LA Lakers
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
nije jos gotovo
ma naravno da nista jos nije gotovo , sljedecu juta igra kuci protiv tandera a mi kuci s hornetsima
a i imamo tekmu manje cini mi se...bice ovo do kraja tijesno , samo da tajbrejker ne odluci , to bi bilo pretesko za podnijet 
hit you with so many rights you gonna beg for a left
Sinoc opet naucnik na klupi koristi 7 igraca i Kobea 48 nepunih minuta.
Samo me brine koliko je Meeks pokvario sut u zadnje vrijeme...
Samo me brine koliko je Meeks pokvario sut u zadnje vrijeme...
SI AMO CONte!!!
Lejkersi ove sedmice igraju cetiri utakmice:

Ili "na nasem":
Utorak - Lejkers-Nju Orleans - 04:30
Srijeda - Portland-Lejkers - 04:00
Petak - Lejkers-Golden Stejt - 04:30 (SK Prime)
Nedjelja - Lejkers-San Antonio - 03:30

Ili "na nasem":
Utorak - Lejkers-Nju Orleans - 04:30
Srijeda - Portland-Lejkers - 04:00
Petak - Lejkers-Golden Stejt - 04:30 (SK Prime)
Nedjelja - Lejkers-San Antonio - 03:30
Zadnja izmjena: IloveN, dana/u 12 apr 2013, 19:31, ukupno mijenjano 2 puta.
- majestic24
- Kontakt:
Tesko se postaviti u ovom slucaju. Kao fanu Lakersa,volio bih da udju u playoff. Opet,sto i ti kazes,neka sto prije ova patnja prestane pa da se idiota rijesimo,a on ce otici usli u playoff ili ne (jedino ako jim nema neke svoje fix ideje).amerosm je napisao/la:Utah Jazz na poluvremenu u Oaklandu vodi 8 razlike...Ukoliko ovo dobiju mislim da je utrka sto se PO-a tice gotova, jer ne vjerujem da ce oni u preostale cetiri utakmice sebi dozvoliti dva kiksa.
Pocetkom druge cetvrtine GSW poevo 9 razlike i onda Utah pravi veliku seriju od 27-10 i dolazi do ove prednosti.
Nadajmo se da ce GSW u drugom poluvremenu odigrati bolje, jer u suprotnom moezmo poceti planirati novu sezonu.
Ali opet,sta ce Howard reci na to ako nedodjemo do playoffa?? Hoce li on ostati i cekati da se napravi novi tim ili ce potraziti neki drugi tim.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Mi imamo odlican tim samo nemamo adekvatnog trenera - pogledaj samo Spurse. Ovoj ekipi je potrebana kvalitetna zamjena za Bryanta i mozda eventualno jedan BU PG i mogla bi konkurisati za titulu, naravno pod uslovom da dodje trener koji ce imati sistem i u napadu i odbrani gdje ce svaki igrac znati koji mu je zadatak, tako da Howard ne treba cekati da se napravi novi tim...a kada se oproste Bryant, Gasol i ostali Lakersi ce onda imati dovoljno prostora u SC-u da potpisu par kvalitetnih igrac koje ce predvoditi Howard.majestic24 je napisao/la:Tesko se postaviti u ovom slucaju. Kao fanu Lakersa,volio bih da udju u playoff. Opet,sto i ti kazes,neka sto prije ova patnja prestane pa da se idiota rijesimo,a on ce otici usli u playoff ili ne (jedino ako jim nema neke svoje fix ideje).amerosm je napisao/la:Utah Jazz na poluvremenu u Oaklandu vodi 8 razlike...Ukoliko ovo dobiju mislim da je utrka sto se PO-a tice gotova, jer ne vjerujem da ce oni u preostale cetiri utakmice sebi dozvoliti dva kiksa.
Pocetkom druge cetvrtine GSW poevo 9 razlike i onda Utah pravi veliku seriju od 27-10 i dolazi do ove prednosti.
Nadajmo se da ce GSW u drugom poluvremenu odigrati bolje, jer u suprotnom moezmo poceti planirati novu sezonu.
Ali opet,sta ce Howard reci na to ako nedodjemo do playoffa?? Hoce li on ostati i cekati da se napravi novi tim ili ce potraziti neki drugi tim.
Uostalom ne vidim gdje bi isti mogao otici. Po meni jedina mogucnost je Dallas, ali oni su gori od nas. Cuban je dosao do cilja 2011.godine i sada mu je sve svejedno.
Uostalom ako izgubimo PO to nece biti slucaj zbog ovih posljednjih utakmica vec zbog toga sto smo gubili tokom sezone utakmice koje nismo smijeli predvodjeni vrhunskim strucnjakom. Pa koliko smo mi samo utakmica prokockali gdje smo imali dvocifrenu prednost zbog njegovog loseg vodjenja iste.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
@amarosim - ti smatraš da bi sa recimo Popovichem, Riversom il šta ja znam reci ti ko je to kvalitetan trener, ova ekipa, ove sezone sad bila u samom vrhu zapada?
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
- majestic24
- Kontakt:
dijabola je napisao/la:@amarosim - ti smatraš da bi sa recimo Popovichem, Riversom il šta ja znam reci ti ko je to kvalitetan trener, ova ekipa, ove sezone sad bila u samom vrhu zapada?
100%
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
nema sanse druzemajestic24 je napisao/la:dijabola je napisao/la:@amarosim - ti smatraš da bi sa recimo Popovichem, Riversom il šta ja znam reci ti ko je to kvalitetan trener, ova ekipa, ove sezone sad bila u samom vrhu zapada?
100%
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
uredu je, položio si. Jer sa Gregom ne bi bilo povrede nijedne, Howard bi odjednom imao onu atletičnost ko u Orlandu i podigo bi slobodna na 70%, Clark bi bio još bolji, a ekipa bi šutala valjda 50% trice.majestic24 je napisao/la:dijabola je napisao/la:@amarosim - ti smatraš da bi sa recimo Popovichem, Riversom il šta ja znam reci ti ko je to kvalitetan trener, ova ekipa, ove sezone sad bila u samom vrhu zapada?
100%
Ne kažem ja da je D'antoni dobar, čak štaviše očigledno je da nije za ove ekipe, najviše zbog Kobea kojem treba lopta, a i pored Gasola i Howarda ne možeš igrat sa stretch-četvorkom cijelu utakmicu. Al ljudi moji nije sve do trenera, fali ovoj ekipi i talenta i hemije i zdravlja.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
majestic24 je napisao/la:dijabola je napisao/la:@amarosim - ti smatraš da bi sa recimo Popovichem, Riversom il šta ja znam reci ti ko je to kvalitetan trener, ova ekipa, ove sezone sad bila u samom vrhu zapada?
100%
Ti hoces reci, Houston,Utah,Wariori,Memphis imaju boljeg trenera od vas
- majestic24
- Kontakt:
lumani je napisao/la:majestic24 je napisao/la:dijabola je napisao/la:@amarosim - ti smatraš da bi sa recimo Popovichem, Riversom il šta ja znam reci ti ko je to kvalitetan trener, ova ekipa, ove sezone sad bila u samom vrhu zapada?
100%
Ti hoces reci, Houston,Utah,Wariori,Memphis imaju boljeg trenera od vasMozda nije do trenera,jer je ovo drugi ove sezone
ma jok...imaju onni bolje igrace
ipak,ko su jedan kobe,dwight,gasol,mwp,nash,meeks,jamison???
Odg cu kasnije na postove iznad,sin mi trenutno neda mira
Malo se precjenjuje ova stara ekipa bez adkevatne klupe..
dodaj da je najmladji od njih kuburi sa zajebanom povredom od pocetka sezone na koju su se dodale sve ostale(ocekivane , sto si stariji nisi zdraviji) tesko bi neko izvukao puno vise
Di Antoni nije poznat po odbrani
al mu zasigurno ne pomaze to sto ima jednog defanzivca i poludefanzivca u ekipi(a taj je trenutno takodje van terena)
dodaj da je najmladji od njih kuburi sa zajebanom povredom od pocetka sezone na koju su se dodale sve ostale(ocekivane , sto si stariji nisi zdraviji) tesko bi neko izvukao puno vise
Di Antoni nije poznat po odbrani
al mu zasigurno ne pomaze to sto ima jednog defanzivca i poludefanzivca u ekipi(a taj je trenutno takodje van terena)
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
ma jok...imaju onni bolje igrace
saberi godine i imas odgovor
saberi godine i imas odgovor
Prosjecna ekipa ima prosjecne rezultate. Sta je cudno?
Od ovih ekipa sto su ispred, jedino od Utaha su jaci, i mozda Memphisa.
Od ovih ekipa sto su ispred, jedino od Utaha su jaci, i mozda Memphisa.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- majestic24
- Kontakt:
E sad...
Kobe Bryant igra najbolju kosarku u zadnje 3 sezone sigurno. MWP je jos uvjek jedan od boljih defanzivaca,Howard bez obzira na njegova izadnja je opet najbolji skakac u ligi,peti blocker,najbolji defanzivac uz solidnih 17 poena po utakmici,gasol je i dalje dobar i nash kao jedan od najblji razigravaca lige.
Uz to imamo jednog dobrog ofanzivnog igraca koji pokriva pozicije krila (jamison),meeksa koji je siguran dostojna zamjena za kobeja ,clarka koji je pokazao da zna igrati,hilla koji je zahvalan igrac i blejka.
Kobe.MWP-Gasol su iz Philove ere...sva trojica su igrala obranu kod njega. Tu je bio i Bynum od kojeg je Howard miljama bolji igrac u obrani i nash koji je eto mogu mirne duse reci losiji igrac od fishera kad je obrana upitanju.
Trenutni Lakersi primaju preko 100 poena po mecu,jedini koji igra obranu je Howard. U napadu sve to nesto trokira...i dolazimo do najvaznijeg pitanja. Zbog cega????
Ova trojka iz Philove ere koju sam spomenuo sigurno nije zaboravila igrati obranu,Howard je pokazao da zna igrati. Ofanzivno su se svi godinama dokazivali. U cemu je onda problem. Nije do igraca sigurno. Nema YEBENOG SISTEMA i to je problem.
Iskreno,kad vidim sta je ovaj retard uradio od lakersa,sad mi je zao sto smo se rijesili Browna. Onaj barem nije imao sve igrace na okupu dok je vodio lakerse ove sezone.
Idiot je i Jim Buss koji ga je doveo. Znao je koliko su nasi igraci stari i da nemozemo igrati po sistemu od ovog retarda(ako se to uopste i moze nazvati sitemom).
Pa s bilo kojim trenerom koji ima imalo mozga i da je svjestan kakav potencijal igraci lakersa imaju i da je svjestan njihovih godina,znao bi se prema tome postaviti. I upravo zbog toga vam kazem da bi lakersi s popovichem bili u vrhu zapada.
P.S lumani cestitam,sam si sebi dao odgovor
Kobe Bryant igra najbolju kosarku u zadnje 3 sezone sigurno. MWP je jos uvjek jedan od boljih defanzivaca,Howard bez obzira na njegova izadnja je opet najbolji skakac u ligi,peti blocker,najbolji defanzivac uz solidnih 17 poena po utakmici,gasol je i dalje dobar i nash kao jedan od najblji razigravaca lige.
Uz to imamo jednog dobrog ofanzivnog igraca koji pokriva pozicije krila (jamison),meeksa koji je siguran dostojna zamjena za kobeja ,clarka koji je pokazao da zna igrati,hilla koji je zahvalan igrac i blejka.
Kobe.MWP-Gasol su iz Philove ere...sva trojica su igrala obranu kod njega. Tu je bio i Bynum od kojeg je Howard miljama bolji igrac u obrani i nash koji je eto mogu mirne duse reci losiji igrac od fishera kad je obrana upitanju.
Trenutni Lakersi primaju preko 100 poena po mecu,jedini koji igra obranu je Howard. U napadu sve to nesto trokira...i dolazimo do najvaznijeg pitanja. Zbog cega????
Ova trojka iz Philove ere koju sam spomenuo sigurno nije zaboravila igrati obranu,Howard je pokazao da zna igrati. Ofanzivno su se svi godinama dokazivali. U cemu je onda problem. Nije do igraca sigurno. Nema YEBENOG SISTEMA i to je problem.
Iskreno,kad vidim sta je ovaj retard uradio od lakersa,sad mi je zao sto smo se rijesili Browna. Onaj barem nije imao sve igrace na okupu dok je vodio lakerse ove sezone.
Idiot je i Jim Buss koji ga je doveo. Znao je koliko su nasi igraci stari i da nemozemo igrati po sistemu od ovog retarda(ako se to uopste i moze nazvati sitemom).
Pa s bilo kojim trenerom koji ima imalo mozga i da je svjestan kakav potencijal igraci lakersa imaju i da je svjestan njihovih godina,znao bi se prema tome postaviti. I upravo zbog toga vam kazem da bi lakersi s popovichem bili u vrhu zapada.
P.S lumani cestitam,sam si sebi dao odgovor
To je tvoj problem
igraci su igrali odbranu kod Philla prije 2,3 godine
Brayant ofanzivno igra najbolju kosarku u toliko godina mozda , ali zbog toga sto ne igra odbranu al nikako(odbrana nad Jenigsom i Jamesom na all staru je sve sto je uradio na tom djelu terena)
a MWP barem dvaput slabije , dodas Nasha od 40 godina i neams ti odbrane na perimetru
Gasol kojeg spominjes nije odigrao trecinu sezone
a "najbolji centar danasnjice "nije u Orlandovskom izdanju zbog ledja(i **** slobodnih) i ne znam kako se to moze pripisat Di Antoniu..
Meeks,Jamison valda se salis
takvih igraca mozes naci bilo gdje
normalno da Brownov prinston(kojeg su baj de vej vjezbali cijeli trening kamp) pa Di Antonivo preuzimanje kada je ekipa imala negativan rekord nije pomoglo
ali da on uhodu bez da je imao trening kamp niti selekciju igraca je krivac za sve rezultate , cisto zbog toga sto je Nash bio MVP prije 8 godina ili Artest najbolji defanzivac lige 2004
tj. zbog imena a ne kvaliteta koje trenutno posjeduju je meni smijesno
Lakersi jesu bolji od ovoga , ali samo zbog "idota od trenera" nisu sigurno..
igraci su igrali odbranu kod Philla prije 2,3 godine
Brayant ofanzivno igra najbolju kosarku u toliko godina mozda , ali zbog toga sto ne igra odbranu al nikako(odbrana nad Jenigsom i Jamesom na all staru je sve sto je uradio na tom djelu terena)
a MWP barem dvaput slabije , dodas Nasha od 40 godina i neams ti odbrane na perimetru
Gasol kojeg spominjes nije odigrao trecinu sezone
a "najbolji centar danasnjice "nije u Orlandovskom izdanju zbog ledja(i **** slobodnih) i ne znam kako se to moze pripisat Di Antoniu..
Meeks,Jamison valda se salis
takvih igraca mozes naci bilo gdje
normalno da Brownov prinston(kojeg su baj de vej vjezbali cijeli trening kamp) pa Di Antonivo preuzimanje kada je ekipa imala negativan rekord nije pomoglo
ali da on uhodu bez da je imao trening kamp niti selekciju igraca je krivac za sve rezultate , cisto zbog toga sto je Nash bio MVP prije 8 godina ili Artest najbolji defanzivac lige 2004
tj. zbog imena a ne kvaliteta koje trenutno posjeduju je meni smijesno
Lakersi jesu bolji od ovoga , ali samo zbog "idota od trenera" nisu sigurno..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Upravo tako. Ljudi ne shvataju da su LAL potrosena ekipa.
Bryant, u koga se neki ovde kunu kao u najveceg majstora ove igre ikada, sutira nerezonski, preko 2-3 ruke, u 7-8 sekundi napada, zabija se u odbrane, forsira, cesto proda lopti koliko ima asistencija. Ne: "on je heroj, on je kralj, gledaj mu statistike, h8eru...".
Nash, covek od 40 godina, veliko ime, ali 1 bivsi igrac, je doveden, a zrtvovano je igranje odbrane zbog toga.Ne i za pojedine: "on je multiple MVP, jedan od najboljih ikada...bal, bla, bla...".
I tako redom, obrni-okreni, dodjemo do toga da je jedan jedini zdav i prav igrac u rosteru Dwight Howard, kome se nesto i ne ostaje u Lakersima, osim ako se tim drasticno ne popravi, a redikuli sa klupe tipa Brown ili Mike "wannabe Nelson" D'Antoni ne odstrane za njegova sluzbovanja.
I onda nas to dovede do pitanja rebuildinga. A cime tj. s kim to uraditi, kad su pickovi odavno otisli u bespostednom pokusaju da se odlozi neodlozivo i pruzi sansa Bryantu za "jos jedan prsten"
To se desilo, drage kolege jezerdzije....
Bryant, u koga se neki ovde kunu kao u najveceg majstora ove igre ikada, sutira nerezonski, preko 2-3 ruke, u 7-8 sekundi napada, zabija se u odbrane, forsira, cesto proda lopti koliko ima asistencija. Ne: "on je heroj, on je kralj, gledaj mu statistike, h8eru...".
Nash, covek od 40 godina, veliko ime, ali 1 bivsi igrac, je doveden, a zrtvovano je igranje odbrane zbog toga.Ne i za pojedine: "on je multiple MVP, jedan od najboljih ikada...bal, bla, bla...".
I tako redom, obrni-okreni, dodjemo do toga da je jedan jedini zdav i prav igrac u rosteru Dwight Howard, kome se nesto i ne ostaje u Lakersima, osim ako se tim drasticno ne popravi, a redikuli sa klupe tipa Brown ili Mike "wannabe Nelson" D'Antoni ne odstrane za njegova sluzbovanja.
I onda nas to dovede do pitanja rebuildinga. A cime tj. s kim to uraditi, kad su pickovi odavno otisli u bespostednom pokusaju da se odlozi neodlozivo i pruzi sansa Bryantu za "jos jedan prsten"
To se desilo, drage kolege jezerdzije....
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Al' čovjek 'ladno napisa
Prvi je kombinacija Paula i Magica, dok je Jamison = Charles Barkley modernog doba. Možda za nijansu bolji.
Mislim da je istina između, kao što to obično biva. Istrošeni igrači, ekipa bez hemije + trener koji ne može izvući maksimum iz njih. Ne vjerujem da bi sa Riversom ova ekipa bila glavni favorit, ali vjerujem da bi ipak uspjeli biti u PO-u, a ne čekati kikseve Utahe pa da se na kraju nađu u odabranom društvu.
majestic24 je napisao/la:ipak,ko su jedan meeks,jamison???
Prvi je kombinacija Paula i Magica, dok je Jamison = Charles Barkley modernog doba. Možda za nijansu bolji.
Mislim da je istina između, kao što to obično biva. Istrošeni igrači, ekipa bez hemije + trener koji ne može izvući maksimum iz njih. Ne vjerujem da bi sa Riversom ova ekipa bila glavni favorit, ali vjerujem da bi ipak uspjeli biti u PO-u, a ne čekati kikseve Utahe pa da se na kraju nađu u odabranom društvu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.