los ove godine...5-1 i sad cemo mi ovo prokockati..evo vec je 5-2 ..jos sad kad uleti Marmo valja strepiti za pobjedu
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- SaltCityAttack
- Kontakt:
prokockasmo pobjedu ebote 5-4 je ljudi imaju prvu i drugu bazu 1 out uzas nam je bulpen..pa ostavi tog startera covjek dominirao danas neka zavrsi ovo kad su ovo idioti kod nas u bulpenu..sad ovaj japanac ko je vec naravi gluposti
EDIT ;
UHH DUBLE PLAY IZVUKOSMO SE
...ALI SAD CE MARMOL IDOL NACIJE ULETITI U 9 ININGU I POGINUT CEMO KAO STO GLEDAM
EDIT ;
UHH DUBLE PLAY IZVUKOSMO SE
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- SaltCityAttack
- Kontakt:
da bog da umro, da bog da se udavio veceras kada budes vecerao.. ako prezivis da bog da te kidnapovali u Venezueli odakle si vec ... pa ebo li ti svoju majku bolesnu upropastiste pobjedu covjeku i onakvu dominaciju
... pa ima li ik da ga tjera ima liiiiii da m abrani se baviti bejzbolom ?...p 2 HR u 9 iningu dade ljudima pa da li je on normalan
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Ako hoće atmosferu onda i nema drugoga izbora nego Seahawksi! Ja nisam bio nikada na Century Linku /Qwest Fieldu ili kako se isti već zove, ali svi kažu da je to najglasniji otvoreni stadion u NFL! Posebno sada sa Wilsonom, rodjen je novi tim koji može komotno narednih 5-10 godina da bude u vrhu, osim ako isti ne naleti na kakvog Pollarda-a ili Harrisona koji hoće da mu rebra prebroji. Ako treba da postanu fanovi onda je u ovome trenutku pravo vrijeme za Seahawkse!JoeCelt je napisao/la:Bogami ja svoje klince vodio na Mariners vs Yankees proslo ljeto i bilo im dosadno i nece za bejzbol ni da cuju a probise mi glavu da idu gledati Sounderse jer im je atmosfera na stadionu "fun". Negledaju ni na TV a furaju se na NFL, NBA i "soccer"! Rodjeni su u USA i slicno je i sa ostalim njihovim vrsnjacima - teenage-rima!
Nekaze se dzaba da je bejzbol "America's past-time"! Koliko klinaca procentualno u USA igra baseball?Definitivno sport koji ako nesto drasticno nepromjeni i u USA gubi na popularnosti jer i latino imigranti koji ce ciniti sve veci broj u buducnosti se furaju na soccer.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.