Moguce je da je ovaj spisak igraca tacan,nisam nesto upucen po tom pitanju.Pa ako je tako,ja bih bio zacudjen da se ugovori produze Karicu,Cutuku,Yoshiu.Yoshi cak nije bio u rezervi ni za utakmicu u Bijeljini i dalje mi ostaje misterija sta ovaj igrac uopste radi u nasem klubu i zbog cega je uopste vezan bilo kakvim ugovorom.Cutuk je igrac koji nije uspio da se nametne kroz ovih godinu i pol koliko je sa nama,i iako nemam nista protiv njega,ne vidim da moze zauzeti neku ozbiljniju poziciju u prvoj postavi.Takvih stopera ima milion,bolje je vratiti onda onog malog iz Visocke Bosne koji bar tamo stice iskustvo igrajuci redovno za taj tim,pa zasto da ne bude u konkurenciji,bar kao rezerva u narednom periodu.sajo10 je napisao/la:Sljedecim igracima isticu kontrakti na ljeto:
Bogicevic, Smajic, Karic, Cutuk, Vasilic, Bukvic, Yoshida, Pehilj, Antolovic, Hodzic i Bekric.
Adilovic i Selimovic su potpisali nove kontrakte mescini sam procito ali niko o tom ne pise... Kvesic ima ugovor do zime i nadam se da ce i on produziti (logicno).
Umjesto Karica ocekujem od naredne sezone Kjosevskog kao novog seniorskog golmana.Karic kao takav ne treba onda.
Smajic je kao igrac pehiran i totalno nedokazan i otkad je u Zelji nije ucestvovao uopste u uspjehu ekipe.Da li njemu treba dati novi ugovor,zaista nisam siguran.On je meni drag kao igrac i on ima igracke kvalitete,ali to nije pokazao u Zelji,ali nikako.
Bogicevic i Vasilic po meni nisu problematicni za potpis novog ugovora ako to Amar uopste zeli.Tesko ce Bogicevic sa onakvim koljenom i ledjima naci bilo kakav angazman kojim ce napredovati i igracki i finansijski.On moze ici samo u silaznu putanju.Ima i godina sasvim dovoljno,da moze biti sretan da potpise recimo novi dvogodisnji ugovor sa nama i da bar bude miran po tom pitanju.Vasilic je vec u godinama,a kvalitetom igra ovde,vec je imao par pokusaja da ode ,ali nije uspio iako ga je Amar pustao da ode da ovaj zaradi,mislim cak i bez odstete.Tako da kontam da i on ne bi nigdje isao ukoliko Amar bude zelio da ga zadrzi.
Hodzic i Antolovic su tudji igraci,i mislim da tu nista nije u nasim rukama i da nema sanse da ih zadrzimo.Antolovicu cak i ako istice ugovor,cisto sumnjam da bi on imao interesa da krene u novu sezonu sa nama.Mislim da je on golman za bar malo jace lige i da je on toga svjestan.A malo jaca liga mu moze dati i malo jace pare u odnosu na nas.Njih dvojicu sa vec i prezalio i moracemo da nadjemo neka rjesenja ,a bice tesko.
Bukvic je rezervni golman i nemam tu sta da kazem,mislim da ne moze nadomjestiti eventualni odlazak Antolovica,i do njega je da li on zeli vjecno biti rezerva,sigurno ce se i Amar tako postaviti.
Problem je jedino po meni sa Bekricem,jer bi time izgubili kvalitetnog igraca,medjutim i cinjenice govore da on ove sezone nije gotovo nikako ili vrlo malo doprinjeo timu svojim igrama.Poneku utakmicu je zablistao,dosta je bio u rezervi,a u ovoj polusezoni nije igrao vise od jedne cijele utakmice.Ipak,mislim da bi to bio gubitak za nas kada bi tek tako otisao.