Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Maestro^^
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Maestro^^ » 01 apr 2013, 21:06

Ja 2. 8-)
Ciljamo na jos veci plasman. :P
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 01 apr 2013, 21:10

Maestro^^ je napisao/la:Ja 2. 8-)
:lol: :lol: :lol: ,fale ti samo dvije bobe. :mrgreen:
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2013, 23:58

" onclick="window.open(this.href);return false;

:lol: :lol: :lol:

Ovo sam tek danas video. Extra.
Eto ti, @RioFerdy88, nacina da provozas McLaren. ;)

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 02 apr 2013, 00:05

youngredcomps je napisao/la:
Maestro^^ je napisao/la:Ja 2. 8-)
:lol: :lol: :lol: ,fale ti samo dvije bobe. :mrgreen:
Ma sta je to meni. :P
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 apr 2013, 00:11

Đorđe za uživanje u Johnniu dobio da provoza McLaren, šta reći nego lucky bastard 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 apr 2013, 00:15

rio_Ferdy88 je napisao/la:Đorđe za uživanje u Johnniu dobio da provoza McLaren, šta reći nego lucky bastard 8-)
Sta tek reci za Kimija, koji je za uzivanje u J.Walkeru dobio ugovor sa McLarenom i umalo im doneo titulu :?: :mrgreen:

[youtube][/youtube]

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 apr 2013, 10:47

Mateschitz izjavio da bi kao eventualnog nasljednika Webber-a u RBR-u volio vidjeti Kimi-ja - koji se najvise druzi sa Vettelom, ako je vjerovati pisanjima Njemackih medija - ali je isto tako istakao da je Webber i dalje broj 1 kada je drugi cockpit u pitanju.

Medjutim BILD prenosi da Webber uveliko pregovara sa Porsche-om i da bi trebao biti njihv glavni vozac u DTM-u naredne godine i na utrci u Le Mans-u.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 apr 2013, 12:45

Tesko da ce Raikkonen da pristane da sluzi Vettelu. Nije on timski igrac.

A za Webbera je dosta i to. Niti je sampionskog kova, niti je kad to bio, a ni godine mu nisu saveznik. Iduce godine ce razlika izmedju Vettela i njega biti jos veca, tako da treba ili da se pomiri sa tim ili da ode iz RBa.

Onomad smo gledali Schumachera u najjacem timu, sa kolegama koji mu ne smeju nista, kako rusi rekorde i sprda se sa F1. Danas je to Vettel, u drugom autu i okruzen nekim drugim ljudima. Ali, model je isti.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 09 apr 2013, 20:19

Finac Kimi Räikkönen, vozač Lotusa, na pragu je prilično rijetkog ostvarenja. Na Velikoj nagradi Kine, koja se vozi u nedjelju na stazi u Šangaju, tražit će svoj 20. uzastopni plasman među deset najboljih vozača. Kako kaže u najavi te utrke, problema ne bi trebalo biti...
Posljednja utrka u kojoj Kimi Räikkönen nije osvojio bodove bila je Velika nagrada Kine 2012. godine. Od tada je 19 puta zaredom utrke završavao među deset najboljih vozača, a usput dvaput i pobijedio. Prošle sezone u Abu Dhabiju te na otvaranju ove sezone u Australiji.
"Nažalost, prošle sezone nisam osvojio bodove u Šangaju, ali u ranijim nastupima na toj stazi osvajao sam prvo, drugo i treće mjesto pa se nadam kako ću ove sezone dodati još jedan uspjeh na listu rezultata", izjavio je Räikkönen koji je prošle godine u Kini osvojio 14. mjesto iako je startao s četvrte pozicije.
"Bio sam tada na dobrom putu prema dobrom rezultatu, ali sam u završnici utrke imao velikih problema s potrošnjom guma i ostao sam bez bodova", osvrnuo se Finac na prošlogodišnju utrku u Šangaju.
Dodaje kako je teško prognozirati utrke koje dolaze: "Vrlo je teško predvidjeti što će se događati u utrkama koje su pred nama. S ovim bolidom još nismo bili u Kini i zato ne možemo znati kako će se on ponašati."
Ipak, Kimi je optimist i vjeruje u dobar rezultat: "Ne vidim razlog zbog kojeg ne bismo bili dobri u Šangaju. Lani smo imali brzinu na ovoj stazi pa vjerujem da će tako biti i ove godine. Imamo određene novitete na bolidu i vjerujemo da će nam oni pomoći da budemo dobri kao u Australiji."
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 apr 2013, 13:38

MaGiCa je napisao/la:Tesko da ce Raikkonen da pristane da sluzi Vettelu. Nije on timski igrac.

A za Webbera je dosta i to. Niti je sampionskog kova, niti je kad to bio, a ni godine mu nisu saveznik. Iduce godine ce razlika izmedju Vettela i njega biti jos veca, tako da treba ili da se pomiri sa tim ili da ode iz RBa.

Onomad smo gledali Schumachera u najjacem timu, sa kolegama koji mu ne smeju nista, kako rusi rekorde i sprda se sa F1. Danas je to Vettel, u drugom autu i okruzen nekim drugim ljudima. Ali, model je isti.
On ako ode u Red Bull, nece sigurno ici da sluzi, niti bi ga Red Bull ikada doveo s tom ulogom. Ako ga Red Bull zeli, ne vidim zasto ne bi otisao tamo, jer su mogucnosti Red Bulla vece od Lotusa i veca sansa mu je tamo da osvoji naslov.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 apr 2013, 14:45

_dreamer_ je napisao/la: On ako ode u Red Bull, nece sigurno ici da sluzi, niti bi ga Red Bull ikada doveo s tom ulogom. Ako ga Red Bull zeli, ne vidim zasto ne bi otisao tamo, jer su mogucnosti Red Bulla vece od Lotusa i veca sansa mu je tamo da osvoji naslov.
A nego radi cega bi ga doveo: da se nadmece sa Vettelom :?:
Mislim da je svima jasno da je Vettel udarna pesnica RBa, te da niti ce on trpeti ravnopravnog WC kolegu, niti tim zeli dopustiti da im on ode. Videcemo, ali iznenadio bih se da vidim Raikkonena u Red Bullu. A citajuci strane forume, dolazim do zakljucka da nisam jedini. ;)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 apr 2013, 17:29

MaGiCa je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la: On ako ode u Red Bull, nece sigurno ici da sluzi, niti bi ga Red Bull ikada doveo s tom ulogom. Ako ga Red Bull zeli, ne vidim zasto ne bi otisao tamo, jer su mogucnosti Red Bulla vece od Lotusa i veca sansa mu je tamo da osvoji naslov.
A nego radi cega bi ga doveo: da se nadmece sa Vettelom :?:
Mislim da je svima jasno da je Vettel udarna pesnica RBa, te da niti ce on trpeti ravnopravnog WC kolegu, niti tim zeli dopustiti da im on ode. Videcemo, ali iznenadio bih se da vidim Raikkonena u Red Bullu. A citajuci strane forume, dolazim do zakljucka da nisam jedini. ;)
Ehm, pa da je to bas bukvalno i apsolutno tako kao sto kazes, ne bi Horner skakao u Maleziji pred kamerama kao debil kada je Vettel napao Webbera, ne bi Webber prije ceremonije spominjao Vettelu "Multi 21, Seb" (pretpostavljam da znas sta to znaci). Vettel je radi godina i osvojenih titula sigurno u povlastenoj situaciji, ali ne u tolikoj mjeri da je Webberu zabranjeno pobijediti, jer je imao dopust tima da pobijedi u Maleziji. Druga je stvar to sto je njima Vettel vrijedan, pa ce mu se za ovo nepostivanje progledati kroz prste (ovaj put).

Ja ne ocjenjujem sanse Kimija da zavrsi u Red Bullu, nego dajem komentar da UKOLIKO Red Bull govori da ga zeli (iako o tome ne znam nista), onda ga sigurno ne zeli kao vodonosu, jer ima mnogo jeftinijih i pogodnijih vozaca od Kimija koji su spremni sjesti u taj drugi bolid sl. godine.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 apr 2013, 16:12

slika

Ovaj vikend u F1 kalendaru je rezervisan Kineski GP koji se vozi na stazi Shanghai International Circuit. U kalendaru F1 nalazi se od 2004 godine, a dizajner je naravno Tilke i u to vrijeme ova staza je važila za najskuplju izgrađenu jer je izgradnja koštala 240 mil dolara, a završena je u roku od 18 mjeseci ;)

Prvi pobjednik je bio vječita sjena Rubens Barrichello, a najviše uspjeha u konkurenciji vozača ima Lewis sa 2 pobjede dok u konkurenciji konstruktora McLaren i Ferrari imaju po 3 pobjede. Prošlogodišnji pobjednik je bio Rosberg u bolidu Mercedesa i to je bila njegova prva pobjeda u karijeri u F1 cirkusu kao i prva pobjeda Merca nakon 1955 god, a iza njega sa 20ak sekundi zaostatka na podijumu je bio McLarenov dvojac ;)

Na ovoj stazi vozi se 56 krugova, rekord staze i najbrži krug drži Schumi, a Fetl je svoju prvu pobjedu u RB ostvario na ovoj stazi, kada je iza njega bio njegov voljeni kolega Webber :mrgreen:

Novim ugovorom iz 2011 god GP Kine ostaje u F1 kalendaru do 2017 god, iako je u posljednje vrijeme došlo do pada broja prodatih ulaznica kod organizatora ove utrke.

Satnica:

Petak, 12. april, 1. slobodni trening - 04:00
Petak, 12. april, 2. slobodni trening - 08:00
Subota, 13. april, 3. slobodni trening - 05:00
Subota, 13. april, Kvalifikacije - 08:00
Nedjelja, 14. april, Utrka - 09:00

Izgled staze

slika

Što se tiče momčadi, McLaren nam je ostao dužan i oni su najavili da su u ovoj 3sedmičnoj pauzi radili 24/7 i da su otkrili razloge razočaravajuće forme iz prve dvije utrke i da su pokušali ispraviti nedostatek na bolidu, a koliku su uspjeli u tome vidjećemo tokom vikenda ;)

RB i taj unutarmomčadski duel će biti opet u centru pažnje, a iza njih kao glavni konkurenti očekuju se Propeti konjići sa preporođenim Massom, Mercedes sa bolidom koji je ravnopravno parirao RB u Sepangu (većim dijelom utrke), sa Rosbergom koji brani naslov prošlogodišnjeg pobjednika i Lewisom kao prvim vozačem što smo imali priliku vidjeti u Maleziji. Na kraju ne smijem zaboraviti ni Lotus koji je pokazao dva različita lica ove sezone i Kimija koji je na otvaranju sezone podsjetio na najbolje dane, ali u idućoj trci isto tako pokazao ne tako kvalitetno izdanje ;)

Očekuju se 3 zaustavljanja u boksu, a kao što možemo vidjeti i suho i stabilno vrijeme, bez pljuskova i time bez haotičnih situacija na stazi koje smo znali viđati u posljednje vrijeme 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2013, 02:29

Jucer smo u Kini dobili tzv. slag na tortu kada je sukob Vettela i Webbera u Maleziji u pitanju...Naime danas je po tom pitanju izjavu dao niko drugi vec Fernando Alonso. :lol: :lol:

Da sam na njegovom mjestu nakon 2008 i Singapura izbjegavao bih svakakve komentare na skakljive teme kada je F1 u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 apr 2013, 02:34

amerosm je napisao/la:Jucer smo u Kini dobili tzv. slag na tortu kada je sukob Vettela i Webbera u Maleziji u pitanju...Naime danas je po tom pitanju izjavu dao niko drugi vec Fernando Alonso. :lol: :lol:

Da sam na njegovom mjestu nakon 2008 i Singapura izbjegavao bih svakakve komentare na skakljive teme kada je F1 u pitanju.
Nema razloga za tim. Jasno je da on nije znao ništa o tome. Prema tome, ima puno pravo da priča šta hoće.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 12 apr 2013, 13:36

amerosm je napisao/la:Jucer smo u Kini dobili tzv. slag na tortu kada je sukob Vettela i Webbera u Maleziji u pitanju...Naime danas je po tom pitanju izjavu dao niko drugi vec Fernando Alonso. :lol: :lol:

Sta pokusavas da kazes? Te dvije situacije ama bas nikakve veze nemaju jedna sa drugom. hajde da si rekao Hockenheim 2010 pa i nekako...

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 12 apr 2013, 13:39

Kakve on veze ima s tim? Zuti karton. Mozda si mislio na Njemacku 2010te? :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 apr 2013, 20:31

Valjda je u ovoj pauzi Mclaren popravio nešto na svom bolidu. Prve utrke su bile katastrofalni. Nemoguće je da su postali samo čisti prosjek.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 12 apr 2013, 20:51

Neutral je napisao/la:Valjda je u ovoj pauzi Mclaren popravio nešto na svom bolidu. Prve utrke su bile katastrofalni. Nemoguće je da su postali samo čisti prosjek.
Napravljen je korak naprijed, ali navodno nedovoljan da bi se ukljucili u ozbiljniju borbu za vrh.

Red Bull, Ferrari, Lotus i Mercedes su osjetno ispred, a Force India ima dobar bolid tako da u normalnim okolnostima top 5 nije realno ocekivati.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 apr 2013, 21:31

McLaren ce tek biti prosek i to kad im ode Mercedes. Trenutno su u fazi pada, koja ce se smatrati 1 kvalitetom, spram onoga sta im se sprema. ;)

Ne znam. Meni Mecka i to ova originalna, deluje kao tim koji ce biti nova dinastija, nakon RBa. Ne Ferrari, ne McLaren, vec Mercedes Benz.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.