Ćiro Blažević
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- Ponos Torina
- Kontakt:
Re: Ćiro Blažević
Ja neznam odakle sva ova rasprava,vi ljudi kao da prvi put prolazite kroz ovo,ovo nije prvi put da nam se desava,ja mislim da ste se do sada trebali navici na ovakve situacije i vijesti koje dolaze,ovo nije nista kako ce biti u narednim danima.
Do ponedeljka je jos samo 1 dan i bice izneseno mnogo prljavog vesa od kojeg ce glava da vas zaboli,vi se ovde prepucavate kao mala djeca,sto trosite zivce na svakakve spekulacije,tekstove i izjave.Odmorite glavu koji dan nemojte se medzusobno prepucavati svake 2 min.
Ima li smo toliko situacija u ovih zadnjih 10 godina,svaka ta situacija lici kao jaje jajetu sve ove godine se isto desava,sve je isto samo su drugi akteri,novinari jedno te isto pucaju godinama,savez isto tako neznam kako vise neshvatite sta se ovde radi i ne ohladite malo.
I ja sam navijac i ja volim Bosnu i Repku ali me vise necude neke stvari koje se cesto desavaju i to sa istim akterima vec godinama,svi znamo gdje zapravo smrdi i odakle pocinju svi problemi u i oko Repke.
Do ponedeljka je jos samo 1 dan i bice izneseno mnogo prljavog vesa od kojeg ce glava da vas zaboli,vi se ovde prepucavate kao mala djeca,sto trosite zivce na svakakve spekulacije,tekstove i izjave.Odmorite glavu koji dan nemojte se medzusobno prepucavati svake 2 min.
Ima li smo toliko situacija u ovih zadnjih 10 godina,svaka ta situacija lici kao jaje jajetu sve ove godine se isto desava,sve je isto samo su drugi akteri,novinari jedno te isto pucaju godinama,savez isto tako neznam kako vise neshvatite sta se ovde radi i ne ohladite malo.
I ja sam navijac i ja volim Bosnu i Repku ali me vise necude neke stvari koje se cesto desavaju i to sa istim akterima vec godinama,svi znamo gdje zapravo smrdi i odakle pocinju svi problemi u i oko Repke.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
celikjecelik je napisao/la:Vi ste smijesni ako mislite da 60 minuta iznosi uvijek istine.....Izaberu ubjedljivo najaktuelniju temu u BIH i onda prave neke zavjere, nemoguce scenarije, valjaju raju...Treba onog Bakira dobro iskitovati da se zagrcne od placa...
...neka zato avaz govori uvijek istinu

Nema vise :P
- Ponos Torina
- Kontakt:
Mislis li ti da bi covjek rizikovao svoj zivot i zivot svog djeteta da prica neistine,mislis li da mu je glava ucjenjena zbog neistina?? Nesto nebih rekao....celikjecelik je napisao/la:Vi ste smijesni ako mislite da 60 minuta iznosi uvijek istine.....Izaberu ubjedljivo najaktuelniju temu u BIH i onda prave neke zavjere, nemoguce scenarije, valjaju raju...Treba onog Bakira dobro iskitovati da se zagrcne od placa...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- Ponos Torina
- Kontakt:
celikjecelik je napisao/la:Mora i on od necega ziviti..Prodaje maglu levatima...Pa nije sherolk holmes da svake sedmice otkrije neku mega aferu..Nego uzme najaktuelniju temu te sedmice i pravi zavjere...a to se dobro prodaje jer nasa raja voli zavjere sto dokazuje 15 stranica o Misimovicu u zadnjih par sati...Ponos Torina je napisao/la:Mislis li ti da bi covjek rizikovao svoj zivot i zivot svog djeteta da prica neistine,mislis li da mu je glava ucjenjena zbog neistina?? Nesto nebih rekao....celikjecelik je napisao/la:Vi ste smijesni ako mislite da 60 minuta iznosi uvijek istine.....Izaberu ubjedljivo najaktuelniju temu u BIH i onda prave neke zavjere, nemoguce scenarije, valjaju raju...Treba onog Bakira dobro iskitovati da se zagrcne od placa...
Nije novina da se prodaje,kao drugo covjek ima mizernu platu za novinara koji radi takvu vrstu posla,i istu tu platu skoro i nedobija redovno al nebi dalje da raspravljam,ti misli sta zelis ja imam svoje misljenje i najbolje da zadrzim za sebe.
poz
...ma ovo u vezi misimovica nije nikakva zavjera...jednostavno covjek ima odredjene principe sto je kod nas u bosni strano....kada se malo sjetim prije utakmica baraza svi su govorili za papca da nam i ne treba te da je ovakav i onakav a danas vec druga prica ljudi govore da smo svi trebali postupiti kao papac....znaci mi smo bas glup narod i sa malo nas je mrvica lako zadovoljiti.....
Nema vise :P
-
- Kontakt:
Definitivno, najveći stručnjak sa ovih prostora je Ćiro Blažević. Ovi pametnjakovići koji mu nalaze mane i iznose gdje je sve bio trener-selektor i gdje je sve uspio, a gdje nije, trebali bi znati da ti "veliki" stručnjaci koji bi zamijenili Ćiru, nemaju odigranih utakmica u ulozi trenera koliko Ćiro ima godina iskustva u trenerskoj struci. Muzurovići, Mušovići, Musemići i ini nazovi ,"stručnjaci", ne bi dogurali ni do 3 mjesta u kvalifikacijama. A mi, BiH repka koja je objektivno rangirana, realnih 35-40mjesta ispod Portugala i ne prođe ga ? Pa ljudi , to je realnost. Ekipe koje bi i to uz sportsku sreću mogle proći Portugal su: Španija, Italija, Njemačka, Engleska, Francuska i možda Holandija... Sve druge evropske repke su objektivno mnogo slabije od Portugala. A koji smo mi , po rangu, objektivno u Evropi? Sigurno iza : Španije, Italije, Njemačke, Engleske, Francuske, Holandije, Portugala, Srbije, Hrvatske, Turske... objektivno nismo u prvih 15 odnosno 20 u Evropi !!! I sa Ćirom budemo drugi ... I Ćiro ne valja.. Koja glupost !!!
- edo_malesak
upravo cujem da bi Refik Sabanadzovic mogao da zamijeni Ciru..jel jos ko cuo sta oko ovoga
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)
Gdje si to čuo, živo me zanima?edo_malesak je napisao/la:upravo cujem da bi Refik Sabanadzovic mogao da zamijeni Ciru..jel jos ko cuo sta oko ovoga
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Hallo ba, kako tako pricas, eto ako nemaju odigranih tekmi koliko ima Ciro, onda ne znaju nista, jel??domovinabih je napisao/la:Definitivno, najveći stručnjak sa ovih prostora je Ćiro Blažević. Ovi pametnjakovići koji mu nalaze mane i iznose gdje je sve bio trener-selektor i gdje je sve uspio, a gdje nije, trebali bi znati da ti "veliki" stručnjaci koji bi zamijenili Ćiru, nemaju odigranih utakmica u ulozi trenera koliko Ćiro ima godina iskustva u trenerskoj struci. Muzurovići, Mušovići, Musemići i ini nazovi ,"stručnjaci", ne bi dogurali ni do 3 mjesta u kvalifikacijama. A mi, BiH repka koja je objektivno rangirana, realnih 35-40mjesta ispod Portugala i ne prođe ga ? Pa ljudi , to je realnost. Ekipe koje bi i to uz sportsku sreću mogle proći Portugal su: Španija, Italija, Njemačka, Engleska, Francuska i možda Holandija... Sve druge evropske repke su objektivno mnogo slabije od Portugala. A koji smo mi , po rangu, objektivno u Evropi? Sigurno iza : Španije, Italije, Njemačke, Engleske, Francuske, Holandije, Portugala, Srbije, Hrvatske, Turske... objektivno nismo u prvih 15 odnosno 20 u Evropi !!! I sa Ćirom budemo drugi ... I Ćiro ne valja.. Koja glupost !!!
AHa, pa de mi onda svega ti reci, sta ti mislis ovako o Guaridioli. Covjek je uzeo sve sto se uzeti moglo, u svojoj prvoj sezoni za A-tim, pa jedan Klinsman, sa svabijom odradio solidno SP, pa eto i taj Maradona bez ikakvog iskustva odvede gaucose na SP, na guzove al opet je prosao. Znaci nemoras biti mnogo godina utom poslu da bi se po tome ocjenjivalo da si neki esktra trener.
Kazes prije doguramo samo do 3 mjesta i nista. Bogami da smo onda okrenuli, Dansku, i Srmdiju onda bi se direktno plasirali na velika takmicenja. Ti kako hoces, ali jarane ja to isto vidim kao veliki uspjeh. Znaci i to su onda uspjesno uradjenje kvalifikacije, koliko toliko.
Realnost..hmmmmm..u redu, to si upravu jaci su od nas, sve to stoji, ali koji qurac onda onoliko podcjenjivanje i prkosenje prije tekme, i one glupe izjave, toliku euforiju stvara, i neka prazna obecanja. Sto nije bio covjek pa priznao na samom pocetku,da su ljudi jaci. Znam ja sve dize se moral tako, ali ako mu je to neka taktika, onda on nije ni T od nekog takicara, samo mlati praznu slamu, i valja gluposti na presicama. Za to je dusu dao.
Mislim ako cemo o toj realnosti

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- NoName
- Kontakt:
Ćiro sram te bilo. Maksimalno sam te podržavao do Portugala, mislio sam da su Rijeka i Iran prolazne epizode, na kraju krajeva nisu imale nikakvog značaja. Ali ovo protiv Portugala....
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
sad vam niko ne valja...ovo sto je napravljeno za nasu drzavu je uspjeh...moglo je i bolje zavrsiti ali mi smo jos mlada nacija...uglavnom nismo se obrukali...jedino sto nam je Spanija zabila 5 komada al je ono sve bilo pod rucnom kad su igrali....ciro ce ostati u rep.BiH zna on dobro koliko ova repka moze...sad zna sve igrace a ne da ih trazi pola kvalifikacija i da pati za Papcem...niko nije znao Nemanju Supica do prije nekoliko utakmica a mozda se stvori jos igraca tokom sljedecih kvalifikacija...svi koji mrzite Ciru da nas je odveo na SP svi bi zaboravili izjavee koje govorio...pa komsija je pucao prije nekoliko godina na vas pa opet danas pijete zajedno kafu
nesto mi pade na pamet u vezi nase repke i ne mogu da vjerujem da mi nije mnogo prije palo na pamet...
znaci ovako, mi smo od kako je cire igrali sa 3-5-2 formacijom iz dva razloga.
prvi je zato sto nam je objektivno slaba odbrana.
drugi je zato sto kao za tu formaciju nemamo igrace...
a ako napravimo poredjenje rezultat je slijedeci:
3-5-2 formacija
jahic igra stopera sto nije njegova prirodna pozicija!
ibricic igra desnog bocnog sto nije njegova prirodna pozicija i pravi zbog toga mnogo gresaka u defanzivnom dijelu!
salihovic igra lijevoh bocnog sto nije njegova prirodna pozicija i takodjer pravi mnogo gresaka u defanzivi!
muratovic igra defanzivnog veznog sto nije njegova maticna pozicija koju igra u klubu!
cak cetiri igraca ne igraju na svojim pozicijama. od toga dvojica prave krucijalne greske koje su nas skupo kostale. u portugalu je prvo naivno ispao salihovic a onda slabo zatvorio muratovic(sto se hajd moze i oprositit) a onda zakazao na kraju ibricic...
nas je argument samo to sto ciro zeli pojacati sredinu, tj centralni dio odbrane dok po bokovima svira promaja. rezultat toga jeste da su mnogi golovi koji su pali, dosli nakon prodora s krila. protiv turske u zenici, protiv belgije u belgiji, protiv portugala u portugalu itd.
4-4-2 formacija
kopiracu onu od principatusa sa malim modifikacijama
--------------------------Hasagic-----------------------------
------Berberovic-----Nadarevic--------Spahic-----Jahic---
--------------------Bajramovic/Rahimic---------------------
-------Pjanic--------------------------------Salihovic--------
---------------------------Misimovic--------------------------
-------------------Dzeko--------------Ibisevic----------------
na ovoj poziciji osim Jahica, niko ne igra na njemu stranoj poziciji... eventualno bi se umjesto pjanica mogao ubaciti drugi DM pa igrati sa dvojicom ako je prpa za odbranu... ali definitivno vidim u ovakvoj postavci mnogo vecu sansu za nadigravanje i za iskoristavanje naseg kvaliteta koji posjedujemo... Ne znam sto se toliko strahuje od odbrane, u odbrani je timski rad sve i uz dovoljan broj utakmica ovi igraci koje imamo bi mogli sasvim solidno funkcionisati.
no ciro ce ako ostane i dalje gurati po svome jer je on najpametniji u svakom slucaju... ok, mozda i jeste, no ovo su cinjenice. mozda ovo uopste ne bi dobro izgledalo na terenu, mozda bi bili kanta a mozda nikada necemo ni saznati jer nismo nikada ovako ni probali.
3-5-2 formacija
ibricic igra desnog bocnog sto nije njegova prirodna pozicija i pravi zbog toga mnogo gresaka u defanzivnom dijelu!
salihovic igra lijevoh bocnog sto nije njegova prirodna pozicija i takodjer pravi mnogo gresaka u defanzivi!
muratovic igra defanzivnog veznog sto nije njegova maticna pozicija koju igra u klubu!
cak cetiri igraca ne igraju na svojim pozicijama. od toga dvojica prave krucijalne greske koje su nas skupo kostale. u portugalu je prvo naivno ispao salihovic a onda slabo zatvorio muratovic(sto se hajd moze i oprositit) a onda zakazao na kraju ibricic...
nas je argument samo to sto ciro zeli pojacati sredinu, tj centralni dio odbrane dok po bokovima svira promaja. rezultat toga jeste da su mnogi golovi koji su pali, dosli nakon prodora s krila. protiv turske u zenici, protiv belgije u belgiji, protiv portugala u portugalu itd.
4-4-2 formacija
na ovoj poziciji osim Jahica, niko ne igra na njemu stranoj poziciji... eventualno bi se umjesto pjanica mogao ubaciti drugi DM pa igrati sa dvojicom ako je prpa za odbranu... ali definitivno vidim u ovakvoj postavci mnogo vecu sansu za nadigravanje i za iskoristavanje naseg kvaliteta koji posjedujemo... Ne znam sto se toliko strahuje od odbrane, u odbrani je timski rad sve i uz dovoljan broj utakmica ovi igraci koje imamo bi mogli sasvim solidno funkcionisati.
no ciro ce ako ostane i dalje gurati po svome jer je on najpametniji u svakom slucaju... ok, mozda i jeste, no ovo su cinjenice. mozda ovo uopste ne bi dobro izgledalo na terenu, mozda bi bili kanta a mozda nikada necemo ni saznati jer nismo nikada ovako ni probali.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Evo za tebe strucnjace, prosao azijske kvalifikacije, e ovo je dokaz kakvi papci dolaze ovdje i prave se pametni. Vidis tvoj rezon je taj da moras proci azijske kvalifikacije pa igrati baraz, e pa onda drug moj nema mjesta za azijske selekcije na SP. Ajde sad otidji istisni koju bubuljicu pa dodji da raspravljamo.Offside je napisao/la:Ovaj Pinoche bi diskutovao, a nema blage o ničemu, haj buraz istresi se negdje pa dođi na forum!
Ćiro je vodio Iran i pametno moje prošao Azijske kvalifikacije, ali je ispao u baražu od nikad jače Irske koja je na tom SP sudačkom krađom sprječena da ne ode u četvrtfinale. Sve klubove je korektno vodio i ostvarivao uspjehe u skladu sa ambicijama! Sa Hajdukom je ispao jer je tad u Splitu vladala grozna atmosfera, menadžeri su igrače svako malo vozali u gepeku, lova se vrtila oko Kranjčara i fudbal nije bio u prvom planu. Uglavnom napisao si hrpu gluposti, sa nekoliko argumentčića koji se ruše čim netko puhne! O referencama Ćire suvišno je govoriti jer nikad nismo imali trenera sa većim iskustvom i na kraju krajeva, nikad bolji rezultat nismo ostvarili. To što tebi i tvojim istomišljenicima smeta Ćiro iz nekih drugih razloga, vaš problem, samo znaj da Ćiro ostaje na klupi pa ti davi majmuna!
S Hajdukom je ispao, odnosno ponizen je od prosjecnog Debrecena, cini mi se 8:0 u dvije tekme, **** Ciri i poklonicima njegovih ubleha je vazda kriva atmosfera, pa vidite da i sad uz pomoc placeni novinarcica pokusava to uraditi i okriviti misketa za losu atmosferu, a to sto se on potucao od medija do medija dok je Queiroz citao nasu igru, to niko ne spominje. Rezultat, hm, izgleda da cti imas neki poseban tv prijemnik, onaj koji ce Zmajeve pratiti na SP. Po deseti put molim da mi neko da neki znacajan rezultat Manipulatora u zadnjih 10 godina. Pa sve istorijske tekme je guvio, Srbija na Maksimiru, Iran u barazu, Xamax u barazu, BiH u barazu, treba li jos ista nadodati
Nek bude halilhodzic selektor nase reprezentacije, sta mislite?
- Principatus
- Kontakt:
Da Rahimic/Bajramovic pase, obadva su na toj poziciji dobri, Bajra jedino ako nam treba vise pritiska naprijed. Jahic i Berberovic su dosta fleksibilni. A bogme i Pandza nije los. Sve u svemu bih bili jaci kada se Salihovic i Ibricic nebi trosili onako._dreamer_ je napisao/la:nesto mi pade na pamet u vezi nase repke i ne mogu da vjerujem da mi nije mnogo prije palo na pamet...
3-5-2 formacija
4-4-2 formacija
Zar nije bio ovdje neki tip koji je imao kontakt sa Sinanom Sinanovicem?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- malacarsijabl
- Kontakt:
Wow super ti to znas,ali prije toga je uveo Istres i taj Grenoble,ekipe koje su bile katastrofalne dok Mesa nije dosao,Istres se moze porediti sa Pofalickim,bio je i nominovan za trenera godine u Francuskoj 2007.g.
Vrijeme je za nekog stranca![/quote]
Halo Bistrikboy!
De mi ocat objasni, koga bi ti fakat volio, Mesu(i ja ga gotivim,al mislim da nije,ili jos nije,covjek za selektora) ili nekog stranca.Nisam te skonto
Vrijeme je za nekog stranca![/quote]
Halo Bistrikboy!
De mi ocat objasni, koga bi ti fakat volio, Mesu(i ja ga gotivim,al mislim da nije,ili jos nije,covjek za selektora) ili nekog stranca.Nisam te skonto

Bivsem izborniku zelim puno srece na njegovom novom zadatku to jest u ubjedjivanju kineza da su i njegovi pretci u biti bili kinezi i da su aktivno ucestvovali u izgradnji kineskog zida..
Ciro, zdra'o..
Ciro, zdra'o..
-
- Kontakt:
Nisam taj, al' taj sam!Zar nije bio ovdje neki tip koji je imao kontakt sa Sinanom Sinanovicem?

Bilo bi to super, samo ja mislim da nema sanse.Eki je napisao/la:Nek bude halilhodzic selektor nase reprezentacije, sta mislite?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.