FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

nidjo_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la nidjo_barca » 24 apr 2013, 01:19

Golman,stoper i napadac se MORAJU kupiti za sljedecu sezonu.Neka se bace na posao i dovedu 3 takva.Samo da ne bude neki defanzivni vezni koji moze igrati stopera,da dovedu pravog mocnog golmana,a ne neku ublehu i mocnog igraca u napadu.Yebe me ovo mocni,sta mi je

Najveca zelja za stopera Silva,posto je to malo moguce,Hummels.U napadu mislim da Neymar dolazi i sto se mene tice,super.Momak je sila,to ce i dokazati cim dodje u Evropu.A golman,nemam pojma :mrgreen:
Zadnja izmjena: nidjo_barca, dana/u 24 apr 2013, 01:20, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 apr 2013, 01:20

prije svega treba dovesti doktora pelegrinija, pa tek onda neymara,stopera i golmana
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 apr 2013, 01:24

Romariooo je napisao/la:prije svega treba dovesti doktora pelegrinija, pa tek onda neymara,stopera i golmana
Vjeruj mi da sam i ja razmisljao o tome.Doktor bi leg'o Barci strasno.Samo sto znamo da ce Tito ostati sigurno i sljedecu sezonu.Ovu je debelo zaj.ebo zajedno sa svojim pomocnicima.Barcu u velikim utakmicama je bilo mucno gledati,barem meni.

Ali hajde,valjda ce biti crvrsce ruke sljedece sezone i naspanovati ih da grizu i dokazu da su ove sezone samo odmarali :mrgreen:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 24 apr 2013, 01:26

slika
:lol:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 apr 2013, 01:27

Sta reci * ?
Cestitke Bayernu a posebno Juppu koji me ove sezone iznenadio kao trener, pozitivno naravno.
Nevjerovatno koliko je taj covjek takticki jak, pa ove sezone je pojeo sve trenere za dorucak i ispljunuo ih.
A i gospodin je covjek sto jest jest, jednostavno profesor svog zanata.
Iz Bayerna ide samo zbog prosle sezone ..

Dalje,
Bayern je sinoc bio bolji i to za klasu, vise su trcali, borili se mada su neki golovi pali iz sudijskih gresaka, pa je i Pique igrao rukom sto je cist penal ( da jedino je taj bio cist ), ali svakako bi na kraju bila ubjedljiva pobjeda Bayerna od 2 ili 3:0.
Najveci razlog ovako visoke pobjede je Messi kojeg kao i da nije bilo na terenu, dakle Barca je fakticki igrala sa igracem manje.
Zatim bekovi Alves i Alba su u potpunosti zakazali i to je bilo to.
A po meni je najveci krivac Tito koji je igrao ziheraski, takticki a Barca tako ne zna, tj. ne igra godinama tako.

Iniesta i Pique najbolji, ostali su bili veoma losi, Messija i ne racunam uopste.

I kao sto sam rekao najvise me strah prekida i Robbena.
Pa svaku utakmicu iz prekida primaju barem 2 gola a gotovo svaki korner je gol sansa.
Totalno neozbiljno odradjen prelazni rok prosle sezone od strane uprave.
Vjerovatno su mislili da im stoper uopste ne treba jer su ipak Barca, najbolji na svijetu ovo ono.
Drugi klubovi bili ozbiljniji i ovo je rezultat.

Bayernu zelim da osvoje LP jer su zasluzili.
Sve im se na neki nacin vratilo, onaj poraz od Barce i 2 finala.

Sada privesti Primeru kraju i na ljeto pratiti prelazni rok.
Bice rasprodaja k'o na buvljaku. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 24 apr 2013, 01:34

Ovo me je podsjetilo na onaj poraz protiv Reala 4-1. Isto tako su 3 gola primljena iz sumnjivih pozicija, ali ne negira cinjenicu da je rezultat sasvim realan. (veceras smo i dobro prosli,brat bratu)

Znam da je smijesno, ali ne otpisujem nas jos. Logicno je da ce Messi biti statican, ovo mu je prva utakmica nakon povrede,i to odmah derbi. Ako uspiju ponoviti igru kao protiv Milana, ima sanse. Ali za to treba dosta zalaganja,presinga od citave ekipe a ne samo od pojedinaca.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 24 apr 2013, 01:39

cega ba dovesti, pa u dugovima ste ko moj komsija Fadil i vi opet razmisljate o top pojacanjima, za 2 sezone to zaboravite. dok imate uhlepe od uprave davat ce te po 40-50 mil za igrace :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 apr 2013, 01:40

Tempiranje forme isto uzasno odradjeno.Kako je Guardiola fino to radio,njemu su svi najvazniji igraci bili fit i u punoj snazi za kraj sezone i zavrsnicu LP.Ove sezone prelose,glavni igraci umorni,iscrpljeni i nikakvi,sto je u konacnici rezultiralo ovakvim scenarijom.
nidjo_barca je napisao/la:Messi znaci uopste nije jos spreman igrati.Ne znam,mozda bi bolje bilo da ne igra,umjesto njega na poziciju lazne devetke staviti Fabregasa.Ako bude igrao,to ce biti veliki rizik,sigurno ga niko nece stediti od strane Bavaraca,a i on sam nece previse rizikovati kao inace,tako da nece ni biti na svom nivou.
To sam sinoc rekao i bio sam upravu.Mada su kao ekipa odigrali katastrofalno,ali svejedno.

PatrickBateman je napisao/la:Znam da je smijesno, ali ne otpisujem nas jos. Logicno je da ce Messi biti statican, ovo mu je prva utakmica nakon povrede,i to odmah derbi. Ako uspiju ponoviti igru kao protiv Milana, ima sanse. Ali za to treba dosta zalaganja,presinga od citave ekipe a ne samo od pojedinaca.
Nema sanse.Ovo je gotovo i revans je formalnost,realno.

Blaugrana

Mes Que Un Club

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 apr 2013, 01:41

PatrickBateman je napisao/la:Ovo me je podsjetilo na onaj poraz protiv Reala 4-1. Isto tako su 3 gola primljena iz sumnjivih pozicija, ali ne negira cinjenicu da je rezultat sasvim realan. (veceras smo i dobro prosli,brat bratu)

Znam da je smijesno, ali ne otpisujem nas jos. Logicno je da ce Messi biti statican, ovo mu je prva utakmica nakon povrede,i to odmah derbi. Ako uspiju ponoviti igru kao protiv Milana, ima sanse. Ali za to treba dosta zalaganja,presinga od citave ekipe a ne samo od pojedinaca.
Ma realno je trebalo biti 2:0, ali sta je tu je.
Barca je bila losa, Bayern savrsen a Jupp svrsio po Vilanovi, eto koliko ga je takticki poj'o. :mrgreen:

Mislim da nema sanse da prodju, ali nadam se dobrom rezultatu.

Fabregas je trebao poceti umjesto Messija i da je tako bilo vjerujem da bi izvukli veoma povoljan rezultat.
Cesc bi trcao k'o navijen a i dosta bi vise uradio od ''ranjenog'' Messija u vrhu napada.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 apr 2013, 01:54

ja sam jos na pocetku sezone pisao kako vjerujem u titu i da ce on odrzavati sistem igre, al da bi problema moglo biti u velikim utakmica, i tako i bi jbg

prvenstvo je odradio briljantno, al velike utakmice zaista lose, real, pariz,milan i sad bayern

to se ne smije desavati, volimo ga i cijenimo, al moramo imati jednostavno jaceg trenera i uozbiljiti se i sa igracima

u ovoj sezoni se islo na ljudski faktor, gledalo se da se puyol ne uvirjedi ako dodje novi stoper,da se vilja ispostuje maximalno, da se tito i abidal ispostuju, sve je to ok i zato smo vise od kluba, al od sledece sezone treba ponovo insistirati na sporstkom dijelu

bez obzira na svu ljubav i postovanje, puyola ostaviit kao zamjenu a dovesti klasu neku, vilju a mozda i alexisa prodati i dovesti neymara i jos jednog nekog napadaca klasicnog rezervnog, titu se zahvaliti i ostaviti ga u klubu da bude nesto al da glavni trener bude neko novi sa iskustvom i znanjem,po meni pellegrini najbolji, treba neko ko ce malo razdrmati i znati voditi velike utakmice itd

nasa hegominija je uzdrmana itekako, tek sad se vidi ko smo i sta smo bili, poslije 5 godina nadigrani posteno i casno,sad tek ima razloga da se sumnja u hegemoniju, al daleko od toga da je zavrsena, vidjecemo razvoj situaciji,dal ce ekipa i dalje padati, ili ce vec u narednoj sezoni ponovo biti hegemonisticna
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 apr 2013, 02:09

Bielsa ili Pellegrini. ;)
Mozda bi bilo bolje da Marcelo dodje posto on ionako igra 4-3-3 a i ima znanje covjek, poseban pogled na fudbal koji se meni jako svidja i dosta je slican Barcinoj filozofiji.
Uz sve to, jako je pedantan i strog trener, veliki perfekcionista i ludjak za fudbalom.

@Romariooo odlicno receno.
Zaista se islo na ljudski faktor, ali eto nije ispalo bas najbolje.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 24 apr 2013, 02:22

Rockefeller je napisao/la:
JohnLennon je napisao/la:slika
Koji cigo.
Moje mišljenje, al' ono iskreno... Ja bih sve ovakve igrače k'o što je Robben pošamar'o i pobac'o. Ova lopta nije bila ni izbliza jaka koliko je on složio grimasu.

Makar bio igrač Arsenala, ne govorim samo o Bayernu.
Sreća pa se ti ne pitaš ništa.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 24 apr 2013, 09:14

Ovaj poraz nije toliko ni los.Nadam se da je upravi i ekipi pokazao neke lose stvari.Jest da nije trebao biti ovako visok poraz,ali sta je,tu je.
Mozda sam lud,ali ja se jos nadam finalu.Jos nije sve receno.Milan ce biti mila majka u odnosu na ovaj revans.
PS: Makas,kad smo igrali protiv PSG-a i Milana,bio si pesimist,pa smo prosli.Sad si bio optimist.Tko bi rek'o.... :mrgreen:
Keep walking.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 24 apr 2013, 09:19

Nema sanse da vi prodzete pa jeste li vi normalni, nije Bayern- Milan niti PSg, imate 4:0 zaostatka, ako vam ga tako suknu jedan, morate dati 6 komada, znaci pomirite se da ste ispali.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 24 apr 2013, 09:25

Alba je mogao ubiti Robena loptom :lol:
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 apr 2013, 09:35

ceze je napisao/la:
Rockefeller je napisao/la:
JohnLennon je napisao/la:slika
Koji cigo.
Moje mišljenje, al' ono iskreno... Ja bih sve ovakve igrače k'o što je Robben pošamar'o i pobac'o. Ova lopta nije bila ni izbliza jaka koliko je on složio grimasu.

Makar bio igrač Arsenala, ne govorim samo o Bayernu.
Sreća pa se ti ne pitaš ništa.
...tako je, pa sta je trebao uraditi, nasmijati mu se, bila je dovoljno jaka da osjeti jace vibracije u nosu :D , ali ako ces bas realno, on se nije bacio na travu kao sto to alba cini kad ga zakacis s noktom ili mu puhnes u glavu pa se valja po terenu dvije minute...mali je bas bezobrazan i to je pokazao i ranije...
prosto je nemoguce da barcelona prodje u revansu (to sto ste prosli milana i psga je zato sto ste imali nadoknadiv rezultatski zaostatak i igrali sto protiv slabijeg tima od sebe, a sad ocekivati da date bayernu 4 komada (koji je trenutno sigurno najjaci tim na svijetu) a da pritom ne primite ni1, a imaju igrace poput robbena i riberyija..itd...
mislim, razumijemo se...mozete samo kad bi oni dobili 3 crvena kartona u prvom poluvremenu, i tad bi bilo pitanje........
mislim, smijesno...
to je bayern - institucija, a ne pentatikva ili nekakva zaragoza, ili ti sta vec.......

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 24 apr 2013, 09:35

Nema govora da idemo u Finale...

Prolaz protiv Milana i PSG nam je samo zamazao oci, jer prva utakmica u Milanu i revans sa PSG-om (mozda i ona utakmica sa Celticom u grupnoj fazi) su bile preslikane utakmice od sinoc. Samo je stvar sto Milan i PSG nisu bili Bayern, pa nismo tada razbijeni...

Ja sam se nadao da su to sve bile trenutne krize i padovi forme, ali sinoc se pokazalo da je nesto dublje u pitanju i da stvari u klubu ne stimaju. Na predsjednistvu i upravi je da analiziraju desavanja i poduzmu adekvatne korake za narednu sezonu, jer ako im sinoc Bayern nije otvorio oci i dosuo kap koja je prelila casu, onda smo u velikim problemima...

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 24 apr 2013, 09:37

YaSSaL je napisao/la:Nema govora da idemo u Finale...

Prolaz protiv Milana i PSG nam je samo zamazao oci, jer prva utakmica u Milanu i revans sa PSG-om su bile preslikane utakmice od sinoc. Samo je stvar sto Milan i PSG nisu bili Bayern, pa nismo tada razbijeni...

Ja sam se nadao da su to sve bile trenutne krize i padovi forme, ali sinoc se pokazalo da je nesto dublje u pitanju i da stvari u klubu ne stimaju. Na predsjednistvu i upravi je da analiziraju desavanja i poduzmu adekvatne korake za narednu sezonu, jer ako im sinoc Bayern nije otvorio oci i dosuo kap koja je prelila casu, onda smo u velikim problemima...
Ti si stvarno smjesan , jel ti stvarno mislis da iako barsa dadne tih 5 golova a pri tome Bayern ne postigne bar jedan ?

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 apr 2013, 09:49

barca_87 je napisao/la:prvo svaka cast bayernu na ovakvoj partiji,dugo nisam vidio barcu ovako nemocnu ,ma nisam je nikad vidio ovako nemocnu bolje rec :mrgreen: od 98. godine ,bar sto se sjecam :D
...

lijepi pep guardiola,bog ,otac .i kad kazu pep onako vodio ekipu ,sami igraci igrali ccc
u velikim utakmicama se vidi koliko fali pep i koliki je strateg bio ,kako je znao procitati igru protivnika

jos jednom cestitke bayernu i zelim im da osvoje LP ;)
Ja sam odmah rekao cim je guardiola otisao da je "pobjegao" u pravo vrijeme...pa bio je prosle sezone i nije nista osvojio, izuzev mizernog kupa, a ove sezone da je ostao, ne bi nista bio bolji od tita...sad je jednostavno jaca konkurencija, prije 3,4 godine kad ste osvajali i nije bilo nekih timova aman zaman..
nije on slucajno otisao, pametan je on covjek - ovako ce ostati jedan od najvecih u barci ikad a da je ostao jos sezonu ili dvije i zabiljezio rezultate slicne proslogodisnjim umanjila bi se znatno njegova vrijednost...
mislis da je mourinho ostao u interu da bi opet osvojili scudeto i LP, ma nema sanse..(mislim igrali bi makar LP :mrgreen: )..jednostavno covjek otisao u pravo vrijeme, a kad je harao italijom nije ni imao protivnika dostojnog..(iako smatram da je Mou naj trener na svijetu)
treba znati kad je dosta...m.schumacher je bio legenda, sad je polulegenda jer se ponovo vratio u formulu i razocarao mnoge

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 apr 2013, 09:59

mozda bi se barca trebala ugledati na bayern i dotrmund, pa poceti igrati s klasicnim napadacem, koji ce stalno praviti pometnju protivnickoj odbrani...ovako realno imam osjecaj da je protivnickim stoperima (malo jacih timova) najlakse igrati protiv barcelone (nemaju koga cuvati), samo stoje u mjestu i gledaju na offside liniju...
kad mi kazu da se ibrahimovic nije uklapao..hm...makar bi mogao skociti da zabije glavom ako nista drugo (oni vasi glupi centarsutevi igracima koji su visoki 1.60...)
bili ste dobri prije nekoliko godina dok ste igrali s klasicnim spicem - eto i villa...a sad se mozete komotno ugledati na spomenuta dva tima gore i biti malo hrabriji...jer stvano igrate najdosadniji fudbal na svijetu.....za gledaoce, nenavijace barce... :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.