Da bi ovo kako docekat' vise... :/
Gledam Mirzu kad god mogu. Najveci dio tih utakmica odgledam, ne komentarisuci na forumu, vec eto, samo posmatram. Inace, slabo sta pisem (nema se vremena

), dok citam sve sa ovog pdfa. Ima onih koji pisu svakakve gluposti, koji su uletili na forum samo da psuju, pisu razne nebuloze, Mirzini vjerni fanovi.
Ne znam, pratim cijelu Mirzinu karijeru, kako reprezentativnu, tako i klupsku. U prethodnim godinama Mirzinog igranja na najvisem nivou evropske kosarke, mislim da nije bilo utakmice koja se mogla gledati (bilo kako, stream - arena sport), a da je nisam gledao. Svi koji ga duze vremena pratimo, znamo njegove kvalitete, tako da ovim, ne znam ni kako ih nazovem, koji dodju da "podgriju" Mirzinu "losu" partiju stvarno ne pali. Ja se uopste ne nerviram zbog toga. Treba imati na umu da je nas Mirza tek prvu sezonu tu, igra toliko razlicitu kosarku od one u Evropi. Mnogi od njih su imali i vise nego tesku adaptaciju. Po meni ovo nimalo nije lose (cak odlicno), uzimajuci u obzir sve.
Igra u nakaradnoj ekipi na celu s istim takvim trenerom, svako po svom' sto se kaze. Siguran sam da bi puno vise toga "dao" u nekoj drugoj ekipi, ne mora biti losija od Netsa. Mirza ima kvalitet, samo onaj, nazovi trener, ne zna da ga upotrijebi, da iskoristi to. Ne mozemo ga porediti sa Kardashianom, kolko je on godina vec tu. Ma da je na tribinama bio, puno znaci. Iako ni sada, nista bolji nije.
U svakom slucaju, Mirzi zelim puno srece, da pokaze ono zbog cega i jeste u najjacoj kosarkaskoj ligi, da pokaze svoj potencijal, ono sto najbolje zna da radi.