LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

samosarajvo
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la samosarajvo » 07 apr 2013, 23:36

Ma nije se niko ni nado pobjedi al eto.

koliko promasenih OTVORENIH trica u drugom poluvremenu...5-6 otvorenih SIGURNO!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 apr 2013, 23:37

Jedna je stvar kad on izlazi na pomoc a druga je stvar kad mu iz ruku uzimaju skokove...a takvih situacija je bilo previse veceras.

Daleko od toga da je on kriv za ovaj minus ali govorimo o najdominantnijem centru danasnjice.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 apr 2013, 23:43

Shaq je bio dominantan. Howard je prosjecan ..
Zadnja izmjena: samson, dana/u 07 apr 2013, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 07 apr 2013, 23:43

Ma na kraju ispade samo Dwight treba skakat i ispašče najgori, a ustvari najbolje odigro. Kobe kar'na večeras, a ove otvorene trice su se morale kad tad desit. Tako je to kad je Clark najkonstantniji šuter u ekipi.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 07 apr 2013, 23:45

Steta za ovo danas.
Imali smo dosta prilika da presjecemo i vratimo ovu tekmu , blejk sa dvije trice , nepostojeci faul u napadu Howarda,Kobi i trica Clarka , sve smo fulili .Ubili nas u skoku i to je to...
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 07 apr 2013, 23:47

Da ih hoće malo izvest makar, nek odmore ljudi ako ništa.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 apr 2013, 23:50

I da su extra odigrali tesko je pobjedit ovako dobre kliperse sa 7 igraca.Znaci sve i da su odigrali strasnu tekmu...cudo nije 25+ za kliperse

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 apr 2013, 23:52

dijabola je napisao/la:Ma na kraju ispade samo Dwight treba skakat i ispašče najgori, a ustvari najbolje odigro.

Cuj samo Howard treba skakat...momak je cetvrti po skokovima veceras...iza jednog sutera i jednog pleja :oops: Ako je tebi to odlicno odigrano onda ok.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 apr 2013, 23:53

Poraz ocekivan...
D`Antoni po ko zna koji put dokazuje da nije u stanju voditi ovu ekipu. Zaostaju 15 razlike i on dalje startere drzi na parketu. :? :?

Ovoj ekipi ne trebaju nikakve igracke promjene vec samo promjene na klupi i trener koji ima sistem. Pa kljucni igraci Spursa su godinama pa opet se sa Thunderima bore za prvu poziciju na zapadu.

Mi pobjedjujemo i umiremo sa tricama, ali to nije ozbiljna kosarka niti mozemo sta vise ocekivati ovim tzv. sistemom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 07 apr 2013, 23:53

Majka mu stara, nije mi jasno da Morris i Duhon nisu mogli ni minute dobit protiv CPa. Covjek bukvalno razvali Blejka, vrti ga na sve strane, prolazi, trpa mu sve suteve... Iako se vidi da se trudi, Blejk ga jednostavno ne moze cuvat nikako. Pa mogo je makar pokusat sa ovom dvojicom u odbrani...

Kobe se aktiviro prekasno, prekasno je ukljucio ovu agresivnost u napadu da ide na obruc, previse je pasivan bio uprkos silnim asistima, Klipersi vode konstantno cijelu utakmicu, i sad je kasno da se tu nesto radi..

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 07 apr 2013, 23:54

pa howard niti poslije slobodnog ne moze zagradit btw. Hollins se snjira bijelim
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 apr 2013, 23:57

sundancekid je napisao/la:Majka mu stara, nije mi jasno da Morris i Duhon nisu mogli ni minute dobit protiv CPa. Covjek bukvalno razvali Blejka, vrti ga na sve strane, prolazi, trpa mu sve suteve... Iako se vidi da se trudi, Blejk ga jednostavno ne moze cuvat nikako. Pa mogo je makar pokusat sa ovom dvojicom u odbrani...

Kobe se aktiviro prekasno, prekasno je ukljucio ovu agresivnost u napadu da ide na obruc, previse je pasivan bio uprkos silnim asistima, Klipersi vode konstantno cijelu utakmicu, i sad je kasno da se tu nesto radi..
Druze,pa kako mozes ista prigovoriti Kobeu kad se ocekuje da cojek igra 48min!?Normalno je da ne moze biti agresivan od pocetka ovako,mora se dozirati inace bi umro do poluvremena...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 07 apr 2013, 23:58

opet nije izveo startere, kakav retardirani pacenik

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 08 apr 2013, 00:00

EVO KO SAD SMIJE RECI DA IGRAMO SAMO SA 7 IGRACA

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 08 apr 2013, 00:04

Ovo je meni očajno, pogotovo deff skok.Par puta su im iz ruku loptu ukrali, znači Howardu koji ne skače u ruke pada lopta a Griffin mu je izbija, onda Blake maši otvorene trojke jer mu se vrti u glavi od Paula koji ga vuče za nos tamo-vamo po terenu, ne zna Blake gdje se nalazi u određenim trenucima.
Onda i sudije sa smiješnim odlukama (faul Howarda u napadu :lol: ).Uz takvu igru ne mogu se pobijediti ni Catsi a ne Clipersi.
Howardu svaka čast na blokadama i pomaganju ostalim igračima kad ih probiju, al' on svoju primarnu zadaću ne radi, a to je da zagradi defanzivni skok, pa ne očekuješ valjda od Blakea da ti skače u odbrani :?

Ja se ipak nadam da će ova ekipa :? pukom srećom dospjeti u PO, ipak je velika razlika igrati PO i propustiti ga, imam neki osjećaj da bi povratkom Nasha i MWP-a ova huda ekipa i mogla nešto napraviti protiv SAS.

P.S samo da pohvalim yebenog Pringlesa što je uveo Morrisa i Sacrea 40 sec. :lol: :lol: Dosta ima i njegove krivice na sve ovo, jednostavno ne zna voditi ovu ekipu, mnoge loše stvari su se poklopile Lakersima ove sezone a D'Antoni je jedna od njih !
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 08 apr 2013, 00:09

Kad u ekipi imas Gasola i Howarda pod kosem i protivnik ti uvati 50 skokova, tj. 14 vise od tebe onda se stvarno trebas zapitati :roll:
na stranu Duhon ali stvarno ne kontam sto Morris ne smije odigrati barem 10 minuta,pa ne mora sutirati niti dodavati,samo da malo cuva najbrzeg igraca i dosta od njega, znao je solidno odigrati u defanzivi.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 08 apr 2013, 00:12

kokuz je napisao/la:pa howard niti poslije slobodnog ne moze zagradit btw. Hollins se snjira bijelim
Jedino da predje na drugu stranu reketa, i zagradi Gasolovog igraca :) Koliko sam vidio i ako se ne varam, on je bio na Griffinu, a Gasolu je Deandre iskocio na zakucavanje nakon slobodnog.

NEZALAGANJE je napisao/la:
sundancekid je napisao/la:Majka mu stara, nije mi jasno da Morris i Duhon nisu mogli ni minute dobit protiv CPa. Covjek bukvalno razvali Blejka, vrti ga na sve strane, prolazi, trpa mu sve suteve... Iako se vidi da se trudi, Blejk ga jednostavno ne moze cuvat nikako. Pa mogo je makar pokusat sa ovom dvojicom u odbrani...

Druze,pa kako mozes ista prigovoriti Kobeu kad se ocekuje da cojek igra 48min!?Normalno je da ne moze biti agresivan od pocetka ovako,mora se dozirati inace bi umro do poluvremena...
Ma znam da igra 100 minuta svaku utakmicu, to je nadljudski u njegovim godinama, ali ipak mislim da je morao malo ranije preuzet utakmicu, cisto da ufati ofanzivni ritam. Kad utakmicu pocne u assist fazonu, onda mu obicno treba puno vremena da udje u ritam u napadu. Usput, ne bih volio bit u svlacionici Lakersa, nakon sto sam vidio kakav izraz lica ima Kobe na kraju utakmice. Djelovo je ko da ce nekoga ubit...

Po meni, trojka Pau-Kobe-D12 odigrala solidno, ali nikakve pomoci od ostatka ekipe. Ni ofanzivno, ni defanzivno, jednostavno uzas. Sa 7 igraca u rotaciji, ne mozes ni ocekivat bolje.

A sto se tice Dwighta i skokova, ko je gledo utakmicu, ali na nacin da ne gleda samo gdje je lopta, nego da uprati malo sta rade igraci bez lopte, njemu je jasno da covjek tu nije nista kriv.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 apr 2013, 01:08

Nas vrhunski strucnjak nakon utakmice mrtav hladan izjavi da je cista glupost cinjenica da je ekipa umorna, i da bi se mozda to jedino moglo reci za Bryanta.

Tugo moja...Konacno ce i ovoj patnji uskoro doci kraj.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 08 apr 2013, 01:57

veće su šanse lejkersima da pobjede kad kobe suta 55-60% i zabije 35 poena sa šutem npr 14/23 i skupi 5 asistencija i 5 skokova nego kad zabije 20-22 sa 15 asistencija.Kobe ne bi trebao da igra playmakera ali kad nema Nasha mora...rijetke su one situacije kad je uvezao 3 tekme sa 40+ poena i 10+ asistencija i po 6-7 skokova.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 apr 2013, 03:04

Utah Jazz na poluvremenu u Oaklandu vodi 8 razlike...Ukoliko ovo dobiju mislim da je utrka sto se PO-a tice gotova, jer ne vjerujem da ce oni u preostale cetiri utakmice sebi dozvoliti dva kiksa.

Pocetkom druge cetvrtine GSW poevo 9 razlike i onda Utah pravi veliku seriju od 27-10 i dolazi do ove prednosti.
Nadajmo se da ce GSW u drugom poluvremenu odigrati bolje, jer u suprotnom moezmo poceti planirati novu sezonu.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE i 8 gostiju.