Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
trening zbog lakše ozljede napustio Eldin Adilović.DonPippo9 je napisao/la:Danas sam samo naletio par min na trening i vidio sam da Adilović stoji tamo sa Kvesom i Cvikom obučen, ne u sportsku opremu nego neki džemper. (ne garantujem da je ono bio on 100%) A ako jeste, zna li neko razlog da nije u pitanju kakva manja povreda ili je bio pošteđen?
nagovoris jos 2 jarana, po 15 KM za gorivo i 5KM ulaznica, za cvaju bi mogao proci ako dobro organizujes,AsharaK je napisao/la:Da mi je uzeti keša kakvog na kladionici do subote, pa da doletim i ja iz Gračanice
tu i tamo je napisao/la:nagovoris jos 2 jarana, po 15 KM za gorivo i 5KM ulaznica, za cvaju bi mogao proci ako dobro organizujes,AsharaK je napisao/la:Da mi je uzeti keša kakvog na kladionici do subote, pa da doletim i ja iz Gračanice
naravno hranu i pice od kuce, i morate naci auto koje je dizel...
a ako vas se skupi 4, onda po cenera i 5 za kartu...
to naravno govorim ako si spreman ono "rokerski" doci, a ako mislis na neki "izlet" onda ti treba 50KM.
naravno da dolazis ZeljovskiAsharaK je napisao/la:tu i tamo je napisao/la:nagovoris jos 2 jarana, po 15 KM za gorivo i 5KM ulaznica, za cvaju bi mogao proci ako dobro organizujes,AsharaK je napisao/la:Da mi je uzeti keša kakvog na kladionici do subote, pa da doletim i ja iz Gračanice
to naravno govorim ako si spreman ono "rokerski" doci, a ako mislis na neki "izlet" onda ti treba 50KM.
Nit dolazim rokerski, nit izletski, nego Željovski
E ako dolazis Zeljovski onda mozes ko i Semso autostopom...AsharaK je napisao/la:tu i tamo je napisao/la:nagovoris jos 2 jarana, po 15 KM za gorivo i 5KM ulaznica, za cvaju bi mogao proci ako dobro organizujes,AsharaK je napisao/la:Da mi je uzeti keša kakvog na kladionici do subote, pa da doletim i ja iz Gračanice
Nit dolazim rokerski, nit izletski, nego Željovski
Bog te čuo, da pogledamo jednu tekmu na Grbavici kako treba, s merakom.zeljocity je napisao/la:Ako ovi nasi budu loziona mogli bi vidjet opet 3 komada u mrezi protivnika..
S obzirom da još hoda na štakama i da je proces rehabilitacije vrlo spor, ne treba ga očekivati prije zime, i to da počne dobijati priliku polako. Očekuje se da će početi sa laganim treninzima u augustu, ali s obzirom na atrofiranje mišića trebat će tu vremena. U punoj formi i potpuno spremnog negdje za godinu dana.ZZtop10 je napisao/la:Hoce li Kvesa biti spreman prije pocetka nove godine![]()
![]()
Obučina igra za juniore kolko ja znam ...
Vala dobro ti je ovo..Anonimac je napisao/la:Bog te čuo, da pogledamo jednu tekmu na Grbavici kako treba, s merakom.zeljocity je napisao/la:Ako ovi nasi budu loziona mogli bi vidjet opet 3 komada u mrezi protivnika..
kako se zove Kvesina povreda tacno, mislim koja je dijagnoza ustanovljena, ne sjecam se tacno, al kako sam cuo opasnija je od Zoline, pa ako znas, da mi malo pojasnis, hvala.Rade Paprica 9 je napisao/la:S obzirom da još hoda na štakama i da je proces rehabilitacije vrlo spor, ne treba ga očekivati prije zime, i to da počne dobijati priliku polako. Očekuje se da će početi sa laganim treninzima u augustu, ali s obzirom na atrofiranje mišića trebat će tu vremena. U punoj formi i potpuno spremnog negdje za godinu dana.ZZtop10 je napisao/la:Hoce li Kvesa biti spreman prije pocetka nove godine![]()
![]()
Obučina igra za juniore kolko ja znam ...
Jesi nam objasnio svaka cast jarane.kvalitet je napisao/la:Prednji križni ligamenti - povredu koju su imali Ibišević, Bogičević i Smajić; proces rehabilitacije traje 6 mjeseci; operacija kao operacija je dosta komplikovana, uzima se dio tetive (iza koljena, gdje postoje 3 takve čini mi se) i buše se 2 kosti (natkoljenica i potkoljenica) i ta tetiva prolazi kroz mjesto gdje je nekad bio ligament, odnosno daje mu stabilnost koja je potrebna koljenu da ne bi "iskakalo"; proces rehabilitacije traje 6 mjeseci, kako sam već rekao, a potpune obnove koljena 2 godine (dok se sve slegne), ali se može igrati već nakon 6 mjeseci (tu i tamo praćemo bolovima); najgore je od svega "propadanje" kvadricepsa koje je prijeko potrebno za stabilizaciju koljena i najviše se na tome radi u 6 mjeseci; trčakaranje počinje nakon 3-4 mjeseca.
Ovo vam je čisto "doktorski", onako kako doktori kažu. Naravno, zavisno od stanja koljena oporavak može teći nekim drugim putem, ali to su male varijacije.
Ligamente ne možeš "zašiti"neroazzuro je napisao/la:Ruptura (prekidanje) kriznih ligamenata. Ne znam jel jednog ili oba. Ako je koljeno savijeno nategnut je jedan,a ako je ispravljeno nategnut je drugi. Krajevi ligamenta se moraju zasiti da potpuno zarastu sto traje dosta duze (iako su male povrsine) nego zarastanje kosti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.