Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la VanBasten » 22 nov 2009, 00:57

celikjecelik je napisao/la:Joj razloga za slavlje...Ukupo nas lik, izbacio iz baraza a vi se radujete sto je dao gol iz penala....

Fuj.....

Ja ovog kloca vise ocima ne mogu gledati...Zabio je i Custovic standardu...I Custovic i Zec su bolji trenutno od ovog kloca a o Muslimovicu ne treba ni pricati...

Suma sumarus, ovog kloca nema potrebe vise ni zvati u reprezentaciju
Jebote zar nisi u krevetu... :lol:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 nov 2009, 00:58

VanBasten je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Kako ono VanBasten lijepo rece : Vedo, ljubavi moja :D
Nego, znaš šta smo zaboravili, izraziti saučešće harisu našem :mrgreen:

Harise primi naše ( vjerujem da se i geronimo saosjeća s tobom, samo je zaboravio, godine rade svoje) saučešće povodom Vedinog današnjeg zgoditka, biće bolje, nedaj se. :)
O cemu ti lupas.
Prvi sam rekao da ce biti u samom vrhu strelaca u BL.
Repka ha,jel se i tamo moraju davati golovi :mrgreen:
Isti Van Basten ......kad je otisao u penziju. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 22 nov 2009, 01:02

celikjecelik je napisao/la:Ja bi dao Kolnu gol i to iz igre..Jest to neka mudrost....Primaju 5 komada po utakmici, od odbrane se lopta odbija ko od zida....Moze Vedad biti prvi strijelac BL, moze on zabijati 2 po utakmici u BL, no njegovu snagu smo vidjeli u kvalifikacijama...

skoro sve utakmice, skoro cijela minutaza = 1 gol i to kad kad ga je Miske izbacio sa loptom tacno ispred golmana na 16, mogao je da bira kakav ce gol dati....

Nista je on, nula, nikakav igrac....

Bas bi te volio vidjeti kako dajes golove ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 nov 2009, 01:06

harishp je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Kako ono VanBasten lijepo rece : Vedo, ljubavi moja :D
Nego, znaš šta smo zaboravili, izraziti saučešće harisu našem :mrgreen:

Harise primi naše ( vjerujem da se i geronimo saosjeća s tobom, samo je zaboravio, godine rade svoje) saučešće povodom Vedinog današnjeg zgoditka, biće bolje, nedaj se. :)
O cemu ti lupas.
Prvi sam rekao da ce biti u samom vrhu strelaca u BL.
Repka ha,jel se i tamo moraju davati golovi :mrgreen:
Isti Van Basten ......kad je otisao u penziju. :lol:
:mrgreen: :lol:

Nedaj se ba

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 22 nov 2009, 01:07

celikjecelik je napisao/la:Pa nemam ja tu srecu da zaigram..A dao bih ga sigurno, sto ne bi, nisu oni svemirci..Nisu te ekipe iz BL neka svjetska klasa....

A i da sam igrao toliku minutazu protiv Estonije i Armenije dao bih barem 2 gola u 4 utakmice a u ostalim bi valjda jednu zakacio u gol, makar neku traljavu ili odbijenu
Sto ti imas ljepe snove , a sto se tice Vedada on je docent doktor fudbala za razliku od tebe :!: :!: :!:
× Plava krv ispod koze ×

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 nov 2009, 01:13

@Jest nam @Van basten razdragan.Majko draga radosti.
Oteo Vedo loptu od ljudi ko dijete autic zabio gol iz penala,,
I odmah ide na naslovnu stranu svih casopisa.
Sto je malo-vise pozirao u repci i izigravao direke na zivoj ogradi :lol: manje vise.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 22 nov 2009, 01:14

Neću reći da je Vedo "zvijer", ali niti da je "ništarija", jednostavno Vedo je jedan sasvim solidan napadač zbog kojeg moramo biti sretni što ga imamo, jer nismo mi Brazil da biramo, a Bogami napadački dio nije nam najjači.

Mene najviše nervira to što raja većinom ima dva mišljenja o nekom našem igraču. Sjećam se dok je Vedo prošle sezone postigao 18 golova u polusezoni, pa bio je 'bog i batina' za svakog od nas. A, poslije utakmice sa Portugalcima svaki drugi forumaš ga je pošteno ispljuvao. Normalno, dopušteno je kritikovati ga, ali napadati jer nije zabio gol Portugalu je apsurd.

Mislim da trebamo biti uz svakog našeg igrača, bodriti ih, željeti im svu sreću i nadati se da će svi jednog dana igrati u najboljim klubovima. Vjerujte, igrači poput Vede, Džeke, Pjanića razlog su što sve više velikih klubova prati bosanskohercegovačke igrače, pa se naša nacija često prenosi u kontekstu sa Juventusom, Arsenalom, Manchesterom i ostalim nogometninm elitama.

Vedo ponekad nema svoj dan, ponekad briljira, sve u svemu napadač je koji igra u Hoffenheimu i još uvijek standardan, postiže golove i asistira, ne vidim razlog da ga sad odbacujemo.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 nov 2009, 01:16

harishp je napisao/la:@Jest nam @Van basten razdragan.Majko draga radosti.
Oteo Vedo loptu od ljudi ko dijete autic zabio gol iz penala,,
I odmah ide na naslovnu stranu svih casopisa.
Sto je malo-vise pozirao u repci i izigravao direke na zivoj ogradi :lol: manje vise.
hahaha

Vedo je car! 8-)

bossna
Kontakt:

Post Postao/la bossna » 22 nov 2009, 01:17

ma dobar je vedo igracina prava samo trebamo mi imat malo strpljenja proradit ce on za jedno 10 godina nemojta pljuvat po njemu polako mi smo navikli cekat......................a to sto daje golove u BL to me nimalo neinteresuje

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 nov 2009, 01:18

bossna je napisao/la:ma dobar je vedo igracina prava samo trebamo mi imat malo strpljenja proradit ce on za jedno 10 godina nemojta pljuvat po njemu polako mi smo navikli cekat......................a to sto daje golove u BL to me nimalo neinteresuje

Jebote i ti budan... :lol:

jel i ti od srijede?! :mrgreen:

bossna
Kontakt:

Post Postao/la bossna » 22 nov 2009, 01:24

VanBasten je napisao/la:
bossna je napisao/la:ma dobar je vedo igracina prava samo trebamo mi imat malo strpljenja proradit ce on za jedno 10 godina nemojta pljuvat po njemu polako mi smo navikli cekat......................a to sto daje golove u BL to me nimalo neinteresuje

Jebote i ti budan... :lol:

jel i ti od srijede?! :mrgreen:
ja sam od subote otkad su igrali u portugalu :D :D

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 nov 2009, 01:31

ekstremni ste mi obojica. Dušu dali za isturenog rova poput onog na špicastoj stijeni, birvaktile sad već.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 nov 2009, 01:37

Knele je napisao/la:Neću reći da je Vedo "zvijer", ali niti da je "ništarija", jednostavno Vedo je jedan sasvim solidan napadač zbog kojeg moramo biti sretni što ga imamo, jer nismo mi Brazil da biramo, a Bogami napadački dio nije nam najjači.

Mene najviše nervira to što raja većinom ima dva mišljenja o nekom našem igraču. Sjećam se dok je Vedo prošle sezone postigao 18 golova u polusezoni, pa bio je 'bog i batina' za svakog od nas. A, poslije utakmice sa Portugalcima svaki drugi forumaš ga je pošteno ispljuvao. Normalno, dopušteno je kritikovati ga, ali napadati jer nije zabio gol Portugalu je apsurd.

Mislim da trebamo biti uz svakog našeg igrača, bodriti ih, željeti im svu sreću i nadati se da će svi jednog dana igrati u najboljim klubovima. Vjerujte, igrači poput Vede, Džeke, Pjanića razlog su što sve više velikih klubova prati bosanskohercegovačke igrače, pa se naša nacija često prenosi u kontekstu sa Juventusom, Arsenalom, Manchesterom i ostalim nogometninm elitama.

Vedo ponekad nema svoj dan, ponekad briljira, sve u svemu napadač je koji igra u Hoffenheimu i još uvijek standardan, postiže golove i asistira, ne vidim razlog da ga sad odbacujemo.
Vedo je nas,mi smo Vedini.
Postoje igraci koji igraju dobro u klubovima a lose u repci ili obrnuto.Slucaj Papca tip razvaljuje u Beckoj Austriji do polufinala UEFA skoro dosli i zbog toga se i prodao u Skotsku.
Onakvim igrama u repci nije bilo sanse.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

adnan22
Kontakt:

Post Postao/la adnan22 » 22 nov 2009, 01:54

Malik je napisao/la:Mislim da se svi slažemo da je Vedo izvan one forme u kojoj je bio...da je loše odigrao ove dvije tekme...ali mi nije nikako jasno zašto ga ovoliko pljujemo...mislim naše komšije i na istoku i zapadu nikad ne kažu ništa protiv svojih igrača... mislim dadnu nekoliko golova i odmah su zvijezde...Vedo je dao tih 18 golova i povrijedio se... povrijedio se i Eduardo u Hrvatskoj...jesu li ikada njihovi navijači rekli "nema pojma, kreten, kloc" ili nešto sl... Da je izvan forme stoji, ali mislim da ne smijemo popljuvati sve što je čovjek napravio... osim toga Eduardo, kada sam ga već uzeo za primjer, nije kako treba ni potrčao poslije povrede, a opet se povrijedi, te upala mišića, te preforsiranost te ovo te ono... Vedo dakle makar igra, trudi se...nije on sinoć sam mogao pobijediti portugal...Džeko jeste kompletniji igrač, Zlatan jeste čvršći i u boljoj formi trenutno...ali mislim da bi bio red da pustimo Vedada da dođe do sebe malo prije nego krenemo govoriti da je "prosječan"...to ubija i njega...i onda se na kraju ljudi još pitaju zašto neki neće da igraju za našu repku...ako će ovakvi komentari biti svaki put kada odigramo slabo ne bih ni ja igrao...toliko...pozdrav
Slazem se sa tobom i mislim da se Vedo više borio od Dzeke protiv portugala.
Fudbal nije pristrasnost vec realnost........!

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 22 nov 2009, 02:03

adnan22 je napisao/la: Slazem se sa tobom i mislim da se Vedo više borio od Dzeke protiv portugala.
Ma sta vam je ljudi ne valja ni jedan.Kak ce valjat kad nisu znali u 2 utakmice protiv Portugala dati gol.Ja bih njih na klupu,a stavio druga 2 bolja napadaca :|

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 22 nov 2009, 08:11

pevo sto ja hocu da napisem..gdje su oni sturcnjaci koji su pljuvali povedo prije samo 2 ili 3 dana.javi te se....vedad je po meni sto se tice tehnike potkovaniji od dzeke ..al u repku pretezno sve lopte na dzeku idu..nema sta dzeko je trenutno kad se sve gleda bolji od vede al nije jo onaj stari vedo..cekajete 2 polusezonu,tek tad se treba ocekivat stari vedad ibisevic...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 22 nov 2009, 10:23

celikjecelik je napisao/la:ima par ljudi sto su svoje karijere i shebali zbog reprezentacije i sad ih niko ne spominje...

Npr Vedin Music, momak svaku utakmicu odigrao sa 110% snage i pozrtvovanosti i zalaganja..Izgarao na terenu..No ja mislim da je od prve dosao do pete lige....Valjda se izmori kad su nase utakmice pa tamo u klubu kiksa
Ma ne.Vedin je star,ostario je.mislim da je star i u repku dosao..A Vedo je jako dobar,trkas,ima dobru tehnicku,proradit ce on u staroj verziji...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 nov 2009, 10:33

neki ga brane, zvekanasta balavurdija ga napada i tako se vrtimo u krug.
nije mi jasno kako se nijedan od ozbiljnijih forumasa nije dotakao srzi problema :?:
zasto vedad ne zabija kada igra za reprezentaciju :?:
odgovor je vrlo jednostavan i ne treba bas plaho mozgati ;)
takodje, isto se pitanje moze postaviti za druga tri napadaca koji su barem na papiru, krema njemackog ali i svjetskog fudbala.
jedan je svjetski prvak, reprezentativac italije koji je u italijanskoj ligi u sezoni 05/06 zabio 31 gol. takodje je osvajac zlatne kopacke. u bl sezone 07/08 24 gola, kup 5, i u uefa kupu 10. na sp-u 2006-e izabran u all star tim.
drugi je u prosloj sezoni zavrsio kao treci strijelac bundes lige sa 24 pogotka i presao u bayern za 30 ili 35 miliona eura, a takodje je i reprezentativac njemacke. treci je reprezentativac njemacke koji je 05/06 u dresu werdera u 26 utakmica zabio 25 golova a uz to dodao i 14 asistencija. covjek koji je u bl zabio preko 100 pogodaka i u istoj proglasen golgeterom stoljeca. zabio je i 45 golova za reprezentaciju njemacke.
od ovih cifara ce se svakom poznavaocu fudbala zavrtit u glavi, ali, ali, gdje su ti napadaci sada? nigdje!
utopili se u bayernovo sivilo.
poredeci njihov ucinak sa onim naseg vede slozit cete se kako je vedin vise nego skroman ali, ni trojica napadaca, redovnih ucesnika velikih takmicenja, ne zabijaju.
zasto? mozda su zaboravili? ne! dobri(u jednom momentu vrhunski) treneri i saigraci koji znaju i mogu dodati taj zadnji pas su omogucili da ova trojica postignu toliki broj golova. trenutno u bayi igraju pranjici, brafe, bomeli, time, lelovi..isl.
neko ce reci kako i nasa repka ima igrace koji su u stanju uposliti napadace.
istina, za nasu repku igraju najbolji asistent bl i najbolja ljevica iste. igraju i organizator igre liona(slomio i l´pul) i momak koji drma u poljskoj ligi.
hajde, da vas vise ne mucim :D stvar je u treneru.
trositi najbolju ljevicu na poziciji koju nikad ne igra, uci u utakmicu protiv portugala sa formacijom 7-1-2 i na stub srama postaviti najboljeg asistenta b- lige(izgleda da je miske trebao sam da polomi odbranu portugala)
za poraz okriviti momka koji je bio glavni igrac mozda i najboljem treneru na svijetu-f. magatu?
da, to moze sao neponovljivi sviro.
kako da vedo zabija kada je zatvoren(u salihovom slucaju neiskoristen) igrac koji mu treba dodati tu loptu da bi vedo zabio? nikako.
trener koji je osvojio trece mjesto na sp-u i titulicu sa dinamom. ok, dobro.
pogledajmo magata. lik razvaljuje. bilo da se radi o bayernu, wolfsima ili salkeu koji je prosle godine bio rupa.
a sviro? sviro ispada :) nebitno gdje ali lik ispada. lige, barazi, kvalifikacije...ispada.
jos cu dodati kako je hrvatska u to vrijeme imala jedan od najskupljih timova na svijetu.
sviro, odhebi sa svojom formacijom 7-1-2 i pusti da na mjesto selektora dodje covjek kojem ce salih igrati po lijevom krilu, i kojem ce pjana igrati zajedno sa misketom. kada se to desi pokazace vedo kako se zabija ;)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 22 nov 2009, 10:50

secer je napisao/la:neki ga brane, zvekanasta balavurdija ga napada i tako se vrtimo u krug.
nije mi jasno kako se nijedan od ozbiljnijih forumasa nije dotakao srzi problema :?:
takodje, isto se pitanje moze postaviti za druga tri napadaca koji su barem na papiru, krema njemackog ali i svjetskog fudbala.
jedan je svjetski prvak, reprezentativac italije koji je u italijanskoj ligi u sezoni 05/06 zabio 31 gol. takodje je osvajac zlatne kopacke. u bl sezone 07/08 24 gola, kup 5, i u uefa kupu 10. na sp-u 2006-e izabran u all star tim.
drugi je u prosloj sezoni zavrsio kao treci strijelac bundes lige sa 24 pogotka i presao u bayern za 30 ili 35 miliona eura, a takodje je i reprezentativac njemacke. treci je reprezentativac njemacke koji je 05/06 u dresu werdera u 26 utakmica zabio 25 golova a uz to dodao i 14 asistencija. covjek koji je u bl zabio preko 100 pogodaka i u istoj proglasen golgeterom stoljeca. zabio je i 45 golova za reprezentaciju njemacke.
od ovih cifara ce se svakom poznavaocu fudbala zavrtit u glavi, ali, ali, gdje su ti napadaci sada? nigdje!
poredeci njihov ucinak sa onim naseg vede slozit cete se kako je vedin vise nego skroman ali, ni trojica napadaca, redovnih ucesnika velikih takmicenja, ne zabijaju.
zasto? mozda su zaboravili? ne! dobri(u jednom momentu vrhunski) treneri i saigraci koji znaju i mogu dodati taj zadnji pas su omogucili da ova trojica postignu toliki broj golova. trenutno u bayi igraju pranjici, brafe, bomeli, time, lelovi..isl.
istina, za nasu repku igraju najbolji asistent bl i najbolja ljevica iste. igraju i organizator igre liona(slomio i l´pul) i momak koji drma u poljskoj ligi.
trositi najbolju ljevicu na poziciji koju nikad ne igra, uci u utakmicu protiv portugala sa formacijom 7-1-2 i na stub srama postaviti najboljeg asistenta b- lige(izgleda da je miske trebao sam da polomi odbranu portugala)
za poraz okriviti momka koji je bio glavni igrac mozda i najboljem treneru na svijetu-f. magatu?
kako da vedo zabija kada je zatvoren(u salihovom slucaju neiskoristen) igrac koji mu treba dodati tu loptu da bi vedo zabio? nikako.
pogledajmo magata. lik razvaljuje. bilo da se radi o bayernu, wolfsima ili salkeu koji je prosle godine bio rupa.
a sviro? sviro ispada :) nebitno gdje ali lik ispada. lige, barazi, kvalifikacije...ispada.
jos cu dodati kako je hrvatska u to vrijeme imala jedan od najskupljih timova na svijetu.
sviro, odhebi sa svojom formacijom 7-1-2 i pusti da na mjesto selektora dodje covjek kojem ce salih igrati po lijevom krilu, i kojem ce pjana igrati zajedno sa misketom. kada se to desi pokazace vedo kako se zabija ;)
SVAKA TI DALA MAJSTORE

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 nov 2009, 10:56

secer je napisao/la:neki ga brane, zvekanasta balavurdija ga napada i tako se vrtimo u krug.
Spominjes KLOSA LUKU TONIJA :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: Kad je taj dao gol nesto se nesjecam :shock: :shock:

Tad je dao te golove i posle je igrao za Bayern A jako zanimljivo sam sebe ukopao pa ga je onda zakopao Trener svih trenera van gal :lol: :lol:

Toliko o zlatnoj lopti i Bavarskom timu. :mrgreen:

poz

Isto tako Alves brazilac(igrao u Herevenu) je dao preko 35 golova ako se nevaram uglavno preko 30,i sta sad radi uziva u Midlzbrou :lol:

Zelimir Terkes clan zadra je bio veliki period prvi strijelac u europi i sta sad radi igra u Zadru po onom blatu nigdje ih nema....

Ode Luca Toni u mornare :mrgreen: :lol:

Da se vratim Vedi:ovako mislim da je u repci problem sto Miske ide previse na Dzeku jer tako igraju njih dvojica,dok sa druge strane Salihovic igra u odbrani i nemoze uposljavati Ibisevica u tome je problem 88% :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Igraju se klanova u Repki :lol: :lol: ko ce kome vise dati/zabiti nevalja im to :lol: :mrgreen:

Bolje da ga svi skupa zabijaju drugima nego sami sebi medzusobno 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.