BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Neutral
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Neutral » 23 apr 2013, 11:01

@KSIVLE

Jest da ružno zvuči ali "Cilj opravdava sredstvo". Evo zapitaj se ti da si na Ulijevom mjestu, Rummenige-a itd, da možeš dovesti igrača kao što je Gotze za "mizerne" pare da li bi to uradio ?

BvB jeste izgubio Gotze-a, ali izgubili su bili i Sahina, Kagawu, Barriosa, pa će i Lewandowskog, pa šta. Klopp nije tek tako postao super trener, ima i on sigurno as u rukavu. Ne vidim razloga za sekiranciju, 37 miliona eura i pare za Lewandowskog (20-25 miliona) i eto lijepih para za zamjenu.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 apr 2013, 11:02

Razumijem ogorcenost i razocarenje u Maria, ali budimo realni ovo se moglo ocekivati, bilo je pitanje vremena. Mozda ste samo vise ocekivali da ide u drugu ligu.

Ne treba zaboraviti da je cifra koju Bayern placa za Maria zaista respektabilna i mislim da se moze naci fina alternativa na trzistu, pogotovo sto su Dortmund i Bundesliga postali interesantna destinacija za mnoge igrace.
#divovi

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 apr 2013, 11:03

Ne znam sta se lozite, otisao pa sta? Kupit cemo nekog drugog! Za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati ;)
Nije valjda da je neki 20-godisnjak veci od kluba. Htio ici, otisao, sretno sine - idi siroko ti polje. Posto se ocito i lewandovskom ne igra u BVB-u, dok nece da produzi ugovor, neka gotze za ruku povede i njega, a i sve ostale koji hoce da idu...

Hare_BvB je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Gotze ima klauzulu, tako da su BVB-u vezane ruke i nisu mogli ništa uradit'.
Pa Facke je i pristao na takvu klauzulu. ;)

Boli me kara za Gotzea, pokazao je da je nevidjeno smece, mnogo vise me brine cinjenica da je celni covjek kluba jedna nevidjena pickica s kojom se balavci poigravaju kako hoce. Popisam se i na titule i na sve, ionako nismo zutalji zbog toga, ali nikad nismo dozivili ovakve udare na dignitet kluba, a Aki i njegova politika su glavni krivac za to.
Na klauzule Watzke ne pristaje jer mu se tako cefnulo, nego zato sto igracu ne mozes dati dovoljno veliku platu, pa mu onda dopustis da u ugovor ubaci klauzulu i time potvrdis da mu neces praviti probleme trazenjem velike odstete ako ga neka ekipa, u koju igrac hoce da ide, htjedne kupiti.
Jedini negativac je ovdje gotze, ne jer je otisao iz kluba (ko ga grebe i veci su odlazili), nego jer je otisao kod mrmota.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 apr 2013, 11:03

Neutral je napisao/la:Ne vidim razloga za sekiranciju, 37 miliona eura i pare za Lewandowskog (20-25 miliona) i eto lijepih para za zamjenu.
Bola mora ti biti jasno da ga je platio i 250 miliona da bi se mi osjecali isto usrano ko i sad. ;)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 apr 2013, 11:03

Kupiti Isca i Dzeku i eto ga.
Skoro pa ravnopravan BvB cemo imati i sljedece sezone.
Samo ce sada biti zayebano zadrzati Hummelsa, Reusa i ostale .. :roll:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 11:05

Neutral je napisao/la:@KSIVLE

Jest da ružno zvuči ali "Cilj opravdava sredstvo". Evo zapitaj se ti da si na Ulijevom mjestu, Rummenige-a itd, da možeš dovesti igrača kao što je Gotze za "mizerne" pare da li bi to uradio ?
onda nije trebao glumiti majku tereziju i srati o brigi za dobrobit bl, a onda ovako postupiti.
Neutral je napisao/la:BvB jeste izgubio Gotze-a, ali izgubili su bili i Sahina, Kagawu, Barriosa, pa će i Lewandowskog, pa šta. Klopp nije tek tako postao super trener, ima i on sigurno as u rukavu. Ne vidim razloga za sekiranciju, 37 miliona eura i pare za Lewandowskog (20-25 miliona) i eto lijepih para za zamjenu.
ma super. eto vama te pare pa dovodite džeku i pjanića i koga sve ne. nema prika zamjene za lewu i malog licemjernog crva koju mi možemo dovesti. nemamo mi keša za iniestu ili ozila, falcaoa ili cavania.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 23 apr 2013, 11:07

E sada cu priznati da sam pogrijesio!!!

Pogrijesio kada sam rekao da ne mozete dovesti DZEKU!!! E sada ga mozete dovesti, zahvaljujuci nama!!!

hehehehehehehehehe, steta samo sto Reus ostade sam u Borusiji,hehehe, aj mozda vam posaljemo Weisera ili Cana, ili malog Hojbjerga...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sto ste losi gubitnici??? Kako ste vi maznuli Reus-a nama? Jednostavno nemate sta biti ljuti na ulia i na bayern nego na svog dragulja,svog igraca u kojeg ste se kleli!!!
Stern des Südens

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 apr 2013, 11:07

M4kaveli je napisao/la:Kupiti Isca i Dzeku i eto ga.
Ma Reus je prosle godine izabrao Dortmund i ne vjerujem da bi on mogao uskoro traziti srecu negdje drugo.
#divovi

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 23 apr 2013, 11:09

Jedna strana medalje je to što je Goetze prešao u klub koji vi najviše mrzite i što je to objavljeno u najgori mogući vakat, da li je kojim slučajem prešao u Real ili Barcu ne biste sigurno dizali prašinu, kao što je bilo i sa Kagawom ili Sahinom.Eh sad da su Goetze ili uprave Bayerna i Dortmunda, sjele za stol i dogovorili transfer u tajnosti, tj da se ne objavljuje prije kraja sezone ili bar rezultatskog kraja, onda bi bilo OK.,ALI ovako jeste šupački prema Dortmundu najviše jer im slijedii utakmica sezone, mada mislim da se ni Robenu neće svijeti ovaj potez :)

Zutalji nemojte se nervirati dzaba, nista nemoze da se promjeni, Bayern je ispravio najveću grešku iz prošlosti kada su pustili da Ozil i Kheidra odu u Madrid i sada su to na neki nacin ispravili
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 apr 2013, 11:10

Ne možeš preko noći dobiti pare. BvB će opet igrati LP-a dogodine. Ove sezone polufinale, eventualno finale i osvajanje LP. S tim idu novi sponzori, više keša itd. Bayern je bio očajan priej par sezona, igrali smo čak kup eufa gdje nas je Zenit ubijao a prije toga jedva prošli Getafe-a (hinjski).

BvB radi pametno, nisu kao Schalke koji je imao par katastrofalnih odluka, nisu kao Bremen koji se raspao radi štednje, a nisu kao Wolfsburg koji troši pare nemilice na polovnjake. BvB će i u narednim godinama biti jedni konkurent Bayernu, a redovno učešće u LP će donijeti više keša.

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 23 apr 2013, 11:10

I vi ste nama ukrali Humelsa i mi bi sad trebali da pljujemo po njemu i BvB-u jer su iskoristili priliku :? :lol: .
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 23 apr 2013, 11:11

Meni dan usranije nije mogao pocet,valja malog ljigavca sutra gledat na terenu kako "gine" on sveti dres ne zasluzuje vise da obuce,bolje i poraz od Reala nego gledat prodanu dusu na terenu.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 23 apr 2013, 11:11

moustapha je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Kupiti Isca i Dzeku i eto ga.
Ma Reus je prosle godine izabrao Dortmund i ne vjerujem da bi on mogao uskoro traziti srecu negdje drugo.
nedavno sam citao i da Reus ima klauzulu u visini 35mil eura...a ako je to istina onda stvarno ne znam sta je Dortmund umislio...neshvatljivo je to...vjerovatno je Reus zahtjevao klauzulu ali stavit samo 35mil eura..to je zaista mizerno...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 apr 2013, 11:11

kraljttbvb je napisao/la:Na klauzule Watzke ne pristaje jer mu se tako cefnulo, nego zato sto igracu ne mozes dati dovoljno veliku platu, pa mu onda dopustis da u ugovor ubaci klauzulu i time potvrdis da mu neces praviti probleme trazenjem velike odstete ako ga neka ekipa, u koju igrac hoce da ide, htjedne kupiti.
Jedini negativac je ovdje gotze, ne jer je otisao iz kluba (ko ga grebe i veci su odlazili), nego jer je otisao kod mrmota.
Pa kojeg je klinca uopce produzavao ugovor i stvaljao klauzulu, kad mu je prethodni vazio do 2014. uz platu od pola miliona. Ovako hrdne petaka po sezoni i uzda se u dobru volju igraca da na prvi mig veceg kluba nece otici.

A para itekako ima, sam Facke je uzeo lani multimilionske iznose na ime bonusa kao i ostatak uprave.

Ali fakat koje je to djubre malo namazano. Dok je gofno lezalo skoro citvau godinu dana u bolnici, Borussia mu je ponudila novi ugovor na 4 godine iako se radilo u izuzteno ozbiljnoj ozlijedi kuka.

Cisto sumnjam da ce sutra zaigrati, to smrdljivo smece treba odmah danas napenalit iz Dortmunda.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 23 apr 2013, 11:12

ma Klopov as je najvjerovatnije De Bruyne.Nakon gotzeovog odlaska dortmund samo moze biti jaci,za 37 mil klop ce dovest bar 2-3 igraca od kojih ce napravidi skoro pa iste kao i gotzea.
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 apr 2013, 11:14

kraljttbvb je napisao/la: Na klauzule Watzke ne pristaje jer mu se tako cefnulo, nego zato sto igracu ne mozes dati dovoljno veliku platu, pa mu onda dopustis da u ugovor ubaci klauzulu i time potvrdis da mu neces praviti probleme trazenjem velike odstete ako ga neka ekipa, u koju igrac hoce da ide, htjedne kupiti.
halo ba koje moro pristat?
pravis 30 miliona ciste dobiti a nemozes dali milion vise za platu jednog takvog igraca?
ako vec nece pristat na ugovor bez klauzule... onda ga odma prodaj za visinu trzisne vrijednosti, ha ja... sta cekas

za ovo je 90% kriv menadzment (susi i watzke) i 10% götze i njegov savjetnik
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 23 apr 2013, 11:14

youngredcomps je napisao/la:ma Klopov as je najvjerovatnije De Bruyne.Nakon gotzeovog odlaska dortmund samo moze biti jaci,za 37 mil klop ce dovest bar 2-3 igraca od kojih ce napravidi skoro pa iste kao i gotzea.
ma imaju oni vec nesto na umu ;) samo se sve to jos skriva...pitanje je trenutka kad ce Dortmund nesto objaviti

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 apr 2013, 11:15

Da se osjećate sad bezveze, to je potpuno jasno i normalno.

Kraljttbvb je sve dobro objasnio po pitanju klauzula, o tim klauzulama se hiljadu puta ovde pisalo na ovoj temi i pogotovo oni koji nisu simpatizeri BuLi su po hiljadu puta postavljali ista pitanja....

Sportski uspjeh je BVB i pored prodaje igrača postizao i opet će ga postizat. Oko Goetzea se mjesecima nećete smirit, ali na ljeto će te već biti mirniji, pa Bvb sad kad se saberu pare od Lige prvaka, transfera (ako se i za Lewata još uzmu pare pogotovo), može investirat možda čak i nekih 80 miliona eura, ako ne i više. Od svega ovog gore nabrojanog je zarada i oko 100 miliona (od same LP do sad iznad 50 miliona), ali naravno da će se dio novca ostaviti i po strani.....

A oko objave vas je zavalio vjerovatno Real, uprava njihova se garant raspitivala za Goetzea, neko im tad rekao da je Bayern ga kaparisao i došla informacija do Bilda. Zato se sad moralo objavit. To je jedino logično objašnjenje.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 apr 2013, 11:16

Koliko gofno moras biti da toliko dusha razocaras..jbt kad sam ja ovako ljut i razocaran mogu misliti kako su tamo tuzni navijaci BvB-a..pa konju jedan.. :x :x
od toliko klubova ti poletio..me ne zelim ti nista dobro u zivotu jeb la te marka.. :x :x
izgleda da jedino Rojsonja voli ovaj klub...iako ga je taj klub otjerao dok je "uzgajao" smradove poput Geca i Sahina.. :evil:
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 23 apr 2013, 11:18, ukupno mijenjano 2 puta.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 23 apr 2013, 11:16

Zado si udarac mali ( j.bem ti MRTVE ) al ce i olizat k.....Pi.cka mu materina nije mogo zabit go Malagi iz 6 100% prilika...ides ti , jesi nas **** nema govora al jeb.bat al tek najsladje dolazi ( uuuu kakvi tek sad slijede okrsaji :lol: :lol: :lol: ) loodilo ovo me podsjeca na onaj period kad je Real uzeo Figa iz Barce 8-)

Bit ce svega na terenima u Njemackoj , mali smrad je zadao udarac al treba sad ostat hladne glave i max iskoristiti ovo sto je ostalo , ulozit te njegove pare u obnove ugovora sa ostalim igracima !
Dovesti neko zvucno pojacanje da se malo smire strasti...

Da ti zelim u ovom trenutku da slomis nogu ne zelim , zelim da pogines smradu mali , samo zato sto si ovo napravio pred 1/2 lige prvaka ....
Niko nije veci od BvB-a , pa ni ti !!!

Klopp ga treba ostraniti iz momcadi odmah po cijenu ne prolaska u finale !!!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.