Malo si preteraoultrasstyle_tz je napisao/la:kad im je 80% ekipe sto vrijedi posudbama iz timova Serija A ne mozes ni ocekivat neku uspjeh...evo krenimo i od ovog hajlajtsa, Dankan, Seferovic itd itd ni jedan nije igrac ovih timova.
Npr. u Livornu Paulinjo, najbolji strelac ekipe, je njihov igrač.
Ali se slažem da je to problem jer eto pogledaš Peskaru koja je izdominirala prošle sezone u Seriji B, izgubili tri ključna igrača (jednog do duše prodali - Verati) i pokušali to da nadoknade Abruskatom i Džonatasom, koji su se ispostavili kao očajne zamene. Sa druge strane, pogledaš Torino i Sampdoriju. Torino bio 2. ali zadržao sve svoje glavne igrače (Bjanki, Ogbona itd.), plus nije imao te pozajmljenie (ili je imao ali mu nisu činili okosnicu), pojačao se Ćerćijem i Santanom pre svega i eto opstanka, ali za njih je rizična sledeća sezona jer će stvarno biti teško da zadrže Ogbonu i Ćerćija iako je Kairo izjavio danas da će oni ostati sto posto, u šta ja ne verujem jer ukoliko neko iskešira pristojnu kintu....
Tu je i Sampdorija koja je ušla preko play-off(a), eto i oni zadržali najbitnije, pojačali se i lagan opstanak.
Zašto mislim da će Livorno ispasti ako uđe. Jednostavno oni mene ne oduševljavaju toliko svojom igrom, provlače se na mišiće i eto Novara ih je izgazila i to na njihovom terenu. Sa druge strane Verona, Empoli i ta Novara igraju dopadljiv fudbal, pogotovo Empoli sa Tavanom, Makaroneom i Saponarom koji ide u Milan na leto, što je šteta za tu ekipu ako uđe. Takođe, mislim da se oni nemaju jake finansije da se nešto preterano pojačaju, pa tako ako uđu poslednja tri mesta su im neminovnost, opaka borba za opstanak, jer kada uporedimo njihov tim sa timom Đenove i Palerma npr. (a jedan od ta dva sigurno ide u Seriju B) mi upravo izvalimo u kakvom su oni zaostatku.
Verona mi se dopada, a u ostalom i u kupu su se lepo držali sa Milanom na San Siru. Jesu izgubili 0:3 ali nije da nisu igrali fudbal, lep fudbal.
Empoli ima taj ubitačni trio ove sezone gore....dobro oni šljakaju, ali dogodine siti otpada (Saponara).
Dok je Novara pronašla sebe i u sjajnoj su seriji pobeda. Sledeće kolo im dolazi Modena i ja tu vidim nova tri boda za njih, tačnije nastavak serije od 7 uzastopnih pobeda (i tom nizu su prve dve ekipe).