Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 apr 2013, 21:42

McLaren će progledat' kad se riješi škarta.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2013, 21:43

MaGiCa je napisao/la:McLaren ce tek biti prosek i to kad im ode Mercedes. Trenutno su u fazi pada, koja ce se smatrati 1 kvalitetom, spram onoga sta im se sprema. ;)

Ne znam. Meni Mecka i to ova originalna, deluje kao tim koji ce biti nova dinastija, nakon RBa. Ne Ferrari, ne McLaren, vec Mercedes Benz.
Slazem se s tobom, ali je pitanje koliko ce oni jos ostati u F1, jer dionicari Daimlera traze da istupe iz F1, ali ih je Zetsche ove godine smirio Laudom, a kako ce biti u buducnosti ostaje da se vidi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 apr 2013, 21:52

Kad je zasedao Meckin bord direktora pre 12 meseci, plan im je bio da postanu najjaci proizvodjac luksuznih automobila na svetu pre 2025. A trkacki program je sastavni deo toga.

Ne verujem da se dvoumi oko buducnosti neko ko to izjavljuje. Cela grupa DaimlerAG se povratila iz recesije i ostvaruje sve vece profite. Za njih je trkacki program sica.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 apr 2013, 23:28

MaGiCa je napisao/la:McLaren ce tek biti prosek i to kad im ode Mercedes. Trenutno su u fazi pada, koja ce se smatrati 1 kvalitetom, spram onoga sta im se sprema. ;)
Trebala bi Honda zamijeniti Mercedes, a lijepu historiju imaju ovo dvoje 8-)

Vjerujem da imaju dugoročni plan, jer neće dopustiti da se jedno takvo ime odvede u prosjek, a mislim da su u gorem kanalu bili nakon odlaska Honde prvi puta, kada su bili skoro 3 godine bez pobjede, a nakon čega je došao Newey, Mercedes i čika Mika 8-)

Tako da je teško očekivati da postanu prosjek (isto kao što je teško očekivati da dominiraju :mrgreen: ), s obzirom na veličinu, finansije i sve ostalo što ide sa imenom McLarena ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 13 apr 2013, 09:23

Kimi majstore, svaka cast
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 13 apr 2013, 09:38

Odlicna pozicija za Alonsa i Massu,Ferrari brzi od Mercedesa i Lotusa to je sigurno sutra Alonso mara pobijediti.
Zadnja izmjena: emir18, dana/u 14 apr 2013, 10:51, ukupno mijenjano 2 puta.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 13 apr 2013, 09:45

emir18 je napisao/la:Odlicna pozicija za Alonsa i Massu,Ferrari brzi od Mercedesa i Lotusa to je sigurno sutra Alonso mara pobijediti.
da su brzi od Mercedesa, pa i nisu..

dok su sigurno brzi od Lotusa, ali opet, pricas o Raikkonenu 8-) :D
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 13 apr 2013, 09:54

Italia je napisao/la:
emir18 je napisao/la:Odlicna pozicija za Alonsa i Massu,Ferrari brzi od Mercedesa i Lotusa to je sigurno sutra Alonso mara pobijediti.
da su brzi od Mercedesa, pa i nisu..

dok su sigurno brzi od Lotusa, ali opet, pricas o Raikkonenu 8-) :D
Druze ova 2 treninga sto sam gledao i kvalifikacije Ferrari je strasan jos su isprobavali nove dijelove,a Mecka nije tolko konkurentna vidjece se sve sutra RB los i ovo se mora iskoristit.
Zadnja izmjena: emir18, dana/u 13 apr 2013, 09:58, ukupno mijenjano 1 put.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 apr 2013, 09:58

rio_Ferdy88 je napisao/la: Trebala bi Honda zamijeniti Mercedes, a lijepu historiju imaju ovo dvoje 8-)

Vjerujem da imaju dugoročni plan, jer neće dopustiti da se jedno takvo ime odvede u prosjek, a mislim da su u gorem kanalu bili nakon odlaska Honde prvi puta, kada su bili skoro 3 godine bez pobjede, a nakon čega je došao Newey, Mercedes i čika Mika 8-)

Tako da je teško očekivati da postanu prosjek (isto kao što je teško očekivati da dominiraju :mrgreen: ), s obzirom na veličinu, finansije i sve ostalo što ide sa imenom McLarena ;)
To su davno prosla vremena. Saradnja sa Mercedesom je bila 1 istorijski maksimum za McLaren. To je znacilo 20 godina stabilnosti. A u tih 20 godina su uzeli samo 3WDC+1CC titule. Objektivno, moralo je vise.
Kad se tome doda da je 15 godina tu bio Ron Dennis, covek koji je stvorio tim, a sada sede nekakav Whitmarsh&co. i svi vredni pomena ih napustaju (Hamilton, Newey,Lowe,Fry...), ne vidim na cemu zasnivas optimizam.

Nova supersila ce biti Mercedes, uz vec postojece RB i Ferrari. A RB ce tu biti dok im F1 bude zanimljiva. Kad im ne bude, oticice u svetsko prvenstvo u jet-skiju ili u Snowmobile grand prix cup, ako tako nesto postoji. :roll:

McLaren nazalost ceka sudbina Williamsa, po svemu sudeci.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 apr 2013, 10:07

emir18 je napisao/la: Druze ova 2 treninga sto sam gledao i kvalifikacije Ferrari je strasan jos su isprobavali nove dijelove,a Mecka nije tolko konkurentna vidjece se sve sutra RB los i ovo se mora iskoristit.

Prilika da vidimo kako tricampeão Sebastian Newey handluje losiji bolid aber nicht aus den ersten Platz zu kommen.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2013, 11:41

Velika steta je sto Vettel napravio onu gresku i siguran sam da bi bio bolje plasiran od 9-tog mjesta. Takodjer upustio se u kocku sa gumama, pa cemo vidjeti hoce li mu se to isplatiti.

Slazem se sa Laudom da su FIA i Pirelli napravili veliku glupost sa gumama ove sezone...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 apr 2013, 12:26

MaGiCa je napisao/la:
To su davno prosla vremena. Saradnja sa Mercedesom je bila 1 istorijski maksimum za McLaren. To je znacilo 20 godina stabilnosti. A u tih 20 godina su uzeli samo 3WDC+1CC titule. Objektivno, moralo je vise.
Kad se tome doda da je 15 godina tu bio Ron Dennis, covek koji je stvorio tim, a sada sede nekakav Whitmarsh&co. i svi vredni pomena ih napustaju (Hamilton, Newey,Lowe,Fry...), ne vidim na cemu zasnivas optimizam.

Nova supersila ce biti Mercedes, uz vec postojece RB i Ferrari. A RB ce tu biti dok im F1 bude zanimljiva. Kad im ne bude, oticice u svetsko prvenstvo u jet-skiju ili u Snowmobile grand prix cup, ako tako nesto postoji. :roll:

McLaren nazalost ceka sudbina Williamsa, po svemu sudeci.
Izgledalo je puno gore od ovoga sada kad je Honda prvi put otišla ;)

Ne vidim zašto si ti toliki pesimista, ko je mogao znati prije 10 god da će sada vladati jedan RB, ili da će se Lotus vratiti, jer sve su to nepredvidljive stvari, a McLaren je konstanta u F1 i puno veće ime i bogatija momčad od gore navedenih tako da uvijek mogu privući i sponzore i nove stručnjake, pa i stare da se vrate :mrgreen:

A Honda nije neko ime koje se prvi put pojavljuje u F1 svijetu i sigurno neće dopustiti da se njihovo ime degradira lošim rezultatima, kada uđu u F1 cirkus, i siguran sam da mogu napraviti velike stvari sa McLarenom ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 apr 2013, 12:59

rio_Ferdy88 je napisao/la: Izgledalo je puno gore od ovoga sada kad je Honda prvi put otišla ;)

Ne vidim zašto si ti toliki pesimista, ko je mogao znati prije 10 god da će sada vladati jedan RB, ili da će se Lotus vratiti, jer sve su to nepredvidljive stvari, a McLaren je konstanta u F1 i puno veće ime i bogatija momčad od gore navedenih tako da uvijek mogu privući i sponzore i nove stručnjake, pa i stare da se vrate :mrgreen:

A Honda nije neko ime koje se prvi put pojavljuje u F1 svijetu i sigurno neće dopustiti da se njihovo ime degradira lošim rezultatima, kada uđu u F1 cirkus, i siguran sam da mogu napraviti velike stvari sa McLarenom ;)

Prvo, Lotus se nije vratio. Ovaj Lotus i onaj Chapmanov nemaju nista zajednicko do imena. ;)
Drugo, McLaren je sa Mercedesom imao bolji "brak" nego sa Hondom. Druga je stvar sto je konkurencija bila bolja tom periodu, pa su rezultati iz perioda McLaren-Honda daleko impresivniji.
Trece, ovaj McLaren je osnovao Bruce, ali ga je stvorio pobednikom 1 Ron. A taj Ron je otisao, kao i skoro svi "njegovi" ljudi. Od citavog tima je ostalo samo ime i veliki budzet.
A pred F1 su teski dani, sve je manje novca u opticaju za ovako skup sport, tako da je pitanje koliki ce biti budzet kad rezultati budu bili losi u kontinuitetu. I to je taj krug u koga je zapao u Williams, kad mu je otisao Reanault 1998e.
Cetvrto, sve i da je tacno da ce doci Honda, ta ista Honda se ne zadrzava duze od 5-6 sezona u jednom timu. :mrgreen: U njih se ne valja nadati, jer istorija to govori.

Eto, nadam se da sam bio jasTan.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 apr 2013, 13:16

MaGiCa je napisao/la: Prvo, Lotus se nije vratio. Ovaj Lotus i onaj Chapmanov nemaju nista zajednicko do imena. ;)
Drugo, McLaren je sa Mercedesom imao bolji "brak" nego sa Hondom. Druga je stvar sto je konkurencija bila bolja tom periodu, pa su rezultati iz perioda McLaren-Honda daleko impresivniji.
Trece, ovaj McLaren je osnovao Bruce, ali ga je stvorio pobednikom 1 Ron. A taj Ron je otisao, kao i skoro svi "njegovi" ljudi. Od citavog tima je ostalo samo ime i veliki budzet.
A pred F1 su teski dani, sve je manje novca u opticaju za ovako skup sport, tako da je pitanje koliki ce biti budzet kad rezultati budu bili losi u kontinuitetu. I to je taj krug u koga je zapao u Williams, kad mu je otisao Reanault 1998e.
Cetvrto, sve i da je tacno da ce doci Honda, ta ista Honda se ne zadrzava duze od 5-6 sezona u jednom timu. :mrgreen: U njih se ne valja nadati, jer istorija to govori.

Eto, nadam se da sam bio jasTan.
Znam ja sve oko Denisa i da je otišao 2009, a McLaren je nastavio i bez njega, nije valjda 3 ili 4 utrke dovoljno da se proglasi Mclaren prosjekom za narednu vječnost :roll:

Dobro, tebe razumijem jer si ipak u taboru rivala :mrgreen:

McLaren je simbol jedne nacije, tako da nije ista situacija kao sa Williamsom, a Honda može ostati i 5-6 godina, kao i Mercedes sa svojim timom ili RB sa Renaultom, jer ništa nije trajna kategorija u F1, osim tvojih propetih konjića :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 apr 2013, 13:40

rio_Ferdy88 je napisao/la: Znam ja sve oko Denisa i da je otišao 2009, a McLaren je nastavio i bez njega, nije valjda 3 ili 4 utrke dovoljno da se proglasi Mclaren prosjekom za narednu vječnost :roll:
I tada se poklopilo da McL pravi gluposti i da vise ne mogu da skockaju top auto, kao i da ih napustaju vrhunski strucnjaci i vozaci. Ove dve trke su samo nagovestaj toga sta ce se desiti. A nakon te dve, desice se jos dve, pa jos dve i tako nekoliko sezona. Da ti je neko rekao 97e, kad je Villeneuve Jr uzeo naslov, da Williams F1 nece osvojiti titulu u sledecih 16 sezona (ni WDC, a ni CC) - da li bi mu verovao :?: Naravno da ne. Ali, to se desilo.
Ako je propao TheSuperWilliams, tim koji je napravio auto koji je sam sebe vozio i zbog koga su menjana pravila F1, zasto ne bi propao i 1 McLaren :?:
Dobro, tebe razumijem jer si ipak u taboru rivala :mrgreen:
It has nothing to do with that.
McLaren je simbol jedne nacije, tako da nije ista situacija kao sa Williamsom, a Honda može ostati i 5-6 godina, kao i Mercedes sa svojim timom ili RB sa Renaultom, jer ništa nije trajna kategorija u F1, osim tvojih propetih konjića :mrgreen:
Jedini simbol nacije u F1 je Ferrari. To je jedini tim koji se takmici i za sebe i za zemlju i verovatno da su opstali sve ovo vreme u F1 samo zbog toga - i kad su im ginuli vozaci i kad su bile susne godine i sve lose kad im se desavalo. Doduse, i FIAT je pomagao i sakom i kapom, a i ona organizacija bez T - ako cemo posteno. :mrgreen:

To McL nema. Jednostavno, cini mi se da su na istorijskoj nizbrdici i ovo bih rekao i da navijam za isti tim. Naravno da se tome ne radujem, vec eto malo glasno razmisljam.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 apr 2013, 15:52

MaGiCa je napisao/la:Ove dve trke su samo nagovestaj toga sta ce se desiti. A nakon te dve, desice se jos dve, pa jos dve i tako nekoliko sezona. Da ti je neko rekao 97e, kad je Villeneuve Jr uzeo naslov, da Williams F1 nece osvojiti titulu u sledecih 16 sezona (ni WDC, a ni CC) - da li bi mu verovao :?: Naravno da ne. Ali, to se desilo.
Ako je propao TheSuperWilliams, tim koji je napravio auto koji je sam sebe vozio i zbog koga su menjana pravila F1, zasto ne bi propao i 1 McLaren :?:
Dvije trke nikako ne mogu biti nagovještaj onoga što će se desiti u narednih godinu-dvije ili deset, jer je to nemoguće znati ;)

Zašto onda ne bi propao i Ferrari, i RB i Mercedes i svi ostali, jer ako ćemo se voditi tom logikom nije ni to nemoguće :roll:
MaGiCa je napisao/la:Jedini simbol nacije u F1 je Ferrari. To je jedini tim koji se takmici i za sebe i za zemlju i verovatno da su opstali sve ovo vreme u F1 samo zbog toga - i kad su im ginuli vozaci i kad su bile susne godine i sve lose kad im se desavalo. Doduse, i FIAT je pomagao i sakom i kapom, a i ona organizacija bez T - ako cemo posteno. :mrgreen:

To McL nema. Jednostavno, cini mi se da su na istorijskoj nizbrdici i ovo bih rekao i da navijam za isti tim. Naravno da se tome ne radujem, vec eto malo glasno razmisljam.
I Mclaren je simbol britanske nacije kao što su i konjići simbol posrnule italijanske ekonomije :mrgreen:

Ostalo je čisto nagađanje i ni ti, ni ja ni bilo ko drugi nemožemo znati šta će se desiti sutra, a kamoli za 2-3 ili 5 godina ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 apr 2013, 15:58

Kakav je to simbol nacije sa njemačkom mašinom dok Cosworth opskrbljuje nekakve Marussije. Bruka pred očima cijelog svijeta!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 13 apr 2013, 16:01

Ajmoo Lewis 8-)

Konacno pole-position. Vrijeme je za pobjedu ;)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 apr 2013, 17:13

Opet Mclaren užasan :roll:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 apr 2013, 17:31

rio_Ferdy88 je napisao/la: Zašto onda ne bi propao i Ferrari, i RB i Mercedes i svi ostali, jer ako ćemo se voditi tom logikom nije ni to nemoguće :roll:
Ferrari nije propao jer iza njega stoji FIAT, cela Italija, pa i FIA jednim delom. Ferrari je mnogo vise od bilo kog F1 tima, to valjda znas.
RB i Mercedes su jos uvek boranija, kad ih poredimo sa Ferrarijem, McLom ili Williamsom. Ima vremena i to da se desi, BTW, ali najpre nek dostignu legendarni status.

I Mclaren je simbol britanske nacije kao što su i konjići simbol posrnule italijanske ekonomije :mrgreen:
Dobro. Ako ti tako kazes - u redu je. Babe za zabe, kilo za tonu...
Ostalo je čisto nagađanje i ni ti, ni ja ni bilo ko drugi nemožemo znati šta će se desiti sutra, a kamoli za 2-3 ili 5 godina ;)
Naravno da je nagadjanje. Tako sam srocio vlastiti post, kao 1 misljenje, a ne kao nekakav urbi et orbi. Jednostavno, smatram da ce McL na duze staze potonuti. Zivi bili, videli, pricacemo i diskutovati o tome, ako Bog da, ili ovde ili negde drugo na ovu temu za nekoliko godina. Nema razloga da se sad nastavljamo po tom pitanju.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.