ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

samosarajvo
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la samosarajvo » 04 apr 2013, 01:55

DukeOfWellington je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:"Prava" sljaka pocinje za nekih 10 ak dana turnirom u Monte Carlu kojeg brani naravno Rafael Nadal.
Rafa se ozbiljno poceo pripremati za istu bukvalno dan poslje osvajanja turnira u Indian Wellsu a vec ju je "osjetio pod nogama" na turnirima u Srednjoj i Juznoj Americi.
Sta mislite moze li mu iko parirati na sljaci i da li ce ova sezona, sto se sljake tice, biti ista drugacija od prosle?
Mogla bi biti. Nadam se da će ove sezone u finalima od Rafe gubiti Murray umjesto Dijaninog sina. Al doće i taj Rafa na hard kasnije.
Doce i taj hard kasnje, upravu si.Mogo bi Dijanin sin pokusat nesto na toj podlozi

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 04 apr 2013, 09:24

samosarajvo je napisao/la:
work je napisao/la:Evi ispadi "WTA match" su potpuno nerezonski. Murray je statistički najbolji returner na betonu svih vremena, tako da ne iznenađuje veliki broj breakova sa njegove strane. Istovremeno, servis mu varira. Kada mu je procenat prvog servisa visok, ponajbolji je igrač na touru, primjer su neke partije na Wimbedonu, OI, u Šangaju i slično.
Međutim, taj procenat nije konstantan, a uzevši u obzir da mu je drugi servis loš za igrača njegovog renomea uz teške uslove za igru i iscrpljujuće poene, razumljivi su i mnogi breakovi Ferrera.
Da ne bude da je ovo nešto novo, ovako nešto se redovno dešavalo u mnoštvu mečeva Đokovića i Murraya, koji su među najboljim returnerima na betonu svih vremena.(Da ne budem dočekan odmah na AO ove sezone, svjestan sam tog meča.)
:lol:
Naveo sam turnire. Kad ih pogledaš, vidjet ćeš da nema niti jednog razloga za smijeh. Sada sam odgovorio na ovakvu repliku, u budućnosti se neću obazirati na iste jer iste su savršeno neprimjerene prilikom iole ozbiljnije diskusije.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 apr 2013, 09:42

@work

De mi reci 1 period duzi od 3 meseca, kad je Murray bio najbolji igrac na Touru :?: :!:

Murray nikada, ali nikada nije zavrsio sezonu u top3, sve dok se Nadal nije povredio i propustio cca 4 meseca u 2012oj. Kako onda mozemo da govorimo tako fikcijski da je "ponajbolji igrač na touru" a za primer navoditi "neke partije na Wimbedonu, OI, u Šangaju i sl."? To je klasicna logicka omaska zakljucivanja, koja se zove cherry picking. Sve je njome dokazivo i oborivo. ;)

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 04 apr 2013, 10:18

Bojim se da se nismo razumjeli. Niti na jednom mjestu nisam rekao da je Murray najbolji igrač na touru. Govorio sam o trenucima, nebitno bilo to dijelovi meča, cijeli mečevi pa i cijeli turniri kada je imao visok procenat prvog servisa i u takvim situacijama protivnici mu i nisu imali nekih šansi, nevezano o kome se radilo i u kakvoj formi bio. Tako je npr. u serijama dan za danom dobijao Nadala i Federera, u Šangaju je strašnim prvim servisom jednostavno pomeo konkurenciju prije tri godine, jdan od njegovih boljih turnira, u serijama je dobio Đokovića i Federera. Naravno, kao što sam već rekao, prvi servis mu je varijabilan i često pada na procente ispod 50% što je kriminalno za igrača njgovog kalibra i to, uz slab drugi servis, dovodi da relativno često izgubi servis.
Da naglasim još jednom, ne govorim da je bolji igrač od nekog drugog top igrača, ali u partiji protiv Andy Murraya sa visokim procentom prvog servisa malo ko ima šansi da uopće bude konkurentan, kamo li da dobije taj meč. Primjera za to je mnogo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 apr 2013, 10:32

E jbga sad. Kad bi Nadal servirao kao na USO2010 bio bi nepobediv. Kad je Federer servirao 30+ asova i imao 2-3 duple, bio je nepobediv van sljake. Bio bi i sad, da ga ledja nisu izdala.
Problem je sto ti procenti servisa drasticno umeju da omanu u najvaznijim trenucima, kao i sam servis generalno i onda se treba osloniti na igru sa osnovne linije. A Murray nema napadacki dovoljno dobru igru da bi bio najbolji na Touru. Videcemo, mozda ce je usavrsiti, mozda ne, ali je nikada nije imao do sada. A periodi kad je igrao na najvisem nivou na svetu su bivali izuzetno kratki i ne moze se govoriti o kontinuitetu.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 04 apr 2013, 11:01

You have a point, međutim nisam ja sad mislio na neke ekstremne procente. Naravno da sa takvim svi igrači postaju dosta boljim. Govorim o tome da se procenti Murrayevog prvog servisa izjednače sa procentima njegovih konkurenata. Znači, ne govorim o 70-80%, sada u prosjeku Djokovic Nadal i Federer imaju i oko 10% više procente od Murraya i dosta rijetko idu ispod 50%, za razliku od njega. Da zaključim, Murray bi približavanjem prosjecima drugih top igrača bio dosta konkurentniji jr kada mu uđe prva serva, mislim da je sa aspekta dobijanja poena nakon uspješnog prvog servisa za nijansu bolji od konkurencije danas.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 apr 2013, 10:38

work je napisao/la:Da zaključim, Murray bi približavanjem prosjecima drugih top igrača bio dosta konkurentniji jr kada mu uđe prva serva, mislim da je sa aspekta dobijanja poena nakon uspješnog prvog servisa za nijansu bolji od konkurencije danas.
Ne bi valjda bio bolji i od strasnog Novaka?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 apr 2013, 10:44

Virtu4l je napisao/la: Ne bi valjda bio bolji i od strasnog Novaka?
Da li Murray moze da bude bolji od Djokovica? - Moze.
Da li je ikada bio bolji od Djokovica u nekom duzem vremenskom intervalu? - Nije.
Vrlo jednostavno.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 05 apr 2013, 11:58

Virtu4l je napisao/la:
work je napisao/la:Da zaključim, Murray bi približavanjem prosjecima drugih top igrača bio dosta konkurentniji jr kada mu uđe prva serva, mislim da je sa aspekta dobijanja poena nakon uspješnog prvog servisa za nijansu bolji od konkurencije danas.
Ne bi valjda bio bolji i od strasnog Novaka?
Na travi i malo bržem betonu vrlo vjerovatno. Na šljci mu kretanje nije još uvijek dovoljno dobro, što mi je malo iznenađujuće zato što znamo gdje je išao na akademiju. Međutim, prije dvije godine imao je odličnu sezonu šljake, za svoju repotaciju. Prošle je to bilo dosta slabije, ali mislim da je razlog tome bila ona tranzicija forehanda gdje je najupečatljiviji bio onaj poraz protiv Ferrera na RG(forehand se u potpunosti raspao. Ono nisam vidio ni kod mnogo slabije rangiranih igrača.). Živo me interesuje kako će ove sezone igrati u ovom periodu.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 11 apr 2013, 20:44

Za razliku od prošlih osam godina, David Ferrer ove sezone neće igrati na Masters 1000 turniru na zemljanoj podlozi Monte Carla, koji se održava sljedećeg tjedna. Četvrti tenisač svijeta odustao je od nastupa zbog tjelesnih problema, ne precizirajući o čemu je točno riječ...
David Ferrer, trenutno prvi španjolski reket i četvrti tenisač svijeta, idućeg tjedna neće biti u akciji na Masters 1000 turniru Monte Carlu. Ferrer će propustiti početak europskog dijela sezone na svojoj najdražoj zemljanoj podlozi, a razlog za otkazivanje nastupa je ozljeda ili bolest, bez da je poznato više detalja.
Svjetski broj četiri je putem Twittera izvijestio da ga muče tjelesni problemi, ali nije otkrio o čemu se radi. Ukoliko nije riječ o nečem ozbiljnijem, povratak bi se trebao dogoditi na turniru iz serije 500 u Barceloni, tjedan nakon Monte Carla.
Ferrer je proteklih godina bio redovit na turniru na kojem ga neće biti ove sezone. Od prvog nastupa u 2003., propustio je samo narednu godinu, dok je od 2005. do lani igrao baš svaki puta. Najbolji rezultat ostvario je prije dvije godine, kada je došao do finala i na završnoj prepreci izgubio od Rafaela Nadala.
Inače, u Kneževini neće biti još jedan igrač iz svjetskog vrha, barem po sadašnjem stanju stvari. Roger Federer, trenutno treći na ATP ljestvici, nema u planu nastup u Monte Carlu, a to se može promijeniti još jedino u slučaju da prihvati ponuđenu pozivnicu. Zasad su poznata dva vlasnika wild-carda, Juan Martin Del Potro i Gael Monfils.
No, spomenuta dva problema nisu jedino što muči direktora Željka Franulovića i organizatore turnira. Novak Đoković, svjetski broj jedan, i dalje je pod upitnikom zbog ozljede gležnja zarađene proteklog vikenda u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa, na putu do gostujuće pobjede Srbije nad SAD-om.
Dobra je vijest što je liječnički pregled pokazao da ozljeda nije teža, a prvi tenisač svijeta nada se da neće morati odustati od Monte Carla. Konačna odluka bit će donesena ovisno o oporavku u narednim danima.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 14 apr 2013, 00:57

Ponašanje tenisera je postalo pomalo degutantno. Postaju drama queens. Razumijem da se neko povrijedi i otkaže turnir, ali sada je postala redovna pojava da se svaki drugi žali na neke povrede, a onda kroz dan dva let kao da nikad ništa nije bilo.
Iskreno sam pomislio da bi Đoković mogao izostaviti dobar dio sezone, nakon onih famoznih suza i priče pojedinaca kako je otišao zglob u mp3. Srećom, sve je, kako se čini, dobro, samo se bezveze digla prašina.
Za Rafu ne znam kad će igrat kad neće. Kao da igra kad mu je volja.
Federer je dosta korektan. Odmara neke turnire, ali blagovremeno najavi.
Murray se čini najmanjim glumcem, po tom pitanju, stim da ima one tikove kad igra pa se hvata za butinu i sl, međutim to i ne spada u ovu kategoriju. Čovjek je na terenu, dokrajći ga i ćao.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 apr 2013, 03:20

work je napisao/la:Ponašanje tenisera je postalo pomalo degutantno. Postaju drama queens. Razumijem da se neko povrijedi i otkaže turnir, ali sada je postala redovna pojava da se svaki drugi žali na neke povrede, a onda kroz dan dva let kao da nikad ništa nije bilo.
Iskreno sam pomislio da bi Đoković mogao izostaviti dobar dio sezone, nakon onih famoznih suza i priče pojedinaca kako je otišao zglob u mp3. Srećom, sve je, kako se čini, dobro, samo se bezveze digla prašina.
Za Rafu ne znam kad će igrat kad neće. Kao da igra kad mu je volja.
Federer je dosta korektan. Odmara neke turnire, ali blagovremeno najavi.
Murray se čini najmanjim glumcem, po tom pitanju, stim da ima one tikove kad igra pa se hvata za butinu i sl, međutim to i ne spada u ovu kategoriju. Čovjek je na terenu, dokrajći ga i ćao.
Rafa je najveci borac na turu, na svakom turniru igra 100% i otkazuje samo kad ne moze, kad je povrjedjen.Cuj igra kad mu je volja...Reci mi to kad je on preskako turnire onako bezveze zbog nekig gluposti? Kod njega ili osvaja sve zivo ili ga nema po par mjeseci.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 15 apr 2013, 13:58

Mote Carlo je poceo, a jucer je Isner uzeo titulu u Houstonu protiv Almagra, a Robredo u Casablanci protiv Andersona.

Robredu 11. titula u karijeri, Isneru 6.

Raonic-Benneteau jedini mec koji danas vrijedi pogledati.

Zdrijeb;

http://www.monte-carlorolexmasters.com/ ... 13&Draw=ms" onclick="window.open(this.href);return false;
Genius, outrageous, the best ever! RF!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 apr 2013, 13:02

Verdasco protiv Marinka sa 5-2 i dvije serve za set na 5-7 0-3, na kraju 5-7 3-6. :lol: :lol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 apr 2013, 20:50

retro

Imal kakvih sigurica za sutra. :?:

Izlazi li veliki Rafa sutra na teren :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 apr 2013, 20:58

legenda reala je napisao/la:
Izlazi li veliki Rafa sutra na teren :?:
Na tvoju srecu - izlazi. Oko 11:50 :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 apr 2013, 23:04

Zasto svi pitate igra li rafa ha hu ? Nisam u toku zadnjih par dana..je li to nesto upitan bio ili..? :S

Edit: Nasao sam da je za jednu spansku tv izjevio kako mu je koljeno poslje teskih treninga pred MC nateklo VISE NEGO STO JE ON ZELIO ali i kako se nada da ce biti bolje jer od tad(kad je dao izjavu) do prvog meca (sutra) ce biti pod nesto manjim naporom.

Odbranit ovu sljaku kako zna i umije (MC,Barcelona,Rim i RG) pa kasnje vidjet sta i kako.Mozda i bude 100% recovery.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 apr 2013, 13:51

Nadal rastavio na proste faktore Matosevica. Nastavio tamo gdje je stao. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 apr 2013, 16:55

Murray na SK protiv Vasselina, trenutno 1:0 u prvom setu.

Monaco poništava Gulbisa.

EDIT: Murray rutinski do pobjede, zadovoljan sam prikazanim.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 apr 2013, 14:15

Kakav raspad Murraya.

Kakvo razbijanje Murraya. :o 6-1 6-2

Poveo je 1-0 i imao dvije break lopte, a onda do kraja meca uzeo dva gema.

Wawrinka je ovom pobjedom vratio Federera na drugo mjesto.
Zadnja izmjena: retro, dana/u 18 apr 2013, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.