Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

bavarian_bk
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la bavarian_bk » 14 apr 2013, 19:17

9. sam trenutno , pao sam za 1 mjesto u odnosu na proslu utrku . :(

Ali bato , pogodio sam pobjednika , 3. mjesto , i pole 8-)

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 14 apr 2013, 19:23

bavarian_bk je napisao/la:9. sam trenutno , pao sam za 1 mjesto u odnosu na proslu utrku . :(

Ali bato , pogodio sam pobjednika , 3. mjesto , i pole 8-)
Ja sam 9og na 5. mjesto, nisam los. Pogodio pobjednika i Massu na 6om. 54 boda dobio ukupno. 8-)

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 14 apr 2013, 19:37

Pridruzio sam se i ja ovoj ligi. Tim Black Mambas :D Jest' da sam zakasnio ali probat cemo prici vrhu :)
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 apr 2013, 19:56

Klare je napisao/la: To sam nekad pokušavao da objasnim, ali ne možeš ti nekom dokazat da je mlijeko bijelo, ako je on čvrstog uvjerenja u drugu boju.
Takvih tipova je koliko hoćeš, pa se najprikladnije povući i pustiti da živi u kojekakvim zabludama.

Fetel je sa Red Bulom trostruki šampion svijeta i to niko ne može da okalja,
a puno je takvih, jer logično da su Ferari i Meklaren kroz historiju prikupili nevjerovatnu bazu navijača i simpatizera.

Oni(pogotovo Ferari)nisu navikli da ih konkurencija ovako tuče, pa se koriste svi načinima da srozaju kvalitet Fetela, a Alonsa i Kimija dižu u neke vanzemaljce.
slika

Ako ćemo već tako:
+Zašto taj Kimi nije bio prvak 2005 sa nadmoćnim bolidom naspram Alonsovog Renoa?
+Zašto Alonso nije bio prvak 2007 sa extra kvalitetnim bolidom Meklarena, i ne to nego ga potuče debitant Hamilton?
1) Zato sto je MP4-20 bio najjaci auto, koji se kvario jednom u dve trke.

[youtube][/youtube]

2) Zato sto je od Hungaroringa McLaren gurao Hamiltona, a gde se dvojica svadjaju - treci (Raikkonen) profitira.
Nepouzdanost bolida i nesuglasice u time me apsolutno ne interesuju, nego se baziram na vozače i brzinu njihovog bolida? :roll:
Ne moze da te ne zanimaju nepouzdanost bolida i timska taktika, kad od toga zavisi mozda i 90% rezultata jednog vozaca.
Treba biti objektivan i realan,
Evo recim ja sam simpatizer, navijač kako hoćete otkako pratim ovo, od Benetona, Renoa pa do današnjeg Lotusa,
isključivo sam za jednu ekipu, džaba ne mogu protiv toga. :|
Kakve to veze ima sa zivotom covece, ciji si ti navijac :?: slika
Alonso je bio moj miljenik, daleko najdraži vozač koji je ikad kročio u ovaj sport,
ali bez onog Renoa i Briatorea on nikad više titulu osvojiti neće,
onakav tim, taktiku i podršku on u Ferariju nikad neće imati, a
danas je to Fetel i kompletna ekipa ubire plodove kvalitetnog rada.
Niko i ne spori da Vettel ubira plodove kvalitetnog rada. Ono sto sporimo su njegovi vozacki kvaliteti. Nije on nikakav "wunderkind sa druge planete". Dobar je vozac, jedan od najboljih na gridu, ali ima i boljih i kvalitetnijih od njega. Ono sto pravi razliku je tim i A.Newey koji mu konstantno isporucuje najbolji overall auto (brzina, stabilnost, pouzdanost). Rezultat: pobede sa PPa, skupljanje bodova ukoliko toga nema, krah ako je auto nekonkurentan na pojedinim trkama. Sta tu nije jasno :?:

Videli bi pravo lice Vettela da je kojim slucajem vozio F2012 ili neki slican auto. Alonso, Raikkonen i Hamilton su (potpisujem) bolji vozaci od Nemca, iako je on uspesniji vozac od njih. To je ta razlika koju neki ovde ne mogu da shvate.

Klare

Post Postao/la Klare » 14 apr 2013, 20:54

MaGiCa je napisao/la: slika
Tako ti je, pa si ti hvataj za glavu koliko hoćeš.
MaGiCa je napisao/la:Zato sto je MP4-20 bio najjaci auto, koji se kvario jednom u dve trke.
E ovo i taj video što si stavio je baš za tog gore što se, ne drži, nego lupa, udara po čelu. :roll:
Da je babi muda...u punom smislu,
a nije ni bolid bio toliko nepouzdan koliko Kimi i Montoja, svojim greškama su upropastili po 3 utrke najmanje.
Taj video i priču možeš prodavati onima koji su od jučer počeli pratiti dešavanja, a preko mene lagati nećeš. ;)

Renault nije imao ni blizu jak bolid, jeste imao pouzdaniji, ali ne u tolikoj mjeri da nadoknade zaostatak brzine,
ali zato su imali taktiku, Briatorea i školovanijeg, boljeg vozača,
a ko se to iz trenutne situacije usudi reći da je Alonso bolji od Kimija? :roll:

Zato je čisti apsurd ovo tvoje osporavanje Fetelovih kvaliteta,
činjenica da je to trenutno jedini trostruki šampion,
i samim tim je najuspješniji vozač, a da li je i najbolji to ne možemo reći,
a isto kao što ne možemo reći da je slabiji od Kimija i Alonsa.

Je li tebi išta jasno? :?
MaGiCa je napisao/la:Zato sto je od Hungaroringa McLaren gurao Hamiltona, a gde se dvojica svadjaju - treci (Raikkonen) profitira.
Sad ću vođen vašom logikom reći da je Kimi svemirac, jer je potukao Hamiltona i Alonsa sa slabijim bolidom,
a šta tek onda reći za Fetela kojeg niko živ sa slabijim bolidom nije nadigrao. 8-)
Vau, koja logika kod vas vlada. :roll:
MaGiCa je napisao/la:Ne moze da te ne zanimaju nepouzdanost bolida i timska taktika, kad od toga zavisi mozda i 90% rezultata jednog vozaca.
A sad se vrati gore i vidi jesam li ja igdje pomenuo timsku taktiku? ;)

MaGiCa je napisao/la:Kakve to veze ima sa zivotom covece, ciji si ti navijac :?: slika
Kakve to veze ima sa zivotom covece, što si se ti igrao sa crvenim autićimaslika
MaGiCa je napisao/la:Nije on nikakav "wunderkind sa druge planete".
Ako nije on, nije ni Alonso, ni Kimi, niti bilo ko treći. ;)
MaGiCa je napisao/la:Dobar je vozac, jedan od najboljih na gridu, ali ima i boljih i kvalitetnijih od njega.
Sa 3 titule nema niko, a to je ono što se broji,
poređenje kakav bi ko u kojem bolidu bio je čisto nagađanje, pretpostavka u prazno.
MaGiCa je napisao/la:Alonso, Raikkonen i Hamilton su (potpisujem) bolji vozaci od Nemca, iako je on uspesniji vozac od njih. To je ta razlika koju neki ovde ne mogu da shvate.
Ti potpisuješ? :?
Eto ja potpisujem da nisu.
Ne govorimo o početnicima tipa Pic, Grande, pričamo o trostrukom prvaku,
čovjeku kojem su pobjede postale svakodnevnica, čovjeku dominatoru.

Iako pričamo o Fetelminatoru, opet ne mogu tvrditi da je od nekog iz vrha bolji vozač,
isto kao što ne mogu reći da je nešto slabiji.

Ovo govorim, a rekao sam ko su moji favoriti.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 apr 2013, 21:38

Klare je napisao/la: Tako ti je, pa si ti hvataj za glavu koliko hoćeš.
slika

Da je babi muda...u punom smislu,
a nije ni bolid bio toliko nepouzdan koliko Kimi i Montoja, svojim greškama su upropastili po 3 utrke najmanje.
Taj video i priču možeš prodavati onima koji su od jučer počeli pratiti dešavanja, a preko mene lagati nećeš. ;)
Godine druzenja sa ekipom 1 monopol lige su izgleda ostavile posledice po tvoje razmisljanje. Odgovaras na pitanja na koja te niko nije pitao, a citas odgovore koje niko nije pisao.
Jeste, Montoya i Raikkonen su 1 vrhunski auto kakav je bio MP4-20 sveli na to da bude losiji od Renaulta. Inace je taj auto bio 1 svemirski brod spram R25, koga su od miloste zvali "Rakovica IMR 25". :roll:
Zadovoljan :?:
Renault nije imao ni blizu jak bolid, jeste imao pouzdaniji, ali ne u tolikoj mjeri da nadoknade zaostatak brzine,
ali zato su imali taktiku, Briatorea i školovanijeg, boljeg vozača,
Ma super. Kad Raikkonenu strada auto u poslednjem krugu trke, a Alonso zabelezi pobedu samo ga prateci - nije McL izdao, vec je Briatore genijalac. Takodje, nacin bodovanja je kasnije promenjen, jer nije favorizovao skupljace bodova, vec "prave" trkace. :lol:
a ko se to iz trenutne situacije usudi reći da je Alonso bolji od Kimija? :roll:
Bolji je na osnovu 10 sezona u F1, a ne na osnovu 3 trke u ovoj sezoni.
Zato je čisti apsurd ovo tvoje osporavanje Fetelovih kvaliteta,
činjenica da je to trenutno jedini trostruki šampion,
i samim tim je najuspješniji vozač, a da li je i najbolji to ne možemo reći,
a isto kao što ne možemo reći da je slabiji od Kimija i Alonsa.
Cemu onda forum, ako se ne moze ni o cemu raspravljati :?: Da bi ljudi poput tebe iznosili urbi et orbi spike ili da bi bilo ono "djes ba, sa ima?" sa chat sekcije :?:
Je li tebi išta jasno? :?
Nista mi nije jasno. Da ti nisi dosao da poducavas ljude ovde, nikome nista ne bi ni bilo jasno. Ikad. :roll:
Sad ću vođen vašom logikom reći da je Kimi svemirac, jer je potukao Hamiltona i Alonsa sa slabijim bolidom,
a šta tek onda reći za Fetela kojeg niko živ sa slabijim bolidom nije nadigrao. 8-)
Kad tako postavis stvari, razblazis i istrolujes - da, tako ispada.
We are The Vettel, resistance is futile. :roll:
A sad se vrati gore i vidi jesam li ja igdje pomenuo timsku taktiku? ;)
"Nesuglasice" :?: :!: Pretpostavio sam da se ljudi usaglasavaju ili ne oko taktike, osim ako mislis na nesto drugo.
Kakve to veze ima sa zivotom covece, što si se ti igrao sa crvenim autićimaslika
Ajmo ad hominem, malo. Valja se. Bayernu ide dobro, pa nemas s kim. :?
Ako nije on, nije ni Alonso, ni Kimi, niti bilo ko treći. ;)
Dabome da nisu. Oni su se dokazali pre nego sto su postali to sto su postali i osvajali su sa losijim autima prvenstvo, sto Vettel nije uradio. Njegov uspon se poklopio sa time da je seo u najjaci auto.
Sa 3 titule nema niko, a to je ono što se broji,
poređenje kakav bi ko u kojem bolidu bio je čisto nagađanje, pretpostavka u prazno.
Nema niko ni 7 titula sem Schumachera, pa nesto ne vidim da ga vecina smatra najboljim ikad u F1.
A koliko sam pratio istoriju F1 mnogi vozaci bez titula su bolje rangirani od onih sa titulama, a jos je vise onih koji imaju manje titula od kolega, a smatra ih se boljim (Mansell>Piquet, Clark>Stewart, Senna>Prost, G.Villeneuve>Scheckter...).
Znaci da nije sve u titulama, zar ne :?:
Ti potpisuješ? :?
Eto ja potpisujem da nisu.
Ne govorimo o početnicima tipa Pic, Grande, pričamo o trostrukom prvaku,
čovjeku kojem su pobjede postale svakodnevnica, čovjeku dominatoru.

Iako pričamo o Fetelminatoru, opet ne mogu tvrditi da je od nekog iz vrha bolji vozač,
isto kao što ne mogu reći da je nešto slabiji.

Ovo govorim, a rekao sam ko su moji favoriti.

Super. Sad nam reci koji je smisao ovog posta, kao celokupno tvog uleta ovde.

Klare

Post Postao/la Klare » 14 apr 2013, 22:10

MaGiCa je napisao/la:Super. Sad nam reci koji je smisao ovog posta, kao celokupno tvog uleta ovde.
Smislio sam kako da te izdominiram, pa rek'o hajd' da zamišljeno u djelo sprovedem. :lol:

Imaš pravilnih crta, a imaš i nepravilnih,
a neka ti govoriš prvo da je Kimi imao nepouzdan bolid(zar i to nije naznaka nedovoljnog kvaliteta),
a onda govoriš kako je Alonso osvojio titulu sa slabijim bolidom? :?
Ili si mislio za sezonu poslije? :?

Svejedno, ni jedno ni drugo ti ne pije vodu, pobrk'o si sam sebe. :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 apr 2013, 22:31

Klare je napisao/la: Smislio sam kako da te izdominiram, pa rek'o hajd' da zamišljeno u djelo sprovedem. :lol:
Znao sam da ima neka skrivena caka u svemu tome.
Imaš pravilnih crta, a imaš i nepravilnih,
a neka ti govoriš prvo da je Kimi imao nepouzdan bolid(zar i to nije naznaka nedovoljnog kvaliteta),
a onda govoriš kako je Alonso osvojio titulu sa slabijim bolidom? :?
Ili si mislio za sezonu poslije? :?
Pricamo o 2005oj. Kimi je imao brzi, mocniji auto, ali izuzetno nepouzdan. Alonso je imao dobar, kvalitetan auto, ne brz na pravcima kao MP4-20, ali izrazito pouzdan. Alonso je skupljao bodove dosta bolje, na bazi toga. I to mu je donelo titulu.

Svejedno, ni jedno ni drugo ti ne pije vodu, pobrk'o si sam sebe. :mrgreen:
Kao sto jednom rekoh: niko nikada nije osvojio titulu u losem bolidu, ali najjaci auto ne garantuje istu, jer su neki uspevali da izgube u tim uslovima.
Vettel nije, i svaka mu cast na tome. Decko je svaki put uzeo titulu u najjacem autu. Ali, problem lezi u tome sto on jedino tada ima extra rezultate. Jedino kad RB radi kao svajcarski sat Vettel pravi podijume i pobede. Bez toga deluje pogubljeno, kao u prvom delu prosle sezone.

Klare

Post Postao/la Klare » 15 apr 2013, 00:17

Pa dobro, ipak je to mišljenje o Fetelu dosta blaže, nego što se u prvi mah čini.

Ti si mišljenja da ima boljih vozača i to treba poštovati,
tu nijanse odlučuju i iz mog viđenja Alonso, Fetel i Kimi su u prvoj grupi, Hamilton i Baton, pa onda ostali(Rozberg, Weber, Masa, Grožan...).

Ovaj zadnji post je korektan s tvoje strane. :)

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 15 apr 2013, 12:58

Velika je razlika izmedju najboji i najuspjesniji vozac.

Licno smatram da je Senna najboji vozac bez ikakve sumnje dok ce se drugi ograditi i reci da je to Schumacher jer je uzeo veliki broj titula.
Vettel je danasnja verzija Schumija.Ima dominantan bolid i ekipu koja radi za njega dok sa strane imas veliki broj vozaca koji su extra kvaitetni.
Alonso je definitivno broj 1. vec dugi niz godina.Nema kompletnijeg i kvalitetnijeg vozaca od njega.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 apr 2013, 17:40

NYKnicks Fan je napisao/la:http://gppredictor.com/league/show/id/5 ... f4ef2fda67

Kako stojite?
Ja trenutno prvi i to me pravo iznenadjuje..Nmg da pogodim ovog koji napreduje najvise pozicija ni bod tu da dobijem :S
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 15 apr 2013, 18:07

Slatinash_7 je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:http://gppredictor.com/league/show/id/5 ... f4ef2fda67

Kako stojite?
Ja trenutno prvi i to me pravo iznenadjuje..Nmg da pogodim ovog koji napreduje najvise pozicija ni bod tu da dobijem :S
hah nisi jedini.tesko je to za ubost :D .ja sam odmah iza tebe 4 bobe :mrgreen:
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 15 apr 2013, 18:16

youngredcomps je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:

Kako stojite?
hah nisi jedini.tesko je to za ubost :D .ja sam odmah iza tebe 4 bobe :mrgreen:
Ja sam 5. Imao sam najvise bodova u Kini. :mrgreen:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 15 apr 2013, 21:20

Ja sam 3. :P
Prvih 6 vozaca sam pogodio , samo nisam redoslijed. :lol:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 16 apr 2013, 00:26

Maestro^^ je napisao/la:Ja sam 3. :P
Prvih 6 vozaca sam pogodio , samo nisam redoslijed. :lol:
eto ubacio sam se i ja.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 apr 2013, 11:49

slika

Alonso počeo psihološki rat sa Vettelom. Postavio je sliku na twitteru gdje je napisao "Večera sa prijateljom" :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 apr 2013, 13:10

Ukoliko se istraga pokaze istinitom, mislim da ce Webber od Nedjelje biti bivsi u RBR-u...
Marko gegenüber der „Auto Motor und Sport“: „Er (Webber; d.Red.) hat den Ingenieuren falsche Reifencodes gegeben!“
Webber soll beim Rennen in China einen taktischen Boxenstop erzwungen haben – dadurch konnte Mercedes-Pilot Lewis Hamilton (28) problemlos aufschließen und Vettel jagen.
Naime Helmut Marko je istog optuzio da je inzenjerima dao pogresne kodove kada su pneumatici u pitanju i time izazvao takticki odlazak u box, sto je Hamiltonu omogucilo da se priblizi Vettelu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 17 apr 2013, 14:33

amerosm je napisao/la:Ukoliko se istraga pokaze istinitom, mislim da ce Webber od Nedjelje biti bivsi u RBR-u...
Marko gegenüber der „Auto Motor und Sport“: „Er (Webber; d.Red.) hat den Ingenieuren falsche Reifencodes gegeben!“
Webber soll beim Rennen in China einen taktischen Boxenstop erzwungen haben – dadurch konnte Mercedes-Pilot Lewis Hamilton (28) problemlos aufschließen und Vettel jagen.
Naime Helmut Marko je istog optuzio da je inzenjerima dao pogresne kodove kada su pneumatici u pitanju i time izazvao takticki odlazak u box, sto je Hamiltonu omogucilo da se priblizi Vettelu.
Ne kontam, kakve veze ima vozač sa davanjem nekih kodova inžinjerima!? Valjda je vozačevo da sjedne i da vozi, a o taktici odlučuje neko drugi.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.