Ćiro Blažević
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Ćiro Blažević
ne znam odakle sada toliko sranje o ciri,mislim da je najgori nije ovako nesto zasluzio..to i jeste nas problem..i kad covjek uradi neki napredak u nas nevalja i s.ere se o njemu..
moju ima potpunu podrsku i mislim da bi bila sreca da ostane,jer ako on ode raspast ce se i ono malo atmosfere i mogli bi se jos poneki igraci oprostiti nazalost..
moju ima potpunu podrsku i mislim da bi bila sreca da ostane,jer ako on ode raspast ce se i ono malo atmosfere i mogli bi se jos poneki igraci oprostiti nazalost..
cirkus napravio...putujuci djindasi ciro 30 novinara ns i igraci koji su to trpilipinoche je napisao/la:Drug pusti suplju, sta je uradio konkretno, dozvolio tebi i takvima da idete na treningem da idete u hotele e serem mu se na to sto je uradio_Energy_ je napisao/la:sta je uradio za reprezentaciju? jel se to salis molim te? pa igraci nikad nisu bilo slozniji,svi disu kao jedan ! a ti me pitas sta je uradio.kada odes na trening repke i kada vidis da spahic dzeku oslovljava " e brate "...sve ti je jasno oni nisu kolege iz reprezentacije oni su braca,sinovi nase BiH..eto sta je ciro uradio..ne znam da li postoji bolji motivator od cire.eto ti jos jedan razlogzelis jos ili je ovo dovoljno?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Stvarno cirkus zivi, pa nisam u zivotu svom vidio veci broj anonimusa da prati neki sportski kolektiv nego nasu reprezentaciju ma to vise nije smijesno. Ko je Sinan Alimanovic da se gura u svaki avion s repkom i slicni njemu, sve neki "prijatelji nogometa". Evo Miske je izjavio kao pravi profesionalac da mu je to u Lisabonu pravo zasmetalo.
Koji je to ljudi primitivizam da ulazis u hotel i pravis nemir među igračima pred takve utakmice. Tvoja stvar ako si dosao iz neke pizde materine ko da ti moras biti s igracima..
Tako mi je drago sad zbog ove glupe narodne mase koja je popusila pricu s Cirom, neko ce sada reci, a da se plasirao ne bi tako govorio 100% bi, ovo sam govorio prije godinu i pol kad su izabrali, kako je nas naraod glup, nema svoje ja i svog karaktera.
Kad je konacno doslo vrijeme da se gamad istjera iz saveza sa Kodrom i Bolicem, glupani progutali ovo s Ćirom, i znao sam da ako se ne plasiramo da ce opet biti ista prica, e sad ****, nadjite sad Kodru i Bolica pa bojkotujte nece vise niko, ljudi su ostali dosljedni i nisu se ni pojavljivali javno na tim utakmicama. Nista mi nismo dobili sa ovim kvalifacijama osim najvece razocarenje dosada. Pisao sam vec 100 puta o tome, da je Ćiro pokupio postojeću garnituru igrača ni do koga nije napravio igraca, niti je koga "probio".
Tek sada niko od pravih stručnjaka nece doci da trenira repku zbog ovih gamadi. Samo kazem BHF, Papac, Bolic, Kodro, Barbarez svaka cast...
Najbolje rjesenje bi bio Bazdarevic jer nam treba mladi trener sa iskustvom,a on je u ovom trenutku definitivno najbolji. Svaka cast Barbarezu i Kodri al oni jos nisu ispekli zanat sto se tice trenerske skole, tako da ne bi bas bilo dobro da u uce na repki i kvalifikacijama za EURO.
I jos nesto, ko nije primjetio za ovih godinu dana i vise, Ćiro je uvijek davao kontradiktorne izjave, kad je u BiH jedno, u Hrvatskoj drugo
Koji je to ljudi primitivizam da ulazis u hotel i pravis nemir među igračima pred takve utakmice. Tvoja stvar ako si dosao iz neke pizde materine ko da ti moras biti s igracima..
Tako mi je drago sad zbog ove glupe narodne mase koja je popusila pricu s Cirom, neko ce sada reci, a da se plasirao ne bi tako govorio 100% bi, ovo sam govorio prije godinu i pol kad su izabrali, kako je nas naraod glup, nema svoje ja i svog karaktera.
Kad je konacno doslo vrijeme da se gamad istjera iz saveza sa Kodrom i Bolicem, glupani progutali ovo s Ćirom, i znao sam da ako se ne plasiramo da ce opet biti ista prica, e sad ****, nadjite sad Kodru i Bolica pa bojkotujte nece vise niko, ljudi su ostali dosljedni i nisu se ni pojavljivali javno na tim utakmicama. Nista mi nismo dobili sa ovim kvalifacijama osim najvece razocarenje dosada. Pisao sam vec 100 puta o tome, da je Ćiro pokupio postojeću garnituru igrača ni do koga nije napravio igraca, niti je koga "probio".
Tek sada niko od pravih stručnjaka nece doci da trenira repku zbog ovih gamadi. Samo kazem BHF, Papac, Bolic, Kodro, Barbarez svaka cast...
Najbolje rjesenje bi bio Bazdarevic jer nam treba mladi trener sa iskustvom,a on je u ovom trenutku definitivno najbolji. Svaka cast Barbarezu i Kodri al oni jos nisu ispekli zanat sto se tice trenerske skole, tako da ne bi bas bilo dobro da u uce na repki i kvalifikacijama za EURO.
I jos nesto, ko nije primjetio za ovih godinu dana i vise, Ćiro je uvijek davao kontradiktorne izjave, kad je u BiH jedno, u Hrvatskoj drugo
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo
Pun forum prdatora koji misle da su boga povukli za muda ako sad kritiziraju Ćiru! Čuj čovjek zaradio 750 hiljada! Pa neka je kad je sposoban, na kraju krajeva Ćiri u tim godinama novac sigurno nije bio glavni motiv, ali ako se može uzeti, zašto ne! Čovjek je ostavio dvije nominalno jače reprezentacije iza sebe u grupi, u dvije utakmice se ravnopravno nosio sa Portugalom koji je klasa za nas. Ćiro je jedini imao hrabrosti reći da je doživio neuspjeh, drugi bi se hvalili baražom kao podvigom. Na kraju krajeva pitajte igrače šta misle o Ćiri! Ovaj kolumnista na naslovnoj pod prvo nije ni k od kolumniste! Preporučio bi mu Tomislava Židaka, Roberto Matteonia i slične sportske kolumniste iz regije kao literaturu! Pod drugo, što se tiče teksta, toliko pljuvanja bez argumenata i dokaza mogu iznijeti poluamaterski novinari! Prijatelju izvini što te vrijeđam, ali i ti i ja znamo tko je Ćiro! Ovakvu kolumnu da si pisao prije uzvratne utakmice ne bi ti ništa prigovarao! Ne treba Ćiri skautska služba niti gomila šuplje priče kako zaustaviti Nanija kad njemu u odbrani igraju tri limitirana igrača od kojih jedan grije klupu Hajduka, a drugi grije klupu Eskhesierspora, a treći uopće nije prirodni branič! On zna da takve igrače samo psihološkom pripremom možeš pripremiti za meč protiv igrača koji su za tri klase bolji! Isto tako ne pametuj o tajmingu izmjena, da je ona lopta Muslimovića ušla, uvlačio bi se u dupe Ćirinoj genijalnosti! Nekoliko milimetara ne dijele dobrog trenera od lošeg! Eno Hidinka u Rusiji kakav je debakl doživio, pa što onda! Život ide dalje... Portugal je jača reprezentacija od nas, znam da ste svi sanjali kao i ja
Mundijal, ali nažalost naletili smo na presnažnu prepreku! Prebolite to i vratite se u realnost i prestanite pljuvati po čovjeku koji nam je digao reputaciju repke kroz jedne kvalifikacije, više nego svi ostali selektori zajedno!
Mundijal, ali nažalost naletili smo na presnažnu prepreku! Prebolite to i vratite se u realnost i prestanite pljuvati po čovjeku koji nam je digao reputaciju repke kroz jedne kvalifikacije, više nego svi ostali selektori zajedno!
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson
- malacarsijabl
- Kontakt:
[quote="EnZo_85"]
Najbolje rjesenje bi bio Bazdarevic jer nam treba mladi trener sa iskustvom,a on je u ovom trenutku definitivno najbolji.
Dijete drago,Bazdarevic/Grenoble- 12 kola,11 poraza i 1 nerjeseno(zadnja protiv Monaca u gostima)De se ti malo pomjeri s mindera
Najbolje rjesenje bi bio Bazdarevic jer nam treba mladi trener sa iskustvom,a on je u ovom trenutku definitivno najbolji.
Dijete drago,Bazdarevic/Grenoble- 12 kola,11 poraza i 1 nerjeseno(zadnja protiv Monaca u gostima)De se ti malo pomjeri s mindera

- bistrikboy
- Kontakt:
Wow super ti to znas,ali prije toga je uveo Istres i taj Grenoble,ekipe koje su bile katastrofalne dok Mesa nije dosao,Istres se moze porediti sa Pofalickim,bio je i nominovan za trenera godine u Francuskoj 2007.g.malacarsijabl je napisao/la:EnZo_85 je napisao/la:
Vrijeme je za nekog stranca!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
1998. treci na svijetu-kapa do podaOffside je napisao/la:Pun forum prdatora koji misle da su boga povukli za muda ako sad kritiziraju Ćiru! Čuj čovjek zaradio 750 hiljada! Pa neka je kad je sposoban, na kraju krajeva Ćiri u tim godinama novac sigurno nije bio glavni motiv, ali ako se može uzeti, zašto ne! Čovjek je ostavio dvije nominalno jače reprezentacije iza sebe u grupi, u dvije utakmice se ravnopravno nosio sa Portugalom koji je klasa za nas. Ćiro je jedini imao hrabrosti reći da je doživio neuspjeh, drugi bi se hvalili baražom kao podvigom. Na kraju krajeva pitajte igrače šta misle o Ćiri! Ovaj kolumnista na naslovnoj pod prvo nije ni k od kolumniste! Preporučio bi mu Tomislava Židaka, Roberto Matteonia i slične sportske kolumniste iz regije kao literaturu! Pod drugo, što se tiče teksta, toliko pljuvanja bez argumenata i dokaza mogu iznijeti poluamaterski novinari! Prijatelju izvini što te vrijeđam, ali i ti i ja znamo tko je Ćiro! Ovakvu kolumnu da si pisao prije uzvratne utakmice ne bi ti ništa prigovarao! Ne treba Ćiri skautska služba niti gomila šuplje priče kako zaustaviti Nanija kad njemu u odbrani igraju tri limitirana igrača od kojih jedan grije klupu Hajduka, a drugi grije klupu Eskhesierspora, a treći uopće nije prirodni branič! On zna da takve igrače samo psihološkom pripremom možeš pripremiti za meč protiv igrača koji su za tri klase bolji! Isto tako ne pametuj o tajmingu izmjena, da je ona lopta Muslimovića ušla, uvlačio bi se u dupe Ćirinoj genijalnosti! Nekoliko milimetara ne dijele dobrog trenera od lošeg! Eno Hidinka u Rusiji kakav je debakl doživio, pa što onda! Život ide dalje... Portugal je jača reprezentacija od nas, znam da ste svi sanjali kao i ja
2000. popusio u kvalifikacijama u najbitnijoj utakmici sa serbijom i nakon toga noga iz Hrvatske
2001. i 2002. sa Iranom u jakim azijskim kvalifikacijama nije se plasirao na SP (nikad jaca generacija Irana-karimi, ali dei i ostali, vise od pola repke igralo u Bundesligi
2003. prvak s Dinamom u jakoj HNL a zatim s Murom dotako dno
2004. 2005 s Varteksom i to Varteksom koji je plivo u lovi nista nije uradio u jakoj HNL
2005. trener Hajduka koji je u istoriju usao kao covjek koji moze pojesti najvise madjarskih kobasica (debrecen, ako se ko od balonja sjeca)
2006. s Xamaxom ispao iz jake svicarske lige
2007. i 2008 s Zagrebom nista nije uradio
I onda ga Uske i ekipa ozivljavaju da bih iste spasio, a mi toliko glupi padamo na folove Mahalasa
Znaci od SP 1998. nista nije napravio osim titule s Dinamom u jakoj HNL, ko koga j.ebe ovdje
Vidis kad pricas o Ciri i kad pricas o njegovim trenerskim uspjesima, pogotovo u zadnjih 11 godina kako je postao senilni starac, onda trebas imati argumente, a ne prditi bezveze, samo me interesuje koji si, iz kojih si novina, lijepo je bilo sa cirom, djaba u francusku, djaba u armeniju, djaba u estoniju, djaba u spaniju i jos spavate sa igracima, vi ste jedan sljam obicni i onda kada neko stisne muda i napise nesto kriticki, on radi protiv nacije, ma smijesni ste, evo ti rezultata cire u posljednjoj deceniji pa ajde da sa argumentima razgovaramo
-
- Kontakt:
Sreca pa znam koristiti internet jer bi nas pravio budalama.
Zahvaljujući postignutom uspjehu iz 1998. Ćiro prihvaća ponudu iranskog nacionalnog tima. Nakon što se Iran ne uspijeva kvalificirati za Svjetsko prvenstvo 2002, Ćiro se vraća u Hrvatsku. Prvo spašava NK Osijek od ispadanja, a zatim ponovno vodi Dinamo. U svom četvrtom vođenju Dinama, tim osvaja Hrvatsko prvenstvo 2003., ali iste godine Ćiro ga napušta nakon sukoba sa starim prijateljem, Zdravkom Mamićem, dopredsjednikom Dinama.
Nakon toga Ćiro vodi nekoliko mjeseci slovenski NK Mura, a zatim NK Varteks, s kojim ostaje do kraj sezone. Tada objavljuje da će trenirati Hajduk iz Splita u 2005/2006.
Desetljećima je Ćiro izražavao želju da trenira splitskog Hajduka, ali mnogi navijači su izražavali sumnju budući je to stari rival Dinama. Pa ipak, Ćirin dolazak u Hajduk 2005. godine podijelio je navijače kluba, s dijelom onih koji su u Ćiri vidjeli čudotvorca koji klubu može vratiti staru slavu. Očekivanja nisu ispunjena, i klub je pod Ćirinim vodstvom, a i vodstvom narednih trenera te sezone, igrao očajno. Odmah je neslavno eliminiran iz europskog natjecanja (Debreceni VSC 0:3, 0:5), a nakon još nekoliko kola u 1. HNL, 18. rujna Ćiro je napustio klub.
Nakon Hajduka vratio se u Švicarsku gdje je njegov povratak bio dočekan s oduševljenjem. Vodio je tada Neuchâtel Xamax koji se borio za ostanak u ligi. Iako ga je Ćiro podigao sa posljednjeg mjesta i uspio dovesti do nekoliko velikih pobjeda protiv FC Basela i Züricha, poraženi su u dodatnim kvalifikacijama od Siona, te ispali iz lige. Svejedno, tamo Blaževića i dalje pamte kao vrlo dobrog trenera.
Vratio se opet u Hrvatsku, ovaj put u NK Zagreb, s čijom mladom momčadi u svojoj prvoj sezoni bilježi izvanredne rezultate, no u Europi ispada iz Intertoto kupa već na prvoj prepreci (albanska Vllaznia). Nakon odlaska Vrdoljaka i Mandžukića Zagreb kreće sa nešto slabijim igrama, ali Ćiro svejedno uživa veliko povjerenje predsjednika kluba do kraja sezone kada završava šesti. Oprašta se pobjedom protiv Hajduka i napušta trenersku klupu kluba.
Zahvaljujući postignutom uspjehu iz 1998. Ćiro prihvaća ponudu iranskog nacionalnog tima. Nakon što se Iran ne uspijeva kvalificirati za Svjetsko prvenstvo 2002, Ćiro se vraća u Hrvatsku. Prvo spašava NK Osijek od ispadanja, a zatim ponovno vodi Dinamo. U svom četvrtom vođenju Dinama, tim osvaja Hrvatsko prvenstvo 2003., ali iste godine Ćiro ga napušta nakon sukoba sa starim prijateljem, Zdravkom Mamićem, dopredsjednikom Dinama.
Nakon toga Ćiro vodi nekoliko mjeseci slovenski NK Mura, a zatim NK Varteks, s kojim ostaje do kraj sezone. Tada objavljuje da će trenirati Hajduk iz Splita u 2005/2006.
Desetljećima je Ćiro izražavao želju da trenira splitskog Hajduka, ali mnogi navijači su izražavali sumnju budući je to stari rival Dinama. Pa ipak, Ćirin dolazak u Hajduk 2005. godine podijelio je navijače kluba, s dijelom onih koji su u Ćiri vidjeli čudotvorca koji klubu može vratiti staru slavu. Očekivanja nisu ispunjena, i klub je pod Ćirinim vodstvom, a i vodstvom narednih trenera te sezone, igrao očajno. Odmah je neslavno eliminiran iz europskog natjecanja (Debreceni VSC 0:3, 0:5), a nakon još nekoliko kola u 1. HNL, 18. rujna Ćiro je napustio klub.
Nakon Hajduka vratio se u Švicarsku gdje je njegov povratak bio dočekan s oduševljenjem. Vodio je tada Neuchâtel Xamax koji se borio za ostanak u ligi. Iako ga je Ćiro podigao sa posljednjeg mjesta i uspio dovesti do nekoliko velikih pobjeda protiv FC Basela i Züricha, poraženi su u dodatnim kvalifikacijama od Siona, te ispali iz lige. Svejedno, tamo Blaževića i dalje pamte kao vrlo dobrog trenera.
Vratio se opet u Hrvatsku, ovaj put u NK Zagreb, s čijom mladom momčadi u svojoj prvoj sezoni bilježi izvanredne rezultate, no u Europi ispada iz Intertoto kupa već na prvoj prepreci (albanska Vllaznia). Nakon odlaska Vrdoljaka i Mandžukića Zagreb kreće sa nešto slabijim igrama, ali Ćiro svejedno uživa veliko povjerenje predsjednika kluba do kraja sezone kada završava šesti. Oprašta se pobjedom protiv Hajduka i napušta trenersku klupu kluba.
Mogu se pricati razne price. Ali ciro je najbolji i najiskusniji trener koji je ikad sjedio na klupi BiH(Hadzibegic, Smajlovic, Sliskovic, Muzurovic, Kodro). Uradio je do sad najvise za ovu reprezentaciju. Po prvi put smo bili plasirani na drugu mjesto. Igrali baraz i tamo naletili na sigurno boljeg kvalitetnijeg i iskusnijjeg protivnika. I ako je Sliskovic dobio priliku da vodi ovu reprezentaciju u 2-3 ciklusa ja ne vidim razlog zasto ciro ne bi dobio priliku. Ko kaze da nije dove ni jednog igraca. Pjanic, Begovic, Medunjanin...
Aj lijeci se stareti, ne znam sta treba vise da skontate da je covjek jedan od najvecih mufljoza balkanskih, pa ebote bosanci dajte malo ne budite glupiadn_sah je napisao/la:Mogu se pricati razne price. Ali ciro je najbolji i najiskusniji trener koji je ikad sjedio na klupi BiH(Hadzibegic, Smajlovic, Sliskovic, Muzurovic, Kodro). Uradio je do sad najvise za ovu reprezentaciju. Po prvi put smo bili plasirani na drugu mjesto. Igrali baraz i tamo naletili na sigurno boljeg kvalitetnijeg i iskusnijjeg protivnika. I ako je Sliskovic dobio priliku da vodi ovu reprezentaciju u 2-3 ciklusa ja ne vidim razlog zasto ciro ne bi dobio priliku. Ko kaze da nije dove ni jednog igraca. Pjanic, Begovic, Medunjanin...
-
- Kontakt:
pinoche je napisao/la:Aj lijeci se stareti, ne znam sta treba vise da skontate da je covjek jedan od najvecih mufljoza balkanskih, pa ebote bosanci dajte malo ne budite glupiadn_sah je napisao/la:Mogu se pricati razne price. Ali ciro je najbolji i najiskusniji trener koji je ikad sjedio na klupi BiH(Hadzibegic, Smajlovic, Sliskovic, Muzurovic, Kodro). Uradio je do sad najvise za ovu reprezentaciju. Po prvi put smo bili plasirani na drugu mjesto. Igrali baraz i tamo naletili na sigurno boljeg kvalitetnijeg i iskusnijjeg protivnika. I ako je Sliskovic dobio priliku da vodi ovu reprezentaciju u 2-3 ciklusa ja ne vidim razlog zasto ciro ne bi dobio priliku. Ko kaze da nije dove ni jednog igraca. Pjanic, Begovic, Medunjanin...
Mislim da se ti trebas lijeciti jer ocigledno imas nesto protiv Cire. A doveo je 3 mlada igraca koji mogu igrati narednih 10 godina.
Ma koga je on doveo, sta privcas gluposti majketi tvoje, pjanica on doveo, pa na pjanicu se taj bolesnik izivljava godinu dana, nemam namjeru s balonjama bubuljicavim raspravljati, ajde izdrkaj gaThecoldfear je napisao/la:pinoche je napisao/la:Aj lijeci se stareti, ne znam sta treba vise da skontate da je covjek jedan od najvecih mufljoza balkanskih, pa ebote bosanci dajte malo ne budite glupiadn_sah je napisao/la:Mogu se pricati razne price. Ali ciro je najbolji i najiskusniji trener koji je ikad sjedio na klupi BiH(Hadzibegic, Smajlovic, Sliskovic, Muzurovic, Kodro). Uradio je do sad najvise za ovu reprezentaciju. Po prvi put smo bili plasirani na drugu mjesto. Igrali baraz i tamo naletili na sigurno boljeg kvalitetnijeg i iskusnijjeg protivnika. I ako je Sliskovic dobio priliku da vodi ovu reprezentaciju u 2-3 ciklusa ja ne vidim razlog zasto ciro ne bi dobio priliku. Ko kaze da nije dove ni jednog igraca. Pjanic, Begovic, Medunjanin...
Mislim da se ti trebas lijeciti jer ocigledno imas nesto protiv Cire. A doveo je 3 mlada igraca koji mogu igrati narednih 10 godina.
-
- Kontakt:
Aj lijeci se stareti, ne znam sta treba vise da skontate da je covjek jedan od najvecih mufljoza balkanskih, pa ebote bosanci dajte malo ne budite glupi[/quote]
Mislim da se ti trebas lijeciti jer ocigledno imas nesto protiv Cire. A doveo je 3 mlada igraca koji mogu igrati narednih 10 godina.[/quote]
Ma koga je on doveo, sta privcas gluposti majketi tvoje, pjanica on doveo, pa na pjanicu se taj bolesnik izivljava godinu dana, nemam namjeru s balonjama bubuljicavim raspravljati, ajde izdrkaj ga[/quote]
Evo pinoche vrhunski strucnjak, inace je on vodio jedne od 3 najbolje reprezentacije 1998 sa Francuskom osvoje prvo mjesto, nakon toga mala stagnacija ali se vraca 2002 i osvaja 1 mjesto s Brazilom i naravno uspjeh is prosle sezone sa Spanijom suvereno osvojeno prvo mjesto.
Inace selektor ima 3 zavrsena fakulteta koje necemo spomenuti. I posto je on veliki trener on ima pravo da pljuje da na svakoga a posebno na Ciru. Njegov citat" Ma **** igraca koji debitira sa 19 godina u repci i koji nema mjesta pored nekog Misimovica kao da je on bio najbolji asistent bundeslige, ma ljudi Pjanicu je trebao dati da debitira dok je igrao u Metzu sa 16 godina, jer sada je izgubio taj puni potencijal i on vise nije toliko mlad"
Mislim da se ti trebas lijeciti jer ocigledno imas nesto protiv Cire. A doveo je 3 mlada igraca koji mogu igrati narednih 10 godina.[/quote]
Ma koga je on doveo, sta privcas gluposti majketi tvoje, pjanica on doveo, pa na pjanicu se taj bolesnik izivljava godinu dana, nemam namjeru s balonjama bubuljicavim raspravljati, ajde izdrkaj ga[/quote]
Evo pinoche vrhunski strucnjak, inace je on vodio jedne od 3 najbolje reprezentacije 1998 sa Francuskom osvoje prvo mjesto, nakon toga mala stagnacija ali se vraca 2002 i osvaja 1 mjesto s Brazilom i naravno uspjeh is prosle sezone sa Spanijom suvereno osvojeno prvo mjesto.
Inace selektor ima 3 zavrsena fakulteta koje necemo spomenuti. I posto je on veliki trener on ima pravo da pljuje da na svakoga a posebno na Ciru. Njegov citat" Ma **** igraca koji debitira sa 19 godina u repci i koji nema mjesta pored nekog Misimovica kao da je on bio najbolji asistent bundeslige, ma ljudi Pjanicu je trebao dati da debitira dok je igrao u Metzu sa 16 godina, jer sada je izgubio taj puni potencijal i on vise nije toliko mlad"
Ciri svaka cast! definitivno je on najzasluzniji za stvaranje kulta reprezetacije. Jako dobro je selektirao ovu selekciju i svim igracima je utuvio u glavu da oni mogu igrati sa najboljima. Veliki je motivator, nema sta, ali kad covjek analizira nase utakmice sa "jacim" reprezetacijama onda vidi da nikoga nismo pobjedili, vidi se da Ciro nije vukao prave poteze, da taktika 3-5-2 ne moze dati rezultat protiv "jacih", On je bio jako potreban na ovoj poziciji da vrati poljuljano samopouzdanje nasim igracima ali i navijacima i nema covjeka koji bi to bolje uradio od Cire ali nije dobar takticar i ponavljam dosta je krivih poteza vukao. Ako hocemo pobjedu protiv ekipa kao sto je Portugal onda moramo imati selektora koji ce bolje prostudirati naseg protivnika ali i koji ce cesce uzivo ( na licu mjesta) gledati nase igrace u inostrastvu... Tek kad budemo imali takvog selektora onda cemo rijesiti problem odbrane, pronaci brze bokove i napokon imati tandem Misimovic- Pjanic u veznom redu.
Thecoldfear je napisao/la:Aj lijeci se stareti, ne znam sta treba vise da skontate da je covjek jedan od najvecih mufljoza balkanskih, pa ebote bosanci dajte malo ne budite glupi
Inace selektor ima 3 zavrsena fakulteta koje necemo spomenuti. I posto je on veliki trener on ima pravo da pljuje da na svakoga a posebno na Ciru. Njegov citat" Ma **** igraca koji debitira sa 19 godina u repci i koji nema mjesta pored nekog Misimovica kao da je on bio najbolji asistent bundeslige, ma ljudi Pjanicu je trebao dati da debitira dok je igrao u Metzu sa 16 godina, jer sada je izgubio taj puni potencijal i on vise nije toliko mlad"[/quote]
1998. treci na svijetu-kapa do poda
2000. popusio u kvalifikacijama u najbitnijoj utakmici sa serbijom i nakon toga noga iz Hrvatske
2001. i 2002. sa Iranom u jakim azijskim kvalifikacijama nije se plasirao na SP (nikad jaca generacija Irana-karimi, ali dei i ostali, vise od pola repke igralo u Bundesligi
2004. 2005 s Varteksom i to Varteksom koji je plivo u lovi nista nije uradio u jakoj HNL
2005. trener Hajduka koji je u istoriju usao kao covjek koji moze pojesti najvise madjarskih kobasica (debrecen, ako se ko od balonja sjeca)
I onda ga Uske i ekipa ozivljavaju da bih iste spasio, a mi toliko glupi padamo na folove Mahalasa
Znaci od SP 1998. nista nije napravio osim titule s Dinamom u jakoj HNL, ko koga j.ebe ovdje
Morao sam jos jednom ovo copirati radi tebe i takvih, ajde sad ovo malo prouci pa nam se javi i reci da li su ovo uspjesi
-
- Kontakt:
Sve to stoji ali zasluzuje jos jednu sansu.rixadu je napisao/la:Ciri svaka cast! definitivno je on najzasluzniji za stvaranje kulta reprezetacije. Jako dobro je selektirao ovu selekciju i svim igracima je utuvio u glavu da oni mogu igrati sa najboljima. Veliki je motivator, nema sta, ali kad covjek analizira nase utakmice sa "jacim" reprezetacijama onda vidi da nikoga nismo pobjedili, vidi se da Ciro nije vukao prave poteze, da taktika 3-5-2 ne moze dati rezultat protiv "jacih", On je bio jako potreban na ovoj poziciji da vrati poljuljano samopouzdanje nasim igracima ali i navijacima i nema covjeka koji bi to bolje uradio od Cire ali nije dobar takticar i ponavljam dosta je krivih poteza vukao. Ako hocemo pobjedu protiv ekipa kao sto je Portugal onda moramo imati selektora koji ce bolje prostudirati naseg protivnika ali i koji ce cesce uzivo ( na licu mjesta) gledati nase igrace u inostrastvu... Tek kad budemo imali takvog selektora onda cemo rijesiti problem odbrane, pronaci brze bokove i napokon imati tandem Misimovic- Pjanic u veznom redu.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Pocelo je pocelo
Dosta vise sta se svadzate
Ciro jest dosao do baraza i uradio je nesto sto niko nije do sada a to je plasman u Baraz,medzutim moje misljenje je da taj covjek vec po odavno gubi svoju svijest i njegov kvalitet vodzenja jedne ekipe/repke je spao na nizak nivo.Ipak neki su momci ovdje navodili Cirine uspjehe sve od 98 je bilo super kako se blizi 2007 njegov kvalitet se istopio ostario realno gledajuci 74 godine,mislim svako ko ima dedu u tim godinama zna kakav covjek postaje u tim godinama,senilan,nervozan,ters,senilan itd...
Ja ne napadam Ciru,ali neke cinjenice na utakmicama koje se desavaju nisu ok,npr. u Lisabonu Ciro je od velikog stresa i ko zna cega(Boga pitaj na sta je on mislio u tom trenutku
)on je zaboravio da ima 3 igraca na klupi koje moze ubaciti u igru,isto tako nije pratio Muratovica koji je vec pred kraj prvog poluvremena jedva disao,vukao se po terenu(nekazem da je lose igrao)on to nije vidio,mislim da se tu moglo vidjeti kako mozak Cire radi u ovom trenutku kada je velika buka,euforija na tribinama...
Da je onaj stari kad je vodio Hrvatsku 98 god. bilo bi extra ali ovako mislim da su 74 godine previse,ima on slifa ali je star i bolestan,pa mi da smo prosli u Zenici da smo dobili 2-0 ja mislim da bi on pandrkno nasred terena s cigarom u ustima.

Dosta vise sta se svadzate

Ciro jest dosao do baraza i uradio je nesto sto niko nije do sada a to je plasman u Baraz,medzutim moje misljenje je da taj covjek vec po odavno gubi svoju svijest i njegov kvalitet vodzenja jedne ekipe/repke je spao na nizak nivo.Ipak neki su momci ovdje navodili Cirine uspjehe sve od 98 je bilo super kako se blizi 2007 njegov kvalitet se istopio ostario realno gledajuci 74 godine,mislim svako ko ima dedu u tim godinama zna kakav covjek postaje u tim godinama,senilan,nervozan,ters,senilan itd...
Ja ne napadam Ciru,ali neke cinjenice na utakmicama koje se desavaju nisu ok,npr. u Lisabonu Ciro je od velikog stresa i ko zna cega(Boga pitaj na sta je on mislio u tom trenutku

Da je onaj stari kad je vodio Hrvatsku 98 god. bilo bi extra ali ovako mislim da su 74 godine previse,ima on slifa ali je star i bolestan,pa mi da smo prosli u Zenici da smo dobili 2-0 ja mislim da bi on pandrkno nasred terena s cigarom u ustima.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Pinoche koji je to nas selektor imao bolje rezultate od cire??????????????????
-
- Kontakt:
1998. treci na svijetu-kapa do poda
Morao sam jos jednom ovo copirati radi tebe i takvih, ajde sad ovo malo prouci pa nam se javi i reci da li su ovo uspjesi[/quote]
A procitaj ti ovo jer izgleda moram kopirati
Morao sam jos jednom ovo copirati radi tebe i takvih, ajde sad ovo malo prouci pa nam se javi i reci da li su ovo uspjesi[/quote]
Thecoldfear je napisao/la:1998. treci na svijetu-kapa do poda
Morao sam jos jednom ovo copirati radi tebe i takvih, ajde sad ovo malo prouci pa nam se javi i reci da li su ovo uspjesi
Vratio se opet u Hrvatsku, ovaj put u NK Zagreb, s čijom mladom momčadi u svojoj prvoj sezoni bilježi izvanredne rezultate, no u Europi ispada iz Intertoto kupa već na prvoj prepreci (albanska Vllaznia). Nakon odlaska Vrdoljaka i Mandžukića Zagreb kreće sa nešto slabijim igrama, ali Ćiro svejedno uživa veliko povjerenje predsjednika kluba do kraja sezone kada završava šesti. Oprašta se pobjedom protiv Hajduka i napušta trenersku klupu kluba.[/quote]
Pa znas li citati ili to uske progovara iz tebe, najveci uspjeh u zadnjih jedanaest godina mu je baraz sa iranom u jakim azijskim kvalifikacijama, titula sa dinamom u jakoj hnl, sjajn rezultat sa mladim zagrebom u hnl i pusa od albanaca, ispadanja sa xamaxom u jakoj svicarskoj ligi, sredina tabele s varteksom u jakoj hnl i sredina tabele s murom u jakoj slovenskoj ligi, e poserem se na te uspjehe
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.