Budžeti i financije Prve lige FBiH

Moderator/ica: GracanicaAA

LloriS
Kontakt:

Re: Budžet Ekipa u Prvoj ligi FBiH

Post Postao/la LloriS » 09 apr 2013, 20:06

Stvar je u tome sto pare idu u tudje dzepove, sto je jedinstvo u dugovima od pola milona km, Budzet je bio oko 600k, a evo to je potvrdio i unavita, tako da nemam ti sta vise objasnjavati, valjda ja znam bolje od tebe, to sto ti nevjerujes to je druga prica
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 09 apr 2013, 20:15

opcina redovno prebaci pare Jedinstvu samo je problem sto se pare ne pravdaju uopste , bilo kome! Odrzavanja stadiona bubam 100k, a ustvari goli k...., ni marka nije ulozena, ciscenje tribina , a na maloj tribini one grane od gi gotu-a stoje itd Gdje pare idu ne znam, ali znam sigurno gdje ne idu-meni i tamo gdje su namjenjene
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 09 apr 2013, 20:28

unavita je napisao/la:opcina redovno prebaci pare Jedinstvu samo je problem sto se pare ne pravdaju uopste , bilo kome! Odrzavanja stadiona bubam 100k, a ustvari goli k...., ni marka nije ulozena, ciscenje tribina , a na maloj tribini one grane od gi gotu-a stoje itd Gdje pare idu ne znam, ali znam sigurno gdje ne idu-meni i tamo gdje su namjenjene
Upravu si, realno Jedinstvo bi trebalo imati najveci budzet u ovoj ligi uz Slobodu i mozda jos koji klub, Jedinstvo ima stadion od 8000 mjesta i 3 pomocna terena, sve to treba odrzavati, grad prebaci 400-500k nabere se nesto sponzora i nekih para od karata, samo sto su skupa putovanja i pare se trose, neracunajuci klubove sa kantona, najblize gostovanje jedinstva je nekih 250 - 300km... ali to sve ne vrijedi nista jer jedinstvo ponavljam opet ima velika dugovanja a i ljudi koji su do sada dolazili u klub su krali i samo krali. Godisnje Grad Bihac da oko 800k za sport a Jedinstvu ide 50% od toga, pa eto valjda sam vam malo docarao otkud toliki budzet.

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 09 apr 2013, 22:00

LloriS je napisao/la:
unavita je napisao/la:opcina redovno prebaci pare Jedinstvu samo je problem sto se pare ne pravdaju uopste , bilo kome! Odrzavanja stadiona bubam 100k, a ustvari goli k...., ni marka nije ulozena, ciscenje tribina , a na maloj tribini one grane od gi gotu-a stoje itd Gdje pare idu ne znam, ali znam sigurno gdje ne idu-meni i tamo gdje su namjenjene
Upravu si, realno Jedinstvo bi trebalo imati najveci budzet u ovoj ligi uz Slobodu i mozda jos koji klub, Jedinstvo ima stadion od 8000 mjesta i 3 pomocna terena, sve to treba odrzavati, grad prebaci 400-500k nabere se nesto sponzora i nekih para od karata, samo sto su skupa putovanja i pare se trose, neracunajuci klubove sa kantona, najblize gostovanje jedinstva je nekih 250 - 300km... ali to sve ne vrijedi nista jer jedinstvo ponavljam opet ima velika dugovanja a i ljudi koji su do sada dolazili u klub su krali i samo krali. Godisnje Grad Bihac da oko 800k za sport a Jedinstvu ide 50% od toga, pa eto valjda sam vam malo docarao otkud toliki budzet.

Kako je moguce da Jedinstvo ima toliki budžet a igraci prije nekoliko nisi imali za kifle a plate su im goli k...c tesko da su vece od 800km(mislim na one bolje) izuzmemo li mesica koji mozda i ima tu cifru cisto sumnjam da jos neki igrac ima tu cifru. Zato nelupajte da je budžet 600-800k sa tim budžetom bi se prosetali ovom ligom a te price da se 100k izdvoji navodno za odrzavanje stadiona pa ih neko "utopi" a nista ne odradi su smjesne pa nije to 1000km niti se ima para niti se ulaze u stadion. Realno po mojoj procjeni budžet je neki 300-400k veci nije sigurno
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

aleXBIH
Kontakt:

Post Postao/la aleXBIH » 09 apr 2013, 22:24

Zato trener Janjos ima 3 000 maraka platu. Taj isti Janjos je Jedinstvo izbacio iz Premijer lige (Jedinstvo - Orasje 0:0), a sad ce ga opet izbaciti, samo ovogo puta iz Federalne lige (Jedinstvo - Rudar 0:0).

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 09 apr 2013, 23:35

LloriS je napisao/la:
Zasigurno da znaš bolje od mene,ali ovo su ti ogromne cifre za ovu ligu.Pa ja nevjerujem da se u Cazinu sve skupa za sve sportske klubove odvoji toliko novca(400K).Mada i kod nas je pod velikim znakom pitanja gdje novac ode.
I dalje je to nerealno mada kod nas ništa nije nemoguce.

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 09 apr 2013, 23:52

ja neznam jel vi ozb il se zezate sa ovim ciframa budzeta..čuj 600 000kM,800 000kM,kod oniH 1,2 miliona KM.. :) Gradina je uvijek igrala tu ligu sa budzetom koji sigurno nije prelazio 200 OO0kM,mislim da nije prelazio ni 150 000kM..prošle godine se sa tim budzetom prošetala ligom..ušla u PL 5kola prije..
OFK Gradina Srebrenik

andro
Kontakt:

Post Postao/la andro » 10 apr 2013, 00:31

drinjak36 je napisao/la:Moj je dojam da je budzet cca 200.000 KM u vecini ovih fudbalskih timova.

Npr. FK Gorazde dobije ukupno cca 70.000 KM od opstine i kantona zajedno. Nabere se nekih 30.000 KM od sponzora i nekih 15.000 KM od prodaje karata. Inaše je poznato da FK Goražde ima daleko najmanji budžet od svih ekipa koje se takmiče u ligi.

Ovo za 600.000 KM me totalno zbunjuje a da ne govorim o ovih 1.2 miliona KM koji je navodno budžet Banovića. :shock:
Gotovo sam sto posto siguran da Troglav nema toliko za jednu sezonu.Sto posto.
Oko 100-njak tisuca km?Nema sanse.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 10 apr 2013, 00:32

xxh2o je napisao/la:
LloriS je napisao/la:

Kako je moguce da Jedinstvo ima toliki budžet a igraci prije nekoliko nisi imali za kifle a plate su im goli k...c tesko da su vece od 800km(mislim na one bolje) izuzmemo li mesica koji mozda i ima tu cifru cisto sumnjam da jos neki igrac ima tu cifru. Zato nelupajte da je budžet 600-800k sa tim budžetom bi se prosetali ovom ligom a te price da se 100k izdvoji navodno za odrzavanje stadiona pa ih neko "utopi" a nista ne odradi su smjesne pa nije to 1000km niti se ima para niti se ulaze u stadion. Realno po mojoj procjeni budžet je neki 300-400k veci nije sigurno
Jarane ti meni vjerovo ili nevjerovo ja sam iznio informacije koje sam cuo proteklih sezona, igracima se daje na ruke po 3-5-10 hiljada unaprijed, znaci igraci koji dodju kao pojacanje ne svaki ali eto recimo mesic je dobio pare na ruke, hodzic takodje, a ima njih jos koji su to dobili, pa ne znima sta vam nije jasno, rekao sam Bihac daje 800k za sport u ovom gradu, a pola toga ide jedinstvu, tu su troskovi stanovanja igraca sa strane, ishrana, rekao sam da sigurno trecina tih para zavrsi u tudjim dzepovima, ne mozete porediti infrastrukturu Gradine koja ima 1-2 stadiona i Jedinstva koje ima 4 stadiona, vece tribine, sve to treba odrzavati samo sto je kod nas slucaj dobro poznat svima daju se pare za te stvari a nista se ne uradi na stadionu korisno za te pare, vec jednostavno ljudi ih uzimaju, pa sad vam imam informacije sta se radi sa platama igraca samo sto to nebi bilo uredu da se iznosi na ovom forumu, ljudima se polaju plate i pojedinci ih uzimaju sebi, ima tu prljavih igara svakakvih u kojima pare nestaju. Grad Srebrenik je manji grad i sigurno ima manji proracun za sport kao i za gradinu, Bihac i Srebrenik se ne mogu porediti kao ni Bihac sa Sarajevom, veca sredina, grad, klub i odmah je i veci budzet, shvatite to. Ja sam ovdje naveo koliki je budzet jer sam pratio i pratim ovaj klub vec 15 godina, i valjda nebih ovdje dosao i mazao vam oci sa ovim glupostima... ponavljam vi vjerovali ili ne to je vas problem, ovo je moj zadnji post na ovoj temi, lijep pozdrav svima...

gladni
Kontakt:

Post Postao/la gladni » 10 apr 2013, 00:43

gerijatrija je napisao/la:Krajina nije isplatila nijednu platu ove godine znaci plaćala je samo put i sudije, to znaci maximalno 50 000. Suije 10kola x2500, prijevoz 10000, igrači 0, kotizacija 5000. MAximalno 50 000, sve preko je laž!
i nijednu platu od sestog mjeseca 2012 sto znaci jos dva mjeseca i godina bez plate takvu imam informaciju a lova od opstine legla bar za 2012

indijanac1989
Kontakt:

Post Postao/la indijanac1989 » 10 apr 2013, 02:42

Budzet Radnickog je negdje oko 200-250k,toliko je barem opstina obecala,medjutim vjerovatno se "nabere" jos sa strane, prije svega mislim na sponzore,karte,ljude dobre volje itd. Veliki su troskovi u Prvoj ligi, pogotovo kada ganjas sami vrh tabele, i ja ovom prilikom cestitam UO Radnicki na dobrom obavljanju posla.

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 10 apr 2013, 10:07

LloriS je napisao/la:U Jedinstva je oko 600 000 do 800 000 vecinom se tako kretalo u zadnjih par godina..
Ja stvarno ne znam odakle ti ovaj podatak i samo ti mogu reci da Jedinstvo nije imalo ni priblizno ovih 600.000.

Sa takvim novcem i neznalice bi usle u Premier ligu, zadnjih godina Jedinstvo nije prelazilo 200.000KM.

Ne znam samo odakle ovi pusti snovi :D
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 10 apr 2013, 11:32

indijanac1989 je napisao/la:Budzet Radnickog je negdje oko 200-250k,toliko je barem opstina obecala,medjutim vjerovatno se "nabere" jos sa strane, prije svega mislim na sponzore,karte,ljude dobre volje itd.
Kako bi bilo odlično da je ova cifra tačna!

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 10 apr 2013, 11:34

indijanac1989 je napisao/la:Budzet Radnickog je negdje oko 200-250k,toliko je barem opstina obecala,medjutim vjerovatno se "nabere" jos sa strane, prije svega mislim na sponzore,karte,ljude dobre volje itd. Veliki su troskovi u Prvoj ligi, pogotovo kada ganjas sami vrh tabele, i ja ovom prilikom cestitam UO Radnicki na dobrom obavljanju posla.
Prošle godine je iznos bio 150, a ove godine, zbog smanjenja budžeta iznos je 140 hiljada KM godišnje.

Sa svim što se "nabere" sa strane, mislim da je ukupan budžet oko 200 hiljada KM.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 11 apr 2013, 11:32

Posto su zadnjih dana iznesene neistine kad je u pitanju budzet NK Jedinstvo potrudio sam se da pregledam dokumente Opcine Bihać i tako sa sigurnošću mogu reci da je u 2012.g. za NK Jedinstvo bilo planirano 199.805KM stim da je od toga ako sam dobro upoznat ispoštovano 150.000KM.

U budzetu Opcine Bihać za 2013.g. planirano je 225.000KM za NK Jedinstvo i prva tranša novca je prebačena, e sad da li ce se u poptunosti ova cifra ispoštovati ostaje nam da vidimo na kraju godine.

Znaci vec godinama se u prosjeku za NK Jedinstvo odvaja oko 200.000KM, na to moramo jos dodati novac od sponzora koji sigurno nije veci od 30.000KM, tako uz duzno postovanje prema Lorisu moram reci da su price o budzetu od 600.000 do 800.000KM price za malu djecu i nemaju veze sa stvarnoscu.

Ako nekoga slucajno zanimaju dokumenti budzeta Opcine Bihać gdje pise sve crno na bijelo mogu ih poslati privatnom porukom.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 12 apr 2013, 01:33

Moja greska, izvinjavam se svima, nije bilo namjere, jer sam i ja imao pogresne informacije, Neri jos jednom hvala na ispravci ;)

Mirzoni89
Kontakt:

Re: Budžeti klubova u Prvoj ligi

Post Postao/la Mirzoni89 » 23 jun 2013, 03:28

Neko je spomenuo kako se Jedinstvo nalazi u dugovima, upravo suprotno, Jedinstvo je trenutno na pozitivnoj nuli, nema nikakvih dugovanja, plate su redovne, situacija dolaskom Miroslava Dujmovica se drasticno popravila, sad se otprilike zna ko kosi a ko vodu nosi u ovom klubu...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 23 jun 2013, 10:28

Kod nas je budžet oko 55 000 KM.

Sa tolikim budžetom smo ušli u Premier ligu, i nastupali u Premier ligi.

I uglavnom imamo slabu podršku privrednika, za razliku od npr. Zvijezde iz Gradačca, koji od budžeta općine malo imaju ali privrednici sve.. isto tako i Vitez ima jake privrednike :)
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 23 jun 2013, 12:13

]Zašto je prošle sezone na Zimu Jedinstvo bilo pred raspadom,igrači isli zbog neisplacenih placa?
Također ovi koji spominju da je Buducnost imala 1.2M to je tek nerealno,pa ekipa sa takvim budžetom se može boriti za mjesto u Europi a ne se mučiti da obezbjedi ostanak u 1.ligi FBiH
Jedan covjek sve vodio, Opcina krala nista prebacivala nije na racun kluba, svi igraci skoro sa strane bili, koji god je dolazio dobijao je na ruke po 10-15 hiljada+stan+plata... Puno toga ima. Sad u budzetu 300k a plate redovne i jos stadion malo sminkaju :)

elf1
Kontakt:

Post Postao/la elf1 » 23 jun 2013, 21:52

Solidna ekipa u prvoj ligi je max do 150000 KM smijesni su mi ovi sto pisu cifre 600000 KM i vise
nisu dobro placeni igraci u premier ligi a kamoli ovi u prvoj...
DOMINACIJA BAYERNA
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: InatSilniBosanski i 2 gosta.