BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

moustapha
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la moustapha » 23 apr 2013, 11:18

edo07 je napisao/la: nedavno sam citao i da Reus ima klauzulu u visini 35mil eura...a ako je to istina onda stvarno ne znam sta je Dortmund umislio...neshvatljivo je to...vjerovatno je Reus zahtjevao klauzulu ali stavit samo 35mil eura..to je zaista mizerno...
Ja nekako kontam da ima malo klubova koji bi za njega dali tu cifru. Goetze je bio veca pomama, mada nikad ne znas.

Mislim da se Dortmund sa ovim klauzulama mora ugledati na spanske klubove, pa i na Porto koji zna staviti puno ozbiljnije cifre od njemackih klubova.
#divovi

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 23 apr 2013, 11:19

youngredcomps je napisao/la:ma Klopov as je najvjerovatnije De Bruyne.Nakon gotzeovog odlaska dortmund samo moze biti jaci,za 37 mil klop ce dovest bar 2-3 igraca od kojih ce napravidi skoro pa iste kao i gotzea.

ako mu to podje za rukom, znamo svi gdje ce nastaviti karijeru iz dortmunda!!!
:D
Stern des Südens

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 23 apr 2013, 11:19

Ja se uvijek smijem ovom effe_sa :lol: :lol:

Koji si ti lik :lol: , kao prvo ti si podmukao. I to vrlo vješto koristiš. Kao drugo Real nema veze s ovim nego Bayern:
.. Schwatzgelb.de meldet, dass es eine Schweigevereinbarung gibt, die Bayern gebrochen hat!
Bayern je prekršio dogovor. Uz to se spominje da je došlo od jednog aktivnog igrača u BL, a poveži malo da je Bild plasirao prvi vijest i tko je krtica Bilda u Bayernu. I sve će ti biti jasno.

Sinko, ajde ne budi naivan. I molim te nemoj pisati što bi BVB trebao s lovom jer to je tvoj najmanji problem. Radije se ti s Ulijem brini o konkurentnosti lige ;)
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 apr 2013, 11:19

Lokos19 je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la: Na klauzule Watzke ne pristaje jer mu se tako cefnulo, nego zato sto igracu ne mozes dati dovoljno veliku platu, pa mu onda dopustis da u ugovor ubaci klauzulu i time potvrdis da mu neces praviti probleme trazenjem velike odstete ako ga neka ekipa, u koju igrac hoce da ide, htjedne kupiti.
Jedini negativac je ovdje gotze, ne jer je otisao iz kluba (ko ga grebe i veci su odlazili), nego jer je otisao kod mrmota.
halo ba koje moro pristat?
pravis 30 miliona ciste dobiti a nemozes dali milion vise za platu jednog takvog igraca?
ako vec nece pristat na ugovor bez klauzule... onda ga odma prodaj za visinu trzisne vrijednosti, ha ja... sta cekas

za ovo je 90% kriv menadzment (susi i watzke) i 10% götze i njegov savjetnik
Kriv je Gece 100 posto..pa covjece pola Evrope te trazi ti odes u Bayern..nije problem u odlasku i parama ,problem je u njegovom odabiru..smrad jedan..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 apr 2013, 11:22

mma_hz je napisao/la:za ovo je 90% kriv menadzment (susi i watzke) i 10% götze i njegov savjetnik
Kriv je Gece 100 posto..pa covjece pola Evrope te trazi ti odes u Bayern..nije problem u odlasku i parama ,problem je u njegovom odabiru..smrad jedan..[/quote]
ma krivi smo mi (uprava)... kao prvo nema klauzula, kao drugo ako vec onda samo za inostranstvo... kraj price

inace @HzBvb, svaka cast na postu... 1/1 potpis
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 23 apr 2013, 11:22

BVB zdravo posluje, i vise od toga.. Treba jos vremena da mogu dizat ugovore zvjezdama na taj nivo, da ih malo ko moze otkupit.. Postoji i interni problem u ekipi, koji se mogao javiti povecanjem plate Maria, a to je da igraci koji misle da toliko vrijede tipa Lewe,Reusa, Humelsa itd.. hoce istu, sto bi naravno predstavljao veliki problem, jer prag koji odreduje visinu plata je postavljen na toj i toj granici, i pomjeranje moze dovesti do problema.. Ovaj BVB je bio primoran prodati Maria, samo je trenutak objave transfera katastrofalan..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 apr 2013, 11:24

Lokos19 je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:za ovo je 90% kriv menadzment (susi i watzke) i 10% götze i njegov savjetnik
Kriv je Gece 100 posto..pa covjece pola Evrope te trazi ti odes u Bayern..nije problem u odlasku i parama ,problem je u njegovom odabiru..smrad jedan..
ma krivi smo mi (uprava)... kao prvo nema klauzula, kao drugo ako vec onda samo za inostranstvo... kraj price

inace @HzBvb, svaka cast na postu... 1/1 potpis[/quote]
A brate ko je mogao i pomisliti da bi on otisao kod njih tamoo..ja prvi nisam..pgt sad kad smo im konkurencija :evil:
da smo imali Gecea onih godina kad smo bili slabiji pa bih ga i azumio ,al ne sada.. :cry: :cry:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 11:26

šta se sad vi bavarci tu pravite mutavi nešto? 1. vaš klub je ga vrbovao bez da je kontaktirao borussiju, 2. vaš klub je zaslužan što je ovo sad procurilo; možda nije bilo prvotno planirano, ali je očito trebalo olakšati rumenome krmetu svakodnevnicu, 3. iz vašeg licemjernog kluba su srali o brigi za dobrobit bl, a onda kupili rodea i goetzea; šta je to ako ne licemjerje.

ali neka vam bude. nećete ni ove godine osvojiti cl i postat ćete još luzerskija momčad koju ni pep ni goetze ni isus krist neće spasiti.

goetze je isto licemjer jer je prije koji tjedan srao da ga zanimaju samo real, barca i manu, a iza leđa je šurovao sa bayernom.

watzke je dosta kriv za ovo, ali ne bih ga sad pribijao na križ. nastojao je izvući najbolje iz situacije i to je to. nadam se samo da sad neće crva pustiti da igra do kraja sezone, jer sad je prilika da se pokažu zubi i karakter. mislim da on malog crva i ne bi imali koristi jer je vjerovatno i on psihički poprilično umoran od svega ovoga.
Zadnja izmjena: KSIVLE, dana/u 23 apr 2013, 11:39, ukupno mijenjano 1 put.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 apr 2013, 11:27

Sad još ako City uleti sa ponudom za Reusa 35 mil ( klauzula) uz eventualni odlazak i Lewe to će osakatiti Dortmund.
Uprava BvB je napravila glupost sa ovim klauzulama.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 23 apr 2013, 11:27

Zao mi vas je zutalji kad vas ovakve sve vidim, stvarno zao, srce mi se lomi.... :(

Jos kad se sjetim da ste prije pola godine svrrsavali na vracanje Sahina u redove, sta sad treba mi da radimo???

Ako nista, budite sigurni da cemo od njega napraviti veceg igraca nego sto biste ga vi napravili da je ostao kod vas. PRimjetio je momak da ste ga poceli kociti u razvoju!!!
Stern des Südens

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 apr 2013, 11:28

Već su tražili od navijača da se smire i da mu ne zvižde u utakmici protiv Reala ;)

Radi posranog transfera vi želite smrt nekog momka ? :roll:

Igrači dođi i odu, ostaje klub. Figo je otišao iz Barce a gdje je danas Barca. Smirite strasi, kada BvB dovede nekoga opet ćete pisati hvalospjeve.

@ KSIVLE

Nismo mi ništa krivi. Mi smo samo navijači i simpatizeri kluba. Pozdravljamo svaki uspješan posao kluba, ali željeti smrt nekom igraču radi "sporta" je neshvatljivo.

Ovdje se ne treba pisati o ljudskim kvalitetama, nego igračkim. Ne budimo kao Englezi koji su pisali sve loše o Balotteliju, Terry-u, Ronaldu itd. Svako će za sebe odgovarati, no ovo je sport, igra.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 apr 2013, 11:28

moustapha je napisao/la:Ma Reus je prosle godine izabrao Dortmund i ne vjerujem da bi on mogao uskoro traziti srecu negdje drugo.
Reus ima slicnu klauzulu u ugovoru i otici ce i on vjerovatno ljeta 2014.

Hummels je ponistio neku mizernu klauzulu po kojoj se mogao vratiti u Bayern.

Ali mozda nam tako i treba kad nasa divna uprava nije bila u stanju izvojiti koji milion za Dedeov zavrsetak karijere u Dortmundu. Karma is a bitch. Mamicu im, treba to sve obezglaviti ako Weidenfelleru ne ponude novi ugovor.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 23 apr 2013, 11:29

proFCB je napisao/la:
youngredcomps je napisao/la:ma Klopov as je najvjerovatnije De Bruyne.Nakon gotzeovog odlaska dortmund samo moze biti jaci,za 37 mil klop ce dovest bar 2-3 igraca od kojih ce napravidi skoro pa iste kao i gotzea.

jesil mislio na sahina ili...
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 apr 2013, 11:31

Hajd sto je Gotze pizda od covjeka, ali stvarno mi nije jasno kakve su ovo retardirane klauzule kod BvB-ovih igraca ?
Eno Barca Arsenalu uze Songa za nekih 19 miliona i postavi mu klauzulu od 80 mil. eura.
Tako se to radi, ali izgleda da je uprava silno zeljela NOVAC.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 apr 2013, 11:33

M4kaveli je napisao/la:...ali izgleda da je uprava silno zeljela NOVAC.
sto te to cudi, kad watzke dobija premije sto je veca dobit na kraju godine
ha ja
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 23 apr 2013, 11:33

youngredcomps je napisao/la:
proFCB je napisao/la:

jesil mislio na sahina ili...

mislim na ta 2-3 nova igraca koji ce biti nove zvijezde :D
Stern des Südens

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 23 apr 2013, 11:34

Klop neka sada dovede Ter Stegena, Eriksena i Džeku i bićete jači nego ove sezone. ;)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 23 apr 2013, 11:34

Mene bi jedino sad smirilo kada bi doveli Ozila,onda bi cak bili i malo jaci.
Ja ljudi ako mi vjerujete ne mogu ni raditi,ova me je vjest totalno sjebala....

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 11:34

Neutral je napisao/la:Već su tražili od navijača da se smire i da mu ne zvižde u utakmici protiv Reala ;)

Radi posranog transfera vi želite smrt nekog momka ? :roll:

Igrači dođi i odu, ostaje klub. Figo je otišao iz Barce a gdje je danas Barca. Smirite strasi, kada BvB dovede nekoga opet ćete pisati hvalospjeve.

@ KSIVLE

Nismo mi ništa krivi. Mi smo samo navijači i simpatizeri kluba. Pozdravljamo svaki uspješan posao kluba, ali željeti smrt nekom igraču radi "sporta" je neshvatljivo.

Ovdje se ne treba pisati o ljudskim kvalitetama, nego igračkim. Ne budimo kao Englezi koji su pisali sve loše o Balotteliju, Terry-u, Ronaldu itd. Svako će za sebe odgovarati, no ovo je sport, igra.
nitko mu ne želi smrt, to se u efektu kaže, mada ne znam da je to itko ovdje napisao.

i šta se sad dolazite ovdje naslađivati??? ok, saruman, profcb i slični koji nikad nisu ni brstili nešto o želji za jakom bl i imaju pravo na to, ali šta sad neki licemjeri koji pričaju o želji za jakom bl i jakom konkurencijom imaju dolaziti ovdje i pametovati nam nešto.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

stuttgart
Kontakt:

Post Postao/la stuttgart » 23 apr 2013, 11:35

E moj Mario Götze, kajati ces se zbog ovog poteza :oops:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.