amerosm je napisao/la:Ukoliko se istraga pokaze istinitom, mislim da ce Webber od Nedjelje biti bivsi u RBR-u...
Marko gegenüber der „Auto Motor und Sport“: „Er (Webber; d.Red.) hat den Ingenieuren falsche Reifencodes gegeben!“
Webber soll beim Rennen in China einen taktischen Boxenstop erzwungen haben – dadurch konnte Mercedes-Pilot Lewis Hamilton (28) problemlos aufschließen und Vettel jagen.
Naime Helmut Marko je istog optuzio da je inzenjerima dao pogresne kodove kada su pneumatici u pitanju i time izazvao takticki odlazak u box, sto je Hamiltonu omogucilo da se priblizi Vettelu.
Ne kontam, kakve veze ima vozač sa davanjem nekih kodova inžinjerima!? Valjda je vozačevo da sjedne i da vozi, a o taktici odlučuje neko drugi.
Maestro^^ je napisao/la:Ja sam 3.
Prvih 6 vozaca sam pogodio , samo nisam redoslijed.
eto ubacio sam se i ja.
I odmah na prvo mjesto
majestic24 je napisao/la:
jedino button sam odlucuje
Kakve veze ima Jenson sa ovim
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ovaj vikend sam u sarajevu pa bi mi trebala informacija da li neki od kafica u gradu prenose utrke da namamim zenu da odemo tamo da sjednemo...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ovog vikenda u F1 kalendaru na rasporedu se nalazi GP Bahreina na stazi po nazivom Bahrain International Circuit u Sakhiru. Na ovoj stazi F1 utrke se održavaju od 2004 godine i to je utrka koja je ušla u F1 historiju kao prva na području Srednjeg Istoka.
Izgradnja staze je započela 2002 pod patronatom Tilkea, a Bahrein je u konkurenciji Egipta, UAE i drugih zemalja iz te regije dobio priliku da organizuje F1 utrku.
Na prvoj održanoj F1 utrci na ovoj stazi 2004 god pobjednik je bio Šumi, a najuspješniji vozač na ovoj stazi je Alonso koji je tu zabilježio 3 pobjede, a u konkurenciji konstruktora najuspješniji je Ferrari sa 4 pobjede
Prošlogodišnji pobjednik je bio Fetl, unatoč brojnim apelima za otkazivanjem utrke, što se desilo godinu ranije zbog poznate političke situacije u ovoj zemlji, a iza njega na podijumu su završili Kimi sa svojim Lotusom te njegovog timskog kolege Grosjeana
Izgled staze:
S obzirom na dobru formu koju je Scuderia potvrdila sa utrkom u Šangaju, i ovdje se očekuje da oni uz RB vode glavnu riječ, a tome ide na ruku i podatak da su Alonso (iako 2 u Renaultu) i Massa pobijedili na 5 od 8 održanih utrka na ovoj stazi
Webber će sigurno željeti da ispere gorak ukus sa zadnje trke iz Šangaja koja se pretvorila u pravu noćnu moru za njega, dok će pritisak biti i na Perezu od koga se očekuje da popravi dojam nakon lošeg starta u sezonu, dok će Kimi ciljati na stepenicu više od prošlogodišnjeg rezultata čime bi preuzeo vrh u poretku vozača.
Pirelli je najavio da su, zbog visokih temperatura koje su karakteristične za ovu regiju i degradacije guma, za ovu utrku u upotrebi samo dvije komponente, medium koja će biti opciona i hard koja koja će biti primarna, dok je soft komponenta izostavljena.
Dakle gume će trpjeti veliku potrošnju, zbog trakcije i kočenja, dok će staza biti dosta prljava, kako zbog ograničene upotrebe tokom godine tako i zbog pijeska kojeg vjetar nanosi iz okolne pustinje
Što se tiče vremenskih prilika možemo očekivati izrazito suho i vruće vrijeme, što ne bi trebalo biti iznenađujuće
[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
_dreamer_ je napisao/la:Ovaj vikend sam u sarajevu pa bi mi trebala informacija da li neki od kafica u gradu prenose utrke da namamim zenu da odemo tamo da sjednemo...
jok
jedino ako zamolis nekog konobara, ali posto ce se u tom terminu igrati fudbal, male su sanse da ce ti prebaciti na f1..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
FERNANDO ALONSO rekao je kako je Kimi Raikkonen imao snažan početak sezone s Lotusom te da vozi vjerojatno bolje od svih ostalih.
„Kimi je imao fantastičan početak sezone i mislim da vozi možda najbolje od svih“, rekao je Alonso.
Fernando, koji je 6 bodova iza Raikkonena, smatra kako bodovi u ovom stadiju sezone nisu najvažniji.
„Isto tako me ne iznenađuje što je Lewis [Hamilton] ovako dobar. On je jedan od najboljih vozača na gridu i prošle godine je bio konkurentan s McLarenom. Ne sumnjam da će učiniti isto s Mercedesom. Ono što sigurno znamo je da Red Bull ima najbolji bolid“, priznao je Alonso.
Španjolac smatra da Red Bull nije iskoristio potencijal bolida u Kini iako je Sebastian Vettel opet bio najbrži u svim stintovima.
„Sebastian je bio najbrži u svim stintovima u Kini, ali su odabrali čudnu strategiju za kvalifikacije. Mi u Australiji nismo bili najbrži, a u Maleziji smo malo zaostajali“, nastavio je.
„Trebamo nastaviti raditi i ubrzati bolid. Imamo neke nove dijelove za ovu utrku i još novih komponenata za Barcelonu i Monako. Nadam se da ćemo kroz idućih mjesec i pol dana biti u vrhu s i imati najbolji bolid.“
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
Sportfanatik je napisao/la:FERNANDO ALONSO rekao je kako je Kimi Raikkonen imao snažan početak sezone s Lotusom te da vozi vjerojatno bolje od svih ostalih.
„Kimi je imao fantastičan početak sezone i mislim da vozi možda najbolje od svih“, rekao je Alonso.
Fernando, koji je 6 bodova iza Raikkonena, smatra kako bodovi u ovom stadiju sezone nisu najvažniji.
„Isto tako me ne iznenađuje što je Lewis [Hamilton] ovako dobar. On je jedan od najboljih vozača na gridu i prošle godine je bio konkurentan s McLarenom. Ne sumnjam da će učiniti isto s Mercedesom. Ono što sigurno znamo je da Red Bull ima najbolji bolid“, priznao je Alonso.
Španjolac smatra da Red Bull nije iskoristio potencijal bolida u Kini iako je Sebastian Vettel opet bio najbrži u svim stintovima.
„Sebastian je bio najbrži u svim stintovima u Kini, ali su odabrali čudnu strategiju za kvalifikacije. Mi u Australiji nismo bili najbrži, a u Maleziji smo malo zaostajali“, nastavio je.
„Trebamo nastaviti raditi i ubrzati bolid. Imamo neke nove dijelove za ovu utrku i još novih komponenata za Barcelonu i Monako. Nadam se da ćemo kroz idućih mjesec i pol dana biti u vrhu s i imati najbolji bolid.“
Kakva direktorska izjava.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
A sprema se dominacija,konacno su stvari dosle na svoje mjesto!
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Unatoč interesu Red Bulla, prema riječima Erica Boulliera,Kimi Raikkonen je sve bliže potpisivanju novog ugovora s Lotusom.
„To su tipične igre, ali nije samo Red Bull zainteresiran za Kimija, nego i ostale top momčadi.
Ali i ja sam zainteresiran za Alonsa, Hamiltona i Vettela, ali samo ako bi Vettel slušao moje timske odredbe“, našalio se Boullier.
„Već smo razgovarali s Kimijem o novom ugovoru i zvučao je vrlo sretno.“
Međutim, najveći problem za Lotus je što će Kimiju zbog impresivnih rezultata teže platiti novi ugovor za 2014.
Govori se i o tome kako će vlasnik momčadi, Genii, prodati neki dio Enstone momčadi, a Gerard Lopez priznao je kako će proći još neko vrijeme do potpisavanja s novim glavnim sponzorom.
Unatoč tome, Boullier je vrlo odlučno rekao:
„Kimi se ne utrkuje za novac. Njemu je najvažnije da se u momčadi osjeća kao kod kuće i da ima svoju slobodu. Ne vidim razlog zbog kojeg bi napustio tim. Ne znam ako bi ga druge momčadi tretirale kao mi i definitivno si ga možemo priuštiti jer imamo više novca nego prošle godine.“
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
Jos da Massa proradi na utrci,dominacija Ferrarija to mi se djasvi!
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Niki Lauda savjetovao je Red Bull da potpišu s Kimijem Raikkonenom za iduću sezonu. Prema riječima Laude, to bi Red Bullu bio najpametniji potez.
Kao što smo već naveli, Dietrich Mateschitz rekao je kako je Raikkonen svakako jedan od kandidata za mjesto u Red Bullu, a nakon što je Kimi izjavio da je polaskan, Lotus je krenuo smirivati situaciju govoreći kako će Raikkonen ostati u momčadi.
Međutim, već jučer Eric Boullier izjavio je za f1.com kako neće moći prisiliti Kimija da ostane ako poželi otići iz momčadi te je dodao kako misli da Finac ne bi bio sretan u Red Bullu.
„Nije pitanje kako ću ga zadržati u momčadi, pitanje je želi li ostati s nama?“, izjavio je Boullier.
Lauda smatra kako Red Bullov cilj treba biti dovesti Kimija u momčad.
„On je odličan i kul momak. Definitivno je na razini Vettela, Alonsa i Hamiltona i u borbi je za naslov. Da sam ja u Red Bullu i želim nešto promijeniti s vozačima, definitivno bih ciljao na dovođenje Kimija. On je trenutno najbolji vozač koji je slobodan za iduću sezonu“, rekao je Lauda.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN