Zvjezdan Misimović

pinoche
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la pinoche » 20 nov 2009, 22:34

neko_iz_mase je napisao/la:Piše: A. Beganović
Petak, 20.11.09. 22:11.

Zvjezdan Misimović, mozak našeg nacionalnog tima, jako nam je nedostajao u susretu s Portugalom, a u razgovoru za SportSport.ba Miske je otvoreno progovorio o dešavanjima uoči susreta u Zenici koja su top priča posljednjih dana u bh. medijima.
Kontaktirali smo Misimovića prije nekih sat vremana kako bismo konačno stavili tačku na i takozvanog slučaja Misimović. Odmah je odgovorio na naš telefonski poziv i zamolio nas da nazovemo malo kasnije jer je bio na liječničkom tretmanu. Nakon sat vremena opet smo probali i Miske se javio.

"Evo upravo sam završio sa terapijama, čuo se glas sa druge strane žice. Dobro je, ide na bolje, danas sam čak i malo trenirao tako da sam zadovoljan razvojem situacije što se tiče moje povrede. Vidjet ću kako ću se sutra osjećati i onda ću tek znati da li ću biti spreman za utakmicu s Nurnbergom", rekao je Zvjezdan Misimović.

Zamolio sam Zvjezdana da obavimo jedan otvoren razgovor da konačno bosanskoherecegovačkoj javnosti onako iskreno objasnimo pozadinu njegovog neigranja u Zenici.

"Samo otvoreno, zašto da ne", odgovorio je Miske na moje pitanje da li ćemo biti otvoreni i dodao:

"Jedini razlog zbog kojeg nisam igrao je taj što nisam bio sto posto spreman i što sam osjećao veliku bol u koljenu. Ne znam i stvarno mi nije jasno zašto je nekom u cilju da to drugačije predstavi. Pokušao sam dan prije utakmice trenirati i jednostavno nije išlo, bol je bila prevelika i siguran sam da ne bih bio od nikakve pomoći da sam istrčao na teren."

Kvalifikacije su gotove, bili smo blizu Svjetskog prvenstva, ali ipak nismo uspjeli. Veznjak Wolfsburga i našeg nacionalnog tima smatra da ne smijemo ove poraze od Portugala tragično shvatati, ali isto tako je mišljenja da se mnogo toga mora popraviti u organizaciji oko reprezentacije kako bismo u narednom periodu uspjeli se plasirati na neko veliko takmičenje.

"Ja sam baš u razgovoru za vaš portal nekoliko puta rekao da mi imamo minimalne izglede protiv Portugala, što se na kraju ispostavilo tačnim. Moramo biti objektivni, kako mi igrači tako i naši navijači. Nismo mi neka super ekipa, a u prilog mojoj tvrdnji govori i podatak da smo u kvalifikacijama od osam malo jačih utakmica samo slavili protiv Belgije, dok smo u susretima sa Turskom, Španijom i Portugalom upisali pet poraza i jedan remi. Organizacija oko reprezentacije je posebna priča. Bolujemo od tih nekakvih dječijih bolesti. Uz dužno poštovanje prema svima, posebno prema našim navijačima, ne može se i ne smije se događati da dan, dva pred utakmicu mi nemamo mira u hotelu. Pazite, ne želim sada nekakav alibi, ali moramo to podići na jedan viši nivo jer ovako stvarno ne ide", rekao je Misimović.

Nakon ovakvih iskrena odgovora zamolio sam Zvjezdana da bh. javnosti odgovori da li je tačno da nije imao mjesta u loži Bilinog polja.

"Ma to nije toliko ni bitno", kao iz topa ispalio je Miske. Prekidoh ga i reće mu da je to jako bitno jer on nas je sve zadužio i odnos prema njemu mora biti na najvišem nivou, a nakon toga Zvjezdan je otvorio dušu:

"Istina je da nisam imao mjesta u loži, bilo je svakavih likova ali za mene i Supića mjesta nije bilo. Ponavljam, nije to ni bitno toliko jer može Zvjezdan i stajati 90 minuta, ali to je ono što govorim, to je taj organizacioni odnos u reprezentaciji i to se mora promijeniti ukoliko želimo da se plasiramo na neko veliko takmičenje i ukoliko želimo da imamo respekt u svijetu. Pa molim vas, u jednom trenutku sam vidio da i pojedini portugalski fudbaleri stoje i da nemaju gdje sjesti. To je sramota."

Na kraju razgovora upitao sam Misketa da li ćemo ga gledati još u dresu Bosne i Hercegovine.

"Ja nisam nikad rekao da neću igrati za Bosnu i Hercegovinu, ali neke stvari se moraju promijeniti. Naveo sam već na šta mislim i iskreno se nadam da smo svi svjesni toga. Ponavljam, nikada nisam rekao da neću igrati za Bosnu i Hercegovinu, kao što ni sada ne govrim, ali neke stvari radi nas sviju, igrača, navijača, moraju se podići na viši nivo", zaključio je Zvjezdan Misimović.

Uz srdačan pozdrav na kraju razgovora poželio sam sreću Misketu u nastavku sezone i onako pomalo dječački mu rekao: "Vidimo se majstore na narednom okupljanju."

Ako je ovo istina,onda nema brige.
Jos dugo ce on nas razveseljavat.
Cini mi se da je ostavio prostora za nagadjanje, ukoliko se nesto ne promijeni rece nas miske

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 nov 2009, 22:36

neko_iz_mase je napisao/la:

Jedan je Zvjezdan Misimovic...legenda...a ovo za organizaciju-nemam rijeci-kod nas ti je uvijek tako...ako Miske nema mjesta u lozi onda stvarno ne znam ko ima...krajnje je vrijeme da se neke stvari promijene...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 20 nov 2009, 22:37

Ja se nadam da ce se promjenite te stvari o kojima Miske govori :evil:
100% sportski i krajnje opušten potpis

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 nov 2009, 22:43

RiNo je napisao/la:Ja se nadam da ce se promjenite te stvari o kojima Miske govori :evil:

E ako se te "stvari" ne promijene...onda nismo ni zasluzili nesto bolje...treba se oprostiti od nekih boljih rezultata

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 20 nov 2009, 22:47

adnan24 je napisao/la:
RiNo je napisao/la:Ja se nadam da ce se promjenite te stvari o kojima Miske govori :evil:

E ako se te "stvari" ne promijene...onda nismo ni zasluzili nesto bolje...treba se oprostiti od nekih boljih rezultata
Zasluzili smo, ali dok nema dobrih uvijeta za dobar rad, nece biti ni rezultata :roll:
100% sportski i krajnje opušten potpis

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 20 nov 2009, 22:51

Pa ko sto sam i mislio,u zadnje vrijeme se poceo praviti pravi mediski cirkus oko nase repke a Ciro je svima popusto i novinarima a i nekim dosadnim navijacima...Miske je u pravu nadam se da ce se ozbiljnije morati pristupiti organizaciji itd...Ciro mora tome staci u kraj.Igrace treba jednostavno pustiti na miru da vode brigu o fudbalu i treninzima i ne uznemiravati ih glupostima.
Sretno Miske, moj zemljace iz Krajine...

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 nov 2009, 22:56

Ima brige i te kako da ima.

Vidis da covjek nemoze da gleda vise ovaj javasluk i nepravdu. Zato je i otvorio dusu. I tacno je rako, ako se nista ne promjeni, nikad nigdje necemo ici. To se vec odavno zna, samo sto nekima treba mozda bas ovako da jedan igrac to javno kaze, da bi se probudili.

Nije ni iskljuceno da sad Miske ispusi foru radi ovoga sto je rekao, samo polako. Svasta cemo se jos nacitati do sledeceg okupljanja repke.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

posmatrac
Kontakt:

Post Postao/la posmatrac » 20 nov 2009, 22:57

RiNo je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:

Zasluzili smo, ali dok nema dobrih uvijeta za dobar rad, nece biti ni rezultata :roll:
E pa to i jeste problem.

Nevjerovatno je kako me pogadja ovo. Pa koliko bi samo reprezentacija na svijetu voljelo da imaju ovakve igrace,
a kod nas na treningu reprezentacije nekakvi ljudi bez zuba i djeca iz osnovne skole po terenu skacu dok reprezentativci imaju trening.

Koja smo mi stoka, to je nevjerovatno...

hadjimurat
Kontakt:

Post Postao/la hadjimurat » 20 nov 2009, 22:58

neko_iz_mase je napisao/la:Piše: A. Beganović
Petak, 20.11.09. 22:11.

Zvjezdan Misimović, mozak našeg nacionalnog tima, jako nam je nedostajao u susretu s Portugalom, a u razgovoru za SportSport.ba Miske je otvoreno progovorio o dešavanjima uoči susreta u Zenici koja su top priča posljednjih dana u bh. medijima.
Kontaktirali smo Misimovića prije nekih sat vremana kako bismo konačno stavili tačku na i takozvanog slučaja Misimović. Odmah je odgovorio na naš telefonski poziv i zamolio nas da nazovemo malo kasnije jer je bio na liječničkom tretmanu. Nakon sat vremena opet smo probali i Miske se javio.

"Evo upravo sam završio sa terapijama, čuo se glas sa druge strane žice. Dobro je, ide na bolje, danas sam čak i malo trenirao tako da sam zadovoljan razvojem situacije što se tiče moje povrede. Vidjet ću kako ću se sutra osjećati i onda ću tek znati da li ću biti spreman za utakmicu s Nurnbergom", rekao je Zvjezdan Misimović.

Zamolio sam Zvjezdana da obavimo jedan otvoren razgovor da konačno bosanskoherecegovačkoj javnosti onako iskreno objasnimo pozadinu njegovog neigranja u Zenici.

"Samo otvoreno, zašto da ne", odgovorio je Miske na moje pitanje da li ćemo biti otvoreni i dodao:

"Jedini razlog zbog kojeg nisam igrao je taj što nisam bio sto posto spreman i što sam osjećao veliku bol u koljenu. Ne znam i stvarno mi nije jasno zašto je nekom u cilju da to drugačije predstavi. Pokušao sam dan prije utakmice trenirati i jednostavno nije išlo, bol je bila prevelika i siguran sam da ne bih bio od nikakve pomoći da sam istrčao na teren."

Kvalifikacije su gotove, bili smo blizu Svjetskog prvenstva, ali ipak nismo uspjeli. Veznjak Wolfsburga i našeg nacionalnog tima smatra da ne smijemo ove poraze od Portugala tragično shvatati, ali isto tako je mišljenja da se mnogo toga mora popraviti u organizaciji oko reprezentacije kako bismo u narednom periodu uspjeli se plasirati na neko veliko takmičenje.

"Ja sam baš u razgovoru za vaš portal nekoliko puta rekao da mi imamo minimalne izglede protiv Portugala, što se na kraju ispostavilo tačnim. Moramo biti objektivni, kako mi igrači tako i naši navijači. Nismo mi neka super ekipa, a u prilog mojoj tvrdnji govori i podatak da smo u kvalifikacijama od osam malo jačih utakmica samo slavili protiv Belgije, dok smo u susretima sa Turskom, Španijom i Portugalom upisali pet poraza i jedan remi. Organizacija oko reprezentacije je posebna priča. Bolujemo od tih nekakvih dječijih bolesti. Uz dužno poštovanje prema svima, posebno prema našim navijačima, ne može se i ne smije se događati da dan, dva pred utakmicu mi nemamo mira u hotelu. Pazite, ne želim sada nekakav alibi, ali moramo to podići na jedan viši nivo jer ovako stvarno ne ide", rekao je Misimović.

Nakon ovakvih iskrena odgovora zamolio sam Zvjezdana da bh. javnosti odgovori da li je tačno da nije imao mjesta u loži Bilinog polja.

"Ma to nije toliko ni bitno", kao iz topa ispalio je Miske. Prekidoh ga i reće mu da je to jako bitno jer on nas je sve zadužio i odnos prema njemu mora biti na najvišem nivou, a nakon toga Zvjezdan je otvorio dušu:

"Istina je da nisam imao mjesta u loži, bilo je svakavih likova ali za mene i Supića mjesta nije bilo. Ponavljam, nije to ni bitno toliko jer može Zvjezdan i stajati 90 minuta, ali to je ono što govorim, to je taj organizacioni odnos u reprezentaciji i to se mora promijeniti ukoliko želimo da se plasiramo na neko veliko takmičenje i ukoliko želimo da imamo respekt u svijetu. Pa molim vas, u jednom trenutku sam vidio da i pojedini portugalski fudbaleri stoje i da nemaju gdje sjesti. To je sramota."

Na kraju razgovora upitao sam Misketa da li ćemo ga gledati još u dresu Bosne i Hercegovine.

"Ja nisam nikad rekao da neću igrati za Bosnu i Hercegovinu, ali neke stvari se moraju promijeniti. Naveo sam već na šta mislim i iskreno se nadam da smo svi svjesni toga. Ponavljam, nikada nisam rekao da neću igrati za Bosnu i Hercegovinu, kao što ni sada ne govrim, ali neke stvari radi nas sviju, igrača, navijača, moraju se podići na viši nivo", zaključio je Zvjezdan Misimović.

Uz srdačan pozdrav na kraju razgovora poželio sam sreću Misketu u nastavku sezone i onako pomalo dječački mu rekao: "Vidimo se majstore na narednom okupljanju."

treba slusati ove nase igrace, oni su svi vidjeli vise pravog profesionalizma nego ovi iz uprave saveza. One tupe face iz uprave ne smiju to da priznaju jer ce neko upitati razlog njihovog zaposlenja...Tako je to svugdje gdje birokratija pochne da daje zadnju rijech...dakle ja kazem:Hvala Zmajevi josh jedanput, na vashoj hrabrosti , odanosti i ...pokazanoj skromnosti. Zvjezdane ti si car.

zehha
Kontakt:

Post Postao/la zehha » 20 nov 2009, 23:07

Pa prosli put sa Turskom Bola i Hakan Šukur nisu imali mjesta u svecanoj lozi Bilnog i sjedili ljudi sa ostalim navijacima.Pa to je zato sto se ovi iz saveza i ne pitaju nista, nama kriminalci kroje kapu u savezu i sjede gdje oni hoce. Pa dajte ima snimak utakmice da vidimo ko to sjedi u lozi

AeroPlus
Kontakt:

Post Postao/la AeroPlus » 20 nov 2009, 23:09

adnan24 je napisao/la:ako Miske nema mjesta u lozi onda stvarno ne znam ko ima...krajnje je vrijeme da se neke stvari promijene...
Svasta,mozda je covjek cak i trebo platiti ulaz i platio ga nebi me iznenadilo :roll:

Sramota ziva sta se desava stvarno.

Ja mislim da ovo nece zavrsiti dobro ako se nesto nepreuzme vrlo ubrzo..

zehha
Kontakt:

Post Postao/la zehha » 20 nov 2009, 23:13

Ma tesko mi je ovo reci ali mi smo u globalu primitivci, moramo se iz korjena mijenjati ali ne samo u sportu

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 20 nov 2009, 23:13

Adinjo je napisao/la:

Vidis da covjek nemoze da gleda vise ovaj javasluk i nepravdu. Zato je i otvorio dusu. I tacno je rako, ako se nista ne promjeni, nikad nigdje necemo ici. To se vec odavno zna, samo sto nekima treba mozda bas ovako da jedan igrac to javno kaze, da bi se probudili.

Nije ni iskljuceno da sad Miske ispusi foru radi ovoga sto je rekao, samo polako. Svasta cemo se jos nacitati do sledeceg okupljanja repke.

Rekao sam da nema brige sto se tice Misketa,sto mi je trenutno najvaznije.
A sto se tice saveza, tu mi obicni smrtnici ne mozemo nista. Nikakvim demonstracijama,peticijama,provodjenjem sile,se ne moze nista uraditi. Ko god misli da moze,grdno se vara.
Je-be se njih za to,kakvo mi misljenje imamo o njima. Njima je dobro,i samo i cisto sumnjam da ce ikada odstupiti odatle,dok im ne istekne mandat(koliko god se ja nadao da hoce). A kad istekne mandat,stranke ce postaviti druge lopove, i tako u nedogled.
Pa pozicija generalnog sekretara, u posljednih 10 godina je trazenija od predsjednicke pozicije,iz jednostavnog razloga,a to je uvid u finansije i upravljanje istim.
Da bi se skinuli ljudi iz saveza,prvo treba razvaliti vladajuce stranke,sto je nemoguce,tako da mi mozemo samo mlatiti praznu slamu, je-bat mater usranovicu i ostalima,ali jednostavno dok "vrh" drzave ne skoci na noge,od toga nema nista.
A to ce se dogoditi tek onda, kada budemo imali uredjenu drzavu,bez 3 struje u njoj..... znaci za nekih 30 godina,a po nekoj istorijskoj hronologiji,tada ce opet izbiti rat na ovim prostorima.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

zehha
Kontakt:

Post Postao/la zehha » 20 nov 2009, 23:16

Pa halo, Miske je svjetski covjek on zna kao bi trebale da funkcionisu stvari.Pa nije vise ovo doba devedesetih, da nam ljudi sa četiri razreda škole vode institucije

BOSNA JE ZAKON
Kontakt:

Post Postao/la BOSNA JE ZAKON » 20 nov 2009, 23:17

Konacno da neko progovori, a one navijace i djecurliju sto se sakupljaju ispred Hercegovine treba zatvoriti. Ne znam kako je to Ciro mogao dozvoliti. Nijedan selektor ne bi tako svoje igrace "bacio" medju djecu a oni sta ce moraju dati autogram, nadam se da se u sljedecem ciklusu sve ovo sto je Zvjezdan nabrojao nece desavati

Zar na Bilinom ima loza? Ja sam samo vidio obicne tribine, a ako postoji ta "loza" mogu samo zamisliti kakva je!
Al kad sam vidio navijace Portugala medju onim nasim plavozutim :D ne mozes razaznati navijace

zehha
Kontakt:

Post Postao/la zehha » 20 nov 2009, 23:20

Adinjo je napisao/la:

Rekao sam da nema brige sto se tice Misketa,sto mi je trenutno najvaznije.
A sto se tice saveza, tu mi obicni smrtnici ne mozemo nista. Nikakvim demonstracijama,peticijama,provodjenjem sile,se ne moze nista uraditi. Ko god misli da moze,grdno se vara.
Je-be se njih za to,kakvo mi misljenje imamo o njima. Njima je dobro,i samo i cisto sumnjam da ce ikada odstupiti odatle,dok im ne istekne mandat(koliko god se ja nadao da hoce). A kad istekne mandat,stranke ce postaviti druge lopove, i tako u nedogled.
Pa pozicija generalnog sekretara, u posljednih 10 godina je trazenija od predsjednicke pozicije,iz jednostavnog razloga,a to je uvid u finansije i upravljanje istim.
Da bi se skinuli ljudi iz saveza,prvo treba razvaliti vladajuce stranke,sto je nemoguce,tako da mi mozemo samo mlatiti praznu slamu, je-bat mater usranovicu i ostalima,ali jednostavno dok "vrh" drzave ne skoci na noge,od toga nema nista.
A to ce se dogoditi tek onda, kada budemo imali uredjenu drzavu,bez 3 struje u njoj..... znaci za nekih 30 godina,a po nekoj istorijskoj hronologiji,tada ce opet izbiti rat na ovim prostorima.

Ovo je činjenica , dok se ne uredi država nista se ne moze uraditi.Jednostavno takav je Dejtonski ustav.A znamo ko nece da promjeni ustroj drzave, a ne pase im ni uspjeh reprezentacije jer vodi ujedinjenju drzave, a oni hoce RS.Tako da znamo gdje je "glavni" problem a ovako se mozemo "trositi" do besvjesti, oni ce postavljati podobne ljude po Dejtonskom ustavu

zehha
Kontakt:

Post Postao/la zehha » 20 nov 2009, 23:23

Da li je dosao cas da pokrenemo konacno "revoluciju" za dobrobit BH fudbala, moramo sada stisnuti, sada ili nikad

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 20 nov 2009, 23:24

Drago mi je da je potvrdio ovo za povredu (jbg ovo je glupo, "drago za povredu", al' ne mogu ništa drugo da napišem), pošto sam stvarno strahovao da je bilo nekog sukoba između njega i selektora, čak šta više imao sam informaciju da je mogao komotno igrati.
Ovi problemi koje je naveo su stari, i on je samo prvi koji je progovorio o tome, nadam se da će se to riješiti, tj. vjerovatno i hoće, al kod nekog drugog selektora

BOSNA JE ZAKON
Kontakt:

Post Postao/la BOSNA JE ZAKON » 20 nov 2009, 23:26

zehha je napisao/la:Ovo je činjenica , dok se ne uredi država nista se ne moze uraditi.Jednostavno takav je Dejtonski ustav.A znamo ko nece da promjeni ustroj drzave, a ne pase im ni uspjeh reprezentacije jer vodi ujedinjenju drzave, a oni hoce RS.Tako da znamo gdje je "glavni" problem a ovako se mozemo "trositi" do besvjesti, oni ce postavljati podobne ljude po Dejtonskom ustavu
jel nam to trebao Dodik dati dozvolu da Ciro zatvori trening reprezenatacije?

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 20 nov 2009, 23:26

The Game je napisao/la:Drago mi je da je potvrdio ovo za povredu (jbg ovo je glupo, "drago za povredu", al' ne mogu ništa drugo da napišem), pošto sam stvarno strahovao da je bilo nekog sukoba između njega i selektora, čak šta više imao sam informaciju da je mogao komotno igrati.
Ovi problemi koje je naveo su stari, i on je samo prvi koji je progovorio o tome, nadam se da će se to riješiti, tj. vjerovatno i hoće, al kod nekog drugog selektora

Tako je :mrgreen:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.