Sarajevo1946 je napisao/la:Haj malo temi da se vratimo.
Evo, Cavani nagovijestio da odlazi vjerovatno i teško će to Napoli nadoknaditi. Inter nikakav sastav ima, bez LP ostali i nema tu više ulaganja po svemu sudeći. Fiorentina bi mogla biti jača za Rossija i još 2-3 dobra igrača, te Milan isto tako, ali upitno koliko će trošiti i koga će dovoditi. Trebaće njima još vremena.
Juventus će, izvjesno i aBd biti još jači nego ove sezone. Jedino nas povrede ned'o Bog mogu usporiti.
Mislim da je dominacija neminovnost i narednih sezona

i stvarno ne vidim nikakvu konkurenciju, možda Fiorentina, jer imaju dobru transfer politiku, ali tek su na početku i Milan, za koji je upitno da li će dovoditi provjerene igrače ili će i dalje nastaviti sa podmlađivanjem tima.
Ima Napoli Insinjea a to je najtalentovaniji igrač na čizmi trenutno, taj samo može da raste u Napoliju. No bez Kavanija oni su dogodine slabiji, jer Insinjeu će verovatno trebati još dve sezone do svog zenita, plus Pandev iz sezone u sezonu sve lošiji. Na kraju produžiće ugovor sa Macarijem, priča se da isti dobija neke dobre pare za pojačanja, no i pored svega ako puste Kavanija moraće da troše, te se kao potencijalna pojačanja pominje pre svih Hernanes, što meni nije logično jer imaju Hamšika i iz razloga što im najviše duva u odbrani, a i De Sanktis je rupetina da se ne lažemo.
Inter, je u rasulu totalnom, Ikardi se pominje no on još nije doveden. Ljudi se pojačavaju polusvetom Andreoli, Bota, Hugo Kampanjaro, alo Kampanjaro pojačava ovu već polovnu odbranu, odbranu koja je pored Peskare u 2013. primila najviše golova. Pominje se I Diamanti ali koji će im on pored Kasana. Takođe, ima i pričica da Guarin ide, a i koji će im on kada ga drogirani strama stavlja na AMC te od vrhunskog MC-a pravi očajnog AMC-a.
Fiorentina će biti jača za Rosija ali verovatno slabija za Jovetića što po mom mišljenju nije upgrejd.
U Milanu vidim najvećeg konkurenta. Dovode štopera sto posto, Dede prvi pik, plus dolazi im Saponara, dobar igrač, mlad pre svega i perspektivan samo može da raste. Gledao sam ga par puta u Seriji B u Empoliju i naravno mladu repku Italije ne obilazim. Npr. u mladoj repki bolje igra nego Sansone iz Parme koji se gotovo ne primećuje a u Seriji A je postigao par lepih i bitnih golova za Parmu - izdvojio bih onaj slalom kroz vezni red i odbranu Intera. Na kraju taj Milan je jedina ekipa koja u 2013. još ne zna za poraz (saznaće sledeće nedelje, nadam se

)
Roma mi uvek ima potencijal ali nikako da iskoče. U ostalom oni imaju dva najplaćenija igrača u ligi - Toti i De Rosi- Pjanić je majstor, Lamelu i Osvlada jako cenim, u odbrani duva je Kastan je tragikomičan kao i Burdiso, dok je Markinjos po mom mišljnju jak potencijal. Da se oslobode nekog škarta i nađu neke zamene i lepo. Pominje se tu razmena Kvalja-Osvlado, pa se pominje i Obumejang iz Sent Etijena, pristojni neki transferi se pominju.
Na kraju mi, Juventus. Naravno favorit no1, dolaze Ljorente i Poli, to je meni apgrejd, pogotovo u napadu, dok će mali Poli biti dobar bek-ap, bolje rešene od Đakerinija u ovom triu u vezi i sigurno pristojno rešenje u rotaciji kada Konte mora da odmara igrače zbog LŠ. Kuardado se spominje, spominje se Sančez i Ibra (u šta ja ne verujem). Dakle, meni miriše da ćemo dobar deo sledeće sezone da šljakamo 4-3-3, naravno ako dovedemo ova krila - Kuardado, Sančez, Đovinko, Đakerini a i Mirko se sjajno snalazi na krilu sa Ljorenteom u sredini kao visokim jakim napadačem, target-man igračem meni deluje opasno dobro.