BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Lokos19
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Lokos19 » 23 apr 2013, 12:20

schweinsteiger je napisao/la: Karma is a bitch ;)
upravo tako
zato se i desavaju "finale dahoam" i "manU '99" ;)

no da skratimo odma,
cestitke na dobro odradjenom poslu
ko je nama kriv kad smo mamlazi i tolerisemo mizerne klauzule
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

emir_

Post Postao/la emir_ » 23 apr 2013, 12:20

Sad za te pare dovesti Džeku i jedno jako krilo.
4-IN-A-ROW

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 apr 2013, 12:22

KSIVLE je napisao/la:watzkea nije fer napadati tako oštro, ali zaslužio je kritiku. nadam se da će mu ovo biti dobra škola. važni igrači nam jednostavno ne smiju odlaziti za ovako smiješnu lovu i na ovakav način u rivala.
e moj jarane, ko da gledam novi ugovor gündogana uz klauzulu od 20 miliona
:?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2013, 12:23

Götze pokazao da je velika PI:CKETINA...NIsam ocekivao da ce ovako ekipi koja mu je sve dala u zivotu zabiti noz u ledja. Nos sta da se radi zivot ide dalje i niko nije veci od kluba. Prihodima od LP-a i ovim novcem koji su dobili za Götze-a mogu dovesti dva kvalitetna pojacanja kako bi kompenzirali taj odlazak. Nek dovedu Isca i Eriksena i ja licno mislim da bi bili jaci nego li sa Götze-om.

Za kraj imam poruku za navijace BVB-a koji kritikuju Watzke-a...Da nije bilo tog covjeka koji je 2005-te napravio plan konsolidacije Vi bi u Bundesligi trenutno bili jedna obicna qarina od ekipe, ili bi igrali veliki derbi trece lige protiv Münstera ili Osnabrücka - a da ne pricamo o 1/2 finalu LP-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 apr 2013, 12:26

BigBigBang je napisao/la:
Neutralan88 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Jel to za 12 miliona sluzbeno ili?
Ma 7 miliona godisnje...
Ne bacaj ublehe i lazi bavarski ublehasu ovo je transfer za pare, plata je sigurno astronomska. Pazi ti njega on bi jos ovde otisao toliko da nas ubjedi da mu je plata i manja nego u Borusiji.

Naravno da je 7 mil.Koji crnih 12. :)

Ti si vjerovatno očekivao da ga Wenger kupi na ljeto al' Arsen ne izdvaja ove cifre za igrače. :D
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 23 apr 2013, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 23 apr 2013, 12:27

amerosm je napisao/la:Götze pokazao da je velika PI:CKETINA...NIsam ocekivao da ce ovako ekipi koja mu je sve dala u zivotu zabiti noz u ledja. Nos sta da se radi zivot ide dalje i niko nije veci od kluba. Prihodima od LP-a i ovim novcem koji su dobili za Götze-a mogu dovesti dva kvalitetna pojacanja kako bi kompenzirali taj odlazak. Nek dovedu Isca i Eriksena i ja licno mislim da bi bili jaci nego li sa Götze-om.

Za kraj imam poruku za navijace BVB-a koji kritikuju Watzke-a...Da nije bilo tog covjeka koji je 2005-te napravio plan konsolidacije Vi bi u Bundesligi trenutno bili jedna obicna qarina od ekipe, ili bi igrali veliki derbi trece lige protiv Münstera ili Osnabrücka - a da ne pricamo o 1/2 finalu LP-a.
+1

Ljudi,ko god hoce da ide vrata su otvorena,bolje nego da igra za nas klub preko qrca i misli o bayernu ili nekom drugom klubu!
Postat cemo jos jaci,nadam se da ce poraditi na tome da dovedu adekvatnu zamjenu i neka pojacanja! ;)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 apr 2013, 12:27

amerosm je napisao/la:Za kraj imam poruku za navijace BVB-a koji kritikuju Watzke-a...Da nije bilo tog covjeka koji je 2005-te napravio plan konsolidacije Vi bi u Bundesligi trenutno bili jedna obicna qarina od ekipe, ili bi igrali veliki derbi trece lige protiv Münstera ili Osnabrücka - a da ne pricamo o 1/2 finalu LP-a.
malo morgen.
On jest napravio taj plan (al svaki drugi stecajni upravnik bi isto tako), al da nije bilo tih 2000 dionicara "morisa" (ili kako se zvao fond) koji su se u to vrijeme iracionalno odlucili za klub i protiv gasenja bilo bi to sto spominjes. BvB je opstao samo zato sto je BvB i sto je toliko velik a ne na osnovu nekih brojki. ;)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 apr 2013, 12:31

Saurman je napisao/la: Naravno da je 7 mil.Koji crnih 12. :)
mislim da se mijesa izmedju neto i bruto...
neto je 7 a bruto 12
pa u bvb-u ima 5 neto

suma sumarum skup ceif :mrgreen:
37 odsteta + plus 12x5 + handgeld = tamam ona suma sto je rumenko sakrio u svici :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2013, 12:32

Lokos19 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Za kraj imam poruku za navijace BVB-a koji kritikuju Watzke-a...Da nije bilo tog covjeka koji je 2005-te napravio plan konsolidacije Vi bi u Bundesligi trenutno bili jedna obicna qarina od ekipe, ili bi igrali veliki derbi trece lige protiv Münstera ili Osnabrücka - a da ne pricamo o 1/2 finalu LP-a.
malo morgen.
On jest napravio taj plan (al svaki drugi stecajni upravnik bi isto tako), al da nije bilo tih 2000 dionicara "morisa" (ili kako se zvao fond) koji su se u to vrijeme iracionalno odlucili za klub i protiv gasenja bilo bi to sto spominjes. BvB je opstao samo zato sto je BvB i sto je toliko velik a ne na osnovu nekih brojki. ;)
Ja znam da prije toga drugi planovi nisu bili prihvaceni i da je 7 ili 8 Mart te godine bila posljednja prilika da se spasi BVB sto je njemu poslo za rukom. Samo vidi gdje ste bili prije 8 godina, a gdje ste sada...Neke navijace je ovaj uspjeh u posljednje dvije godine zaslijepio, pa bi opet zeljeli vidjeti u klubu politiku Meiera i Niebauma.

Gigant se ne postaje preko noci, a BVB je u eri Watzke vec sada nadmasio ocekivanja...Kao sto sam rekao sada imaju mogucnost da uloze novce i ukoliko to pametno ucine mogu dovesti dva pomenuta igraca iz mog prethodnog posta i jos zamjeniti Lewandowskog sa Dzekom i garantujem da bi BVB bio jaci za 50%.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 12:33

watzke je znatno pridonio spasu, nije on spasio sam klub.

watzke nije glavni krivac što je mali crv otišao, ali je djelom kriv.

nemojmo iz krajnosti u krajnost.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 23 apr 2013, 12:34

pojeo sam svoje ****, bio sam uvjeren da nam neće to napraviti ali eto dogodilo se...Bayernu i upravi nema zamjerke, svatko uzima što može, nema potrebe pljuvati sada po upravi BVB-a, to je business, odavno se nogomet igra za pare, ljubavi u nogometu više nema i jako je malo igrača koji vole klub i koji neće poći za parama tako da eto šokantno je to, ali treba se naviknuti na takve stvari.

Džeko dolazi a ovo bi moglo značiti povratak Ozila u Njemačku - via Dortmund, a možda dođe i Schurrle, jedan od njih bi lako mogao potpisati za nas već narednih dana.

Gotze je fantastičan i biti će ga jako teško nadomjestiti, no vidjeti ćemo što će se događati, malo smo poletjeli svi skupa previsoko i nemojmo zaboraviti gdje je bio BVB prije samo nekoliko godina, ovo je realnost i treba je prihvatiti.

Ne sumnjam u naše rukovodstvo, priuštiti će nam malo i veselja nakog ovoga siguran sam ;)

Čestitke Bayernu na transferu, a Gotzeu hvala na onome što je dao BVB-u, iako je ispao najveća pizda ali eto želim mu sreću u novoj sredini.
Dok je Kloppo naš sve opraštam ali njegov odlazak bi bio katastrofalan i nenadoknadiv

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 12:36

zgmiky je napisao/la:
Džeko dolazi a ovo bi moglo značiti povratak Ozila u Njemačku - via Dortmund, a možda dođe i Schurrle, jedan od njih bi lako mogao potpisati za nas već narednih dana.
prika nemoj zamjeriti, ali ovo nije topic bajke i snovi.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 apr 2013, 12:36

Kakvi diletantni sjede u upravi Dortmunda, da ne povjerujes.

1. Sahin - dozvolili da udje u posljednju godinu ugovora i prodali ga ispod cijene u tom trenutku. Bili prisiljeni prodati, sto je jos gore.
2. Kagava - dozvolili da udje u posljednju godinu ugovora i prodali ga ispod cijene u tom trenutku. Nakon Sahina, drugu godinu zaredom gube ponajboljeg igraca.
3. Levandovski - dozvolili da udje u posljednju godinu ugovora, pa ce i njega morati prodati ako iko ozbiljan bude zainteresovan. Naravno, prodat ce ga u bescjenje.
4. Gece - najboljem igracu ugradili klauzulu u ugovor i omogucili da ispod realne cijene predje u redove direktnog rivala.
5. Najbolji igrac ih napustio pred utakmicu desetljeca. Strasno...

Dakle, ove budale nista ne uce na greskama. Dortmund je poletio na krilima sjajnog Klopa, a ne nesposobne uprave kluba.

Da napravimo poredjenje sa Totenhemom...

1. Kerik - imao dugogodisnji ugovor, prodan za velike pare.
2. Berbatov - imao dugogodisnji ugovor, prodan za velike pare.
3. Modric - imao dugogodisnji ugovor i prodan za velike pare. U jednoj godini odbili snazan napad Celzija i demonstrirali moc.
4. Bejl - ima dugogodisnji ugovor, otici ce za velike pare, ako iko uspije zadovoljiti apetite direktora kluba.

Bundesligasi su obicni vazali Bajerna. Dortmund je bio na putu da postane veliki klub i sada je ovim transferom okrutno prizemljen. Ovaj transfer ima i psiholoski efekat. Pitanje je da li ce i kada ce Dortmund moci parirati Bajernu u buducnosti. Stvarno setata.

Dortmund je sa ovim izgubio reputaciju. Ostalim igracima je jasno da je Dortmund samo prolazna stanica na putu velike karijere. Sa ovim su i definitivno postali poligon sa pravljenje igraca za velike klubove.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 apr 2013, 12:36

Katastrofa :shock: . Još uvijek ne mogu da vjerujem.

Gotze je ispao jedan običan šupak da se to riječima ne može opisati, ali i Bayern također jer tolike priče o kvalitetnijoj Bundesligi i kvalitetnom BvB-u sada padaju u vodu.

Neće nam liga naprijed dokle god se ovakve stvari budu dešavale i dokle god Bayern imao ovakvu transfer politiku.

Ovo je maslo od Sammera sigurno što je još i žalosnije jer je vas yebo vaš 'čoek al ono baš pošteno vam ga je uvalio.

Nemojte se puno syebavat, ko ne nosi svoj klub u srcu nek ide a na tržištu za te pare se mogu dovesti i više nego dobre zamjene.
Agieren statt reagieren

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 apr 2013, 12:39

Naravno da je 7 mil.Koji crnih 12. :)

Ti si vjerovatno očekivao da ga Wenger kupi na ljeto al' Arsen ne izdvaja ove cifre za igrače. :D
Nema sanse da je radi jednog miliona godisnje presao, stoga prestanite sa ublehama. Ti ko da fudbal pratis od juce, pa i van suncevog sistema se zna da Wenger ne bi dao 37 miliona za Ronalda i Ozila zajedno u paketu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 apr 2013, 12:40

amerosm je napisao/la: Ja znam da prije toga drugi planovi nisu bili prihvaceni i da je 7 ili 8 Mart te godine bila posljednja prilika da se spasi BVB sto je njemu poslo za rukom. Samo vidi gdje ste bili prije 8 godina, a gdje ste sada...Neke navijace je ovaj uspjeh u posljednje dvije godine zaslijepio, pa bi opet zeljeli vidjeti u klubu politiku Meiera i Niebauma.
nesporim taj dio, iako licno mislim da bi to na kraju kad je bilo stani pani svakom uspjelo
no hajd, to je moje neko vidjenje i nemora biti ispravno

slazem se sa politikom "rasta bez zaduzivanja", znaci trosenja samo onoga sta imas.
samo vec trecu sezonu zaredom redamo rekorde po pitanju neto dobiti a to se neulaze u ekipu u smislu produzenja ugovora na pravi nacin i nagradjivanje ekipe. Zar nije mogal biti dobit 10 miliona al zato imagti gecea i levata u saci, a ne obrnuto?
amerosm je napisao/la: Gigant se ne postaje preko noci, a BVB je u eri Watzke vec sada nadmasio ocekivanja...Kao sto sam rekao sada imaju mogucnost da uloze novce i ukoliko to pametno ucine mogu dovesti dva pomenuta igraca iz mog prethodnog posta i jos zamjeniti Lewandowskog sa Dzekom i garantujem da bi BVB bio jaci za 50%.
Uopste mi nije bitno hocemoli bit jaci ili ne. Hocemoli uci u finale LP-a ili hocemoli uzeti salataru. Zbog toga nisam navijac BVBea. Jedino sto trazim je ekipa koja gine za klub i vodstvo koje radi u korist kluba a ne igraca. Imo je prostora a i dovoljno "suske" da bez ikakvog rizika klub zadrzi konce u rukama i ako vec neko hoce da ide da to i debelo naplati.

Pa ovo je presmijesno za jednog Sahina, Kagawu, Bariosa, Lewandowskog i Götze uzeit samo 70tak miliona?
vjerovatno cemo i za hummelsa i gündogana uzeit nekih 30 do 35 miliona u najboljem slucaju
halo ba :twisted:

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 23 apr 2013, 12:43

BigBigBang je napisao/la:
Neutralan88 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Jel to za 12 miliona sluzbeno ili?
Ma 7 miliona godisnje...
Ne bacaj ublehe i lazi bavarski ublehasu ovo je transfer za pare, plata je sigurno astronomska. Pazi ti njega on bi jos ovde otisao toliko da nas ubjedi da mu je plata i manja nego u Borusiji.
u BvB imao je cini mi se 5 miliona eura godisnje, a u Bayernu 7 miliona eura godisnje pa šta bi ti to bogati :lol:

to ti je kao kod nas imas 500km mjesecno i ponudi ti neko 700km mjesecno naravno znaš koga odabrati ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 apr 2013, 12:47

Pale_Companion je napisao/la:Katastrofa :shock: . Još uvijek ne mogu da vjerujem.

Gotze je ispao jedan običan šupak da se to riječima ne može opisati, ali i Bayern također jer tolike priče o kvalitetnijoj Bundesligi i kvalitetnom BvB-u sada padaju u vodu.

Neće nam liga naprijed dokle god se ovakve stvari budu dešavale i dokle god Bayern imao ovakvu transfer politiku.

Ovo je maslo od Sammera sigurno što je još i žalosnije jer je vas yebo vaš 'čoek al ono baš pošteno vam ga je uvalio.

Nemojte se puno syebavat, ko ne nosi svoj klub u srcu nek ide a na tržištu za te pare se mogu dovesti i više nego dobre zamjene.
1. Gece je profesionalac. Oni koji misle da u fudbalu postoji sentimentalnost, u ozbiljnoj su zabludi. Jedini krivac za odlazak Gecea je nesposobna i diletantska uprava Dortmunda.

2. Naravno da nece. Bundesliga je liga jednog kluba i ostalih koji bljesnu jednom u 10 godina. Ove godine se ponovila godina kada je Leverkuzen bio u finalu i pitanje je kada ce opet. **** ligu u kojoj je jedan klub tri puta jaci od konkurenata.

3. Zamer je profesionalac kao i Gece. Nista covjek nije kriv.

4. Od sjebavanja nema nista, tako je kako je. Zamjene mogu dovesti, ali reputaciju ne. Ovaj transfer Dortmund vrlo lako moze vratiti na nivo Salkea i Leverkuzena, ostaviti ih daleko iz Bajerna u svakom pogledu...

Da celnici Dortmunda imaju savjesti odmah bi podnijeli ostavku. Ovaj transfer u Bajern je veliki poraz za Dortmund.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2013, 12:50

Mozda sam previse optimistican, ali sam ja nekako ubjedjen da ce BVB naredne sezone biti jos jaci i da ce adekvatno uloziti novac kojim raspolazu - ovaj transfer ce BVB natjerati na ulaganje i siguran sam da nece sjediti skrstenih ruku.

Po meni bi bilo ravno samoubistvu od strane Klopp-a kada bi sutra u igru ubacio Götze-a, jer bi na terenu imao igraca manje.

PS: Najaci mi je komentar na temi Bayerna. Kaze jedan navijac ne bi me cudilo da sutra iz BVB-a saopste da su potpisali Draxlera. :D :D

Bademluk
Kontakt:

Post Postao/la Bademluk » 23 apr 2013, 12:51

Valencia je napisao/la:Kakvi diletantni sjede u upravi Dortmunda, da ne povjerujes.

1. Sahin - dozvolili da udje u posljednju godinu ugovora i prodali ga ispod cijene u tom trenutku. Bili prisiljeni prodati, sto je jos gore.
2. Kagava - dozvolili da udje u posljednju godinu ugovora i prodali ga ispod cijene u tom trenutku. Nakon Sahina, drugu godinu zaredom gube ponajboljeg igraca.
3. Levandovski - dozvolili da udje u posljednju godinu ugovora, pa ce i njega morati prodati ako iko ozbiljan bude zainteresovan. Naravno, prodat ce ga u bescjenje.
4. Gece - najboljem igracu ugradili klauzulu u ugovor i omogucili da ispod realne cijene predje u redove direktnog rivala.
5. Najbolji igrac ih napustio pred utakmicu desetljeca. Strasno...

Dakle, ove budale nista ne uce na greskama. Dortmund je poletio na krilima sjajnog Klopa, a ne nesposobne uprave kluba.

Da napravimo poredjenje sa Totenhemom...

1. Kerik - imao dugogodisnji ugovor, prodan za velike pare.
2. Berbatov - imao dugogodisnji ugovor, prodan za velike pare.
3. Modric - imao dugogodisnji ugovor i prodan za velike pare. U jednoj godini odbili snazan napad Celzija i demonstrirali moc.
4. Bejl - ima dugogodisnji ugovor, otici ce za velike pare, ako iko uspije zadovoljiti apetite direktora kluba.

Bundesligasi su obicni vazali Bajerna. Dortmund je bio na putu da postane veliki klub i sada je ovim transferom okrutno prizemljen. Ovaj transfer ima i psiholoski efekat. Pitanje je da li ce i kada ce Dortmund moci parirati Bajernu u buducnosti. Stvarno setata.

Dortmund je sa ovim izgubio reputaciju. Ostalim igracima je jasno da je Dortmund samo prolazna stanica na putu velike karijere. Sa ovim su i definitivno postali poligon sa pravljenje igraca za velike klubove.
Ti si upravu i žao mi je zbog toga, al nemoj da si tako pesimističan...imaju oni neki svoj sistem i koliko mogu održavaju ga. Ja sam ubijeđen da će sledeće sezone kao i predhodne 3 da zadaje muke Bayernu i da igraju solidno u LP.

Što se tiče poslovanja, najgori su u ligama petice, nema lošijih poslovnih odluka nigdje. Sahina, Kagawu, Lewu i sad Gotze su ovi iz uprave izgubili amaterski. Nemojte se ljutit na Ulija i Bayern, ljutite se na vašu upravu. Ovdje se ipak i igrači pitaju, kao što ti reče da BvB sama od sebe pravi prolaznu stanicu za velike karijere. Ovakav klub nije zalužio ovo, mnogo mi je žao ali kao navijač Bayerna mi je drago da je Gotze postao naš igrač.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.