Bademluk je napisao/la:
Ti si upravu i žao mi je zbog toga, al nemoj da si tako pesimističan...imaju oni neki svoj sistem i koliko mogu održavaju ga. Ja sam ubijeđen da će sledeće sezone kao i predhodne 3 da zadaje muke Bayernu i da igraju solidno u LP.
Što se tiče poslovanja, najgori su u ligama petice, nema lošijih poslovnih odluka nigdje. Sahina, Kagawu, Lewu i sad Gotze su ovi iz uprave izgubili amaterski. Nemojte se ljutit na Ulija i Bayern, ljutite se na vašu upravu. Ovdje se ipak i igrači pitaju, kao što ti reče da BvB sama od sebe pravi prolaznu stanicu za velike karijere. Ovakav klub nije zalužio ovo, mnogo mi je žao ali kao navijač Bayerna mi je drago da je Gotze postao naš igrač.
Slazem se apsolutno.
Meni je Dortmund iznimno draga ekipa, a Bajern vjerovatno najodvratnija. To ne mijenja cinjenicu da jedni imaju diletantsku, a drugi najbolju klupsku upravu u svijetu fudbala. Svaka cast Uliju koliko mi god bio odvratan kao pojava. Lik je ovim potezom, pred utakmicu desetljeca bacio Dortmund na koljena i pokazao ko je neprikosnoveni gazda u Bundesligi. Da budemo iskreni, kao Uli bi se ponasao svaki direktor da ima mogucnost. Covjek se bori za svoj klub i za to mu nema niko nista prigovoriti. Cista demonstracija moci i pljuska Dortmundu koji je u posljednje vrijeme imao 'kurcevite' izjave spram Bajerna. Sada je jasno da rijeci nisu imale nikakvo pokrice.
Hare
Inace, ovog puta se u potpunosti slazem s @Valetom za razliku od prije dvije godine.
Facke je jedan nesposobnjakovic koji je imao ludu srecu da retardi iz Hamburga ne angazuju Kloppa ljeta 2008. Njegova transfer i kadrovska politika je bila amaterska do pomenutog dogadjaja.
I da, ovo je sve dosad Kloppov uspjeh, a ne Fackeov.
Apsolutno. Uprava kluba nije sposobna ispratiti Klopa i potencijal ekipe. Po meni vrlo vrlo zalosno...
Moras biti teski nesposobnjakovic i dozvoliti da ti svake godine po jedan vrhunski igrac udje u posljednju sezonu ugovora, pa da si prisiljen na prodaju u bescjenje (kada se to desi jednom - katastrofa, kada se ponavlja - dilentatizam i nesposobnost)... Onda i ovaj cirkus sa Geceom. Ne mogu vjerovati da su pristali na ovako sramnu klauzu. Potpisom ugovora i sutnjom o tome Gecea su prodali Bajernu, pa sad kao prebacuju krivicu na njega i tako peru vlastitu nesposobnost. Svijet biznisa je beskrupulozan. Ako je Gece to zahtjevao klauzulu, oni su mogli zaprijetiti kao sto je Totenhem zaprijeto Modricu. Ne mozes dopustiti ucjene te vrste. Od Gecea su napravili igraca i to su morali neuporedivo bolje materijalizovati i niposto pristati na prodaju u Bajern.
Ovake gluposti se ne desavaju klubovima kao sto su Lion ili Porto...
Esien - dugogodisnji ugovor, otisao za velike pare.
Diara - dugogodisnji ugovor, otisao za velike pare.
Benzema - dugogodisnji ugovor, otisao za velike pare.
Loris - dugogodisnji ugovor, otisao za velike pare.
Falkao - dugogodisnji ugovor, otisao za velike pare.
Anderson - dugogodisnji ugovor, otisao za velike pare.
Hulk - dugogodisnji ugovor, otisao za velike pare.
Pepe - dugogodisnji ugovor, otisao za velike pare.
Iako igraju u daleko slabijim i finansijski inferiornijim ligama, Lion i Porto su neuporedivo ozbiljnije ekipe od Dortmunda. Oni si ovakve gluposti nikada ne bi dopustili. Iako dolaze iz slabe lige, gdje su cijene igraca automatski manje, iz svakog transfera pametnom klupskom politikom uspjevaju izvuci maksimum.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.