FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

adilbeg
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la adilbeg » 15 apr 2013, 21:50

joj gola varupe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
THE MANIACS-ZAVIDOVICI

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 15 apr 2013, 22:00

DonPippo9 je napisao/la:Danas sam samo naletio par min na trening i vidio sam da Adilović stoji tamo sa Kvesom i Cvikom obučen, ne u sportsku opremu nego neki džemper. (ne garantujem da je ono bio on 100% :) ) A ako jeste, zna li neko razlog da nije u pitanju kakva manja povreda ili je bio pošteđen?
trening zbog lakše ozljede napustio Eldin Adilović.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 15 apr 2013, 22:09

Da mi je uzeti keša kakvog na kladionici do subote, pa da doletim i ja iz Gračanice :D
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 15 apr 2013, 22:20

AsharaK je napisao/la:Da mi je uzeti keša kakvog na kladionici do subote, pa da doletim i ja iz Gračanice :D
nagovoris jos 2 jarana, po 15 KM za gorivo i 5KM ulaznica, za cvaju bi mogao proci ako dobro organizujes,
naravno hranu i pice od kuce, i morate naci auto koje je dizel...
a ako vas se skupi 4, onda po cenera i 5 za kartu...
to naravno govorim ako si spreman ono "rokerski 8-) " doci, a ako mislis na neki "izlet" onda ti treba 50KM.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 15 apr 2013, 22:22

tu i tamo je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Da mi je uzeti keša kakvog na kladionici do subote, pa da doletim i ja iz Gračanice :D
nagovoris jos 2 jarana, po 15 KM za gorivo i 5KM ulaznica, za cvaju bi mogao proci ako dobro organizujes,
to naravno govorim ako si spreman ono "rokerski 8-) " doci, a ako mislis na neki "izlet" onda ti treba 50KM.

Nit dolazim rokerski, nit izletski, nego Željovski :P
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 15 apr 2013, 22:33

AsharaK je napisao/la:
tu i tamo je napisao/la:

naravno da dolazis Zeljovski :D
nego ja govorim o tome dal ces u tom putu ponijeti da jedes, il ces ovde potrositi 5-6KM da jedes,
dal ces doci samo na utakmicu, il ces otici do carsije prije tekme popit pice dva...
mislim razlika je velika ako mislis se zgotiviti onda ti treba 50-60KM.
sto je solidan udar na budzet, dok 15-20KM opet covjek moze izvarijantisati. 8-)
u svakom slucaju, ako budes bilo sta trebao slobodno pitaj ako nesto zapne, ako budes imao neku nedoumicu...
mozda ti ja mogu srediti i besplatan prevoz do Sarajeva.
u zivotu vazna je samo volja, za sve se nadje nacina.
ko hoce, nadje nacin, ko nece, nadje izgovor.

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 15 apr 2013, 22:39

DUSU BOGU, TIJELO ZEMLJI, SRCE ŽELJI !!!!!!
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

adilbeg
Kontakt:

Post Postao/la adilbeg » 15 apr 2013, 22:40

lagano s robijasima u vozu bice to zanimljivoi poslijepodne :D
THE MANIACS-ZAVIDOVICI

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 apr 2013, 22:58

Ako ovi nasi budu loziona mogli bi vidjet opet 3 komada u mrezi protivnika..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 15 apr 2013, 23:00

AsharaK je napisao/la:
tu i tamo je napisao/la:

E ako dolazis Zeljovski onda mozes ko i Semso autostopom... ;) Dosta ti 6 KM, 5 KM za kartu i markica da kupis sta u pekari

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 15 apr 2013, 23:01

zeljocity je napisao/la:Ako ovi nasi budu loziona mogli bi vidjet opet 3 komada u mrezi protivnika..
Bog te čuo, da pogledamo jednu tekmu na Grbavici kako treba, s merakom. ;)
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 15 apr 2013, 23:52

NIKAD ne trebalo,ali da Bog da me i u armiji od njih odvojili,pih!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 apr 2013, 23:54

ZZtop10 je napisao/la:Hoce li Kvesa biti spreman prije pocetka nove godine :| :?:

Obučina igra za juniore kolko ja znam ...
S obzirom da još hoda na štakama i da je proces rehabilitacije vrlo spor, ne treba ga očekivati prije zime, i to da počne dobijati priliku polako. Očekuje se da će početi sa laganim treninzima u augustu, ali s obzirom na atrofiranje mišića trebat će tu vremena. U punoj formi i potpuno spremnog negdje za godinu dana.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 16 apr 2013, 00:13

Anonimac je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Ako ovi nasi budu loziona mogli bi vidjet opet 3 komada u mrezi protivnika..
Bog te čuo, da pogledamo jednu tekmu na Grbavici kako treba, s merakom. ;)
Vala dobro ti je ovo.. :D Opet ja to malo drugacije gledam. Neka sve odigramo kako ne treba, ali da pitara razmontiramo, taj bih scenario najvise volio...

Uvijek se bio objektivan, ali nakon svog dusmanluka koji su nam nanjeli i jos nanose, postali su mi najvece gamad na svijetu. Da igraju protiv Crvene Zvezde, isao bih navijati za Zvezdu, ali nikada vise za njih. Takoder, ove njihove lizace treba dobro nakantati, da se dobro sjete i pozele Grbavice...

stuttgart
Kontakt:

Post Postao/la stuttgart » 16 apr 2013, 00:32

Rade Paprica 9 je napisao/la:
ZZtop10 je napisao/la:Hoce li Kvesa biti spreman prije pocetka nove godine :| :?:

Obučina igra za juniore kolko ja znam ...
S obzirom da još hoda na štakama i da je proces rehabilitacije vrlo spor, ne treba ga očekivati prije zime, i to da počne dobijati priliku polako. Očekuje se da će početi sa laganim treninzima u augustu, ali s obzirom na atrofiranje mišića trebat će tu vremena. U punoj formi i potpuno spremnog negdje za godinu dana.
kako se zove Kvesina povreda tacno, mislim koja je dijagnoza ustanovljena, ne sjecam se tacno, al kako sam cuo opasnija je od Zoline, pa ako znas, da mi malo pojasnis, hvala.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 16 apr 2013, 00:47

Ruptura (prekidanje) kriznih ligamenata. Ne znam jel jednog ili oba. Ako je koljeno savijeno nategnut je jedan,a ako je ispravljeno nategnut je drugi. Krajevi ligamenta se moraju zasiti da potpuno zarastu sto traje dosta duze (iako su male povrsine) nego zarastanje kosti.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 16 apr 2013, 01:02

Prednji križni ligamenti - povredu koju su imali Ibišević, Bogičević i Smajić; proces rehabilitacije traje 6 mjeseci; operacija kao operacija je dosta komplikovana, uzima se dio tetive (iza koljena, gdje postoje 3 takve čini mi se) i buše se 2 kosti (natkoljenica i potkoljenica) i ta tetiva prolazi kroz mjesto gdje je nekad bio ligament, odnosno daje mu stabilnost koja je potrebna koljenu da ne bi "iskakalo"; proces rehabilitacije traje 6 mjeseci, kako sam već rekao, a potpune obnove koljena 2 godine (dok se sve slegne), ali se može igrati već nakon 6 mjeseci (tu i tamo praćemo bolovima); najgore je od svega "propadanje" kvadricepsa koje je prijeko potrebno za stabilizaciju koljena i najviše se na tome radi u 6 mjeseci; trčakaranje počinje nakon 3-4 mjeseca.
Ovo vam je čisto "doktorski", onako kako doktori kažu. Naravno, zavisno od stanja koljena oporavak može teći nekim drugim putem, ali to su male varijacije.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 apr 2013, 01:05

kvalitet je napisao/la:Prednji križni ligamenti - povredu koju su imali Ibišević, Bogičević i Smajić; proces rehabilitacije traje 6 mjeseci; operacija kao operacija je dosta komplikovana, uzima se dio tetive (iza koljena, gdje postoje 3 takve čini mi se) i buše se 2 kosti (natkoljenica i potkoljenica) i ta tetiva prolazi kroz mjesto gdje je nekad bio ligament, odnosno daje mu stabilnost koja je potrebna koljenu da ne bi "iskakalo"; proces rehabilitacije traje 6 mjeseci, kako sam već rekao, a potpune obnove koljena 2 godine (dok se sve slegne), ali se može igrati već nakon 6 mjeseci (tu i tamo praćemo bolovima); najgore je od svega "propadanje" kvadricepsa koje je prijeko potrebno za stabilizaciju koljena i najviše se na tome radi u 6 mjeseci; trčakaranje počinje nakon 3-4 mjeseca.
Ovo vam je čisto "doktorski", onako kako doktori kažu. Naravno, zavisno od stanja koljena oporavak može teći nekim drugim putem, ali to su male varijacije.
Jesi nam objasnio svaka cast jarane.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 16 apr 2013, 01:07

neroazzuro je napisao/la:Ruptura (prekidanje) kriznih ligamenata. Ne znam jel jednog ili oba. Ako je koljeno savijeno nategnut je jedan,a ako je ispravljeno nategnut je drugi. Krajevi ligamenta se moraju zasiti da potpuno zarastu sto traje dosta duze (iako su male povrsine) nego zarastanje kosti.
Ligamente ne možeš "zašiti"

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 16 apr 2013, 01:16

Tek sad vidim da je Kvesa ipak operisao zadnje križne ligamente. Operacija je još složenija, ali Nemec (doktor koji mu je radio tu operaciju) je jedan od najboljih u Evropi sigurno. Proces rehabilitacije je dosta sličan onome što sam napisao, samo ja mislim da traje 2 mjeseca duže (ponavljam, opet postoje varijacije). Dakle, najbitnije je da Kvesa redovno ide na fizikalne terapije i da jača mišić (to se u ovoj fazi radi zajedno sa fiziterapeutom, postoje vježbe koje on već smije raditi), a ekstenzija (ispravljanje) i fleksija (savijanje zgloba) će vremenom doći, uz neke vježbice. Nadam se da je bar malo jasnije, da ne lupate džaba. Mislim da pravog Kvesu možemo očekivati tek od zimskih priprema 2014., dok se uigra, oslobodi straha itd.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.