Zanimljivo bi bilo kada bi napravili jedan spisak ekipa i njihov ukupni budžet (sredstva utrošena u kupovinu utakmica na crno se ne broje

Moderator/ica: GracanicaAA
Pazi da ti ko ne napiše.....drinjak36 je napisao/la:Pozdrav,
Zanimljivo bi bilo kada bi napravili jedan spisak ekipa i njihov ukupni budžet (sredstva utrošena u kupovinu utakmica na crno se ne broje) da vidimo na šta to liči.
Sto se tice teme, stvarno jeste zanimljiva no bas me zanima koliko se "lahko" dolazi do tih podataka u Prvoj ligi. Cak u Premijer ligi ne mozes za vecinu pronaci na konvencionalne nacine. No od neke pretpostavke, rekao bi da je neki prosjek u ovoj ligi oko 300-400 hiljada KM, jesam li barem blizu?sodagrad je napisao/la:Pazi da ti ko ne napiše.....drinjak36 je napisao/la:Pozdrav,
Zanimljivo bi bilo kada bi napravili jedan spisak ekipa i njihov ukupni budžet (sredstva utrošena u kupovinu utakmica na crno se ne broje) da vidimo na šta to liči.
Prije da je 150-250 hiljada. Neke "manje" ekipe su ostajale u ligi prije par sezona sa 120 hiljada budžetom u dva navrataAnelZ je napisao/la:Sto se tice teme, stvarno jeste zanimljiva no bas me zanima koliko se "lahko" dolazi do tih podataka u Prvoj ligi. Cak u Premijer ligi ne mozes za vecinu pronaci na konvencionalne nacine. No od neke pretpostavke, rekao bi da je neki prosjek u ovoj ligi oko 300-400 hiljada KM, jesam li barem blizu?sodagrad je napisao/la:Pazi da ti ko ne napiše.....drinjak36 je napisao/la:Pozdrav,
Budućnost je prošlu sezonu završila sa budžetom od 1.2 mil KM, taj budžet proslijediti Troglavu ili nama rezultati bi to podupirali, ali kad pogledam prošlu sezonu rezultatski za Budućnost lako je zaključiti da su potrošili 10x više nego što su postigli.badblueboylivno je napisao/la:Troškovi su preveliki, iskreno ne znam kako neki klubovi izguraju sezonu, posebno kad se u obzir uzme da su glavni financijeri klubova lokalni nivoi vlasti (općine)...
Smatram da je to negdje u rangu 150-200k KM po sezoni, ovisi o klubu i ambicijama. Ima ih koji troše i puno više, a rezultati nisu u skladu s uloženim (recimo Jedinstvo, ili Budućnost, za koju sam čuo da mjesečno troši 23k).
Mogli su i političari nekrasti, i napraviti puno pametnijih i potrebnijih stvari, ha yasock56 je napisao/la:Mogli su za te pare u Banovićima napraviti puno pametnijih i potrebnijih stvari za stanovništvo.
Za jednu sezonu 600 000?LloriS je napisao/la:U Jedinstva je oko 600 000 do 800 000 vecinom se tako kretalo u zadnjih par godina..
Da za jednu sezonu oko 600k do 800kmerdanovic je napisao/la:Za jednu sezonu 600 000?LloriS je napisao/la:U Jedinstva je oko 600 000 do 800 000 vecinom se tako kretalo u zadnjih par godina..
Daj Bože da je toliki,pa Jedinstvo bi se prošetalo ovom ligom da ima toliki budžet.Nevjerujem da je u zadnjih 5 godina budžet prelazio 400 000.Iskreno,to mi zvuči zaista previše.Otkud onda loši rezultati.Zašto je prošle sezone na Zimu Jedinstvo bilo pred raspadom,igrači isli zbog neisplacenih placa?LloriS je napisao/la:Da za jednu sezonu oko 600k do 800kmerdanovic je napisao/la:Za jednu sezonu 600 000?LloriS je napisao/la:U Jedinstva je oko 600 000 do 800 000 vecinom se tako kretalo u zadnjih par godina..
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 9 gostiju.