Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 apr 2013, 11:56

Monolog je napisao/la:
emir18 je napisao/la: Button,Vettel,Alonso,Hamilton,Kimi pa dajte ljudi 8-)
Piquet, Mansell, Prost, Senna?
+1

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 14 apr 2013, 12:05

slika

zapostavljate ovog momka :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 apr 2013, 12:07

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
emir18 je napisao/la: Button,Vettel,Alonso,Hamilton,Kimi pa dajte ljudi 8-)
Piquet, Mansell, Prost, Senna?
+1

slika

slika
Feneomenalna postava,mozda sam malo pretjerao kad sam rekao da su najbolji al 5 svjetski prvaka u u ovoj sada generaciji al su sigurno jedna od najbolji.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 apr 2013, 12:13

Totalna dominacija Alonsa od pocetka pa do kraja utrke.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 14 apr 2013, 12:34

LenBias je napisao/la:slika

zapostavljate ovog momka :mrgreen:
Jel ovo onaj luđak takuma sato? :lol:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 14 apr 2013, 12:37

FOURTHOFFICIAL je napisao/la: Jel ovo onaj luđak takuma sato? :lol:
Jes :mrgreen:

slika

Ovaj covjek je bio vozacina!
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 apr 2013, 12:42

Genghis je napisao/la:Jao trollova ljubomorni na Trostrukog Uzastopnog Svjetskog Šampiona :lol: . Ali ajde, neka vam bude, slavite rijetke pobjede svog pulena, to je najviše što će postići :mrgreen: .

slika

slika

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 apr 2013, 14:03

Neka se i Nandu sreća konačno osmjehnula. Ferreri bi mogao biti, ako ništa, konkurentan bolidu RB-a i biti tu negdje s njima. Alonso mora osvojiti tu treću titulu pod svaku cijenu.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 14 apr 2013, 14:18

MaGiCa je napisao/la:
Genghis je napisao/la:Jao trollova ljubomorni na Trostrukog Uzastopnog Svjetskog Šampiona :lol: . Ali ajde, neka vam bude, slavite rijetke pobjede svog pulena, to je najviše što će postići :mrgreen: .

slika

slika
Adrian Newey je zaista Najveći trenutno u svijetu F1, a da Vettel nema najbolji bolid ne bi bila sramota ne biti prvak , zar ne? Alonso nije imao najbolji bolid pa nije bio prvak, ni Kimi , ni bilo ko drugi ... Iako bi se moglo diskutovati o McLarenu prošlogodišnjem koji je bio po meni u egalu sa Red Bullom u većini utrka, a u ponekim i očigledno ispred.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 apr 2013, 14:45

Genghis je napisao/la: Adrian Newey je zaista Najveći trenutno u svijetu F1, a da Vettel nema najbolji bolid ne bi bila sramota ne biti prvak , zar ne? Alonso nije imao najbolji bolid pa nije bio prvak, ni Kimi , ni bilo ko drugi ... Iako bi se moglo diskutovati o McLarenu prošlogodišnjem koji je bio po meni u egalu sa Red Bullom u većini utrka, a u ponekim i očigledno ispred.
Sve je to tacno sto si rekao, samo ima jedna kvaka: ako RB ima overall ubedljivo najjaci auto u periodu 2010-2013, cemu glorifikovanje mladog Nemca sa tvoje strane :?:

Zar on nije default vozac? Pobedjuje sa najjacim autom, kolegu koji ne sme ni da ga pogleda trpa gde i kako stigne, bez PPa ili makar jednog od prva dva startna reda ne moze da opepeli...Sta je tu tako spektakularno, reci nam :?: :!: A moze se zakljuciti da ga ti tavim smatras, nije da ti imputiram nesto. ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 apr 2013, 14:46

Italia je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Mika i Majkel( :mrgreen: ) su bili bolji od svih vozača danas zajedno 8-)

To su bila vremena, ovo danas je obično smeće gdje gume odlučuju pobjednika a ne vozačko umijeće.

Schumacher ti je isti kao Vettel prethodne 3 godine.Superioran bolid + podredjen timski kolega i to je to.Samo sto iz nekog razloga niko ne sumnja u Schumacherov kvalitet koliko se sumnja u Vettelov.Ni Schumacher nije imao bajne rezultate po povratku,imao je slabiji bolid.Sad mozes gledat na to onako kako hoces.
(y)

dok se Mika ne moze niti smije porediti sa Alonsom, Kimijem i Hamiltonom..

:o :o :o :o :o :o :o

:roll:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 apr 2013, 15:03

Zadovoljan sam danasnjim plasmanom Vettela i mislim da je izvukao maksimum iz danasnje utrke, s obzirom na jucerasnje okolnosti i sa koje je pozicije startovao.

PS: Kimi je neki dan dogovorio interviju sa njemackim BILD-om za Nedjeljno izdanje. Na tome ne bi bilo nista zanimljivo da mu to nije bio najduzi interviju u karijeri (trajao 12 minuta i 35 sekundi) i da novinar nije mogao zavrsiti interviju, jer je Kimi ustao i otisao i reko da je to bilo vise nego dovoljno sa njegove strane. Koji kralj. :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 apr 2013, 15:16

Fina pobjeda za Nanda.Red Bull trenutno ne izgleda dosta jači od Ferrarija što je pozitivna stvar.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 14 apr 2013, 15:19

LBJ MVP je napisao/la:Fina pobjeda za Nanda.Red Bull trenutno ne izgleda dosta jači od Ferrarija što je pozitivna stvar.
Pa da se napokon prekine dominacija Red Bulla i u vozackom i u timskom dijelu. :)
Samo da Massa poludi ( ali u dobrom smislu ) . :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 14 apr 2013, 15:38

MaGiCa je napisao/la:
Genghis je napisao/la: Adrian Newey je zaista Najveći trenutno u svijetu F1, a da Vettel nema najbolji bolid ne bi bila sramota ne biti prvak , zar ne? Alonso nije imao najbolji bolid pa nije bio prvak, ni Kimi , ni bilo ko drugi ... Iako bi se moglo diskutovati o McLarenu prošlogodišnjem koji je bio po meni u egalu sa Red Bullom u većini utrka, a u ponekim i očigledno ispred.
Sve je to tacno sto si rekao, samo ima jedna kvaka: ako RB ima overall ubedljivo najjaci auto u periodu 2010-2013, cemu glorifikovanje mladog Nemca sa tvoje strane :?:

Zar on nije default vozac? Pobedjuje sa najjacim autom, kolegu koji ne sme ni da ga pogleda trpa gde i kako stigne, bez PPa ili makar jednog od prva dva startna reda ne moze da opepeli...Sta je tu tako spektakularno, reci nam :?: :!: A moze se zakljuciti da ga ti tavim smatras, nije da ti imputiram nesto. ;)
Rezultati koje je postigao su impresivni, pogotovo ako uzmemo u obzir njegove godine. O tome se radi, on napreduje iz godine u godinu, to je vidljivo, tako da za 6-7 godina očekujem njegov vrhunac, te da će tada biti sigurno bolji nego što je Alonso sada. Znamo svi da su rijetki u F1 koji u mlađim danima nešto postignu, a on je postigao zaista mnogo, čak i da 80% njegovog uspjeha prepišeš Newey-u i RBR , opet je postigao više nego skoro svaki drugi vozač. Nema potrebe da tebi govorim koliko su iskustvo i rutina bitni u f1, pa eto najbolji pokazatelj su ovi novi vozači koji su dominirali u nižim kategorijama f1 a ovdje ne mogu završiti utrku ili ispadaju u P1 sa relativno stabilnim bolidima.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 apr 2013, 16:13

Rezultati koje je postigao su impresivni, ali postigli bi ih i mnogi drugi da su igrom slucaja upali u taj i takav auto.
A bar nekolicina bi postigla i bolje rezultate.
O tome se ovde radi, a ne o "klasicnoj h8erskoj zavisti forumskih kompleksasa", kako ti pises.
U proslosti se nikada nije desavalo da tako mlad vozac upadne u toliko mocan auto. Prost je seo u sampionski auto sa 29, Senna sa 28, Mansell sa 32, Andretti sa 38, Lauda sa 26...Sve su to jaci vozaci i potkovaniji takmicari od SVa.
Ali, SV obara rekorde ponajvise zbog auta, te onda svi galame kako je spektakularan vozac.
Nek mi neko pokaze 1 njegovu trku da je pobedio bez top4 startnog mesta na gridu. Nema je. A to je dokaz koliko je ko veliki vozac. Ono kako se Alonso borio prosle sezone sa inferiornim F2012, Vettel bi mogao samo da sanja. Da su uloge bile obrnute (Alonso u RB8, Vettel u F2012), Alonso bi resio Vettela minimum 3-4 trke pre kraja, a ne bi se odluka o svetskom prvaku donosila u poslednjih 10 krugova Interlagosa. Isto tako i Hamilton i Raikkonen su bolji vozaci od Nemca. Ali, to ne moze da se shvati, bez da se posmatraju svi aspekti trkanja.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 14 apr 2013, 16:18

MaGiCa je napisao/la:Rezultati koje je postigao su impresivni, ali postigli bi ih i mnogi drugi da su igrom slucaja upali u taj i takav auto.
A bar nekolicina bi postigla i bolje rezultate.
O tome se ovde radi, a ne o "klasicnoj h8erskoj zavisti forumskih kompleksasa", kako ti pises.
U proslosti se nikada nije desavalo da tako mlad vozac upadne u toliko mocan auto. Prost je seo u sampionski auto sa 29, Senna sa 28, Mansell sa 32, Andretti sa 38, Lauda sa 26...Sve su to jaci vozaci i potkovaniji takmicari od SVa.
Ali, SV obara rekorde ponajvise zbog auta, te onda svi galame kako je spektakularan vozac.
Nek mi neko pokaze 1 njegovu trku da je pobedio bez top4 startnog mesta na gridu. Nema je. A to je dokaz koliko je ko veliki vozac. Ono kako se Alonso borio prosle sezone sa inferiornim F2012, Vettel bi mogao samo da sanja. Da su uloge bile obrnute (Alonso u RB8, Vettel u F2012), Alonso bi resio Vettela minimum 3-4 trke pre kraja, a ne bi se odluka o svetskom prvaku donosila u poslednjih 10 krugova Interlagosa. Isto tako i Hamilton i Raikkonen su bolji vozaci od Nemca. Ali, to ne moze da se shvati, bez da se posmatraju svi aspekti trkanja.
Hoćeš da kažeš da Hamilton nije imao konkurentan bolid ? Na kraju još koliko ga je ostavio poena Vettel, da je bilo obrnuto siguran sam da bi sa Hamiltonom bio u nekoliko poena, ako ne i ispred njega.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 apr 2013, 16:40

Vječita rasprava ko je od koga bolji i zašto. U tome se nerijetko zaboravlja da ovo nije samo takmičenje vozača nego i takmičenje timova. Svi pričaju o najboljim vozačima, a jačina timova se spominje samo kad treba nekom vozaču oduzet od uspjeha. Jako ružno po meni jer da nema tih timova ovi vozači bi vjerovatno bili šoferi u GRAS-u i niko ne bi ni znao za njih.

U tom kontekstu želim da pohvalim Rossa Brawna i Adriana Neweya, koji su u proteklih 20-ak godina pokazali kako treba raditi da bi se postigli vrhunski rezultati. Vozači su, bez neke pretjerane potrebe, uvijek u prvom planu. Mora se dati kredit i inženjerima.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 apr 2013, 16:57

Genghis je napisao/la: Hoćeš da kažeš da Hamilton nije imao konkurentan bolid ? Na kraju još koliko ga je ostavio poena Vettel, da je bilo obrnuto siguran sam da bi sa Hamiltonom bio u nekoliko poena, ako ne i ispred njega.
Hamilton je imao u nekim trkama brzi bolid, ali je taj McLaren bio kvarljiva roba, tako da je tu prednost sirove brzine gubio zbog nepouzdanosti. Koliko je trka Hamilton imao u shaci, pa je McL MP4-27 otkazivao poslusnost :?: 3-4, cini mi se. A to je 75-100 poena vise na vlastitom kontu i barem pola od toga manje konkurenciji. A to je jednako titula.

Klare

Post Postao/la Klare » 14 apr 2013, 18:45

DukeOfWellington je napisao/la:Vječita rasprava ko je od koga bolji i zašto. U tome se nerijetko zaboravlja da ovo nije samo takmičenje vozača nego i takmičenje timova. Svi pričaju o najboljim vozačima, a jačina timova se spominje samo kad treba nekom vozaču oduzet od uspjeha. Jako ružno po meni jer da nema tih timova ovi vozači bi vjerovatno bili šoferi u GRAS-u i niko ne bi ni znao za njih.

U tom kontekstu želim da pohvalim Rossa Brawna i Adriana Neweya, koji su u proteklih 20-ak godina pokazali kako treba raditi da bi se postigli vrhunski rezultati. Vozači su, bez neke pretjerane potrebe, uvijek u prvom planu. Mora se dati kredit i inženjerima.
Bravo! :!:

To sam nekad pokušavao da objasnim, ali ne možeš ti nekom dokazat da je mlijeko bijelo, ako je on čvrstog uvjerenja u drugu boju.
Takvih tipova je koliko hoćeš, pa se najprikladnije povući i pustiti da živi u kojekakvim zabludama.

Fetel je sa Red Bulom trostruki šampion svijeta i to niko ne može da okalja,
a puno je takvih, jer logično da su Ferari i Meklaren kroz historiju prikupili nevjerovatnu bazu navijača i simpatizera.

Oni(pogotovo Ferari)nisu navikli da ih konkurencija ovako tuče, pa se koriste svi načinima da srozaju kvalitet Fetela, a Alonsa i Kimija dižu u neke vanzemaljce.

Ako ćemo već tako:
+Zašto taj Kimi nije bio prvak 2005 sa nadmoćnim bolidom naspram Alonsovog Renoa?
+Zašto Alonso nije bio prvak 2007 sa extra kvalitetnim bolidom Meklarena, i ne to nego ga potuče debitant Hamilton?

Nepouzdanost bolida i nesuglasice u time me apsolutno ne interesuju, nego se baziram na vozače i brzinu njihovog bolida? :roll:

Treba biti objektivan i realan,
Evo recim ja sam simpatizer, navijač kako hoćete otkako pratim ovo, od Benetona, Renoa pa do današnjeg Lotusa,
isključivo sam za jednu ekipu, džaba ne mogu protiv toga. :|

Alonso je bio moj miljenik, daleko najdraži vozač koji je ikad kročio u ovaj sport,
ali bez onog Renoa i Briatorea on nikad više titulu osvojiti neće,
onakav tim, taktiku i podršku on u Ferariju nikad neće imati, a
danas je to Fetel i kompletna ekipa ubire plodove kvalitetnog rada.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.