Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

crvenocrni
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - UKINUTA SUSPENZIJA

Post Postao/la crvenocrni » 10 apr 2013, 17:37

Ovdje je samo jedna istina a to je da ja nasa reprezantacija jedino svjetlu u nasem fudbalskom/nogometnom tunelu za sto je najmanje zasluzan NSBiH kako ovaj tako i prosli. Gledajuci ove 'utakmice' u posljednje vrijeme, u prvenstvu i kupu, i samu kvalitetu istih kao i kvalitetu terena mogu rec samo jedno a to je da nasi klubovi postaju sve gori i gori a tu su i cinjenice. Nekad se dolazilo i do zadnjih pretkola u Evropi a sad je uspjeh ako se jedan krug prodje. Ja neznam tacno ko je zaduzen za unaprijedjenje kvaliteta u svim segmentima ovog sporta ali vjeovatno i NSBiH ima tu neku ulogu. Posjete na terenima koje su sve manje i manje takodje govore u prilog tome. Sve u svemu ovo sto se kod nas radi je pravi primjer onako kako ne treba da se radi jer ovo je dno dna i tu nema nikakvog napretka, naprotiv ovo je sve gore i gore. ;)

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 10 apr 2013, 18:27

20 godina svi ko zaliveni se ponasali, a sada tamo nekog Begica pozivati na odgovornost ... Malo nedoraslo, posebno ako se zna ko je vedrio i oblacio nasim nogometom poslije ratnih zbivanja ...

Vjerujem da ce i pitanje karata vrlo brzo doci na dnevni red rijesavanja jer o tome se prica vec dugi niz godina, a skoro nista se nije uradilo. I nije uopste toliko da Saveza koliko je do distributera karata. Neko je dugi niz godina imao seme kako i zasto, i danas imamo to sto imamo ...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 apr 2013, 18:56

dobili preko 20 % stadiona i frku digli :roll:
ne idemo na Stad de Frans, 2000 je preko 20% onog njihovog stadiona ako budu igrali dje su i inace...5 % bi vi meni dobili po pravilima :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 10 apr 2013, 19:29

crvenocrni je napisao/la:Ovdje je samo jedna istina a to je da ja nasa reprezantacija jedino svjetlu u nasem fudbalskom/nogometnom tunelu za sto je najmanje zasluzan NSBiH kako ovaj tako i prosli. Gledajuci ove 'utakmice' u posljednje vrijeme, u prvenstvu i kupu, i samu kvalitetu istih kao i kvalitetu terena mogu rec samo jedno a to je da nasi klubovi postaju sve gori i gori a tu su i cinjenice. Nekad se dolazilo i do zadnjih pretkola u Evropi a sad je uspjeh ako se jedan krug prodje. Ja neznam tacno ko je zaduzen za unaprijedjenje kvaliteta u svim segmentima ovog sporta ali vjeovatno i NSBiH ima tu neku ulogu. Posjete na terenima koje su sve manje i manje takodje govore u prilog tome. Sve u svemu ovo sto se kod nas radi je pravi primjer onako kako ne treba da se radi jer ovo je dno dna i tu nema nikakvog napretka, naprotiv ovo je sve gore i gore. ;)
Kad se je to dolazilo do zadnjih pretkola ? Mozda tad, kad su za LP igrala samo 3, a za Kup UEFA (danas Evropska Liga) 1 pretkolo. Danas je npr. mnogo teze proci 2. pretkolo u LP, nego tada 1. i 2. skupa. A sto se tice lige same... mislim da ona nikad nije bolja normalnija i bolja nego danas. Pa kad je to Zvijezda tukla Zrinjski na njihovom stadionu? Pa pogledaj samo broj gostujucih pobjeda i nerijesenih rezultata tad, a pogledaj danas. Nemozes mi reci da je 80% (sto je prije 4-5 godina sasvim normalno bilo) broj domacih pobjeda slucajnost? Pa samo to je znak da se je liga poboljsala. A sto se tice posjete... nama fali neki uspjeh u Evropi da se skrene paznja na domaci nogomet. Zeljo vec konstantno igra u samom vrhu ali im je posjeta sve manja i manja... valjda navijacama vis dosadilo gledat pobjede, odnosno nije im vise to interesantno. Slicno vrijedi za Sarajevo, Borac, ... a da su tereni/stadioni losiji, u to nevjerujem bas.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 10 apr 2013, 20:02

icetea01 je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:Ovdje je samo jedna istina a to je da ja nasa reprezantacija jedino svjetlu u nasem fudbalskom/nogometnom tunelu za sto je najmanje zasluzan NSBiH kako ovaj tako i prosli. Gledajuci ove 'utakmice' u posljednje vrijeme, u prvenstvu i kupu, i samu kvalitetu istih kao i kvalitetu terena mogu rec samo jedno a to je da nasi klubovi postaju sve gori i gori a tu su i cinjenice. Nekad se dolazilo i do zadnjih pretkola u Evropi a sad je uspjeh ako se jedan krug prodje. Ja neznam tacno ko je zaduzen za unaprijedjenje kvaliteta u svim segmentima ovog sporta ali vjeovatno i NSBiH ima tu neku ulogu. Posjete na terenima koje su sve manje i manje takodje govore u prilog tome. Sve u svemu ovo sto se kod nas radi je pravi primjer onako kako ne treba da se radi jer ovo je dno dna i tu nema nikakvog napretka, naprotiv ovo je sve gore i gore. ;)
Kad se je to dolazilo do zadnjih pretkola ? Mozda tad, kad su za LP igrala samo 3, a za Kup UEFA (danas Evropska Liga) 1 pretkolo. Danas je npr. mnogo teze proci 2. pretkolo u LP, nego tada 1. i 2. skupa. A sto se tice lige same... mislim da ona nikad nije bolja normalnija i bolja nego danas. Pa kad je to Zvijezda tukla Zrinjski na njihovom stadionu? Pa pogledaj samo broj gostujucih pobjeda i nerijesenih rezultata tad, a pogledaj danas. Nemozes mi reci da je 80% (sto je prije 4-5 godina sasvim normalno bilo) broj domacih pobjeda slucajnost? Pa samo to je znak da se je liga poboljsala. A sto se tice posjete... nama fali neki uspjeh u Evropi da se skrene paznja na domaci nogomet. Zeljo vec konstantno igra u samom vrhu ali im je posjeta sve manja i manja... valjda navijacama vis dosadilo gledat pobjede, odnosno nije im vise to interesantno. Slicno vrijedi za Sarajevo, Borac, ... a da su tereni/stadioni losiji, u to nevjerujem bas.
UEFA i jeste napravila promjene da bi se 'manjim' klubovima omogucilo da sto vise napreduju i to skoro svi iskoristavaju (da ti sad ne navodim koji su klubovi recimo igrali LP prije i poslije promjene, to mozes i sam provjerit) samo ne nasi, naprotiv postajemo sve gori i gori i ja bih rekao da je to zbog sve losijeg kvaliteta lige zar ne? To sto je se sudjenje popravilo (i nije nesto ali recimo da jeste) ama bas nista nije doprinjelo poboljsanju kvaliteta.
Uostalom da skratim, to je moje misljenje, ti imas svoje i to je u redu. Budi pozdravljen ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jun 2013, 19:18

Senad Hadzifejzovic najavio intervju sa Munibom Usanovicem iz zatvora. Jedva cekam da ponovo vidim onu glupu facu. Intervju bi trebao poceti uskoro.
#divovi

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 07 okt 2013, 19:56

hajde savezu, pokazi se sada i ponovi utakmicu izmedju Sarajeva i borca, sto bi trebala biti najnormalnija i najrealnija odluka.

Nemojte samo misli usmjeravati ka reprezentativnoj selekciji, vi ste odgovorni i za PLBiH!
NON MOLLARE MAI

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 29 okt 2013, 02:34

Prosto ne mogu da vjerujem da sam dočekao period gdje savez funkcioniše besprijekorno. Hvala Osimu, Begiću, Bakoviću i svima koji su zaslužni za ovakav korektan i funkcionalan rad saveza. Poklopilo se vala sve.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 dec 2013, 02:22

Savez je sada pun k'o brod, u BH kontekstu. Sada cemo vidit jesu li ovi novi ljudi sposobni, ili prodaju maglu. Investiranje u domaci nogomet na pametan nacin je jedini put naprijed. Kao neki minimum, popravit ove katastrofalne terene sirom drzave.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 dec 2013, 06:25

Investirati će oni u svoje kuće, možda neko kupi i neki stan. U nas kako jedan, tako svi, nebitno o čemu je riječ.

Možda nas ima i poštenih na nekoj važnijoj poziciji, samo da se stranke ne počnu uključivati u naš sport što je skoro pa nemoguće.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 dec 2013, 13:10

Ove pare će lijepo da se razgrabe međusobno između nogometnih službenika i političara. Novce dobijene, nikada nismo uložili u prave stvari, tako da neće biti ni ovaj put.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 dec 2013, 13:46

Predsjednik Begic i ostali u savezu djeluju kao normalni ljudi, i vjerujem da će novac od SP uložiti u razvoj fudbala u našoj domovini.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 06 dec 2013, 14:25

Sheyi je napisao/la:Predsjednik Begic i ostali u savezu djeluju kao normalni ljudi, i vjerujem da će novac od SP uložiti u razvoj fudbala u našoj domovini.
Ja ne znam sta bi u nasem slucaju trebalo znaciti ,,Razvoj fudbala u BiH", kako savez moze tomu pridonijeti i ovu lovu sto se ubuduce bude zaradjivala da investira u razvoj. Moja logika mi nalaze da bi to ovako trebalo izgledati.
1. Osnovati u NFSBIH-u Odjel za razvoj fudbala u BiH koji ce nadgledati cijeli proces i biti odgovoran za finansiranje.
2. Taj odjel bi skupljao projekte klubova iz BiH s jasnim ciljevima i strategijom razvoja, gdje bi se definiralo sto bi se postiglo tim ulaganjem i koliko bi doprinijelo razvoju tog kluba/područja u narednih 10 godina.
3. Komisija bi odlucila koje su ideje zanimljive i godisnje izabrala po par projekata.
4. Ukoliko sa strane kluba dodje do krsenja obaveza neko bi trebao krivicno odgovarati za nestanak love.
Uglavnom to bi bila neka logika.
Do sada je slucaj da se klubovima isplati odredjen iznos za omladinski pogon a niko ne kontrolise sta se sa tim novcima radi i tu je kriminal do kosti, gdje svi dobiju samo ta djeca ne. Taj bi odnos trebao bolje definirati (ulozeno/vraceno) i pojacati kontrole i monitoring.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 dec 2013, 14:42

zizu1991 je napisao/la:Ove pare će lijepo da se razgrabe međusobno između nogometnih službenika i političara. Novce dobijene, nikada nismo uložili u prave stvari, tako da neće biti ni ovaj put.
8-)

Stvari se jesu promijenili ali ne toliko koliko mi mislimo. Uglavnom nebitno, neki idu besplatno na nakve seminare i sva gostovanja dok neki moraju izvaliti par stoja da bi otišli. Evo da su iz saveza, ne, nego su prijatelji.

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 06 dec 2013, 14:47

Begic je jednom prilikom izjavio da ce novac dobijen od plasmana iskoristiti kao i ostale zemlje, dakle nece izmišljati toplu vodu.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 dec 2013, 15:48

robijas_Ri je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Predsjednik Begic i ostali u savezu djeluju kao normalni ljudi, i vjerujem da će novac od SP uložiti u razvoj fudbala u našoj domovini.
Ja ne znam sta bi u nasem slucaju trebalo znaciti ,,Razvoj fudbala u BiH", kako savez moze tomu pridonijeti i ovu lovu sto se ubuduce bude zaradjivala da investira u razvoj. Moja logika mi nalaze da bi to ovako trebalo izgledati.
1. Osnovati u NFSBIH-u Odjel za razvoj fudbala u BiH koji ce nadgledati cijeli proces i biti odgovoran za finansiranje.
2. Taj odjel bi skupljao projekte klubova iz BiH s jasnim ciljevima i strategijom razvoja, gdje bi se definiralo sto bi se postiglo tim ulaganjem i koliko bi doprinijelo razvoju tog kluba/područja u narednih 10 godina.
3. Komisija bi odlucila koje su ideje zanimljive i godisnje izabrala po par projekata.
4. Ukoliko sa strane kluba dodje do krsenja obaveza neko bi trebao krivicno odgovarati za nestanak love.
Uglavnom to bi bila neka logika.
Do sada je slucaj da se klubovima isplati odredjen iznos za omladinski pogon a niko ne kontrolise sta se sa tim novcima radi i tu je kriminal do kosti, gdje svi dobiju samo ta djeca ne. Taj bi odnos trebao bolje definirati (ulozeno/vraceno) i pojacati kontrole i monitoring.
Tako je, to je ključno, savez ne može sam 'popraviti' stanje u našem fudbalu, znaci moraju klubovi ozbiljnije raditi, prije svega sa mladima, jer kad vidiš kako se iz Hrv i Srb prodaju igraci u Lige petice i ostale jake lige, a naši vecinom u Tursku(drugu) ili neke lijevu ligu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 dec 2013, 15:58

Moje neko misljnje da ce se ovim parama prvo platit dugovi koje su godinama pravili kriminalci iz prijasnjeg saveza, te da ce jedan dio otici na "stadion" (vjerovatno da se Bilino Polje jos usminka), a ostatak ce ostati u savezu iskljcivo za potrebe reprezentacije. Naravo od ovih para se placaju "obaveze u Brazilu" putovanje, smjestaj, i sve ostalo. (sto je jako skupo)

A sad ocekivati da ce se te pare ulozit u nasu ligu za neko "jacanje" je smjesno, ja ne vidim nacin za to. Da se daju pare klubovim je suludo jer ce ih potrositi na gluposti, isto tako da se radi neka infrastrukutra je ne moguce. Prosto tih 9 milona je malo za neko poboljsane ali eto ostaje da vidimo.

Formiranje nekih odobora iziskuje jos vece troskove, tako da tesko ce to ici.

Bila je emisija na TV1 sa onom Nikolinom i mislim da je tamo receno kako i sta, jer nisu neke "velike" pare za nasu situaciju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 dec 2013, 19:41

Sta je ovo FIFA-i danas? Odjednom pametni postali.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/fifa-za ... s-a/120327" onclick="window.open(this.href);return false;

A bili su se digli. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 dec 2013, 19:52

Čuj reprezentacija RS-a. :lol:

Uskoro će svako selo željeti svoju reprezentaciju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 16 apr 2014, 14:14

Ponjamke se na ove sto su dozvolili da ovi iz sumadije igraju sa prekodrinasima utakmicu u Banja Luci.
Bice to odlicno orgijanje nacionalista predvodjenim vodjom Dodikom koji kupi poene u izbornoj godini dovodjenem Srbije u Banja Luku.

Pu jesmo naivni i odvratni.
1946

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”