Zon je napisao/la:Tek mi je od danas jasno sa kakvim odronom od ljudi ovaj grad dijelim, kada na internet dodjem. Ne tice se to iskljucivo pojedinih navijaca tima sa Grbavice, vec i navijaca Sarajeva.
Prvo, vi preveliku potrebu imate da se nama, na nasoj temi, dokazujete i onda, koje li ironije, pricate o nekim kompleksima i zavjerama. Pa ako vam ovo odgovara, uzivajte, a nama ostavite "zavjere".
Danas sam gledao utakmicu u kaficu na C.Vili, koju drze moji drugovi Manijaci, od kojih mozda samo jedan ili dvojica od osamdesetih nisu propustili utakmicu svoga kluba. Svima je njima danas bilo sve jasno, kao i meni.
Koliko bezobrazan i drzak moras biti, da poslije onakve utakmice, ne mozes priznati ono sto je ocigledno. Zaista se najezim na pomisao kakav covjek to mora biti.
Kada vidim na sta nam grad lici danas, nekako mi sve ovo i ima smisla. Cast i postovanje su stvari, koje su doslje, izgleda, u potpunosti iskorijenile iz ovog grada. Raje u Sarajevu nema vise mnogo. Balavci danas ne postuju ni majku rodjenu, kako onda ocekivati nesto vise.
Meni kupljene titule ne trebaju, ne treba mi ni nekulturni (blago da se izrazim) Amar, Brkovic, Vukasovic, ni peti-deseti. Ne zelim ofsajd da se u nasu korist dosudi, a kamoli da namjestamo utakmice i pobjedjujemo na ovaj nacin. Negativne reakcije nasih navijaca protiv Prijedora nedavno su meni velika satisfakcija. Na kraju krajeva, oni eto dominiraju, pa opet ih isto ljudi gleda u Sarajevu, kao i nas.
Ja volim svoje FK Sarajevo, ovakvo kakvo jeste. Zeljeznicar svake godine sve vece mrlje baca na svoj ugled i svoje ime, ali eto, odgovara im tako, pa neka im bude. Isto kao sto sam cestitao svim komsijama na tituli prosle godine, isto tako sada kazem, da ste ovu, kao i onu titulu sa Brkovicem, uzeli na prevaru i namjestaljke.
MI SMO DIVOVI (i vise od toga i u svakom pogledu) !!!
hahahaha sta rece i ostade ziv, hahaha zivio ti brate meni ali vama nema lijeka, pa samo tako sebe ofirate placete, kmecite nas jos vise uzdizete svaki od vas sa takvim komentarima, bolan vi nikad necete biti klub sve dok budete gledali gdje je i kakav je Zeljo, ali tako je sta da se radi, nego Bog dragi dao rjesenje drmni koji apaurin, odspavaj i sve ce biti bolje, sutra je novi dan naviknut ces se jest da je hebeno ali tako je iz te koze ne mozes sto se prije pomiris sa cinjenicama bit ce ti lakse, lijep pozdrav

ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.