FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Juzna longitudinala je projekat od vitalne vaznosti za citav grad i dizati neke tenzije zbog njene izgradnje je suludo, ta ulica ce samo pomoci razvoju djela grada gdje prolazi ukljucujuci i stadion Grbavica. I meni je jasno koliko je uska ulica kod stadiona i pomocnih terena (pogotovo sa vjestackom travom), no smatram da ce ipak biti moguce sve to realizirati. Ipak, gradnjom citavog stadiona plato ispred sjeverne tribine i nebi bio glavni fokus jer bi plato ispred istocne definitivno bio mnogo veci i atraktivniji kada bi se uklonio Plavi zamak, dovrsila dvorana i uklonila ona autopraonica u Hercegovackoj; siguran sam da bi fokus za plato bio na tom mjestu. Uz to, sjeverna tribina bi se najcesce koristila kao gostujuca tribina (u premijer ligi), tako da bi bila i najmanje koristena. Kada ovako sagledam, nevidim mjesto nekoj panici.DzoleZeljo je napisao/la:Tacno je to, samo sam zaboravio napomenuti jos Plavi zamak, koji se, bar kako se pricalo isto bio velika smetnja. Dakle, Grbavica stadion se nece dirati, to je sigurno, napravit ce se alternativa neka, ali ovi drugi objekti oko stadiona moraju..Anonimac je napisao/la:Moguće, ali svi znamo koliko je uska ulica ispred stadiona, nemoguće je napraviti četiri trake a da se pritom drastično ne smanji plato ispred sjeverne tribine.DzoleZeljo je napisao/la:
Vidi nesto prijatelju. O ovome se vec prica ima jedno 6 ili 7 godina. Cak sam i ja ovdje napominjao da se nece nista raditi po pitanju stadiona dok se zvanicno ne sredi pitanja ove "Južne longitudinale". Navodno, problem nije Zeljo, niti stadion Grbavici (bice ovdje prostora za to, nemoj se sikirati) vec je problem stanovnistvno Svrakinog sela. Navedena cesta treba da prode kroz spomenuto naselje i spoji sa cestom kod dzamije kralja Fahda (bar koliko sam ja cuo).
U idealnoj drzavi koja ima novac i pravni sistem juzna longitudinala bi kod stadiona se gradila ispod zemlje, no kod nas je to jos miljama daleko.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 17 apr 2013, 12:21, ukupno mijenjano 2 puta.
@zaboljisportuBiH
Mislio sam pod moranjem da bi nas pobjeda protiv Celika dovela u odlicnu psiholosku prednost,a u slucaju da Sarajevo bar remizira u Sirokom,to bi po meni bilo to.Komotniji bi bili i opusteniji,znaci bez velikog pritiska,a to daje bolje igre nasih.Meni je samo bitno da predjemo na +7,jer nam to daje dva komotna poraza do kraja i opet smo prvi,dok bi Sarajevo moralo dobiti sve do kraja.Bez obzira na teoretske mogucnosti za daljnja kola,ne vidim nacin na koji bi mi to propustili,a jos vise ne vidim nacin na koji bi ovakva ekipa Sarajeva to uspjela stici.
Mislio sam pod moranjem da bi nas pobjeda protiv Celika dovela u odlicnu psiholosku prednost,a u slucaju da Sarajevo bar remizira u Sirokom,to bi po meni bilo to.Komotniji bi bili i opusteniji,znaci bez velikog pritiska,a to daje bolje igre nasih.Meni je samo bitno da predjemo na +7,jer nam to daje dva komotna poraza do kraja i opet smo prvi,dok bi Sarajevo moralo dobiti sve do kraja.Bez obzira na teoretske mogucnosti za daljnja kola,ne vidim nacin na koji bi mi to propustili,a jos vise ne vidim nacin na koji bi ovakva ekipa Sarajeva to uspjela stici.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Prema podacima iz NFSBiH, protiv Širokog u 15. kolu kada je usput i bilo obiljezavanje 25 godina TM87 (posjeta 6-7000). Nakon toga ide Travnik u 16. kolu gdje je posjeta bila oko 5500-6000.jagamu je napisao/la:Protiv kojeg kluba vam je bila najveca posjeta ove sezone?
Ok.Hvala na odgovoru.AnelZ je napisao/la:Prema podacima iz NFSBiH, protiv Širokog u 15. kolu kada je usput i bilo obiljezavanje 25 godina TM87 (posjeta 6-7000). Nakon toga ide Travnik u 16. kolu gdje je posjeta bila oko 5500-6000.jagamu je napisao/la:Protiv kojeg kluba vam je bila najveca posjeta ove sezone?
Nadam se da ce bit dobra tekma uz dobru atmosferu,pune tribine i fer i korektno navijanje s obe strane.
Zivili.
moSa likCe
-
- Kontakt:
Sve stoji, ali ja sam oprezan jer je fudbal takav prevrtljiv. Ne moraš biti bolji da bi pobjedio jer jednostavno se desi loš dan, nedo Bog neka glupost i sl. što je dovoljno da ti poremeti sve. Nadam se da smo ispucali pehove za ovu godinu. I sad mi možemo dvaput kiksati ali jednom poraz a jednom remi:)boccaccio je napisao/la:@zaboljisportuBiH
- zeljo4life
- Kontakt:
odavno nisam nista ljepse cuo...lijepo covjek objasni svaka mu cast!TMovac je napisao/la:Željo TV – 42. emisija
„ŽELJO JE INSTITUCIJA KOJA NEMA PROBLEMA SA PRESUDOM SEJDIĆ-FINCI“
[youtube][/youtube]
sve je objasnio balavcima koji se kurce nacionalizmo ili kako bi se reklo blaze "patriotizmom",ovakav jedan covjek koji je sve dozivio sta je dozivio nema trunke mrznje u sebi,pa to je ba Zeljo,zato smo drugaciji od sviju! SVAKA CAST LEGENDO!!!! Ova nam ljudina treba biti primjer kako se trebamo ponasati na tribinama,kako se trebaju ponasati igraci i citav klub...
Amare hvala ti...
Ne znam jesi li ti pogledao video koji sam maloprije postavljao. Sudeći po Vizualizaciji Južne longitudinale, plato ispred sjeverne tribine bukvalno ne postoji (2:00 min. videa)!AnelZ je napisao/la: Juzna longitudinala je projekat od vitalne vaznosti za citav grad i dizati neke tenzije zbog njene izgradnje je suludo, ta ulica ce samo pomoci razvoju djela grada gdje prolazi ukljucujuci i stadion Grbavica. I meni je jasno koliko je uska ulica kod stadiona i pomocnih terena (pogotovo sa vjestackom travom), no smatram da ce ipak biti moguce sve to realizirati. Ipak, gradnjom citavog stadiona plato ispred sjeverne tribine i nebi bio glavni fokus jer bi plato ispred istocne definitivno bio mnogo veci i atraktivniji kada bi se uklonio Plavi zamak, dovrsila dvorana i uklonila ona autopraonica u Hercegovackoj; siguran sam da bi fokus za plato bio na tom mjestu. Uz to, sjeverna tribina bi se najcesce koristila kao gostujuca tribina (u premijer ligi), tako da bi bila i najmanje koristena. Kada ovako sagledam, nevidim mjesto nekoj panici.
U idealnoj drzavi koja ima novac i pravni sistem juzna longitudinala bi kod stadiona se gradila ispod zemlje, no kod nas je to jos miljama daleko.
To si u pravu, jedino rješenje je da se gradi ispod ili iznad zemlje.
[youtube][/youtube]
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
- TheGreatest10
- Kontakt:
Da je u pitanju jedan on naših igrača, već sljedeći dan bi bio kažnjen u to sam siguran.bagrcavi je napisao/la:Članovi Disciplinske komisije nisu se mogli dogovoriti ni o slučaju loma noge fudbalera Željezničara Nermina Zolotića, odnosno o kazni igraču Zrinjskog Hrvoju Miličeviću, koji je nesmotrenim startom nanio tešku povredu suparničkom igraču.
- Bilo je svakakvih prijedloga, sasvim oprečnih, tako da smo odlučili ovaj slučaj riješiti na narednoj sjednici - rekao nam je Alibašić.
Miličević još uvijek nije kažnjen.
Neko ima povlastice u Savezu, a neko ne očigledno je.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO - Forza la juve ale' , E' bianconera la bella signora
U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!
U Bosni ništa novo, Željo ponovo prvak! Grbavica puna i svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu ... !!
Zna li se sta za prvu utakmicu finala kupa ? Hoce li se ista igrati 1.Maja ili... ? Nadam se da ce se klubovi dogovoriti i da ce ista biti pomjerena u Utorak ili Cetvrtak, jer u slucaju da se ista igra 1.Maja moglo bi biti svega - prvenstveno bi nas Zeljo ispastao. Kao prvo losa posjeta, a kao drugo moglo bi doci do nereda jer ce 80% navijaca taj dan biti u alkoholiziranom stanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
30.04.13 se igra 100%amerosm je napisao/la:Zna li se sta za prvu utakmicu finala kupa ? Hoce li se ista igrati 1.Maja ili... ? Nadam se da ce se klubovi dogovoriti i da ce ista biti pomjerena u Utorak ili Cetvrtak, jer u slucaju da se ista igra 1.Maja moglo bi biti svega - prvenstveno bi nas Zeljo ispastao. Kao prvo losa posjeta, a kao drugo moglo bi doci do nereda jer ce 80% navijaca taj dan biti u alkoholiziranom stanju.
-
- Kontakt:
amerosm je napisao/la:Zna li se sta za prvu utakmicu finala kupa ? Hoce li se ista igrati 1.Maja ili... ? Nadam se da ce se klubovi dogovoriti i da ce ista biti pomjerena u Utorak ili Cetvrtak, jer u slucaju da se ista igra 1.Maja moglo bi biti svega - prvenstveno bi nas Zeljo ispastao. Kao prvo losa posjeta, a kao drugo moglo bi doci do nereda jer ce 80% navijaca taj dan biti u alkoholiziranom stanju.
Finale kupa organizuje nogometni savez i svi prihodi idu njemu, tako da i problemi zdra'o...U toj utakmici vazna je samo pobjeda!
imam par slika sa jucerasnjeg treninga kome da posaljem da ih stavi na forum
SVI NA GRBAVICU ! 20.04.2013. 20:00 h
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !
Hajde Laaaaazareee ...
Volim te Željo !
Hajde Laaaaazareee ...
Uh ko će još tri dana izdržatifsdghdsfs je napisao/la:SVI NA GRBAVICU ! 20.04.2013. 20:00 h

Ma izdrzat cemo nekako al' zato u subotu navece ludnica .pinki je napisao/la:Uh ko će još tri dana izdržatifsdghdsfs je napisao/la:SVI NA GRBAVICU ! 20.04.2013. 20:00 h

p.s.trebala bi se napraviti neka koreografija .nismo odavno imali neku dobru koreografiju ,a dalo bi se izvesti jer bi JUG treb'o biti "pun" .
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !
Hajde Laaaaazareee ...
Volim te Željo !
Hajde Laaaaazareee ...
Ma gledao video hiljadu puta, ne zbog stadiona vec zbog razvoja grada i jer sam zivim na Hrasnom Brdu pa me se direktno tice ovaj projekat. Stoji to da nece biti platoa (barem prema ovoj vizualizaciji), no opet ponavljam da ce sjeverna tribina biti najmanje vazna kada se izgradi citav stadion, bukvalno bi se pustala u prodaju samo u utakmicama kada se trazi karta vise (derbi i evropske utakmice) i tada se uvijek moze zatvoriti ulica za saobracaj pa na neki nacin ces opet dobiti plato ispred stadionaAnonimac je napisao/la:Ne znam jesi li ti pogledao video koji sam maloprije postavljao. Sudeći po Vizualizaciji Južne longitudinale, plato ispred sjeverne tribine bukvalno ne postoji (2:00 min. videa)!AnelZ je napisao/la: Juzna longitudinala je projekat od vitalne vaznosti za citav grad i dizati neke tenzije zbog njene izgradnje je suludo, ta ulica ce samo pomoci razvoju djela grada gdje prolazi ukljucujuci i stadion Grbavica. I meni je jasno koliko je uska ulica kod stadiona i pomocnih terena (pogotovo sa vjestackom travom), no smatram da ce ipak biti moguce sve to realizirati. Ipak, gradnjom citavog stadiona plato ispred sjeverne tribine i nebi bio glavni fokus jer bi plato ispred istocne definitivno bio mnogo veci i atraktivniji kada bi se uklonio Plavi zamak, dovrsila dvorana i uklonila ona autopraonica u Hercegovackoj; siguran sam da bi fokus za plato bio na tom mjestu. Uz to, sjeverna tribina bi se najcesce koristila kao gostujuca tribina (u premijer ligi), tako da bi bila i najmanje koristena. Kada ovako sagledam, nevidim mjesto nekoj panici.
To si u pravu, jedino rješenje je da se gradi ispod ili iznad zemlje.
" onclick="window.open(this.href);return false;

Budi optimista, stadion ako osigura novac (to treba biti nas prioritet) ce biti izgradjen i zadovoljavat ce sve UEFA propise, bice estetski lijep, uz to funkcionalan i udoban za sve vrste navijaca i simpatizera i sigurno necemo biti razocarani ma sta god se desilo sa juznom longitudinalom koja je u planu duze nego ove nase rekonstrukcije stadiona.
I ovi naši sa zvanične facebook stranice ponašaju se kao pravi amateri. Ja mislim da smo mi jedini klub na svijetu koji na zvaničnoj facebook stranici (na profilnoj slici) nema logo kluba koji ta stranica predstavlja.
https://www.facebook.com/fudbalski.klub ... r.sarajevo

https://www.facebook.com/fudbalski.klub ... r.sarajevo
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Revolucionar, de stipopu loma... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, perodeformero i 27 gostiju.