BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

KSIVLE
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 22:57

Semir bvb je napisao/la: Znaju to i oni pa zato je ova vijest oko Gotzea danas objavljena da nas uzdrmaju i tako Realu povećaju šanse za prolazak, da bi na kraju oni lakše uzeli klempu. ;)

Bauern je mašina neviđena i včrs je demonstrir'o silu. Svaka im čast na deranju Barce. :|
Je prika, mora im se priznati. Ali s nama je druga priča, baš se veselim njihovu dolasku u Dortmund za 10 dana, nismo ih odavno ugostili i počastili porcijom. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 apr 2013, 23:31

Jürgen Klopp (Trainer Borussia Dortmund): "Wer immer es gewollt hat, dass unsere Vorbereitung gestört wird, wird keinen Erfolg haben. Es hätte noch schlechtere Momente gegeben. Vier Stunden vor dem Spiel zum Beispiel. Aber auf einer Skala von 1 bis 10 sind wir bei 9 angekommen. Aber allen, die wütend sind, sei gesagt: Wir haben im letzten Jahr Marco Reus für eine festgeschriebene Ablösesumme von 17 Millionen verpflichtet. Das wird in Mönchengladbach auch nicht für Begeisterungsstürme gesorgt haben. Und nichts anderes ist jetzt auch passiert. Mit Blick auf Madrid ist das für uns eine ganz klare Jetzt-erst-recht-Situation: Wir wollen dafür sorgen, dass wer immer auch wollte, dass wir gestört werden in der Vorbereitung auf dieses Spiel, keinen Erfolg hat."

Koji gospodin 8-)

slika

Jašta, loša atmosfera.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 apr 2013, 23:35

vopi je napisao/la:Klopp: Mit Blick auf Madrid ist das für uns eine ganz klare Jetzt-erst-recht-Situation: Wir wollen dafür sorgen, dass wer immer auch wollte, dass wir gestört werden in der Vorbereitung auf dieses Spiel, keinen Erfolg hat.

Ovako treba, legenda nasa 8-)
I ovo što sam podvuk'o treba da nam bude najvažnije i da to pokažemo na terenu. Zaboravimo Go(vno)cea i idemo po pobjedu. Igrači će uvijek dolazit' i odlazit', a mi ćemo opet i opet navijati za BVB bez obzira ko igra.

Sutra se sva pažnja i koncentracija treba usmjeriti na krajnji ishod meča. Nadam se da će i navijači na stadionu biti istog mišljenja i da će svojom koreografijom i podrškom po ko zna koji put ponovo nadmašit' sebe i oduševiti cijeli svijet, te pokazati kako se voli i bodri svoj tim.

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 23:59

danas policija osiguravala trening. http://www.bild.de/sport/fussball/mario ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

pogledajte slike malo, reus i mali crv na svakoj skupa, a skupa idu i sa treninga. :lol: nadam se da reus neće loše reagirati nakon što mu sutra izvrijeđaju djevojku. :roll:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 apr 2013, 00:02

gerdmuller je napisao/la:Koliko sam sretan zbog dolaska u Bayern toliko sam i tuzan zbog toga sto je otisao iz Dortmunda.Ali upamtite sto vam ja kazem a ja kad nesto kazem uvijek tako bude:Dok god imate Kloppa nemojte se previse brinuti ;) Podrska svima vama sa zeljom i uvjerenjem da stvorite jos jacu momcad :!:
Bez obzira na sve ovo se cijeni :?

Inace...krvnici Bundeslige ocekivano skakali po drugoj najjacoj spanskoj ekipi-sutra nas ocekuje dosta zanimljivija i neizvjesnija utakmica.

Vjerujem da ce momci kao i uvijek dati 200% i ako Real cak i pobjedi to ce biti njihova najbolja utakmica sezone...nema druge.

Jedino se bojim sudija jer realno vise im nije ni ofirno gurati odredjene ekipe...

P.S.Sta je taj kreten sebi dozvolio...da policija mora osiguravati trening na terenu na kojem je odrastao :oops:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 apr 2013, 00:32

Manni oder Kapiten na sechseru? Da li sansu dati legendi prvenstveno zbog rutine, prgavosti i dosta boljeg diktiranja tempa, ili se okrenuti mladom lavu i razbijacu koji je u stanju neutralisati Alonsa i eskivirati Khedirine ubacaje iz drugog plana?

Hummels je u prvom mecu vrlo uspjesno preuzimao Ozila, tako da me ne bi iznenadilo da Jozo postavi Mesu bocno, a Ronalda u sredinu prilikom izmjene pozicija (prvenstevno zbog cinjenice da nam je Calejon pravio velike probleme u revansu s okomitim uletima krilo-sredina). Prekidi su nam najveca prijetnja, tako da je visoko postavljanje ekipe pod moranje.

Glede ofanzive tu ponovo ocekujem tucet sansi, a ako hladnokrvnost bude na jesenjem nivou, pobjeda nece izostati. Real ce se morati prilagoditi dugim loptama na Lewu (udvajanje) sto ostavlja dosta sansi za Reusa da pokupi koji odbijanac.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 apr 2013, 00:59

slika

slika

Evo sta ucinit s dresa ko posjeduje naravno ...

Dodje i ovaj dan kad se moramo pomirit s tim da smo izgubili igraca koji je mogao postat najbolji igrac BvBa ikad i mozda uzet barem jednom tiotulu za najboljeg igraca svijeta i to izgubit ga u pravcu bayerna ... Koji je ovo udarac ovo ce na dosta tog uticat i dugo bolit barem mene ne mogu ovo prezalit nikako tjesim sam sebe vec citav dan al uzalud ... Ovo je velik korak unazad za nas projekt BvB Echte Liebe ... Desilo se nesto sto se nije smjelo desit ako zelimo bit neko i nesto u evropskom fudbalu .. Ne moze se ovo prezalit halalit objasnit ovo barem u mojoj dusi i glavi ove emocije tuge, ne radi se o igracu kojeg smo izgubili zabi mu, nego se radi o nasem dragom klubu nasem uspjesnom projektu koji je danas dozivio veliku katastrofu ... Tesko ce bit u buducnosti zadrzat neke igrace, jer Gotze je otvorio svima put da sutra mogu lagano rec idem iz BvBa ... Ovaj transfer je ODLICAN za Bayern, ali KATASTROFALAN za nas BvB ... Opalili su nam samar bacili nas na pod i demonstrirali ogromnu SILU, bojim se rec mozda i nesto nedostizno je na danasnji dan se desilo ...

Kako se nakon ovog svega vratit kako nakon ovog svega imat ekipu koja ce bit rame uz rame s Bayernom koja ce se moc borit za naslov Lige kupa, ili LP ... Kako sad dovest novog igraca koji treba zamjenit talenat koji se pojavi u svakih 100 god... Na koji nacin odg Bayernu na koji nacin utjesit nas navijace... Postojil uopste tako nesto nakon ovog danas ? Postoji i zato moramo svi vjerovat u nasu upravu a sta nam drugo i preostaje ... Ovo ljeto ce ovisit o buducnosti BvBa narednih god, ako se ubodu pravi dobri transferi i adekvatna zamjena koja iskreno i ne postoji ili nije realna za BvB onda nam se smjesi dobra lijepa buducnost ukoliko dovedemo igrace tipa ovog amubjang ne zelim mu uopste ni ime pravilno pisat je.bo ti nas onda nema od nas nista ... Treba KVALITET treba BOMBA treba prije svega KLASA ili barem potencijal za svijetsku klasu ! Jedino koliko toliko realno ime u ovom trenutku je mali celavi Isco ...

Veceras nas ceka najveca i najvaznija utakmica domaca poslijednjih 15 god ... Igramo protiv ruku na srce najveceg kluba svijeta koliko god ih ja mrzio Real je vrh kroz historiju a i danas dan naravno ... Sta ocekivat ? Pobjedu zasto da ne ali Real je favorit ... Sutra navece kod nas mora sve al apsolutno sve da stima da bude kao podmazano i da imamo malo sportske srece da bi dosli do pristojnog rez za uzvrat tj pobjede ... A da bude perfektno vece, perfektna utakmica meni moj osjecaj kaze Nema sanse ... Sve je sad na Kloppu jadnom Kloppu koji ni kriv ni duzan pod je.benim pritiskom mora bit skoncentrisan mora nac pravu formaciju taktiku za najveci najvazniji mec . Jadni Klopp koji preuzima krivnju na sebe kako bi zastitio nekog ko je dobro okrnjio i poljuljao projekt Echte Liebe BvB . Jadni Klopp koji po ko zna koji put mora od govana pravit pitu ... Taj covjek nam je sve ovo stvorio i omogucio i napravio i iskleso i projekt Echte Liebe i MG koji mu ovako vrati i ostavi kad mu je najpotrebniji ...

Unatoc svemu idemo sutra posteno hrabro odigrat pred svojoom publikom i uz perfektnu utakmicu jer jedino tako mozeo jednom nogom u polufinale ... Mislim da sutra Benda pocinje Hare i u to sam uvjeren cak ... Ja ne ocekujem bas otvorenu utakmicu i mislim da ce bit malo golova 'prevelik je ulog da bi se srljalo i uvjeren sam da ce sutra 1 gol rjesit utakmicu ... No to se opet nikad ne moze predvidjet tacno ja uglavnom tako vidim sutrasnji okrsaj ...

Laku noc crno zuta braco i ne sikirajte se zbog ovog papka ... BvB je institucija koja iz dana u dan raste, ruku na srce danas smo dobili velik udarac i dobro se poljuljali ali dici cemo se mi iz ovog sranja i vratit jaci nego ikad bas u nasem stilu ... I jedina pozitivna stvar svega ovog jest 37 mio EURA ! Za te pare se mnogo tog finog moze cinit u ekipi i kombinovat, al sledece sezone cemo imat jaci roster nego ove siguran sam u to, a nama nas dragi Kloppo ce da izvuce maksimum iz tog jakog rostera ...

Nur der BvB ! Echte Liebe .
BvB Echte Liebe !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2013, 01:16

Tebi Damire znaju nekad kablovi pregorit, ali kad ovako napišeš neki post , s dozom velike emocije i ljubavi prema klubu, onda mi skoro i bude žao što smo doveli Goetzea i što je otišao iz vaših redova..... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 24 apr 2013, 01:19

Pozdrav Dortmundovci. Sretno sutra da razvalite Reala i da gledamo Njemacko finale :)
I izvinite zbog Gotzea. ;)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 apr 2013, 02:32

Semir bvb je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:bayern je pokazao da je klub koji ne preza ni od čega da bi došao do cilja. pritom ne mislim na samu želju da kupe goetzea, već na ovaj način i tajming. kako su lijepo uveli reala u finale, a još i skrenuli pozornost sa krmka ulija. koji licemjeri bože dragi. a prije par dana seru o brigi za bl i pozivaju na neke sjednice za dobrobit bl. fuj! ne znam šta im želim više - da ih barca već u polufinalu naguzi, ili da opet izgube finale i potvrde se kao najveće luzerske **** u današnjem nogometu.
PALAC GORE
Nadam se da će včrs da izgube i da ispadnu mame im se seljačke na*ebem. Ulli će aBd u ćorku mamu mu rumenu. :evil: Ovamo priča nešto protiv španjolskih klubova i neplaćanja poreza, a on isti seljak. Koji licemjer. :evil:

:roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 24 apr 2013, 02:46

Koje teorije zavjere, hebes Zeitgeist. Bayern "stima" sebi Reala u finalu :lol: Kad su tek izvuceni polufinalni parovi, svi su govorili kako je UEFA nastimala El Clasico na Wembleyu, sad evo, nakon transfera Goetza i vecerasnjeg demoliranja Barce, druga prica. Jeste, upravu ste, mnogo se bojimo dvoboja protiv BVB-a u finalu :lol:
Drag mi je Dortmund, volio bih da uvalite petardu Realu, al' sve mi se cini da unaprijed trazite izgovor za eventualno ispadanje.
Pa dajte, prije nego postate, procitajte kakve gluposti pisete. :roll:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 24 apr 2013, 07:38

Jedini koji bi mogao da dodje i zadovolji moje apetite nakon odlaska Gotze-a je Luis Suarez !!!

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 24 apr 2013, 07:55

Ne brinem se ja za vas , veceras ce te opet nadigrati Realovce kao sto ste to i ranije ove godine uradili.

Sto se tice ovog transfera vec sam jednom napisao po mom misljenju je to sad objavljeno iskljucivo radi Hoeneß-a da se skine mediska paznja sa njega jer znamo svi zbog cega.To je jako prljava igra na koju nisam navikao od Bayerna ali eto sta je tu je ne vjerujem da ce ovo sad toliko uzdrmati BvB .

Sretno veceras :D
Glory Glory Man United !!! :D

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 24 apr 2013, 09:01

Danas se malo lakše diše. Malog crva će biti teško zamjeniti, ali već smo mi igrali bez njega i razvaljivali. Vratio se Nuri, a doć će i pojačanja. Evo aktualizirao se transfer Eriksena, što bi po meni bio bingo, jer je odličan igrač, a još i ne bi bio skup pošto mu ugovor izlazi za godinu dana. Priča se opet malo i o Japancu Hondi, kod kojeg je također značajno da je na kraju ugovora, jer mu isti vrijedi do prosinca. Mislim da će se u zamjenu za Goetzea dovesti 2 igrača u rasponu od 10-20m (Eriksen, De Bruyne, Hermann, Honda, Mkhtaryan), a ne jedan ekstra skupi tipa Isco ili Willan (koji je također jučer iskočio). Po meni je to i bolje, jer ćemo dobiti na širini, a vjerujem da bi bar 1 od 2 trebao biti pravi bingo.

Ovi naši HSV-ovci spominju da smo zagrijani za Sona i da bi dali 20-ak milja. Po meni previše, ali ako bi se ta cijena spustila u razumnije okvire (do nekih 15m), ne bih imao ništa protiv Korejca.

Bojim se da nam nakon jučer neminovno slijedi novi udar, a to je Barcin nalet na Hummelsa. Mislim da nema nikakve dileme da će ga pokušati dovesti i nadam se da će tu u upravi biti dovoljno mudri da bar izvuku za njega masnu paru ako već moradne ići. Malog crva se izgubilo za smiješnu lovu ako pogledamo da će recimo Napoli za Cavanija utržiti 60m. Takve greške su u budućnosti zabranjene.

Edit: Er verdient in München schätzungsweise zwischen 10 und 12,5 Millionen Euro pro Jahr (Grundgehalt plus Prämien nach Erfolg). Macht bei vier Jahren Laufzeit bis zu 50 Millionen Euro.

Edit2: Der Verlust eines Superstars Richtung Bayern ist genug... Nach dem Wechsel von Götze zu den Bayern will Dortmund nach BILD-Informationen im Sommer keinen weiteren Spieler mehr gehen lassen. Borussia wird Lewandowski im Sommer definitiv nicht an den Rekordmeister verkaufen, lässt ihn zur Not lieber 2014 ablösefrei ziehen. Einzige Wechsel-Möglichkeit für den Torjäger: Die englischen Top-Klubs Manchester United, Manchester City oder Chelsea geben zeitnah ein Mega-Angebot von 40 Mio plus X ab. Dann würde Dortmund wohl überlegen. 8-)

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 24 apr 2013, 10:47

adnan24 je napisao/la:
Inace...krvnici Bundeslige ocekivano skakali po drugoj najjacoj spanskoj ekipi-sutra nas ocekuje dosta zanimljivija i neizvjesnija utakmica.
Drugoj najjacoj?A do juce su bili najbolja ekipa svih vremena...

Ne znam zasto vas cudi onakav odnos s Reusom,po slikama i svim prikazanim izgleda da su najbolji drugovi,a mislite da mu Gotze vec davno nije rekao?

I zasto mnogi od vas ne zele Gotzea u sastavu veceras?
On je jos uvijek vas igrac,zasto se samo prepustiti Realu i olaksati im tako sto ostavis najboljeg igraca da sjedi na klupi.
#miasanmia

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 24 apr 2013, 11:49

Veliki respekt za fanove Borussije sto ovako treetiraju dres cigana i izdajnika Marija Gecea.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 apr 2013, 12:20

Gotze danas nije više bitan. Bitno je da mi ostvarimo najbolji mogući rezultat včrs. S kojim sastavom će to biti nisam siguran. Pojavljuje se više solucija. Da li će igrati Bender - Gundo ili Bender - Kehl, a možda i Kehl - Gundo...ostaje da se vidi. Znam samo da ćemo dati sve od sebe za povoljan razultat. 8-)

slika

Mnogo se imena sada dovodi u vezu s nama. Eto kako stvari stoje Lewat će ipak ostati još jednu sezonu, osim ako neki klub ne ponudi 40 +. :? 8-)Mislim da bi opet bilo pametno dovesti nekog napadača, jer ko će garantovat' da će Lewat znajući da odlazi biti isto dobar kao ove sezone.
Dobro je što se aktualizira dovođenje Eriksena jer on bi bio idealna zamjena. Osim njega ozbiljno se pominju De Bruyne, Son i Herrman. Kao što @KSIVLE reče takođe i ja mislim da ćemo dovesti dva nova igrača za te ofanzivne pozicije.

Klopp je rek'o da neće pustiti Hofmanna i da planira da ga naredne sezone priključi prvom timu. Osim toga izgleda da je BVB spreman ponuditi 7 mil. za mladog Gintera. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Elubrylla
Kontakt:

Post Postao/la Elubrylla » 24 apr 2013, 12:37

Vcrs se navija za Dortmund ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 apr 2013, 12:39

Elubrylla je napisao/la:Vcrs se navija za Dortmund ;)
Baš me zaboli neka stvar za Domuzom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Elubrylla
Kontakt:

Post Postao/la Elubrylla » 24 apr 2013, 12:45

Saurman je napisao/la:
Elubrylla je napisao/la:Vcrs se navija za Dortmund ;)
Baš me zaboli neka stvar za Domuzom.
Svak ima svoje :P Draze mi je da Dortmund ode u finale nego smrdljivi Real :lol:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.