La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

amerosm
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2013, 22:50

Sevilla rastavila na proste faktore Betis u prvom poluvremenu sa dva gola Rakitica i jednim golom Negreda. Odlican utisak su pokvarili golom koji su primili u posljednjim trenuticima prvog poluvremena.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 apr 2013, 23:45

Beticosi se vratiše iz mrtvih, sa 0-3 na 3-3 slika

Derbi sevillano ispunio očekivanja 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 apr 2013, 23:51

Uvijek ovaj derbi ispuni ocekivanja.
Ali kakvu atmosferu naprave ovi navijaci Betisa. :o
Rakitic dominira ove sezone u Sevilli i definitivno im je postao pa mozda i glavni igrac.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 apr 2013, 00:06

I nakon ovakve utakmice nađe se netko i kaze da u Primeri bude samo zanimljivo kad igraju međusobnu Real i Barca :oops: .
Svaka cast Betisu za karakter.Valjalo se je vratiti nakon 0:3.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 13 apr 2013, 10:26

Kakva utakmica :o

Rakitic 8-)

Sevilli prvo, Betisu drugo poluvrijeme. Bezbroj udaraca na golove, sansi i sve ostalo. Jos jedan dokaz da se u Primeri igra atraktivno i odlicno.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 13 apr 2013, 19:07

Deportivo 8-)

0-3, 50.minuta. kako mi je drago radi njih. Valeron ponovno strijelac. Zasluzuju Primeru...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 apr 2013, 19:15

S Deportivom uvijek najbolje utakmice.
Zasluzuju oni puno vise od samog ostanka.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 apr 2013, 23:59

La Bestia u 93 minuti donese pobjedu Malagi kojom su se na tabeli izjednačili sa Šišmišima (i došli na bod od Erreale) koji su na El Pratu remizirali sa Espanyolom u triler završnici sa 4 gola u zadnjih 10 min slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 14 apr 2013, 12:14

Ali igra ovaj Sociedad slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 14 apr 2013, 12:44

Svaka im cast.Evo 2-0 vec u 1. poluvremenu.Iskreno se nadam da ce izboriti lp.Izgleda da ce borbu da voditi sa valenciom koja je po ss.ba pobijedila espanyol :|
Krajem mjeseca imaju direktan ogled kod kuce,tako da je sve u njihovim rukama.
Sretno zmajevi!!

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 14 apr 2013, 13:50

Još jedna dobra utakmica Sociedada i nova 3 boda kojom idu na +4 u odnosu na Valenciu koju čekaju kući.Još prije sezone sam imao osjecaj da je ovo njihova sezona što su oni i dokazali.Prošle sezone nisu imali sreće pa nisu obezbijedili ni Euroligu što je sada možda i dobro.Ali ove sezone sve im se vratilo.Imaju najmanje Euroligu dok bi sa jos 10 bodova do kraja vjerovatno osigurali i kvalifikacije za Ligu Prvaka.Treći klub po broju datih golova u Španiji (iza Barce i Reala),te jedan poraz u zadnjih 20 utakmica dovoljni su podaci o kvaliteti tima.
Nadam se da će osigurati kvalifikacije jer su to zaslužili.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 apr 2013, 11:41

Tim i igrač kola slika

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 15 apr 2013, 11:46

Mislim da bi brko u narednom periodu trebao razmisliti o pozivanju Iniga i De la Belle u repku.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 15 apr 2013, 23:53

Vidi sminkera :mrgreen: (open in new tab)

slika

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 16 apr 2013, 00:18

Dvojica postenih canterana madridista i trojica gnusnih provokatora, varalica i dajvera.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 apr 2013, 14:39

JohnLennon je napisao/la:Dvojica postenih canterana madridista i trojica gnusnih provokatora, varalica i dajvera.
nije tebi lako u zivotu :lol:

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 18 apr 2013, 17:45

Stizu dobre vijesti za primeru, vlada namjerava da uvede zakon po kojem bi se kolac od tv prava ravnomjerno podjelio na sve klubove, ovo naravno ide na stetu dva najveca kluba :)
http://eurosport.yahoo.com/news/footbal ... OTNjM2U4BH" onclick="window.open(this.href);return false;

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 apr 2013, 22:22

Evo jos dobrih vijesti sto se Primere tice ;)
Španski fudbalski klubovi duguju vladi na ime poreza 670 miliona eura.
Predsjednik, Migel Kardenal rekao je da se radi o manjoj sumi nego 2012, kada su klubovi jedne od najjačih liga na svijetu dugovali na ime neplaćenih poreza 750 miliona eura, prenose sportske.

Kardenal je u izjavi za špansku radio stanicu Cope ocijenio da je to smanjenje "pozitivna stavka". Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je Malagi učešće u evropskim takmičenjima na jednu sezonu jer igračima nije isplatila plate, kao ni poreze, što je dio napora te organizacije da primora klubove da srede svoje finansije.

Veliki dugovi primorali su posljednjih godina nekoliko španskih klubova da zatraže zaštitu od bankrota. Posljednji od njih je Deportivo la Coruna, koji je to učinio u januaru.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Valencia
Kontakt:

Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la Valencia » 19 apr 2013, 11:05

Odmah da zamolim administratore i moderatore da dozvole bitisanje ove teme, na ovom ili nekom drugom podforumu. Na temi 'Barselona' se prate aktuelna desavanja i ovakva prica bi se brzo razvodnila i pokvarila dnevnim vijestima i desavanjima.

S druge strane, Barselona sa Cavijem, Iniestom i Mesijem je najbolji/najdminantniji klub u fudbalskoj istoriji, te smatram da zasaluzuje jednu ovakvu temu.

Danasnja Barselona je sazidana na temeljima brilijantne Krojfove fudbalske zamisli i pokrenuta sa tri izvanvremenske masine. Barselona vec preko 300 utakmica ima veci posjed lopte u odnosu na protivnika. Ako bi svaku utakmicu igrali sa 10 igraca, vjerujem da se to ne bi promijenilo. Barselona igra takav fudbal.

Gledajuci Barselonu obicno mi se isprepletu dva osjecaja; divljenje i dosada. Ne mozes se ne diviti nacinu na koji igraju i fudbalskoj vjestini tri najbolja igraca svijeta... Posto protivnik ne moze ili ne zna odgovoriti, dosada se mora nametnuti. To je moj utisak dok gledam Barselonu.

Blizi li se kraj super - dominantnoj Barseloni?

U ovoj sezoni, kao ni u jednoj prethodnoj smo mogli vidjeti ranjivost Barselone, iako su se za razliku od prosle sezone prosetali Primerom.

Sta je razlog?

Vec godinama Barselonu posmatramo kao najbolju napadacku ekipu svih vremena, bez da pomenemo da Barsa pored napada igra i najbolju odbranu svih vremena. Najbolji odbrambeni igraci Barse su i najbolji napadaci. Dakle, mislim na Cavija, Iniestu i Mesija. Da, odbranu Barse su predvodila ova tri igraca na protivnickoj polovici. Rijetko su dopustali protivniku proboj do posljednjeg odbrambenog zida.

Barselona je u godinama svoje dominacije igrala savrsen presing. Protivnici nisu uspjevali sastaviti 4 - 5 dodavanja na svojoj polovici, a da o protivnickoj ne govorim. Bilo je uzasno frustrirajuce gledati dva finala sa Junajtedom i nemoc engleskog kluba da poveze nekoliko pasova, da ne govorimo o makar kratkoj terenskoj incijativi (nemoguca misija).

U posljednje dvi sezone (posebno ovoj, tekucoj) mozemo uvidjeti izostanak agresivnog presinga i njegovo prisustvo na dosta slabijem nivou. Slabost posljednje linije izlazi na vidjelo. U svakom iole ozbiljnijem napadu Milana ili Pariza gledaoci su imali osjecaj da gol Barselone visi u zraku. Odbrana Barselone je apsolutno nenaviknuta na ucestale i u vecem broju organizovane protivnicke napade. Malo je reci da izgledaju nesigurno.

Sta je razlog?

1. Starost i iscrpljenost
2. Motivacija

Cavi i Iniesta ne mogu trcati u oba pravca kao nekada. Vise nemaju snage za agresivan presing i dobru napadacku rolu. I Mesi ne ganja kao prije. Uglavnom dopusta protivnickoj odbrani da u miru zapocne akciju. Sve to protivniku ulijeva povjerenje i daje samopuzdanje.

Ovi igraci su osvojili sve sto se moze osvojiti. Nije lako pronaci motiv. Sasvim logicno i ocekivano.

I pored svega, Barselona je veliki favorit da osvoji LP i uspjesno zavrsi ovu sezonu. Motivacija je kljuc uspjeha. Ako se dovoljno naloze na Bajern, a ne sumnjam da hoce, mogu ih pobijediti lakse nego mnogi ocekuju. Vec u prvoj utakmici moze sve biti rijeseno. Imaju Cavi i Iniesta snage za jos jedan agresivan presing :) .

Sta napraviti u buducnosti?

Barselona i u narednim godinama u Caviju i Iniesti moze imati fantasticne ofanzivne igrace. Cini mi se da onako mogu igrati jos 10 godina. Toliko su savrseni.

Problem je snaga koja nije dugovjecna koliko i talenat.

Po meni, Barselona se treba pomiriti sa tim da ce ih protivnici napadati vise nego ranije, da ce primati vise golova itd... Mislim da ne mogu uraditi previse u fazi odbrane.

Sansa za dominaciju je opet NAPAD. Ako Barsa nema prostora da u odbrani bude osjetno jaca, u napadu svakako ima. Misljenja sam da treba rasteretiti Mesija i pridodati mu jednog dobrog napadaca. Napadac kao sto je Suarez ili Kavani bi bili odlicna rjesenja. Pokazalo se da je i Mesi opasniji kada ispred sebe ima Vilju, makar ovaj nista ne uradio. Prostor za napredak imaju i na krilu. Pedro nikada nije bio klasa, Sancez se nije uklopio. Dovodjenjem Bejla bi protivnika rasirili i dali jos jedan sah protivnickim trenerima. Sada je taktika protiv Barse, 'zgusni se na sredini i pusti da probijaju krila'. Ako bi u spicu imali Suareza ili Kavanija, na krilu Bejla, to ne bi bila sretna taktika.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

M4kaveli
Kontakt:

Re: Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la M4kaveli » 19 apr 2013, 12:20

Valencia je napisao/la:Odmah da zamolim administratore i moderatore da dozvole bitisanje ove teme, na ovom ili nekom drugom podforumu. Na temi 'Barselona' se prate aktuelna desavanja i ovakva prica bi se brzo razvodnila i pokvarila dnevnim vijestima i desavanjima.

S druge strane, Barselona sa Cavijem, Iniestom i Mesijem je najbolji/najdminantniji klub u fudbalskoj istoriji, te smatram da zasaluzuje jednu ovakvu temu.

Danasnja Barselona je sazidana na temeljima brilijantne Krojfove fudbalske zamisli i pokrenuta sa tri izvanvremenske masine. Barselona vec preko 300 utakmica ima veci posjed lopte u odnosu na protivnika. Ako bi svaku utakmicu igrali sa 10 igraca, vjerujem da se to ne bi promijenilo. Barselona igra takav fudbal.

Gledajuci Barselonu obicno mi se isprepletu dva osjecaja; divljenje i dosada. Ne mozes se ne diviti nacinu na koji igraju i fudbalskoj vjestini tri najbolja igraca svijeta... Posto protivnik ne moze ili ne zna odgovoriti, dosada se mora nametnuti. To je moj utisak dok gledam Barselonu.

Blizi li se kraj super - dominantnoj Barseloni?

U ovoj sezoni, kao ni u jednoj prethodnoj smo mogli vidjeti ranjivost Barselone, iako su se za razliku od prosle sezone prosetali Primerom.

Sta je razlog?

Vec godinama Barselonu posmatramo kao najbolju napadacku ekipu svih vremena, bez da pomenemo da Barsa pored napada igra i najbolju odbranu svih vremena. Najbolji odbrambeni igraci Barse su i najbolji napadaci. Dakle, mislim na Cavija, Iniestu i Mesija. Da, odbranu Barse su predvodila ova tri igraca na protivnickoj polovici. Rijetko su dopustali protivniku proboj do posljednjeg odbrambenog zida.

Barselona je u godinama svoje dominacije igrala savrsen presing. Protivnici nisu uspjevali sastaviti 4 - 5 dodavanja na svojoj polovici, a da o protivnickoj ne govorim. Bilo je uzasno frustrirajuce gledati dva finala sa Junajtedom i nemoc engleskog kluba da poveze nekoliko pasova, da ne govorimo o makar kratkoj terenskoj incijativi (nemoguca misija).

U posljednje dvi sezone (posebno ovoj, tekucoj) mozemo uvidjeti izostanak agresivnog presinga i njegovo prisustvo na dosta slabijem nivou. Slabost posljednje linije izlazi na vidjelo. U svakom iole ozbiljnijem napadu Milana ili Pariza gledaoci su imali osjecaj da gol Barselone visi u zraku. Odbrana Barselone je apsolutno nenaviknuta na ucestale i u vecem broju organizovane protivnicke napade. Malo je reci da izgledaju nesigurno.

Sta je razlog?

1. Starost i iscrpljenost
2. Motivacija

Cavi i Iniesta ne mogu trcati u oba pravca kao nekada. Vise nemaju snage za agresivan presing i dobru napadacku rolu. I Mesi ne ganja kao prije. Uglavnom dopusta protivnickoj odbrani da u miru zapocne akciju. Sve to protivniku ulijeva povjerenje i daje samopuzdanje.

Ovi igraci su osvojili sve sto se moze osvojiti. Nije lako pronaci motiv. Sasvim logicno i ocekivano.

I pored svega, Barselona je veliki favorit da osvoji LP i uspjesno zavrsi ovu sezonu. Motivacija je kljuc uspjeha. Ako se dovoljno naloze na Bajern, a ne sumnjam da hoce, mogu ih pobijediti lakse nego mnogi ocekuju. Vec u prvoj utakmici moze sve biti rijeseno. Imaju Cavi i Iniesta snage za jos jedan agresivan presing :) .

Sta napraviti u buducnosti?

Barselona i u narednim godinama u Caviju i Iniesti moze imati fantasticne ofanzivne igrace. Cini mi se da onako mogu igrati jos 10 godina. Toliko su savrseni.

Problem je snaga koja nije dugovjecna koliko i talenat.

Po meni, Barselona se treba pomiriti sa tim da ce ih protivnici napadati vise nego ranije, da ce primati vise golova itd... Mislim da ne mogu uraditi previse u fazi odbrane.

Sansa za dominaciju je opet NAPAD. Ako Barsa nema prostora da u odbrani bude osjetno jaca, u napadu svakako ima. Misljenja sam da treba rasteretiti Mesija i pridodati mu jednog dobrog napadaca. Napadac kao sto je Suarez ili Kavani bi bili odlicna rjesenja. Pokazalo se da je i Mesi opasniji kada ispred sebe ima Vilju, makar ovaj nista ne uradio. Prostor za napredak imaju i na krilu. Pedro nikada nije bio klasa, Sancez se nije uklopio. Dovodjenjem Bejla bi protivnika rasirili i dali jos jedan sah protivnickim trenerima. Sada je taktika protiv Barse, 'zgusni se na sredini i pusti da probijaju krila'. Ako bi u spicu imali Suareza ili Kavanija, na krilu Bejla, to ne bi bila sretna taktika.

1. Odlicno zapazanje.
2.Barcelona je proslu sezonu ( pod Guardiolom ) igrala strahovit pressing, tj. igrali su kao i prethodnih sezona tako da se ne radi bas o 2 sezone.
3.Nesigurnost Barcine odbrane ?
-Ceste povrede, tu pogotovo mislim na Puyola i Abidala.
-Jordi Alba, strasan igrac, ali on je onaj klasicni ofanzivni bek .. a prije je Abidal koji je strasan u defanzivi igrao tu poziciju.
-Nedostatak pressinga, Xavi vise ne moze trcati kao nekad, Iniesta jos uvijek moze i to radi kao i prije, Messi ne grize na terenu nego se setka. :mrgreen:
-Utakmice uglavnom rjesavaju na rutinu.
-Neefikasnost napadaca ( niko osim Messija ne daje golove skoro ), pogotovo Villa koji je imao onaj lom noge + fulaju se ziceri ( po 3-4 zicera nekada ) koji ekipu cesto kostaju bodova, pobjeda i titula.
-Igraci se maksimalno stede ( kod Guardiole su grizli i kad bi vodili 5:0, ali bi cesto u zavrsnice sezone, pogotovo LP igraci ulazili iscrpljeni ). ;)

4.Sta uraditi ?
Tito, Roura, Zubizareta i ostatak ekipe su vec napravili plan za sljedecu sezonu.
Planira se dovesti golman, stoper koji ce igrati u prvih 11 ( tacnije WC stoper ), napadac ( Neymar ) i jos jedan stoper koji ce grijati klupu.
Dakle velika rekonstrukcija se ocekuje na ljeto jer je ekipa stara i potrebno je neko osvjezenje.

Bale i Cavani nisu potrebni nit se o njima pricalo kao o mogucim pojacanjima.
Jednostavno se ne uklapaju u sistem igre i to je to.
Suarez bi bio idealan, ali vjerovatno ga nece zbog njegovog ponasanja.

To je to ukratko.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.