1. HNL
Re: 1. HNL
Dinamo sutra dosta oslabljen. Nema Šimunića, Jedvaja, Ibaneza, Brozovića i Čopa. Dakle, skoro cijela prva obrana. Sutra će stoperski par biti Šimunović - Addy, iako je i Čalušić mogao dobiti priliku.
Splitski Hajduk je treći, a zagrebački Dinamo 14. u Europi po broju nogometaša koji su prošli omladinske škole u Splitu i Zagrebu, a potom zaigrali u najvećim europskim ligama, piše u studiji Međunarodnog centra za sportske studije
Autori studije su napravili ljestvicu klubova po glavnom kriteriju da je nogometaš u školi nogometa određenog kluba proveo vrijeme od minimalno svoje 15. do 21 godine, igrao za matični kub, a potom otišao u neku od deset najvećih europskih nogometnih liga ili ostao u istom klubu.
Hajduk je po tim kriterijima 'proizveo' čak 55 igrača, 16 koji igraju za Hajduk i 39 u drugim europskim klubovima, što ga je dovelo na visoko treće mjesto iza čuvene škole nizozemskog Ajaxa s 69 mladih nogometaša, te beogradskog Partizana (60). Splićani su čak ispred Barcelone (53),a Dinamo je na 14. poziciji s 37 nogometaša, šest koji sada igraju u Maksimiru i 31 diljem Europe.
Na ljestvici je na 19. mjestu i NK Osijek s 35 nogometaša, dok je, primjerice, madridski Real deseti (43), a Manchester United 17. s 36 igrača.
Međunarodni centar za sportske studije je neovisna institucija sa sjedištem u švicarskom Neuchatelu, a jedan od suosnivača centra 1995. bio je i Međunarodni nogometni savez (FIFA).
Autori studije su napravili ljestvicu klubova po glavnom kriteriju da je nogometaš u školi nogometa određenog kluba proveo vrijeme od minimalno svoje 15. do 21 godine, igrao za matični kub, a potom otišao u neku od deset najvećih europskih nogometnih liga ili ostao u istom klubu.
Hajduk je po tim kriterijima 'proizveo' čak 55 igrača, 16 koji igraju za Hajduk i 39 u drugim europskim klubovima, što ga je dovelo na visoko treće mjesto iza čuvene škole nizozemskog Ajaxa s 69 mladih nogometaša, te beogradskog Partizana (60). Splićani su čak ispred Barcelone (53),a Dinamo je na 14. poziciji s 37 nogometaša, šest koji sada igraju u Maksimiru i 31 diljem Europe.
Na ljestvici je na 19. mjestu i NK Osijek s 35 nogometaša, dok je, primjerice, madridski Real deseti (43), a Manchester United 17. s 36 igrača.
Međunarodni centar za sportske studije je neovisna institucija sa sjedištem u švicarskom Neuchatelu, a jedan od suosnivača centra 1995. bio je i Međunarodni nogometni savez (FIFA).
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
- ASD
- Kontakt:
Koje sve televizije prenose HNL, koliko utakmica bude sedmicno na prenosu i otprilike u kojim terminima su utakmice?
- badblueboylivno
- Kontakt:
Samo Arena Sport, iako zakon propisuje da se barem jedna utakmica mora prikazati na televiziji dostupnoj cijelom pučanstvu, dakle na nekoj nacionalnoj besplatnoj televiziji. Dogodine će se prenositi sve i jedna utakmica, ove godine se prenose po četiri utakmice u kolu.
Termina je milijun, petkom igraju zagrebački klubovi osim Dinama i Split, ostalu subotom ili nedjeljom. Termini su svi od 15:00 do 21:00.
Termina je milijun, petkom igraju zagrebački klubovi osim Dinama i Split, ostalu subotom ili nedjeljom. Termini su svi od 15:00 do 21:00.
Hayley <3
Evo, na Dinamovoj temi sam napisao sta Dinamo ceka u Europi, a ovdje cu za ostale.
Sansu za Europu imaju: Hajduk, Lokomotiva, Rijeka, Split, te Belupo i Cibalia kroz Kup.
Hrvatska ce u EL dati tri predstavnika i sva tri krecu od drugog pretkola. U slucaju EL izbore tri kluba od Hajduka, Rijeke, Splita i Belupa, sva tri ce vrlo vjerojatno biti nositelji u tom drugom pretkolu. Hajduk ce biti nositelj 100%, Belupo bi bio nositelj 95%, dok bi Slaven i Rijeka bili nositelji 80%. Svi bi oni po meni bili nositelji, samo neki ludi slijed dogadjaja bi to mogao pokvariti. Takodjer bi i Cibalia mogla biti nositelj, al njima bi se trebalo par stvari poklopiti, dok Lokosima nebi bas dao sansu.
U trecem pretkolu ce tesko itko do mjesta nositelja. Hajduk bi imao velike sanse za to da se trece pretkolo izvlaci nakon drugog. Bilo bi potrebno da tek 2-3 nositelja ispadnu, to ce se i desiti, ali trece se pretkolo izvlaci prije nego se drugo odigra, tu ide ono pravilo preuzimanja koeficijenta i Hajduku bas i nema pomoci osim ako u prvom pretkolu od svega 4-5 klubova koji imaju koeficijent veci od Hajduka ispadnu 2 ili 3. Moguc je i neki razvoj dogadjaja, promjene na tablici i slicno, pa da se trenutno stanje promjeni i da Hajduk dodje do mjesta nositelja.
Sve ce biti puno jasnije za nekih mjesec dana, jer velika vecina liga zavrsava oko 20.5. i taman bi tako par kola prije kraja mogli puno vise kalkulirati. Za sad samo kalkulirajmo HNL i pomolimo se da Cibalia i Lokosi ne izbore Europu, ne vjerujem u njih.
Sansu za Europu imaju: Hajduk, Lokomotiva, Rijeka, Split, te Belupo i Cibalia kroz Kup.
Hrvatska ce u EL dati tri predstavnika i sva tri krecu od drugog pretkola. U slucaju EL izbore tri kluba od Hajduka, Rijeke, Splita i Belupa, sva tri ce vrlo vjerojatno biti nositelji u tom drugom pretkolu. Hajduk ce biti nositelj 100%, Belupo bi bio nositelj 95%, dok bi Slaven i Rijeka bili nositelji 80%. Svi bi oni po meni bili nositelji, samo neki ludi slijed dogadjaja bi to mogao pokvariti. Takodjer bi i Cibalia mogla biti nositelj, al njima bi se trebalo par stvari poklopiti, dok Lokosima nebi bas dao sansu.
U trecem pretkolu ce tesko itko do mjesta nositelja. Hajduk bi imao velike sanse za to da se trece pretkolo izvlaci nakon drugog. Bilo bi potrebno da tek 2-3 nositelja ispadnu, to ce se i desiti, ali trece se pretkolo izvlaci prije nego se drugo odigra, tu ide ono pravilo preuzimanja koeficijenta i Hajduku bas i nema pomoci osim ako u prvom pretkolu od svega 4-5 klubova koji imaju koeficijent veci od Hajduka ispadnu 2 ili 3. Moguc je i neki razvoj dogadjaja, promjene na tablici i slicno, pa da se trenutno stanje promjeni i da Hajduk dodje do mjesta nositelja.
Sve ce biti puno jasnije za nekih mjesec dana, jer velika vecina liga zavrsava oko 20.5. i taman bi tako par kola prije kraja mogli puno vise kalkulirati. Za sad samo kalkulirajmo HNL i pomolimo se da Cibalia i Lokosi ne izbore Europu, ne vjerujem u njih.
- ASD
- Kontakt:
Koje programe ti imas, koliko cesto gledas HNL?badblueboylivno je napisao/la:Samo Arena Sport, iako zakon propisuje da se barem jedna utakmica mora prikazati na televiziji dostupnoj cijelom pučanstvu, dakle na nekoj nacionalnoj besplatnoj televiziji. Dogodine će se prenositi sve i jedna utakmica, ove godine se prenose po četiri utakmice u kolu.
Pitam te zato sto ja imam samo Arenu 1 i tu se ukljuci nekada ArenasportBiH pa u posljednje vrijeme bas i ne vidjam utakmice HNL-a na prenosu na Areni, a volio bih pogledati koju utakmicu.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nemam uopće digitalne televizije. Paketi koji se ovdje u Livnu nude su preskupi i nepovoljni, klasični monopol od strane HT-a Mostar - imamo opciju, kako u HRV tako i u ostalim jugoslavenskim republikama, gledati HNL za 30 kn po utakmici preko interneta, pa sam to upalio kad je bio derbi (fantazija, HD slika, 16:9, spojio na TV i uživao), ne vjerujem da ću više do kraja sezone. 
Prije toga sam pratio preko streamova i slično, sve za nogomet.
Prije toga sam pratio preko streamova i slično, sve za nogomet.
Hayley <3
- ASD
- Kontakt:
Da li neko zna kakvo je stanje sa 2.HNL sto se tice TV-a.
Da li ima neka emisija koja se bavi tim nizim ligama ili nesto slicno.
ja ne znam da takvo nesto postoji. barem nisam cuo.ASD je napisao/la:Da li neko zna kakvo je stanje sa 2.HNL sto se tice TV-a.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ima. Ja sam nekad imao Z1 (Zagrebacka) na kablovskoj, al su nam ga iskljucili. Prenosili su vikendom utakmice, sad se ne mogu sjetit, nisam upratio jesul to bili iskljucivo zagrebacki klubovi il nesto sire. Bila je i emisija, sve utakmice i svi golovi 2.HNL. Dal ta televizija to vise radi ne znam, al nekad je bilo sigurno.ASD je napisao/la:Da li neko zna kakvo je stanje sa 2.HNL sto se tice TV-a.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Pojave se golovi tu i tamo u jednoj emisiji na SPTV.
Prije su lokalne televizije prenosile lokalne klubove, bio je takav dogovor svih klubova... recimo TV Dalmacija (koju mi u Livnu lovimo) je prenosila domaće utakmice klubova iz Splitsko-dalmatinske županije.
Bilo je dosta priča, čak i to da bi Arena mogla prenositi derbi kola, ali ništa od toga još. Možda kad se liga dogodine smanji na 12 ili godinu poslije na 10 klubova bude nešto više.
Prije su lokalne televizije prenosile lokalne klubove, bio je takav dogovor svih klubova... recimo TV Dalmacija (koju mi u Livnu lovimo) je prenosila domaće utakmice klubova iz Splitsko-dalmatinske županije.
Bilo je dosta priča, čak i to da bi Arena mogla prenositi derbi kola, ali ništa od toga još. Možda kad se liga dogodine smanji na 12 ili godinu poslije na 10 klubova bude nešto više.
Hayley <3
Danas je na rasporedu drugi polufinalni okrsaj između Slavena i Hajduka. Utakmica pocinje u 17:00 h, a prijenos ce valjda biti na hajduk.hr.
Hajduk slavio s 2-1 u Koprovnici. Susic u 55. zabija za 0-1, u 77. izjednacuje Vugrinec, a u sudackoj nadoknadi Stojanovic donosi veliku prednost Hajduku uoci uzvrata. U 18. minuti drugi zuti dobio je Vrsajevic, dok su kod Slavena pocrvenili Kokalovic u 85. i Bubnjic u 90. Slaven s Hajdukom u dva mjeseca odigra dvije utakmice i u obe Bubnjic pocrveni, bas ga ide. Inace, utakmica smor, prvo poluvrijeme sam propustio, stigao na drugo taman, gledao do 70 i neke, uglavnom sam prekinuo prije nego je Vugrinec izjednacio. Svakakvih utakmica sam se nagledao, al ovakvu dosadu jos nisam il je to samo zbog loseg raspolozenja. Nadam se dobrom uzvratu, da Belupo povede i da vidimo bolji nogomet i nadmetanje.
Uzvrat je iducu srijedu u 19:00 na Poljudu, u isto vrijeme na Maksimiru igraju Lokomotiva i Cibalia. U Vinkovcima je bilo 1-1.
Uzvrat je iducu srijedu u 19:00 na Poljudu, u isto vrijeme na Maksimiru igraju Lokomotiva i Cibalia. U Vinkovcima je bilo 1-1.
Losa utakmica između Splita i Rijeke. U tijeku je 90.minuta, a Split vodi 3-1. Treba reci da su pri rezultatu 1-0 za Split, Rijeci ponistili cist gol radi navodnog zaleđa. Mislio sam da ce u Rijeci to s Kekom biti bolje. Naravno da treba vremena, a utakmica protiv Slavena na Kantridi pokazala je da znaju igrat nogomet. Steta za njih ovog poraza, sada ce ih Hajduk opet prestic na drugom mjestu. Split se dakako ovom pobjedom ponovno ukljucuje u tu borbu. Lokomotiva vreba iz sjene, ali mislim da oni nece i stvarno bi bilo uzasno da oni odu u Europu.
Ja bi volio vidjeti Rijeku i Hajduka u borbi za EL. Rijeka bi onda jos dovela pojacanje ili mozda cak vise njih. Sve je moguce.
Ja bi volio vidjeti Rijeku i Hajduka u borbi za EL. Rijeka bi onda jos dovela pojacanje ili mozda cak vise njih. Sve je moguce.
Utakmice Splita na Parku mladezi ove sezone su uvjerljivo najgore. Imao sam mogucnost da pogledam danas ovu, al nisam htio, cisto iz principa, a ocito da je na kraju i dobro da nisam. Pogledao sam dosta utakmica HNL-a ove sezone, a one kad je Split domacin su bile najdosadnije.Lillard je napisao/la:Losa utakmica između Splita i Rijeke. U tijeku je 90.minuta, a Split vodi 3-1. Treba reci da su pri rezultatu 1-0 za Split, Rijeci ponistili cist gol radi navodnog zaleđa. Mislio sam da ce u Rijeci to s Kekom biti bolje. Naravno da treba vremena, a utakmica protiv Slavena na Kantridi pokazala je da znaju igrat nogomet. Steta za njih ovog poraza, sada ce ih Hajduk opet prestic na drugom mjestu. Split se dakako ovom pobjedom ponovno ukljucuje u tu borbu. Lokomotiva vreba iz sjene, ali mislim da oni nece i stvarno bi bilo uzasno da oni odu u Europu.
Drago mi je zbog pobjede Splita, to mi se uklapa u moju racunicu o 'Lokomotivi koja ne igra Europu'. Sad je Split preskocio Lokose i u slucaju da oni pobijede Belupo kuci imat ce i dalje samo bod prednosti, a Rijeka bi bila u egalu s Lokomotivom. Hajduk ce vjerojatno lako s Cibaliom, a gledajuci raspored prvenstva oni ce vrlo lako izboriti to drugo mjesto. Nadam se da Rijeka i Split nece posustat. Jedino mi je zao Slavena, oni mi uvijek ulijevaju nadu da ce napraviti iskorak i zajedno s Dinamom dignut koeficijent i izboriti laksi put do grupne faze hratskim predstavnicima.
Raspored prvenstva za ove sto se bore za Europu: (Hajduk, Split, Rijeka i Lokomotiva)
Split - Rijeka 3-1
Hajduk - Cibalia
Lokomotiva - Belupo
Belupo - Hajduk
Rijeka - Lokomotiva
Split - Osijek
Hajduk - Rijeka
Lokomotiva - Split
Rijeka - Dinamo
Split - Hajduk
Lokomotiva - Osijek
Dinamo - Split
Hajduk - Lokomotiva
Istra - Rijeka
Lokomotiva - Dinamo
Hajduk - Osijek
Split - Istra
Rijeka - Zadar
Dinamo - Hajduk
Istra - Lokomotiva
Zadar - Split
Zagreb - Rijeka
Samo u zadnja dva kola nema medjusobnih ogleda, a po meni najtezi raspored ima Lokomotiva. Mislim da gotovo da nemaju sanse uzeti i jedan bod na gostovanjima, a kuci im dolaze Dinamo, Osijek, Split i Belupo koji ce im sigurno otkinuti dobar broj bodova. Trenutno imaju 43 boda, 7 utakmica do kraja i nebi se iznenadio da ne predju 50.
Trenutno stanje je:
Rijeka 46
Split 45
Hajduk 44 (-1)
Lokomotiva 43 (-1)
Moje ocekivanje na kraju:
Hajduk 59
Rijeka 55
Split 54
Lokomotiva 50
I taman Lokosi ispadaju iz Europe, Split bude cetvrti i ide u EL ako Hajduk osvoji Kup. Ako Kup uzme Belupo onda Split ostaje bez Europe i u Europu ide Belupo, sto je po meni bolja opcija od Splita.
A sta da Lokosi uzmu kup
To bi bila neviđena katastrofa.
To bi bila neviđena katastrofa.
Ja bi najradije da Belupo uzme,ali teško.Mislim da će biti finale Hajduk-Lokomotiva i Hajduk će uzet.
Isto tako mislim i nadam se da Lokomotiva ostaje bez Europe i kroz prvenstvo.
Isto tako mislim i nadam se da Lokomotiva ostaje bez Europe i kroz prvenstvo.
http://bstream4.net/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
link za hajduk
link za hajduk
Biti će jako zanimljiva borba za Europu. Hajduk, Lokomotiva, Rijeka i Split, svi u dva boda. Što je još važnije, niti jedan klub nije jedan od onih koji traju jednu sezonu pa rasprodaju cijeli tim.
Sljedeća sezona bi mogla biti još uspješnija u Europi... gdje je HNL svih ovih godina institucija za ostale lige iz okruženja.
Sljedeća sezona bi mogla biti još uspješnija u Europi... gdje je HNL svih ovih godina institucija za ostale lige iz okruženja.
Jest jedan, Lokomotiva. Oni ne rasprodaju vec im se igraci vrate sa posudbe u Dinamo. Kad bi se znalo da ce zadrzati ovu ekipu na okupu mi bi svi navijali da oni izbore Europu, ali ce se vecina igraca vratiti u Dinamo, a iz Dinama ce dobiti nove i ta nova ekipa ce se uigravat na ljeto, bas kad su te kvalifikacije i velika je mogucnost debakla. Zato bolje da oni ostanu bez Europe i da u istu ne idu sve dok im ekipa ovisi o Dinamu.sock56 je napisao/la:Biti će jako zanimljiva borba za Europu. Hajduk, Lokomotiva, Rijeka i Split, svi u dva boda. Što je još važnije, niti jedan klub nije jedan od onih koji traju jednu sezonu pa rasprodaju cijeli tim.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.