FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Da je danas utrpat 3+ komada da ova raja sto danas dodju , a inace ne dolaze , pocnu dolaziti redovno na utakmice 

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Dobrodosao,Southboy je napisao/la:zdravo MANIJACI..
novi sam ovdje pratim ovaj forum dugo(cca 3god)svaki dan citam postove i evo odlucio i ja da se prijavim...
Tu su bili strasni forumasi od Seye,bluemanie,nimeta,champions1921,boccaccio i mnogi drugi da nekog nezaboravim..(neki su tu jos a neki su se izgubili)..
sto se tice tekme ocekujem pobjedu jer smo trenutno bolji i imamo tu pozitivnu tradiciju u medjusobnim duelima...

SLOBODA NAVIJAČIMA
dečko u usponu koji je zabio nakon dvije i po godine 

Poslo sam im poruku na fbu, nadam se da ću dobiti odgovor na istuPlavetnilo je napisao/la:Pokušaj preko onog besplatnog telefona - broj imaš u gornjem desnom uglu kad uđeš u stranicu, pokušaj postaviti pitanje na njihovoj fb stranici, kontaktiraj službu za korisnike......AsharaK je napisao/la:Zanima me kako mogu reći ljudima iz ekupi.ba da mi naruče majicu iz fan shopa ?

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
-
- Kontakt:
Sto se tice Armina Hodzica trebao bi ostati i odigrat prvu polusezonu sljedece sezone sto znaci da bi tu bio s nama u EVROPI... :ugeek: (ovo samo da napisem posto su neki pisali da ce nas napustiti na kraju sezone)..
aa sto se tice Bekrica cuo sam da je navodno usmeno dogovorio da ide u Argentinu al posto nece da produzi bojim se da ga ne zadesi ista sudbina ko ZZ...Zao bi mi bilo da ode jer je veliki manijak al opet su interesi kluba nama vazniji nego nekog igraca...Nadam se da ce produziti pa ako vec hoce da ide da i mi malo pazarimo..
vidjecemo sta ce od svega toga biti...za vecerasnju tekmu bi sad potpisao i 1:0 al imam neki osjecaj da ce celik nastradati vcrs..
SAMO HRABRO KRENUTI OD PRVE MINUTE....
aa sto se tice Bekrica cuo sam da je navodno usmeno dogovorio da ide u Argentinu al posto nece da produzi bojim se da ga ne zadesi ista sudbina ko ZZ...Zao bi mi bilo da ode jer je veliki manijak al opet su interesi kluba nama vazniji nego nekog igraca...Nadam se da ce produziti pa ako vec hoce da ide da i mi malo pazarimo..

vidjecemo sta ce od svega toga biti...za vecerasnju tekmu bi sad potpisao i 1:0 al imam neki osjecaj da ce celik nastradati vcrs..

SAMO HRABRO KRENUTI OD PRVE MINUTE....
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Ja bih da malo pišem o terminu odigravanja domaćih utakmica. Večerašnji termin odigravanja utakmice (u 20h) naveo me je da o ovome nešto napišem. Smatram da ovaj termin kao i mnogi termini do sada su loše određeni, tj. nisu prilagođeni dolasku većeg broja navijača na utakmicu. Spadam u one navijače koji su prešli 40 godinu i koji se teže odlučuju otići na stadion: te smetaju nam uslovi na stadionu, nema adekvatnog WC-a, želimo da nam je mjesto natkriveno, da su sjedišta koliko toliko čista i slično. Ja konkretno bez obzira na ove nedostatke i dalje sam redovan na Grbavici, svjestan da uslove na stadionu klub sam nije u mogučnosti popraviti. Međutim ima jedan dio organizacije koji direktno utiče na broj gledalaca na stadionu, a to je termin odigravanja utakmica. Svjestan sam da na forumu uglavnom pišu mlađi navijači, pa njima ovo moje pisanje može izgledati kao glupost u smislu ko hoće na utakmicu za njega nema izgovora, ali nažalost to baš i nije tako. I ja kada sam bio mlađi nije mi smetalo kada su se utakmice u drugoj ligi moga Želje igrale u 10h ujutro, ili u bilo kom drugom terminu. Željo je uvijek bio prioritet kako meni tako i mnogim mojim prijateljima sa kojima sam redovno išao na utakmice. Međutim kada čovjek dođe u određene godine „teže“ ga je pokrenuti. Znam mnoge navijače iz moje generacije koji bi rado sa djecom ili suprugom otišli na utakmicu, ali termin odigravanja uvijek je takav da se preračunaju i na kraju odustanu (odlazak zamjene udobnošću kućnog doma). Način na koji razmišljaju je sljedeći: utakmica je u 20h završiti će se oko 22h pa do dođem kući već je 22h i 30min i nisam nigdje prispio, a tako kasno mogu mi se još i djeca prehladiti, bolje mi je ostati kući gledati film, eventulano utakmicu na TV a neću ni pare potrošiti za utakmicu. Ovo se odnosi i na druge noćne termine u zimskom i jesenjem periodu, koji se igraju nešto ranije u odnosu na ovaj večerašnji ali isto tako jako kasno za vremenske uslove koji vladaju u našem gradu (Sarajevo je ipak planinski grad). Ovo možda i nebi bilo toliko eliminatorno da postoje uslovi na stadionu slični uslovima na stadionima drugih europskih timova, ali dok tako ne bude treba se prilagoditi tj.prilagoditi termin. U ostalom uzmimo najjače lige Europe: u Engleskoj se vikendom utakmice igraju u 16h i eventualno jedna u 18h i 30min, u Njemačkoj se utakmice igraju u 15h i 30 min i jedna u 18h i 30min, u Italiji se utakmice igraju nedeljom u 15h i jedna u 20h i 45min i to isključivo zbog ugovora sa TV kućom. Gle čuda svi stadioni su puni i to mahom porodičnih ljudi koji familijarno odlaze na utakmice. Ovi navijači koji zbog „lošeg“ termina ne odlaze na utakmice su ljudi koji su u mogučnosti platiti ulaznicu te smatram prioriotetom da se klub prema njima prilagodi. U ostalom nas između 2.500 i 4.000 koji smo redovni na utakmicama našeg Želje bez obzira na termin više i nismo bitni (mi čemo svakako doći) nego se treba prilagoditi ovim gore pomenutim. Do povratka Amara u klub, Željo je imao dosta lošije rezultate ali što je interesantno bolju posjetu. Po dolasku Amara, Željo počinje igrati utakmice u večernjem terminu (često dosta neprilagođenom vremenskim uslovima), titule se osvajaju a posjeta počinje opadati. Da li ovo ima logike, ja je jedino pronalazim u ovome o čemu sam pisao.
Ja nešto u to ne vjerujem, kakav on i Argentina! Argentina puna talenata i fudbalskih znalaca, zemlja koja ima 41 milion stanovnika ima Bekrića na bacanje, još kad se tome doda da će mu sad 28-a godina... nema od toga ništa.Southboy je napisao/la:aa sto se tice Bekrica cuo sam da je navodno usmeno dogovorio da ide u Argentinu al posto nece da produzi bojim se da ga ne zadesi ista sudbina ko ZZ...Zao bi mi bilo da ode jer je veliki manijak al opet su interesi kluba nama vazniji nego nekog igraca...Nadam se da ce produziti pa ako vec hoce da ide da i mi malo pazarimo..![]()
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
- storm_raider
- Kontakt:
Ok, svi spominju europske uslove na terenima i tribinama, ali da li biste onda placali i europske cijene? Nesto ne vjerujem.
Sport je lijek za tijelo i duh.
da dignu cijenu karte za dvije marke bio bi hausstorm_raider je napisao/la:Ok, svi spominju europske uslove na terenima i tribinama, ali da li biste onda placali i europske cijene? Nesto ne vjerujem.

@Devotion - shvacam ja tebe, no u nasoj drzavi upravo zbog uslova se utakmice kada pocne ljepse i toplije vrijeme ne moze igrati suvise rano jer bi intenzitet sunca bio prejak, pa gledaj prva i zadnja kola u nasoj ligi, utakmice pocinju oko 17:00 i igraci traze pauze i osvjezenja. Nije to samo do njihove fizicke spreme, vec na zatvorenim stadionima kakavi jesu u vecini najjacih liga Evrope taj efekat se smanji. Znam da je ove sezone ili prosle u Bundesligi sa onakvom infrastrukturom i igracima isto se desilo da je sudija dozvolio pauzu tokom poluvremena sto za mene pokazuje da je suludo igrati onda u tim terminima utakmice. Kod nas trenutno utakmice najranije pocinju u 16:30, a to ce se jos jednom pomjeriti do kraja sezona na 17:00 kada ce utakmice pocinjati najranije.
Ja imam 21 godinu i znam da se veoma mlada osoba i zbog toga mi ovaj termin odgovara kao budali samar, no isto tako mi je jasno da mnogim starijim osobama neodgovara. Tvoje obrazlozenje mi je malo pogresno jer iz njega kao da proizlazi da ti, odnosno ostali porodicni ljudi zele nakon utakmice da urade jos neke stvari (ne znam koje, izaci u grad?), dok ja gledam na ovu utakmicu kao neku vrstu opustanja i zamjenu za subotnji izlazak gdje cu poslije nje doci kuci, mozda malo sjesti u dnevni boravak i otici spavat kako bi mogao sto bolje iskoristiti nedjelju. Znaci, ja smatram da su utakmice kod nas pogresno intepretirane jer ih ljudi gledaju kao nesto drugo (skoro kao neku natovarenu obavezu, a ne tvoju odluku jer to volis), a ne zabavu sto one jesu. Mislim, imam majku i oca od otprilike 50 godina i oni ne prate fudbal (nazalost), no upravo u ovom terminu oni ce izaci u grad. Da prate fudbal definitivno bi se opredjelili za fudbal, otisli na stadion i to bi im bila zamjena.
Ja imam 21 godinu i znam da se veoma mlada osoba i zbog toga mi ovaj termin odgovara kao budali samar, no isto tako mi je jasno da mnogim starijim osobama neodgovara. Tvoje obrazlozenje mi je malo pogresno jer iz njega kao da proizlazi da ti, odnosno ostali porodicni ljudi zele nakon utakmice da urade jos neke stvari (ne znam koje, izaci u grad?), dok ja gledam na ovu utakmicu kao neku vrstu opustanja i zamjenu za subotnji izlazak gdje cu poslije nje doci kuci, mozda malo sjesti u dnevni boravak i otici spavat kako bi mogao sto bolje iskoristiti nedjelju. Znaci, ja smatram da su utakmice kod nas pogresno intepretirane jer ih ljudi gledaju kao nesto drugo (skoro kao neku natovarenu obavezu, a ne tvoju odluku jer to volis), a ne zabavu sto one jesu. Mislim, imam majku i oca od otprilike 50 godina i oni ne prate fudbal (nazalost), no upravo u ovom terminu oni ce izaci u grad. Da prate fudbal definitivno bi se opredjelili za fudbal, otisli na stadion i to bi im bila zamjena.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 20 apr 2013, 16:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Pa to, Hajduk ima kartu za sjever (najjeftinija) u iznosu od 10 KM (40 kuna) (CZ za sjever Marakane oko 3€), znaci duplo skuplje i opet su uslovi relativno isti (eto imaju WC i bolje ulaze/izlaze). Znaci otisao sam kod najblizeg susjeda koji tek ulazi u EU i vidio da su kod nas cijene karti veoma mizerne i dok najjeftinije ne bude barem 15-20 KM, nemojte ni ocekivati neke evropske uvjetebob je napisao/la:da dignu cijenu karte za dvije marke bio bi hausstorm_raider je napisao/la:Ok, svi spominju europske uslove na terenima i tribinama, ali da li biste onda placali i europske cijene? Nesto ne vjerujem.... veceras da napokon ocepimo na grbavici jedno pet komada mjera

http://www.klix.ba/sport/nogomet/kvesic ... /130418126" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobre vijesti s obzirom na tezinu njegove povrede. KVESA JEDAN OD NAS
Dobre vijesti s obzirom na tezinu njegove povrede. KVESA JEDAN OD NAS
dobro vidjecmo,ja samo to kazem da sam cuo od jakog izvora(nije bitno kojeg) a na kraju cemo vidjeti sta ce biti od toga..Anonimac je napisao/la:Ja nešto u to ne vjerujem, kakav on i Argentina! Argentina puna talenata i fudbalskih znalaca, zemlja koja ima 41 milion stanovnika ima Bekrića na bacanje, još kad se tome doda da će mu sad 28-a godina... nema od toga ništa.Southboy je napisao/la:aa sto se tice Bekrica cuo sam da je navodno usmeno dogovorio da ide u Argentinu al posto nece da produzi bojim se da ga ne zadesi ista sudbina ko ZZ...Zao bi mi bilo da ode jer je veliki manijak al opet su interesi kluba nama vazniji nego nekog igraca...Nadam se da ce produziti pa ako vec hoce da ide da i mi malo pazarimo..![]()
19TM87
AnelZ jasno je da zbog godina ti i tvoja generacija, ne možete na najbolji način shvatiti o čemu pričam, međutim ja se mnogo više družim nego ti sa ljudima preko 40 godina starosti (što je valjda i logično) tako da i dalje stojim iza toga da je termin odigravanja utakmica veliki razlog manjem broju gledalaca na Grbavici. Konkretno da se današnja utakmica igra u 18h na ovako lijep dan, mnogi bi se poslije popodnevnog ručka veći spremali za put ka Grbavici, međutim kada padne prvi sumrak vjeruj da će ih večina odustati. Neki spominju cijene ulaznica o kojima ja nisam ništa govorio, a naravno moglo bi se pisati i o tome da li se klubu ispalti da na utakmice ulazi jedan dio navijača bez ulaznica, a oni u pravilu klubu nanesu najveću štetu (paljenje baklji i sl.). Naravno većina vas se ne mora slagati sa mnom, ali meni će biti jasan razlog manjeg broja gledalaca na Grbavici.
Zna li neko koliko je donijelo sponzorstvo za pivaru pošto je pisalo na ss.ba da je i FKS potpisalo isto sponzorski ugovor sa njima i da im je to jedan od jačih sponzora ? ? ?
Vakat je da se ide.
NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA!
NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA!
http://www.youtube.com/watch?v=JbdX94df3OM
- champions1921
KO NE DODJE VECERAS NA TEKMU JE CKAPI NA KVADRAT!!!
Za ove iz Sarajeva i okolice..
UVIJEK UZ TEBE I TI TO DOBRO ZNAS !!!
Za ove iz Sarajeva i okolice..
UVIJEK UZ TEBE I TI TO DOBRO ZNAS !!!
BUDI ŽELJO !!!
HAJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!
pa zar nema nigdje prenosa ?
Trenutno korisnika/ca: Manijakdolopate i 51 gost.