Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
5
19%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
8
30%
4) St.Pauli
5
19%
5) Mainz
4
15%
6) Augsburg
4
15%
7) Union Berlin
1
4%

Ukupno glasova: 27

sarajlija89
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la sarajlija89 » 12 nov 2009, 15:39

bundesliga je uvijek bila cudo od lige...iako nemaju toliko zvijezda kao nekad,uz serie A uvijek je bila najzanimljivija liga...hvala Bogu pa smo dobili euro sport pa da uzivamo u tekmama pred punim njemackim stadionima...to ni jedna liga nema.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 12 nov 2009, 16:19

Ne zezaj ocat'.. Bundes liga bolja od Engleske ili Španije ?! Ne budaleši...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 nov 2009, 17:12

GunnerS je napisao/la:Ne zezaj ocat'.. Bundes liga bolja od Engleske ili Španije ?! Ne budaleši...

nisam reko da je bolja sto se kvaliteta tice al reko sam da je najzanimljivija uz serie A jer ima nesto sto druge lige nemaju...ma da ne raspravljamo...hvala Bogu pa smo dobili e.sport pa ce svi ljubitelji bundesslige doci na svoje...a svako voli svoje :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 nov 2009, 14:18

Preko 45.000 navijača Hannovera, njemačkih nogometaša i nogometnih djelatnika, te ostalih prijatelja nogometa, okupilo se danas na stadionu u Hannoveru kako bi odali posljednju počast Robertu Enkeu, 32-godišnjem vrataru njemačke reprezentacije koji je okončao život skokom pod vlak u utorak.

Tragedija je pogodila nogometom zaluđenu njemačku naciju, koja je otkazala jučerašnju prijateljsku utakmicu protiv Čilea. Danas je kompletna njemačka reprezentacija predvođena kapetanom Michaelom Ballackom bila na oproštaju od Enkea, koji će u toku dana biti sahranjen uz svoju preminulu dvogodišnju kćer Laru u prisustvu samo obitelji i bližih prijatelja.

Tisuće svijeća, poruka i buketa sa cvijećem, postavili su navijači ispred stadiona Hannovera posljednjih dana, a većina njih danas je sa suzama u očima uz zvuke pjesme You'll never walk alone ispratila svog vratara po posljednji put sa nogometnog terena.

Njemačka nogometna reprezentacija je u nekoliko dnevnih novina danas poslala posljednji pozdrav svom suigraču riječima: "Robert je inspirirao i taknuo mnoge svojom životnom pričom i svojom karijerom. Robert je bio izniman sportaš i predivno ljudsko biće. Ljudi poput Roberta su poput zvijezda. Sjaje blještavo, čak i u najcrnjoj noći. Oni ne umiru, nego zauvijek žive u našim srcima."

Počeci profesionalne karijere
Enke je rođen u istočnonjemačkoj Jeni, a odrastao je u Cospedi. Nogomet je počeo igrati u mladim kategorijama kluba Carl Zeiss Jena, a do prvog tima je stigao već u sezoni 1995./96. Profesionalni debi je ubilježio 11. studenog 1995. u utakmici protiv svog budućeg kluba Hannovera u okviru 2. Bundeslige. Priliku je dobio nakon što je prvi vratar Mario Neumenn primio 14 golova u samo tri utakmice, te je do kraja mjeseca odigrao tri utakmice. Međutim, Neumann se nakon toga vratio među vratnice i Enke do kraja sezone više nije dobivao priliku, a nikada više nije zaigrao niti za Carl Zeiss Jenu.

U ljeto 2006. godine preselio je u Borussiu Mönchengladbach i prve dvije godine proveo igrajući za drugu momčad u nižim ligama i skupljajući iskustvo za veliku scenu. Prava šansa stigla je pred početak sezone 1998./99., kada je legendarni vratar Borussie Uwe Kamps zadobio ozljedu, te je trener Friedel Rausch odlučio dati veliku šansu mladom Enkeu. Prvu bundesligašku utakmicu je odigrao 15. kolovoza 1998. godine protiv Schalkea, koja je završila pobjedom rezultatom 3:0 i nakon koje je Borussia stigla na vrh ljestvice. Međutim, ta se situacija brzo promijenila jer je, unatoč Enkeovim dobrim igrama, momčad ubrzo pala na dno ljestvice, gdje su bili od listopada pa do kraja sezone, kada su preselili u drugu ligu.

Iako je Borussiji sve krenulo nizbrdo, Enkeu nije. Nakon prve profesionalne sezone preselio je u redove portugalske Benfice, na čijoj je klupi tada sjedio Jupp Heynckess, koji ga je uskoro promovirao u kapetana momčadi. Vrijeme provedeno u Portugalu ipak je bilo turbulentno, jer je klub tri puta u tri sezone mijenjao trenera, a doživjeli su i najgori plasman u povijesti kluba kada su završili na šestom mjestu. Uz sve to klub su pogodili i financijski problemi koji su česti značili kašnjenje isplata igračima.
Odlazak u inozemstvo
Unatoč svim problemima, Enkeove izvedbe su mu donijele veliki broj zainteresiranih klubova, poput Arsenala, Atletico Madrida i Manchester Uniteda, a nakon što su pregovori oko produženja ugovora sa Benficom zapeli Enke je prihvatio ponudu španjolskog giganta Barcelone i bez odštete preselio u redove tog kluba u lipnju 2002. godine potpisavši trogodišnji ugovor.

Razdoblje provedeno na Nou Campu nije se pokazalo posebno dobrim za Enkea. Kasnije je poziciju vratara Barcelone nazvao najtežom u Europi, a najveći dio vremena provedenog u Barceloni bio je pričuva Robertu Bonanu. Već debi u dresu Barcelone je donio razočaranje, kada je 11. rujna 2002. godine Barcelona ispala iz kupa od trećeligaša Novelde, a Enkea je izravno kritizirao suigrač Frank de Boer, koji je smatrao da Njemac snosi veliki dio krivice za ispadanje. U Primera ligi je odigrao tek dvadeset minuta u remiju protiv Osasune 2. ožujka 2003. godine, a nešto veću minutažu imao je tek u europskim utakmicama, gdje je u Ligi prvaka odigrao utakmice grupne faze protiv Clube Bruggea i Galatasaraya.

Sljedeće sezone, nakon što je Frank Rijkaard naslijedio Lousa van Gaala na mjestu trenera, Enke je poslan na posudbu u turski Fenerbahce, gdje je trener bio njegov sunarodnjak Christoph Daum, kao dio transfera u kojem je u Barcelonu preselio Rüştü Reçber. Međutim, ni taj prelazak nije donio napredak u njegovoj karijeri, jer je u Fenerbahceu odigrao samo jednu utakmicu, i to u porazu rezultatom 0:3 od Istanbulspora 10. kolovoza 2003. godine. Navijači njegovog kluba gađali su ga tom prilikom bakljama i bocama za vrijeme utakmice, kriveći ga za poraz svoje momčadi. Te scene su dovele do toga da je Enke odmah napustio klub i vratio se u Španjolsku.

Nakon nova četiri mjeseca provedena u Barceloni, ali izvan prve momčadi, Enke je otišao na posudbu u redove drugoligaša Tenerifea u siječnju 2003., gdje je ostao do kraja sezone i uživao u dobrim igrama, kojima je često izazivao pljesak čak i protivničkih navijača.

Povratak u Bundesligu
Nakon povratka u formu u redovima Tenerifea Enke se vratio u domovinu, priključivši se bundesligašu Hannoveru u lipnju 2004. godine, kada je potpisao ugovor na dvije godine. Karijera mu je u tom razdoblju doživjela najveći uspjeh i stabilnost, jer je postao prvi vratar kluba i proglašen od strane nogometaša najboljim vratarem Bundeslige.

Takva njegova forma privukla je interes i većih klubova, posebno Stuttgarta, ali u prosincu 2006. godine je okončao sve špekulacije potpisavši novi ugovor sa Hannoverom do kraja sezone 2009./2010. Suigrači su ga pred početak sezone 2007./2008. izabrali za kapetana momčadi, a tu je ulogu zadržao do kraja nesretno okončane karijere. Ponovno je na kraju sezone 2008./2009. izabran za najboljeg vratara Bundeslige.

Enke je za Hannover ukupno odigrao 96 utakmica, a posljednju je odigrao 8. studenog protiv Hamburga na domaćem terenu, dva dana prije svoje smrti.

Reprezentativna karijera
Dres njemačke nacionalne momčadi Enke je prvi put obukao 1997. godine, kada je joškao član Borussie Mönchengladbach nastupio za U-21 momčad, a taj je dres zadržao sve do kraja sezone, odigravši ukupno 15 utakmica. Dobre igre u mladoj reprezentaciji natjerale su i izbornika seniorske reprezentacije Ericha Ribbecka da ga uključi u momčad koja je 1999. godine igrala na Kupu Konfederacija, iako je tamo bio tek treći vratar.

Nakon što je napustio Njemačku reprezentativna karijera mu je ušla u slijepu ulicu, te sve do povratka u Bundesligu više nije bio pozivan u reprezentaciju. Dobre igre koje je pružao po povratku u Njemačku donijele su mu uvrštenje na širi krug kandidata za Svjetsko prvenstvo 2006. godine, ali ga je Jürgen Klinsmann na kraju ipak izostavio sa konačnog popisa. Nedugo po završetku tog natjecanja ipak se probio do reprezentacije, na čijoj je klupi sjedio u prijateljskim utakmicama protiv Gruzije i Cipra.

Debi u seniorskoj reprezentaciji je stigao u prijateljskoj utakmici protiv Danske u Duisburgu 28. ožujka 2007. godine, a kasnije se našao i na popisu putnika za Europsko prvenstvo 2008. godine. Na tom turniru, na kojem je Njemačka završila druga, bio je u pričuvi, ali nije odigrao niti jednu minutu.

Sa oproštajem Jensa Lehmanna od reprezentacije nakon Eura 2008., Enke je trebao preuzeti ulogu prvog vratara u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. Prvih nekoliko utakmica je i odigrao, ali je u listopadu 2008. godine slomio kost u lijevoj ruci na treningu reprezentacije pred kvalifikacijsku utakmicu protiv Rusije. Nakon operacije bio je dva mjeseca izvan terena, da bi po povratku u siječnju 2009. godine ponovno postao prvi vratar reprezentacije.

U jesen 0ve godine uslijedila je nova stanka, zbog u prvi mah nepoznate bolesti, za koju se kasnije ispostavilo da ju je uzrokovala bakterija campylobacter. Zbog toga, iako se vratio na teren, nije pozvan za prijateljsku utakmicu protiv Čilea koja je trebala biti odigrana, ispostavilo se, dan prije njegovog pokopa. Enke je za njemačku seniorsku reprezentaciju tako odigrao osam utakmica, a posljednju 12. kolovoza ove godine protiv Azerbejdžana, kada je svoju mrežu sačuvao netaknutom.

Osobni život obilježen tragedijama
Robert Enke je bio u braku sa suprugom Teresom, sa kojom je imao kćerkicu Laru, koja je u rujnu 2006. godine preminula u drugoj godini života zbog urođene srčane mane. u svibnju ove godine su usvojili djevojčicu Leilu, koja je sa njima živjela na malom obiteljskom imanju u Empedeu, u blizini gradića Neustadt am Rübenberge.

Nedugo nakon odlaska iz Njemačke u Barcelonu Enke se počeo boriti sa teškom depresijom, zbog čega je puno vremena provodio kod liječnika. Međutim, neugodna bolest nikada se nije povukla, a novo pogoršanje doživio je nakon gubitka dvogodišnje kćerkice, od čega se nikada nije oporavio. U početku nepoznata bolest koja ga je u rujnu ove godine odvojila od terena dodatno je pogoršala situaciju, a kako je nakon njegove smrti rekla njegova supruga Teresa, Robert je živio u stalnom strahu da javnost ne dozna za njegovu bolest, te da zbog toga ne ostanu i bez posvojene kćerkice.

U utorak 10. studenog 2009. godine Robert Enke više nije mogao izdržati borbu sa depresijom, te je odlučio okončati vlastiti život bacivši se pod vlak, a iza sebe je ostavio oproštajno pismo kojim se zbog svog postupka ispričao svojoj obitelji i prijateljima, kao i liječniku koji ga je liječio u posljednjim godinama.

Svojim posljednjim činom Robert Enke nije pružio pravi primjer mlađim generacijama o tome kako se boriti protiv životnih teškoća, ali je svojim ponašanjem i profesionalnošću kroz cijelu karijeru budućim generacijama pokazao kako se treba ponašati, kako na terenu, tako i izvan njega, a njegov odlazak ponovno je naglasio koliki pritisak sa sobom nosi moderni nogomet, koji je i ranije uzimao mlade živote ili prekidao karijere na vrhuncu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

fanab XXL

Post Postao/la fanab XXL » 16 nov 2009, 19:14

Pozdravljam sve koji prate njemački fudbal. Ovo je tema o Bundes Ligi, nadam se da bi dogodine mogao i moj klub u njoj da se takmiči, aBd, naravno da će se i takmičiti. Trenutno se nalazimo na prvom mjestu sa 28 bodova, a odmah iza nas sa bodom manje se nalazi Kaiserslautern. Iduća utakmica je na domaćem terenu protiv Munchena 1860 koji je ove godine jedan od favorita za ispadanje iz cvajte. To je tim koji ozbiljno treba da počne sa radom da bi ostao u društvu sa klubovima u drugoj Bundes Ligi. 1860 TSV je trenutno 15-ti sa samo 9 osvojenih bodova tako da se nadam sigurnoj pobjedi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 nov 2009, 21:44

fanab XXL je napisao/la:Pozdravljam sve koji prate njemački fudbal. Ovo je tema o Bundes Ligi, nadam se da bi dogodine mogao i moj klub u njoj da se takmiči, aBd, naravno da će se i takmičiti. Trenutno se nalazimo na prvom mjestu sa 28 bodova, a odmah iza nas sa bodom manje se nalazi Kaiserslautern. Iduća utakmica je na domaćem terenu protiv Munchena 1860 koji je ove godine jedan od favorita za ispadanje iz cvajte. To je tim koji ozbiljno treba da počne sa radom da bi ostao u društvu sa klubovima u drugoj Bundes Ligi. 1860 TSV je trenutno 15-ti sa samo 9 osvojenih bodova tako da se nadam sigurnoj pobjedi.
Dobor dosao. Nama ovim "starim" forumasima je drago da ima jos neko da voli Bundesligu. Zanimljivo je to sto najvijas za Bielefeld, imaju i oni moje simpatije u Bundesligi naravno zbog velike povezanosti s mojim klubom koji ce aBd do godine izboriti plasman u LP. Ja se nadam da ce te slijedece sezone igrati u Bundesligi i da opet gledam utakmice izemdju dva prijateljska kluba. Vi i Mainz ste mi najdrazi od ovih malih klubova.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

fanab XXL

Post Postao/la fanab XXL » 16 nov 2009, 21:48

amerosm je napisao/la:
fanab XXL je napisao/la:Pozdravljam sve koji prate njemački fudbal. Ovo je tema o Bundes Ligi, nadam se da bi dogodine mogao i moj klub u njoj da se takmiči, aBd, naravno da će se i takmičiti. Trenutno se nalazimo na prvom mjestu sa 28 bodova, a odmah iza nas sa bodom manje se nalazi Kaiserslautern. Iduća utakmica je na domaćem terenu protiv Munchena 1860 koji je ove godine jedan od favorita za ispadanje iz cvajte. To je tim koji ozbiljno treba da počne sa radom da bi ostao u društvu sa klubovima u drugoj Bundes Ligi. 1860 TSV je trenutno 15-ti sa samo 9 osvojenih bodova tako da se nadam sigurnoj pobjedi.
Dobor dosao. Nama ovim "starim" forumasima je drago da ima jos neko da voli Bundesligu. Zanimljivo je to sto najvijas za Bielefeld, imaju i oni moje simpatije u Bundesligi naravno zbog velike povezanosti s mojim klubom koji ce aBd do godine izboriti plasman u LP. Ja se nadam da ce te slijedece sezone igrati u Bundesligi i da opet gledam utakmice izemdju dva prijateljska kluba. Vi i Mainz ste mi najdrazi od ovih malih klubova.
Hvala što nas gotiviš... Arminia bi, aBd, dogodine trebala ući u elitni rang takmičenja, tako da ćemo igrati skupa i razbijati gigante i u igri i u navijanju. Pozz...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 nov 2009, 14:46

Ljudi gledam sad raspored programa na ovom eurosport 2 sto je HS kablovska uvela neki dan...i na njemu nema bundeslige...po danasnjem programu vidim da je to ovaj eurosport koji mi imamo

http://mojtv.hr/kanal/tv-program/51/eur ... 11-22.aspx

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 nov 2009, 14:56

adnan24 je napisao/la:Ljudi gledam sad raspored programa na ovom eurosport 2 sto je HS kablovska uvela neki dan...i na njemu nema bundeslige...po danasnjem programu vidim da je to ovaj eurosport koji mi imamo

Gledas pogresan raspored...

http://tv.mediaking.hr/ Eto ti tu ,imas raspored ;)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 nov 2009, 15:06

miky_hz je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Ljudi gledam sad raspored programa na ovom eurosport 2 sto je HS kablovska uvela neki dan...i na njemu nema bundeslige...po danasnjem programu vidim da je to ovaj eurosport koji mi imamo

Gledas pogresan raspored...

http://tv.mediaking.hr/ Eto ti tu ,imas raspored ;)

E hvala ti puno...popravio si mi dan... ;) ...iako su ovi eurosportovi :mrgreen: maksimalno iskomplikovani

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2009, 20:03

Evo od mene jedna lijepa vijest.
Ako neko ima Elob CaTV nek provjeri ja mislim da su i nama uveli Eurosport2 umjesto Arte-a ili je samo neka testna faza ja nisam siguran. Na njihovoj internet stranici nista ne pise o tome da su uveli ES2.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 19 nov 2009, 21:29

amerosm je napisao/la:Evo od mene jedna lijepa vijest.
Ako neko ima Elob CaTV nek provjeri ja mislim da su i nama uveli Eurosport2 umjesto Arte-a ili je samo neka testna faza ja nisam siguran. Na njihovoj internet stranici nista ne pise o tome da su uveli ES2.
Pa odavno je Elob ubacio Eurosport 2, prije 2 mjeseca, doduše na dodatnom paketu.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 20 nov 2009, 21:05

najpoštenija liga u evropi puna namjestenih utakmica, sada ce slijediti čistka nakon koje se vise nikada to nece desiti i bla, bla,....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 nov 2009, 21:51

bh hrvat je napisao/la:najpoštenija liga u evropi puna namjestenih utakmica, sada ce slijediti čistka nakon koje se vise nikada to nece desiti i bla, bla,....
Haj ne rise. Kao prvo neznas struktur Njemackog fudbala, kao drugo da znas ne bih pisao ovakve gluposti. Kao prvo struktura Njemackog fudbala se zasniva na tome da DFL ima oko na Bundesligu, 2. Budesligu, za Regionalligu je zaduzen DFB (odnosno oni salju sudije i postavljaju termine utamica), a za ostale lige gdje bilo najvise namjestenih utakmica su zaduzeni pokrajinski savezi kojih u Njemackoj ima 16, ili cak lokalni savezi (npr. savez zaduzen za porducije Koelna, savez zaduzen za podrucije Drotmunda itd itd).
U ovoj aferi su sto se Njemacke tice namjestene sljedece utakmice

4 utakmice 2.Bundeslige - od strane tima zvani VfL Osnabruck, koji ce za ovo biti debelo kaznjen, a siguran sam da ce Schalke bez odigrane utakmice doci do polufinala Njemackog kupa - i ovdje nije u pitanju cijeli klub nego su u pitanju trojca igraca iz pomenute ekipe

18 utakmica u Regionalligi - za nju je zaduzen DFB kao sto sam gore napisao i ovdje ima sigurno par crnih ovci koji su umijesani u namjestanje utakmica, ali su ovdje za mene vise krive kladionice sto dozvoljavaju kladjenje tih utakmica kad se zna da u vecini klubova igraci dobijaju male pare i da su spremini na sve. Neznam tacno ali mislim da ovdje oni mjesecno zaradjuju do 10.000 eura u prosjeku svaki igrac - neki igraci se cak vode kao amateri ili imaju minimalna primanja ili nemaju nikako primanja, i kad ti Ante Sapina (da Bog da se sva raspao) ponudi 50.000 eura naravno da ces prihvatiti.

5 utakmica u Oberligi - isti slucaj kao i Regionalliga samo sto je ovdje jos gora situacija.

U 19 reprezentacija - bas me intersuje gdje su oni namjestili utakmicu, oni sve utakmice koje su igrale bile su na EP-u gdje su postali prvaci, zatim na SP-u gdje sigurno se nije moglo nista namjestiti gdje su nesretno ispali od Brazila i na kraju cak nisu odigrali ni jednu prijateljsku utakmicu zato sto klubovi nisu htjeli pustiti igrace na okupljanje.

Ovo sam preuzeo iz teksta s SS.ba i tamo u izvjestaju tuziteljstva se navodi da se sumnja da su namjestene divje utakmice u kvalifikacijama za EP za reprezentaciju do U21 gdje Njemacka reprezentacija opet ispada.
Opet vidis da su Bundesliga i 2.Bundesliga ciste (to sta neki igrac radi privatno i sto namjerno postigne autogol ne mozes kriviti DFL koja organizuje Bundesligu-jedino ako bi kod svakog igraca stavili nekoga ko ce ga cijeli dan pratiti da vidi sta on radi mogli bi se ti igraci izvuci pred pocetak utakmice i ovdje sto mi je drago nisu bile umjesane sudije, a u Regionalligi i Oberligi sigurno jesu no oni nemaju veze s Bundesligom). Dalje u poredjenju s Italijom gdje njeni velikani i danas namjestaju utakmice ja sam ponosan na to sto volim Bundesligu, ili u poredjenju s Engleskom gdje mafija pere novac na pojedinim klubovima. A mogu misliti sta se onda desava i Italiji u ovim nizerazrednim ligama, kad Juve i Milan namjestaju u velikom stilu. U poredjenju od liga top 5 Njemacka Bundesliga i 2. Bundesliga su najcistije, a to dokazuje cinjenica da 35 klubova (od mogucih 36) odbilo zahtejev Hannovera da mafija moze kupovati klubove i na njoj prati novac. I sama ti ova cinjenica govori sta se nalazi pod nadzorom DFL-a i u Njemackoj se za prve dvije lige kaze Profifussball (profesionalni fudbal), a za ostale Amatuerfussball (amaterski fudbal).

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 20 nov 2009, 21:56

na ovome portalu covjek moze cak naići i na glasnogovornika švabske lige, normalno on ce kao i svaki drugi bla, bla, bla da bi opravdao nesto što se opravdati ne može

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 21 nov 2009, 00:14

Evo neke moje male prognoze:

Freiburg - Bremen X (1)*
Köln - Hoffenheim 2
Schalke - Hannover 1 (2)*
Stuttgart - Hertha X
Wolfsburg - Nurnberg 1
Dortmund - Mainz 1
Frankfurt - Moenchengladbach 1
Bayern - Leverkusen X
Hamburger - Bochum 1 (2)*

* - Zelje su jedno, a mogucnosti drugo
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 nov 2009, 13:23

Nakon prodaje dionica stadiona nove lijepe vjesti za navijače Schalke.Produžen je ugovor sa Gaspromom na još pet godina do 2017 što ćemu donijeti najmanje 100 mil eura, a u slučaju igranja u Evropi čak i 130 mil eura.Ovi dobri finasijski potezi će stabilizirati klub i neće biti potrebe za prodajom igrača ja se nadam.

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... zprom.html
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 21 nov 2009, 13:26

Freiburg - Bremen 1
Köln - Hoffenheim x (1)
Schalke - Hannover 1
Stuttgart - Hertha 1
Wolfsburg - Nurnberg 1
Dortmund - Mainz 1
Bayern - Leverkusen 1
Hamburger - Bochum 1
A C A B !

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 nov 2009, 13:29

Emir_ZENICA je napisao/la:Freiburg - Bremen 1
Köln - Hoffenheim x (1)
Schalke - Hannover 1
Stuttgart - Hertha 1
Wolfsburg - Nurnberg 1
Dortmund - Mainz 1
Bayern - Leverkusen 1
Hamburger - Bochum 1
U Bundesligi se nikad nije desilo pa neće ni sad da svi domaćini pobjede.Bit će dvica to je sasvim sigurno.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 21 nov 2009, 16:58

FRANK RIBERY je napisao/la:
Emir_ZENICA je napisao/la:Freiburg - Bremen 1
Köln - Hoffenheim x (1)
Schalke - Hannover 1
Stuttgart - Hertha 1
Wolfsburg - Nurnberg 1
Dortmund - Mainz 1
Bayern - Leverkusen 1
Hamburger - Bochum 1
U Bundesligi se nikad nije desilo pa neće ni sad da svi domaćini pobjede.Bit će dvica to je sasvim sigurno.
bgm dosad sve 2 samo Schalke 1 ...a potajno sam se nadao da ce Gladbach dobiti ...neugodni su oni ..a dragi mi ...ali jbg ..nisam napisao ...mada jos nista nije gotovo...

Jeli ovo Misimovic igra? ;)
A C A B !

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Kaunas i 3 gosta.