upravo takoschweinsteiger je napisao/la: Karma is a bitch
zato se i desavaju "finale dahoam" i "manU '99"
no da skratimo odma,
cestitke na dobro odradjenom poslu
ko je nama kriv kad smo mamlazi i tolerisemo mizerne klauzule
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
upravo takoschweinsteiger je napisao/la: Karma is a bitch
e moj jarane, ko da gledam novi ugovor gündogana uz klauzulu od 20 milionaKSIVLE je napisao/la:watzkea nije fer napadati tako oštro, ali zaslužio je kritiku. nadam se da će mu ovo biti dobra škola. važni igrači nam jednostavno ne smiju odlaziti za ovako smiješnu lovu i na ovakav način u rivala.
BigBigBang je napisao/la:Ne bacaj ublehe i lazi bavarski ublehasu ovo je transfer za pare, plata je sigurno astronomska. Pazi ti njega on bi jos ovde otisao toliko da nas ubjedi da mu je plata i manja nego u Borusiji.Neutralan88 je napisao/la:Ma 7 miliona godisnje...Donnie Darko je napisao/la:Jel to za 12 miliona sluzbeno ili?
+1amerosm je napisao/la:Götze pokazao da je velika PI:CKETINA...NIsam ocekivao da ce ovako ekipi koja mu je sve dala u zivotu zabiti noz u ledja. Nos sta da se radi zivot ide dalje i niko nije veci od kluba. Prihodima od LP-a i ovim novcem koji su dobili za Götze-a mogu dovesti dva kvalitetna pojacanja kako bi kompenzirali taj odlazak. Nek dovedu Isca i Eriksena i ja licno mislim da bi bili jaci nego li sa Götze-om.
Za kraj imam poruku za navijace BVB-a koji kritikuju Watzke-a...Da nije bilo tog covjeka koji je 2005-te napravio plan konsolidacije Vi bi u Bundesligi trenutno bili jedna obicna qarina od ekipe, ili bi igrali veliki derbi trece lige protiv Münstera ili Osnabrücka - a da ne pricamo o 1/2 finalu LP-a.
malo morgen.amerosm je napisao/la:Za kraj imam poruku za navijace BVB-a koji kritikuju Watzke-a...Da nije bilo tog covjeka koji je 2005-te napravio plan konsolidacije Vi bi u Bundesligi trenutno bili jedna obicna qarina od ekipe, ili bi igrali veliki derbi trece lige protiv Münstera ili Osnabrücka - a da ne pricamo o 1/2 finalu LP-a.
mislim da se mijesa izmedju neto i bruto...Saurman je napisao/la: Naravno da je 7 mil.Koji crnih 12.![]()
Ja znam da prije toga drugi planovi nisu bili prihvaceni i da je 7 ili 8 Mart te godine bila posljednja prilika da se spasi BVB sto je njemu poslo za rukom. Samo vidi gdje ste bili prije 8 godina, a gdje ste sada...Neke navijace je ovaj uspjeh u posljednje dvije godine zaslijepio, pa bi opet zeljeli vidjeti u klubu politiku Meiera i Niebauma.Lokos19 je napisao/la:malo morgen.amerosm je napisao/la:Za kraj imam poruku za navijace BVB-a koji kritikuju Watzke-a...Da nije bilo tog covjeka koji je 2005-te napravio plan konsolidacije Vi bi u Bundesligi trenutno bili jedna obicna qarina od ekipe, ili bi igrali veliki derbi trece lige protiv Münstera ili Osnabrücka - a da ne pricamo o 1/2 finalu LP-a.
On jest napravio taj plan (al svaki drugi stecajni upravnik bi isto tako), al da nije bilo tih 2000 dionicara "morisa" (ili kako se zvao fond) koji su se u to vrijeme iracionalno odlucili za klub i protiv gasenja bilo bi to sto spominjes. BvB je opstao samo zato sto je BvB i sto je toliko velik a ne na osnovu nekih brojki.
prika nemoj zamjeriti, ali ovo nije topic bajke i snovi.zgmiky je napisao/la:
Džeko dolazi a ovo bi moglo značiti povratak Ozila u Njemačku - via Dortmund, a možda dođe i Schurrle, jedan od njih bi lako mogao potpisati za nas već narednih dana.
Nema sanse da je radi jednog miliona godisnje presao, stoga prestanite sa ublehama. Ti ko da fudbal pratis od juce, pa i van suncevog sistema se zna da Wenger ne bi dao 37 miliona za Ronalda i Ozila zajedno u paketu.Naravno da je 7 mil.Koji crnih 12.![]()
Ti si vjerovatno očekivao da ga Wenger kupi na ljeto al' Arsen ne izdvaja ove cifre za igrače.
nesporim taj dio, iako licno mislim da bi to na kraju kad je bilo stani pani svakom uspjeloamerosm je napisao/la: Ja znam da prije toga drugi planovi nisu bili prihvaceni i da je 7 ili 8 Mart te godine bila posljednja prilika da se spasi BVB sto je njemu poslo za rukom. Samo vidi gdje ste bili prije 8 godina, a gdje ste sada...Neke navijace je ovaj uspjeh u posljednje dvije godine zaslijepio, pa bi opet zeljeli vidjeti u klubu politiku Meiera i Niebauma.
Uopste mi nije bitno hocemoli bit jaci ili ne. Hocemoli uci u finale LP-a ili hocemoli uzeti salataru. Zbog toga nisam navijac BVBea. Jedino sto trazim je ekipa koja gine za klub i vodstvo koje radi u korist kluba a ne igraca. Imo je prostora a i dovoljno "suske" da bez ikakvog rizika klub zadrzi konce u rukama i ako vec neko hoce da ide da to i debelo naplati.amerosm je napisao/la: Gigant se ne postaje preko noci, a BVB je u eri Watzke vec sada nadmasio ocekivanja...Kao sto sam rekao sada imaju mogucnost da uloze novce i ukoliko to pametno ucine mogu dovesti dva pomenuta igraca iz mog prethodnog posta i jos zamjeniti Lewandowskog sa Dzekom i garantujem da bi BVB bio jaci za 50%.
u BvB imao je cini mi se 5 miliona eura godisnje, a u Bayernu 7 miliona eura godisnje pa šta bi ti to bogatiBigBigBang je napisao/la:Ne bacaj ublehe i lazi bavarski ublehasu ovo je transfer za pare, plata je sigurno astronomska. Pazi ti njega on bi jos ovde otisao toliko da nas ubjedi da mu je plata i manja nego u Borusiji.Neutralan88 je napisao/la:Ma 7 miliona godisnje...Donnie Darko je napisao/la:Jel to za 12 miliona sluzbeno ili?
1. Gece je profesionalac. Oni koji misle da u fudbalu postoji sentimentalnost, u ozbiljnoj su zabludi. Jedini krivac za odlazak Gecea je nesposobna i diletantska uprava Dortmunda.Pale_Companion je napisao/la:Katastrofa. Još uvijek ne mogu da vjerujem.
Gotze je ispao jedan običan šupak da se to riječima ne može opisati, ali i Bayern također jer tolike priče o kvalitetnijoj Bundesligi i kvalitetnom BvB-u sada padaju u vodu.
Neće nam liga naprijed dokle god se ovakve stvari budu dešavale i dokle god Bayern imao ovakvu transfer politiku.
Ovo je maslo od Sammera sigurno što je još i žalosnije jer je vas yebo vaš 'čoek al ono baš pošteno vam ga je uvalio.
Nemojte se puno syebavat, ko ne nosi svoj klub u srcu nek ide a na tržištu za te pare se mogu dovesti i više nego dobre zamjene.
Ti si upravu i žao mi je zbog toga, al nemoj da si tako pesimističan...imaju oni neki svoj sistem i koliko mogu održavaju ga. Ja sam ubijeđen da će sledeće sezone kao i predhodne 3 da zadaje muke Bayernu i da igraju solidno u LP.Valencia je napisao/la:Kakvi diletantni sjede u upravi Dortmunda, da ne povjerujes.
1. Sahin - dozvolili da udje u posljednju godinu ugovora i prodali ga ispod cijene u tom trenutku. Bili prisiljeni prodati, sto je jos gore.
2. Kagava - dozvolili da udje u posljednju godinu ugovora i prodali ga ispod cijene u tom trenutku. Nakon Sahina, drugu godinu zaredom gube ponajboljeg igraca.
3. Levandovski - dozvolili da udje u posljednju godinu ugovora, pa ce i njega morati prodati ako iko ozbiljan bude zainteresovan. Naravno, prodat ce ga u bescjenje.
4. Gece - najboljem igracu ugradili klauzulu u ugovor i omogucili da ispod realne cijene predje u redove direktnog rivala.
5. Najbolji igrac ih napustio pred utakmicu desetljeca. Strasno...
Dakle, ove budale nista ne uce na greskama. Dortmund je poletio na krilima sjajnog Klopa, a ne nesposobne uprave kluba.
Da napravimo poredjenje sa Totenhemom...
1. Kerik - imao dugogodisnji ugovor, prodan za velike pare.
2. Berbatov - imao dugogodisnji ugovor, prodan za velike pare.
3. Modric - imao dugogodisnji ugovor i prodan za velike pare. U jednoj godini odbili snazan napad Celzija i demonstrirali moc.
4. Bejl - ima dugogodisnji ugovor, otici ce za velike pare, ako iko uspije zadovoljiti apetite direktora kluba.
Bundesligasi su obicni vazali Bajerna. Dortmund je bio na putu da postane veliki klub i sada je ovim transferom okrutno prizemljen. Ovaj transfer ima i psiholoski efekat. Pitanje je da li ce i kada ce Dortmund moci parirati Bajernu u buducnosti. Stvarno setata.
Dortmund je sa ovim izgubio reputaciju. Ostalim igracima je jasno da je Dortmund samo prolazna stanica na putu velike karijere. Sa ovim su i definitivno postali poligon sa pravljenje igraca za velike klubove.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.